Mirjana Špoljar, trostruka državna prvakinja u slastičarstvu, za vas priprema neodoljivo jesensko kesten iznenađenje
Sastojci ove slastice su:
stolni margarin - 9 dag (preporučeno da je sobne temperature kako bi se bolje povezao s kremom)
šećer u prahu - 15 dag
1 kom. vanil šećera
naribana kora jedne naranče
Sve navedene sastojke zajedno izmiksati u smjesu.
Nakon toga, dodaju se jaja, 4 komada, (jedno po jedno) pa krem sir (10 dag) i sok od cijeđene naranče za bolju sočnost biskvita. Potom slijedi 14 dag glatkog brašna u kojem je pomiješano pola pakiranja praška za pecivo, te se sve dobro promiješa.
Izrađenu smjesu staviti u slastičarsku vrećicu pa započeti punjenje košarica (najbolje košarice i posuda za pečenje muffina). Peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 170 C.
Na pečene kolačice dodati domaću marmeladu od šumskog voća (potrebno je oko 10 dag), pa slatko vrhnje (2,5 dl) i na kraju, očišćeni i protisnuti kesten pire*. Na svaki kolačić kao dekoracija može se dodati kriška naranče.
*Krema od kesten pirea može se izraditi od:
50 dag kesten pirea 5 dag šećera u prahu 1 kom vanil šećera 0,5 dl ruma 2,5 dl slatkog vrhnja