403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
IZNENAĐUJUĆE FIN

Desert gotov u dvije minute: Pripremi ukusnu čokoladnu tortu od riže

Desert gotov u dvije minute: Pripremi ukusnu čokoladnu tortu od riže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Možeš koristiti tamnu, mliječnu ili čak bijelu čokoladu, ovisno o tome koliko sladak i intenzivan želiš desert

Ako voliš čokoladu, a nemaš ni puno vremena ni volje za komplicirane recepte, ovaj desert će biti pun pogodak. Trebaju ti samo tri sastojka, blender i malo strpljenja dok se sve ohladi u hladnjaku. Dobit ćeš savršeno kremastu, bogatu i čokoladnu tortu od riže – bez brašna, jaja i pečenja. Idealan je kad ti se jede nešto slatko, a želiš nešto jednostavno i brzo. 

 

@tatjanasasica Torta u 2 minute Cake in 2 Minutes Sastojci:     •    1 šalica kuhane riže ja sam koristila basmati rižu iz Lidla.     •    ½ šalice otopljene čokolade          •    ½ šalice tople vode Priprema:     Izblendajte kuhanu rižu, otopljenu čokoladu i toplu vodu dok ne dobijete glatku smjesu.     Smjesu prelijte u kalup i poravnajte.     Ohladite u hladnjaku najmanje 2 sata.     Po želji pospite kakaom prije posluživanja. #quickcake #brzatorta #chocolatecake #sugarfree #viralrecipe  ___#fyp ♬ original sound - Sašica

 

Sastojci:

  • 1 šalica kuhane riže
  • ½ šalice otopljene čokolade
  • ½ šalice tople vode

(Šalice mogu biti klasične kuhinjske, važno je samo da koristiš istu za sve sastojke.)

Priprema:

  • Skuhaj rižu ako već nije gotova i pusti je da malo odstoji, da ne bude vrela. Čokoladu otopi na pari ili u mikrovalnoj, a vodu zagrij da bude topla (ne kipuća).
  • U blender stavi kuhanu rižu, otopljenu čokoladu i toplu vodu. Blendaj dok ne dobiješ potpuno glatku, kremastu smjesu, bez vidljivih zrnaca riže. Po potrebi stani, promiješaj špatulom i nastavi blendati.
  • Ulij u kalup. Dobivenu smjesu prelij u manji kalup ili posudu obloženu papirom za pečenje (ili lagano nauljenu).
  • Poravnaj površinu špatulom ili stražnjom stranom žlice. Stavi u hladnjak najmanje 2 sata, dok se desert ne stegne. Što dulje stoji, to će biti čvršći i lakši za rezanje.
  • Ohlađeni desert nareži na kocke ili ploške. Po želji pospi kakaom prije posluživanja za dodatni čokoladni efekt.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx