
[RECEPT] Obiteljski ručak za 30 kuna: Kremasti složenac od krumpira i sira
Možete ga začiniti svježim peršinom ili nekim drugim omiljenim začinom. Za pripremu ovog jela potrebno vam je 15-ak minuta, a za cijeli postupak oko sat vremena. Pa krenimo na kuhanje ručka!
2 glavice luka
4 krumpira
3 žlice maslaca
2 žlice brašna
1 ½ šalica mlijeka
100 g ribanog sira
svježi peršin
crvena paprika
sol, papar
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Maslacem premažite kalup za pečenje.
Krumpir i luk nasjeckajte na tanko. U zdjeli zagrijte vodu visine do pet cm, neka zavrije pa ubacite nasjeckani krumpir i žličicu soli. Kuhajte pokriveno pet minuta.
Maknite pa u istoj zdjeli otopite maslac. Pirjajte nasjeckani luk, a kad omekša maknite ga s vatre. Otopite još žlicu maslaca pa dodajte brašno i pomiješajte. Začinite soli i paprom.
Neka se kuha dvije minute, pa dodajte toplo mlijeko. Miješajte dok ne dobijete gusti umak.
Na kraju ubacite sjeckani peršin. U umak ubacite krumpir i luk pa ih rasporedite po kalupu. Pecite oko pola sata otkriveno, a zatim pospite sirom i crvenom paprikom i pecite dok se sir ne otopi.
Dobar tek!
(Recept je preuzet s gastro.hr)


Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije

Stradivarius oduševljava ljetnom kolekcijom sandala i natikača - donosimo favorite
