Uz ovih 5 jednostavnih trikova poveži se s prirodom u vlastitom domu

Nedostaje ti šetnja šumom ili piknik pored jezera? Imamo nekoliko savjeta kako se približiti prirodi za vrijeme kućne izolacije

Uz ovih 5 jednostavnih trikova poveži se s prirodom u vlastitom domu

Kada provodiš vrijeme u prirodi tvoj um se razbistrava, fokusira i rješava svih napetosti napornog dana. No kako su se vremena naglo promijenila i provođenje vremena u prirodi trenutno nije opcija, pronašle smo nekoliko načina kako se možeš povezati s prirodom u udobnosti vlastitog doma. Neki od njih od tebe zahtjevaju jednostavnu promjenu okoline dok se za neke moraš fokusirati i otvoriti svoj um.

Feeling It GIF from Dance GIFs

1. Unesi prirodu u dom

Prirodne elemente poput biljaka, drveta i vode ukomponiraj u uređenje doma. Nekoliko novih biljaka, drveni detalj i žubor male fontane odmah će te transportirati u prirodu bez potrebe da napustiš dnevnu sobu. 

2. Okruži se fotografijama prirode

Okruži se prekrasnim i inspirativnim fotografijama kao što su suncem okupana polja, zelene šume ili očaravajuće planine. Pomoći će i ako jednostavno pretražiš neke od ovih fotografija na internetu, isprintaš ih i zalijepiš na zid. 

3. Uživaj u zvukovima prirode

Postoji cijela grana znanosti zvana psihoakustika koja proučava kako naše tijelo i um reagiraju na određene zvukove. Audio stimulacije mogu prevariti tvoj um i stvoriti ti osjećaj koji bi imala da se nalaziš pored rijeke koja žubori, ptica koje pjevaju ili valova koji se razbijaju o obalu. Na YouTubeu ćeš pronaći sve ove zvukove i još mnogo drugih. 

4. Promatraj zvjezdano nebo

Istraživanja su pokazala da jednostavno promatranje noćnog neba može imati opuštajući efekt na tvoje tijelo. Kada uživaš u pogledu na sjajni mjesec, svjetlucajuće zvijezde i planete, tvoj um ulazi u stanje čuđenja i tako barem na trenutak zaboravljaš na svakodnevne brige. 

5. Stvori mali zen vrt

Najbolji način kako opustiti um je da ga zabaviš jednostavnim stvarima poput zen vrta. U posudicu stavi nešto pijeska, pokoji kamen i nekoliko grančica lavande i ružmarina. Rasporedi kamenje ovisno kako se u tom trenutku osjećaš, a pritom uživaj u umirujućim mirisima prirode uz lavandu i ružmarin. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.