Priprema je brza, jednostavna i ne zahtijeva pečenje, što ih čini savršenim izborom za sve koji žele slatku deliciju u svega nekoliko minuta
Kokos kuglice su klasik koji nikad ne izlazi iz mode – meke, mirisne i uvijek omiljene na blagdanskom stolu. Ovaj put donosimo im mali twist koji ih podiže na potpuno novu razinu. Kombinacija fine kokos mase, nježnog kremastog punjenja i neodoljivog završnog sloja pretvara ovaj poznati desert u mali gurmanski zalogaj kojem nitko neće odoljeti. Priprema je brza, jednostavna i ne zahtijeva pečenje, što ih čini savršenim izborom za sve koji žele slatku deliciju u svega nekoliko minuta.
Sastojci:
200 g kokosa + 3 dodatne žlice
200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
50 g maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
80 g mljevenih petit keksa (twist koji daje savršenu teksturu)
20–25 badema ili lješnjaka
Čokolada za preljev
Priprema:
U većoj zdjeli pomiješajte kokos, mljevene kekse, omekšali maslac i ekstrakt vanilije.
Dodajte kondenzirano mlijeko i dobro promiješajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu smjesu koja se lako oblikuje.
Smjesu stavite u hladnjak 15 minuta kako bi se stisnula.
Uzimajte male količine smjese, u sredinu stavite badem ili lješnjak i oblikujte kuglice.
Po želji svaku kuglicu uronite u otopljenu čokoladu, a zatim uvaljajte u kokos za dodatni efekt.
Ohladite još 20 minuta u hladnjaku prije posluživanja.