
Petra i Denis avanturisti su koji obožavaju kuhanje, a s nama su podijelili recept za savršen tiramisu

Petra Grünfeld i Denis Budrovčan dugogodišnji su par koji obožava kuhanje, a strast pronalaze u gastronomiji i isprobavanju različitih delicija.
Ovi hedonisti kuhanjem su se počeli intenzivnije baviti ulaskom u ljubavnu vezu, a sve je počelo njihovim prvim spojem na koji je Petra donijela svoje američke palačinke, a već su na drugom spoju odlučili pokazati svoje kulinarske vještine na natjecanju u pripremi Bolognese umaka. Od tada su dane provodili gledajući kulinarske videozapise na YouTubeu. Najviše su naučili od legendarnog kuhara Gordona Ramsaya.
Istovremeno su kuhali i isprobavali raznolike recepte. Prije nekoliko godina otvorili su Instagram profil naziva "perodenokuhaju" na kojem svakodnevno sa svojom publikom dijele raznolike recepte. Od primamljivih i ukusnih slastica do slanih jela iz raznih kuhinja, na njihovom profilu može se pronaći zaista sve što poželite. Svaki recept uljepšavaju predivnim fotografijama koje stvaraju zazubice čim ih pogledate.
Petra je završila Prehrambeno-biotehnološki fakultet, a stečeno znanje na fakultetu uspješno implementira i u kuhinji. Denis je tehničar za računalstvo, a oboje trenutačno rade kao pomoćnici u nastavi u osnovnim školama. Osim kuhanja, strast pronalaze i u putovanjima, a proputovali su gotovo cijelu Europu i nekoliko nekoliko država izvan nje. Najdraže, a ujedno i prvo zajedničko putovanje im je Camino de Santiago kada su u tri tjedna prohodali 500 kilometara.
Talentirani par je podijelio s nama slatki recept za najpopularniji talijanski kolač - tiramisu koji možete vidjeti u nastavku. Petra i Denis, veliki zaljubljenici u kuhanje i dalje će s nama dijeliti zanimljive recepte s predivnim fotografijama.
Sastojci:
- 400 g piškota
- 4 žumanjka
- 500 g mascarponea
- 400 ml vrhnja za šlag
- 6 žlica šećera
- 5 žlica ruma
- 2 žlice amaretta (talijanski liker)
- 250 ml espressa
Postupak:
- Žumanjke i šećer staviti u zdjelu i kuhati na pari miksajući mikserom na minimalnoj brzini oko 10 minuta dok ne postane gusto. Dodati 1 žlicu ruma i promiješati. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pokriti prozirnom folijom pa staviti u hladnjak dok se potpuno ne ohladi.
- Napraviti kavu i ostaviti da se potpuno ohladi pa dodati ostatak ruma i amaretto u kavu.
- Izmiksati vrhnje u čvrsti šlag.
- U posebnoj zdjeli miksati mascarpone s ohlađenim žumanjcima pa dodati šlag i promiješati špatulom.
- Piškote s obje strane umočiti u smjesu od kave i slagati u kalup. Zatim dodati pola kreme. Ponoviti postupak.
- Ostaviti u hladnjaku preko noći. Posuti puno gorkog kakaa u prahu.


Najfinija ljetna rolada s mascarponeom, bijelom čokoladom i malinama

Popusti do 60 posto: Klasici i trendi komadi koje još stigneš uloviti u Zari
