Možete ga začiniti svježim peršinom ili nekim drugim omiljenim začinom. Za pripremu ovog jela potrebno vam je 15-ak minuta, a za cijeli postupak oko sat vremena. Pa krenimo na kuhanje ručka!
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 4 krumpira
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 1 ½ šalica mlijeka
- 100 g ribanog sira
- svježi peršin
- crvena paprika
- sol, papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Maslacem premažite kalup za pečenje.
- Krumpir i luk nasjeckajte na tanko. U zdjeli zagrijte vodu visine do pet cm, neka zavrije pa ubacite nasjeckani krumpir i žličicu soli. Kuhajte pokriveno pet minuta.
- Maknite pa u istoj zdjeli otopite maslac. Pirjajte nasjeckani luk, a kad omekša maknite ga s vatre. Otopite još žlicu maslaca pa dodajte brašno i pomiješajte. Začinite soli i paprom.
- Neka se kuha dvije minute, pa dodajte toplo mlijeko. Miješajte dok ne dobijete gusti umak.
- Na kraju ubacite sjeckani peršin. U umak ubacite krumpir i luk pa ih rasporedite po kalupu. Pecite oko pola sata otkriveno, a zatim pospite sirom i crvenom paprikom i pecite dok se sir ne otopi.
Dobar tek!
(Recept je preuzet s gastro.hr)