Namirnica tjedna je kukuruz. Jednako je ukusan kuhan i pečen. Imamo i super recepte

Tržnice su preplavili ovi ukusni plodovi kojih se jednostavno ne možemo zasititi. Odličan su međuobrok i savršeno upotpunjuju jesenska jela

Namirnica tjedna je kukuruz. Jednako je ukusan kuhan i pečen. Imamo i super recepte

Kolač od palente i naranče


Potrebno ti je:

Biskvit
Sirup
Postupak:

1. Omekšali maslac izmiksaj sa šećerom i dodaj jedno po jedno jaje
2. Pomiješaj mljevene bademe, palentu, koricu naranče i prašak za pecivo pa umiješaj u smjesu s jajima. 
3. Smjesu izlij u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i peci na  160°C oko 40 minuta ili dok površina biskvita ne poprimi svjetlo smeđu boju.
4. Dok se biskvit peče, pripremi sirup. Sastojke za sirup kuhaj 10 minuta na srednje jakoj vatri i zatim ga ostavi da se ohladi. 
5. Kada se sirup ohladio postupno ga prelijevaj, u nekoliko navrata, preko površine kolača uz pomoć žlice. 
6. Kada potrošiš sav sirup, kolač ostavi da se ohladi i posluži s malo sladoleda od vanilije ili grčkim jogurtom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 g mljevenih badema
  • 100 g palente
  • ribana korica dvije naranče
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 200 ml soka naranče 
  • 100 g šećera
5/5