Ljetne radosti

Spoji ugodno s korisnim: Koliko kalorija možeš potrošiti plivanjem?

Plivanje je odlična aktivnost za gubitak kalorija, a ljetni mjeseci se mogu iskoristiti za jačanje zdravlja, ali i mršavljenje

filip-filkovic-philatz-YivSbcIL_fk-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Plivanje nije samo ljetna aktivnost, ali ljudi su puno više u mogućnosti uživati u aktivnostima u vodi tijekom ovih mjeseci. Osim toga zbog velikih vrućina mogućnost da se rashladimo izazvat će veselje i nikada nećemo misliti da se radi o vježbanju što je često velika motivacija.

Image
Veselo proljeće i ljeto

Vrijeme je za rolanje - otkrij sve prednosti ove tjelovježbe (ali i koliko kalorija možeš potrošiti)

Općenito je poznato da je plivanje zdravo i da dobro utječe na cijelo tijelo, a još je jedna važna stvar koja se često zaboravlja - plivanje troši puno kalorija. Stoga, ako si na nekoj plaži baci se u more, rijeku ili jezero i zaplivaj različitim stilovima. "Plivanje ponekad može izgledati zahtjevno, ali je jedna od najboljih aerobnih aktivnosti za svaku životnu dob", objasnio je trener plivanja Kris Gagne za Womenshealthmag.com. Tijekom ove aktivnosti koristi se svaki mišić u tijelu, a jača se i srce zbog čega će bolje pumpati krv kroz tijelo. Za razliku od drugih aktivnosti, ne stvara se pritisak na koljena i kosti, vrlo lako se troše kalorije bez stresa za tijelo.

shimmer fallback

Plivanje ima puno prednosti, a kako bi se što lakše odlučila na plivanje tijekom ovog ljeta, u nastavku te podsjećamo na sve prednosti ove aktivnosti, a otkrit će i koliko kalorija možeš potrošiti.

POGLEDAJ VIDEO: Evo kako funkcionira 'floating therapy'

Odlična kardio aktivnost

Plivanje je odlična kardio aktivnost jer jača srce i pluća, a zatim cijelo tijelo dobiva veće količine kisika. Ova aktivnost je jako dobra za zdravlje i trebalo bi je uključiti u svakodnicu tijekom cijele godine. Istraživanje Američkog udruženja za srce pokazuje da samo 30 minuta plivanja dnevno može smanjiti koronarne bolesti srca kod žena za 30 do 40 posto.

shimmer fallback

Oblikuje mišiće i jača snagu

Zbog toga što tijelo mora prevladati otpor vode tijekom plivanja, svaki zamah ti pomaže da jačaš snagu mišića. U kretanju sudjeluje cijelo tijelo i oblikuje se se što čini veliku razliku u odnosu na teretanu. Postoji još jedna velika prednost u odnosu na trčanje? Kretanje kroz vodu aktivira sve velike skupine mišića nogu, ruku i trupa. Osim toga, različiti stilovi plivanja utječu drugačije na svaku skupinu mišića pa ih je dobro kombinirati.

shimmer fallback

Koliko kalorija se može potrošiti plivanjem?

Plivanjem se može potrošiti puno kalorija, ali treba razmišljati o nekoliko faktora uključujući težinu, intenzitet i stil. Medicinska škola Harvard napravila je proračun za 30 minuta rekreativnog plivanja:

  • žena koja ima 56 kilograma potrošit će oko 180 kalorija
  • žena koja ima 70 kilograma potrošit će oko 223 kalorija
  • žena koja ima 84 kilograma potrošit će 266 kalorija

Stil plivanja također utječe na potrošnju kalorija, a tijekom vježbanja povećava se cirkulacija u cijelom tijelu što će svakako pomoći da se tijelo čisti od toksina.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.