Djeca sa sindromom Down šalju nam važnu poruku: Zaštitimo najslabije među nama

Ovim videom vas pozivamo na odgovorno ponašanje, brigu o svom i tuđem zdravlju, kako bismo zaštitili prvo sebe, a potom i one koji su najslabiji među nama

Djeca sa sindromom Down šalju nam važnu poruku: Zaštitimo najslabije među nama
Play logo

"Pazeći sebe, paziš i mene" moto je novog videa otprije poznate platforme za osobe sa sindromom Down "Čuvari ljubavi" koje su prošle godine pokrenule majke djece sa sindromom Down Larisa Porčić Filipaj iz Rijeke i Martina Vuković iz Zagreba. Kao zastupnice svoje djece, a povodom Svjetskog dana sindroma Down ponovno okupljaju roditelje i djecu kako bi snimile video i senzibilizirale javnost prema toj osjetljivoj populaciji.

Play logo
Image

Mama Larisa: Danas se svi bojimo, ali kao mami djevojčice sa sindromom Down meni je tako svaki dan


S obzirom na to da se Svjetski dan sindroma Down ove godine neće obilježiti javnim koncertima i okupljanjima, majke su odlučile javnosti poslati snažnu poruku. Mole ljude da štite svoje osobno zdravlje jer time štite i zdravlje ove osobito osjetljive populacije. Općenito su osobe sa sindromom Down sklonije infekcijama dišnog sustava, često su slabijeg imuniteta, veliki postotak se bori s nekom pridruženom bolesti poput srčanih grešaka, hipotireoze, krvnim i drugim bolestima što ih čini osobito ranjivom skupinom za koju bi borba s koronavirusom mogla biti iznimno teška.


Stoga roditelji iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije i Crne Gore pozivaju širu populaciju na odgovorno i savjesno ponašanje, brigu o svom i tuđem zdravlju kako bisimo zaštitili prvo sebe, a potom i one koji su najslabiji među nama i najpodložniji oboljenjima u ovo vrijeme pandemije. Ovaj video dokaz je da ljubav zaista ne poznaje granice! Udruživši se s roditeljima iz susjednih zemalja pokazali su kako se voli i štiti u zajedništvu različitosti. Pokrenuli su ovu kampanju jednim zajedničkim jezikom koji svi razumiju - jezikom ljubavi. Zahvaljujemo Mariji Oreč koja je svojim angažmanom doprinijela ostvarenju ovog videa, veliko hvala svim sudionicima videa, roditeljima i djeci.

shimmer fallback


(Foto: Privatni album)

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.