Trudnoća i majčinstvo
Trudnoća i majčinstvo

[RECEPT] Obiteljski ručak za 30 kuna: Kremasti složenac od krumpira i sira

Nemate više ideja za ručak? Mi ćemo vam servirati jednu za prste polizati. Jednostavan složenac od krumpira u kombinaciji s kremastim bešamel umakom gotov je za tili čas i ne košta puno.

Možete ga začiniti svježim peršinom ili nekim drugim omiljenim začinom. Za pripremu ovog jela potrebno vam je 15-ak minuta, a za cijeli postupak oko sat vremena. Pa krenimo na kuhanje ručka!

Sastojci:

2 glavice luka

4 krumpira

3 žlice maslaca

2 žlice brašna

1 ½ šalica mlijeka

100 g ribanog sira

svježi peršin

crvena paprika

sol, papar

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Maslacem premažite kalup za pečenje.

Krumpir i luk nasjeckajte na tanko. U zdjeli zagrijte vodu visine do pet cm, neka zavrije pa ubacite nasjeckani krumpir i žličicu soli. Kuhajte pokriveno pet minuta.

Maknite pa u istoj zdjeli otopite maslac. Pirjajte nasjeckani luk, a kad omekša maknite ga s vatre. Otopite još žlicu maslaca pa dodajte brašno i pomiješajte. Začinite soli i paprom.

Neka se kuha dvije minute, pa dodajte toplo mlijeko. Miješajte dok ne dobijete gusti umak.

Na kraju ubacite sjeckani peršin. U umak ubacite krumpir i luk pa ih rasporedite po kalupu. Pecite oko pola sata otkriveno, a zatim pospite sirom i crvenom paprikom i pecite dok se sir ne otopi.

Dobar tek!

(Recept je preuzet s gastro.hr)