403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Trudnoća i majčinstvo
Trudnoća i majčinstvo

Pripremite poslasticu od kestena prema receptu vrhunske hrvatske slastičarke

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Mirjana Špoljar, trostruka državna prvakinja u slastičarstvu, za vas priprema neodoljivo jesensko kesten iznenađenje.

Mirjana Špoljar, trostruka državna prvakinja u slastičarstvu, za vas priprema neodoljivo jesensko kesten iznenađenje

Sastojci ove slastice su:

stolni margarin - 9 dag (preporučeno da je sobne temperature kako bi se bolje povezao s kremom)

šećer u prahu - 15 dag

1 kom. vanil šećera

naribana kora jedne naranče

Sve navedene sastojke zajedno izmiksati u smjesu.

Nakon toga, dodaju se jaja, 4 komada, (jedno po jedno) pa krem sir (10 dag) i sok od cijeđene naranče za bolju sočnost biskvita. Potom slijedi 14 dag glatkog brašna u kojem je pomiješano pola pakiranja praška za pecivo, te se sve dobro promiješa.

Izrađenu smjesu staviti u slastičarsku vrećicu pa započeti punjenje košarica (najbolje košarice i posuda za pečenje muffina). Peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 170 C.

Na pečene kolačice dodati domaću marmeladu od šumskog voća (potrebno je oko 10 dag), pa slatko vrhnje (2,5 dl) i na kraju, očišćeni i protisnuti kesten pire*. Na svaki kolačić kao dekoracija može se dodati kriška naranče.

*Krema od kesten pirea može se izraditi od:

50 dag kesten pirea 5 dag šećera u prahu 1 kom vanil šećera 0,5 dl ruma 2,5 dl slatkog vrhnja

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx