#podrzidomace: Monika je željela trudnoj prijateljici pokloniti nešto posebno i tako počela izrađivati - torte od pelena

Iz 'pećnice' Monike Deh svakodnevno izlaze najljepše torte za mame i bebe, one čiji su glavni sastojak - dječje pelene

#podrzidomace: Monika je željela trudnoj prijateljici pokloniti nešto posebno i tako počela izrađivati - torte od pelena

Jesi li ikad čula za torte od pelena? Zajedno s pravom tortom dijele ukrašen izgled i oblik, ali bez jestivog i kalorijskog dijela. Napravljene su, naravno, od pelena, ali i drugih sitnica po želji - od odjeće do igračaka.

Vani su ove kreativne torte već godinama idealanpoklon za mamu i bebu jer osim što lijepo izgledaju, nisu jedan od onih poklona koji će skupljati prašinu već će definitivno biti od velike koristi novopečenoj mami. 

S tom mišlju se vodila i Monika Deh iz Zagreba koja je ideju za pokretanje svoje firme dobila prije pet godina kad je njezina prijateljica trebala roditi, a ona joj je željela pokloniti nešto posebno, a istovremeno praktično i korisno. 


Image


Kako nigdje kod nas nije pronašla tortu od pelena, odlučila je 'zasukati' rukave i pokušati sama, a finalni proizvod ju je pozitivno iznenadio. Tako su nastale Torte od pelena-Alegria, sve traženiji poklon i na našim prostorima. 

"Ime Alegria je spoj mene i moje kume, najbolje prijateljice. Izvor riječi je španjolski što znači - veselje, a što poklon i izaziva. Kako je ona veliki ljubitelj te zemlje odlučila sam dio nečeg svog posvetiti njoj", otkrila nam je 33-godišnja Monika kojoj je glavna motivacija u svemu, kako kaže, njezin maleni sinčić koji joj daje glavni razlog za borbu.


Image


Sama izrađuje poklone, vodi stranicu te se bavi cijelom organizacijom posla, a u cijeloj priči najveća pomoć i podrška joj je suprug, koje je zadužen za administraciju te nabavu. 

"Za jednu tortu prosječne veličine od 50 cm visine potrebno je sat i pol vremena, naravno, ako kupac želi neke promjene ili zahtjevnije oblike torta od pelena potrebno je malo više vremena, s obzirom da je sve ručni rad", objašnjava Monika i dodaje da cijene svih poklona u ponudi ovise o proizvodima na istoj, količini pelena, odnosno potrepština, te brendu. Ipak, cjenovno je to negdje od 120 pa sve do 1600 kn.

Iako su od poklona zasad najviše tražene torte od pelena, nedavno su krenuli i s novim proizvodima tako da trenutno u ponudi imaju i vrtne poklon pakete za djecu i odrasle, roštilj-poklon paket, gosti „Starter pack“, Kinder-poklon paketi za djecu od 3 g. nadalje te rođendanske poklon pakete za odrasle.

Image


Kako nam govori, prednost njihovih poklona je što su u potpunosti personalizirani, sav sadržaj je iskoristiv te Monika ustraje na tome da poklon koji kreira bude u potpunosti prilagođen slavljeniku/ci. "Tako da prilikom narudžbe tražimo smjernice, što osoba voli, čime se bavi i slično te tako zajedničkim snagama kreiramo najbolji poklon!"

Pokrenuti svoj posao nije lako, svaki novi početak je izazov i promjena, a kada počinješ od nule onda je zahtjevno sve posložiti kako bi htio, i naravno, za dosta toga treba izdvojiti i vremena. Ili kako nam je Monika to objasnila metaforički - pokrenuti svoj posao je poput brige za biljku. "Kada je posadiš, moraš je zalijevati godinama i ulagati u nju vrijeme i ljubav kako bi napredovala, ali nakon nekoliko godina pravilnog tretiranja ubireš i uživaš u najboljim plodovima svog rada."

A sudeći po brojnim pozitivnim recenzijama i velikom broju narudžbi, njezina 'biljka' definitivno je uspjela. Ostaje samo još bolja i uspješnija budućnost, ali i za nju Monika ima velike želje i planove

Image


Od partnerstva s trgovinama dječjih, ali i prehrambenih proizvoda gdje će plasirati svoje proizvode pa sve do web shop stranice koja je trenutno u izradi, samo je pitanje vremena kad ćemo u samo nekoliko klikova doći do svog originalnog poklona. Jedva čekamo!