Trudnoća nakon pobačaja

Svjetlo na kraju tunela: Slavne žene koje su rodile nakon spontanog pobačaja

Od Mariah Carey do Beyoncé, ove su slavne dame otvoreno progovorile o spontanom pobačaju, nakon kojeg su ponovno zatrudnjele i rodile djecu

slavne-dame.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Spontani pobačaj jako je stresno i traumatično iskustvo, kako za ženu, tako i za njezinog partnera, a danas se, nažalost, javlja u čak 20 posto trudnoća.

Do spontanog pobačaja može doći iz raznih razloga, od anomalije maternice do infekcije majke ili nekih hormonskih poremećaja, a u većini slučajeva zbog anomalije ploda, u što spada poremećaj kromosoma, infekcija ploda ili oštećenje ploda alkoholom, duhanom, kavom, lijekovima i rendgenskim zračenjem.

Image

Govoriti o pobačaju je uvijek teško, no ove su zvijezde javno podijelile svoja iskustva

Kod pobačaja nema pravila i može se dogoditi bilo kome, pa tako i slavnim damama, koje su u posljednje vrijeme sve više sve više počele progovarati o ovoj bolnoj temi i dijeliti svoje priče, u nadi da će pomoći i drugim ženama koje se nađu u istoj situaciji.

Izdvojile smo šest slavnih mama koje su otvoreno razgovarale o svojim iskustvima i ne samo da su prebrodile pobačaj, već su ubrzo nakon toga ponovno zatrudnjele i dobile dijete, dokazujući da uvijek postoji svjetlo na kraju mračnog tunela. Od Mariah Carey do Beyoncé, ove su slavne dame otvoreno progovorile o pobačaju.

Mariah Carey

Mariah Carey, koja nikada nije govorila previše o svom privatnom životu, u intervjuu za Access Hollywood 2010. godine otkrila je da je doživjela spontani pobačaj dvije godine ranije. Kasnije je u intervjuu za Vulture rekla da neko vrijeme nije htjela govoriti o tom mračnom i teškom razdoblju u životu. "Nisam bila spremna ikome reći da sam imala spontani pobačaj", rekla je pjevačica koja je nakon tog traumatičnog iskustva 2011. godine dobila blizance s tadašnjim suprugom Nickom Cannonom.

Pink

Pjevačica Pink je hrabro progovorila o tragičnom gubitku koji je doživjela kad je bila tek tinejdžerica. Izgubila je dijete kada je imala samo 17 godina, ali sada ima prekrasnu obitelj i majka je dvoje djece, Willow i Jamesona. U intervjuu za USA Today otkrila je kako se osjećala kao da ju je tijelo iznevjerilo, a iako je tada bila mlada, željela je roditi.

Beyoncé

U dokumentarcu objavljenom 2013. godine, Beyoncé je otkrila da je njezina prva trudnoća završila pobačajem, dodavši da je to bila najtužnija stvar koju je doživjela. "Čula sam otkucaje srca, to je bila najljepša glazba koju sam ikada čula u svom životu. Ali kasnije sam se vratila u New York na pregled - i otkucaja srca više nije bilo", rekla je pjevačica, koja sa suprugom Jay-Zijem ima troje djece - Blue Ivy i blizance Rumi i Sira.

Nicole Kidman

Dok su još bili u braku, Nicole Kidman i Tom Cruise posvojili su svoju djecu, Isabellu i Connora, nakon što je glumica doživjela izvanmaterničnu trudnoću i spontani pobačaj. A nakon što se udala za Keitha Urbana, Kidman je uspjela roditi Faith, a kćerku Sunday Rose dobili su putem surogata. Kidman je u intervjuu za Tatler rekla: "To je golema, bolna čežnja i gubitak. O gubitku nakon spontanog pobačaja ne govori se dovoljno. To je ogromna tuga za žene."

Brooke Shields

Glumica Brooke Shields za Fertility Today podijelila je da je imala spontani pobačaj nakon prvog ciklusa potpomognute oplodnje. "Možda mi stvarno nije bilo suđeno da imam djecu", rekla je tada glumica, koja je na kraju ipak zatrudnjela i sada ima dvije kćeri tinejdžerice, Rowan i Grier.

Gwyneth Paltrow

U intervjuu objavljenom u ožujku 2013. u britanskom Daily Mailu, glumica je progovorila o spontanom pobačaju zbog kojeg je gotovo izgubila život. "Imala sam jako loše iskustvo kad sam bila trudna s trećim djetetom. Nije uspjelo i zamalo sam umrla", rekla je glumica koja je prije toga dobila dvoje djece, kćer Apple i sina Mosesa.