Prvo što nam pada na pamet je da ga umočimo u jaja i malo mlijeka i kruh je spreman za pohanje. Druga asocijacija su krušne mrvice i kockice za juhu koje se rade od starog kruha. No, jeste li znali da kruh od prekjučer možete pretvoriti u slastan i brz desert? Evo i kako...
Sastojci:
- 6 kriški staroga kruha
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 50 grama grožđica
- 4 jaja
- 400 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica mljevenog cimeta
Priprema:
Zagrijete pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Stari kruh natrgajte na manje komade i stavite u lim za pečenje. Preko kruha prelijte otopljeni maslac i grožđice.
U posudu pomiješajte jaja, mlijeko, šećer, cimet i vaniliju dok se ne sljube svi sastojci. Prelijte smjesu preko kruha. Kruh utisnite vilicom tako da bude u potpunosti prekriven smjesom. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 45 minuta. I to je to!
Dobar tek!
[PROČITAJTE JOŠ: Obiteljski ručak za 30 kuna – kremasti složenac od krumpira i sira]