Obiteljski filmovi

Recenzije animiranih filmova 'Avanture obitelji Bigfoot' i 'Psići u ophodnji'

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska napravila je recenzije filmova 'Avanture obitelji Bigfoot' i 'Psići u ophodnji'

profimedia-0628778016.jpg
Foto: Profimedia.hr

U kinima je moguće pogledati nekoliko animiranih filma za djecu, a kako bi se roditelji lakše odlučili što će pogledati s djecom donosimo recenzije dva aktualna kino hita.

'Avanture obitelji Bigfoot', animirani film, 89 min

Vjerujem da vas je naslov “Avanture obitelji Bigfoot” podsjetio na film koji ste već gledali, "Mali bigfoot". Zapravo, ovo je njegov nastavak. Film progovara o problemu sve većeg zagađenja okoliša i važnosti očuvanja prirode, te na koji način svaki pojedinac može pridonijeti očuvanju ove naše planete. Osim toga, kroz film se proteže i sve veći problem za mnoge roditelje, a to je nedostatak vremena za obitelj, odnosno djecu zbog poslovnih obaveza. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D i real 3D formatu.

Za djecu: 7+
Za roditelje: Simpatične šumske životinje će nasmijati i zabaviti i odrasle.
Nasilje: Nasilja ima. Recimo kada plaćenici gađaju životinje strelicama za uspavljivanje. Dronovi napadaju obitelj Bigfoot i pokušavaju ih ubiti.

Zastrašujući prizori: Dječak zapne među gredama i snima oproštajni video jer misli da će poginuti.
Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.
Seks: Nema prizora i dijaloga seksualne prirode.
Tempo: Tempo primjeren i za manju djecu.

'Psići u ophodnji', animirani film, 88 min

"Psići u ophodnji" je film snimljen po istoimenoj seriji, a radnja je vrlo slična priči jedne od epizoda. Baš kao i u seriji, psići spašavaju sve one koji se nađu u opasnosti. Ovaj put imaju i jedan puno veći zadatak, a to je da spase grad od pohlepnog gradonačelnika koji svojim idejama dovodi mnoge stanovnike u opasnost. Kroz brojne izazove psići uče o upornosti, samopouzdanju te važnosti zajedničkog rada i prijateljstva. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 3+.
Za roditelje: Štoseva za roditelje nema.
Nasilje: Nasilja nema, već opasnih situacija u kojima se nađu stanovnici grada.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.
Rječnik: Potpuno primjeren za djecu.
Seks: Nema seksualnih prizora niti aluzija.
Tempo: Film je prilagođen i najmlađim

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.