

Sve mi se većinom oslanjaju na kulinarska znanja koje smo stekli od majki i baka, posebno ona koja se prenose s generacije na generaciju. Neke od nas vole eksperimentirati s novim receptima, sastojcima i začinima, no kada se želimo dobro najesti ili napraviti ručak za obitelj, najčešće se vraćamo dobrim starim već poznatim receptima.
Ovaj brzi recept će ti dati dovoljno energije za cijeli dan, a za izradu ti je potrebno svega desetak minuta.
Sjećaš li se kako si kao malena djevojčica uvijek od mame tražila onaj rezač kako bi mogla ponosno isjeckati svoje jaje na savršene komade? Sada ga možeš ponovno koristiti kako bi isjekla gotovo sve voće i povrće na malene komadiće.
Nemoj dopusti da vino danima oksidira u hladnjaku dok ga ne odlučiš teška srca baciti. Postoji bolji način za iskorištavanje ovog alkohola.
Ova mala torta je idealni desert za sve nas koje uvijek pokušavamo reći ne sljedećem komadu torte ili kolača. Zadovoljiti će tvoju potrebu za slatkim, bez da unosiš više kalorija nego što to želiš.
Sjeckanje brojnih namirnica je sastavni dio pripreme gotovo svakog jela. No, kako ti se sastojci ne bi izmiješali ili završili u krivoj posudi jednostavno ih sve spremi u kalup za muffine.
Koliko puta ti se dogodilo da si pojela pola banane, a druga polovica je propala u crnilu?
Pivo imaju najbolji okus kada je hladno, a ta hladnoća se dulje održava ako ga poslužiš u hladnoj čaši. Jednako pravilo vrijedi i za ostalu "hladnu" hranu kao što je sladoled, ali i za topla jela u toplim posudama. Tko voli kada mu se juha ohladi na pola puta do kraja tanjura?
Nemoj bacati vodu u kojoj su se nalazili kiseli krastavci. Možeš ju iskoristiti za ponovno kiseljenje raznog povrća. Osim toga, vodu od kiselih krastavaca možeš iskoristiti i za dobar Bloody Mary koktel, mariniranje piletine i još puno drugih opcija.
Sve mi smo se već našle u onoj situaciji kada smo svojom sirovom snagom gotovo slomile žlicu s kojom smo namjeravale izvaditi sladoled. No, postoji vrlo lako rješenje za to.
Sjećaš li se onog trenutka kada ti se baš jede jabuka, no na pola puta zaboraviš da ju trebaš pojesti, a kada je idući put pogledaš ona je potpuno smeđa? I onda ju ne želiš posjesti zato što je... Ružna?
Toliko voliš smoothieje i voće da te pomisao na kraj ljeta i kraj beskonačnog izbora voća rastužuje? Imamo rješenje i za to.
Hrpu blitve, špinata, zelene salate ili bilo kojeg drugog bilja i povrća je nekada teško izrezati. No, ako ih staviš u staklenu posudu i iskoristiš pizza rezač kako bi ih pretvorila u male komadiće, nikada više nećeš imati takvih problema.
Osim ako nisi profesionalni rezač povrća, vrlo je teško nasjeckati češnjak na sitne komadiće koji daju suptilan okus jelu. Zato idući put preskoči mučenje s nožem i radije upotrijebi mužar i tučak. Ovaj način će ukloniti i dio gorkog okusa češnjaka.
Sačuvaj praznu bočicu kečapa ili majoneze, te ju dobro operi. Nakon toga ju možeš koristiti kako bi bolje kontrolirala veličinu i oblik svojih palačinki, tako što ćeš smjesu staviti u nju, a zatim ju dozirati na tavu.
Izgled može varati, pogotovo kada su u pitanju deserti. Ako još uvijek nisi potpuno sigurna kada su kolačići zaista pečeni, a baš si ostala bez čačkalica, zapravo postoji vrlo lagan način kako to saznati. Kada čuješ kako kolačići pucketaju to znači da su gotovi.