Pripremite poslasticu od kestena prema receptu vrhunske hrvatske slastičarke

Mirjana Špoljar, trostruka državna prvakinja u slastičarstvu, za vas priprema neodoljivo jesensko kesten iznenađenje.

kesten_klinfo

Mirjana Špoljar, trostruka državna prvakinja u slastičarstvu, za vas priprema neodoljivo jesensko kesten iznenađenje

Sastojci ove slastice su:

stolni margarin - 9 dag (preporučeno da je sobne temperature kako bi se bolje povezao s kremom)

šećer u prahu - 15 dag

1 kom. vanil šećera

naribana kora jedne naranče

Sve navedene sastojke zajedno izmiksati u smjesu.

Nakon toga, dodaju se jaja, 4 komada, (jedno po jedno) pa krem sir (10 dag) i sok od cijeđene naranče za bolju sočnost biskvita. Potom slijedi 14 dag glatkog brašna u kojem je pomiješano pola pakiranja praška za pecivo, te se sve dobro promiješa.

Izrađenu smjesu staviti u slastičarsku vrećicu pa započeti punjenje košarica (najbolje košarice i posuda za pečenje muffina). Peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 170 C.

Na pečene kolačice dodati domaću marmeladu od šumskog voća (potrebno je oko 10 dag), pa slatko vrhnje (2,5 dl) i na kraju, očišćeni i protisnuti kesten pire*. Na svaki kolačić kao dekoracija može se dodati kriška naranče.

*Krema od kesten pirea može se izraditi od:

50 dag kesten pirea 5 dag šećera u prahu 1 kom vanil šećera 0,5 dl ruma 2,5 dl slatkog vrhnja