MALI GENIJALCI

Obrati pažnju: 7 znakova da imaš natprosječno inteligentno dijete

Što zapravo razlikuje natprosječno inteligentno dijete od prosječnog i kako ga prepoznati? Znanstvenici već godinama istražuju inteligenciju odraslih ljudi, ali i djece te su došli do nekih zaključaka

profimedia-0138498408.jpg
Foto: Profimedia.hr

Misliš da je tvoje dijete među najboljima u razredu? Uvijek se ističe među svojim vršnjacima? Mnogi roditelji prepoznat će da je njihovo dijete "posebno pametno" još u ranoj dobi prema vrlo bogatom rječniku ili rješavanju zadataka iz matematike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Bolji odgoj

Toksične rečenice koje trebamo prestati govoriti svojoj djeci

Kada se radi o natprosječno pametno djeci često se znakovi mogu otkriti u ranoj dobi, ali o kojim se znakovima točno radi? Znači li to da dijete može zapamtiti puno informacija ili se radi o nečemu drugom? S druge strane, ne smije se zaboraviti da jako pametan ne znači isto što i uspješan, a znanost nam pokazuje da je roditeljski utjecaj najveći.

Naravno, ova saznanja će pomoći roditeljima da osiguraju najbolju podršku te će se djeca puno lakša razvijati. Djecu koja su inteligentnija od prosjeka mogu se prepoznati po određenim znakovima i u vrlo ranoj dobi, a o kojim se znakovima radi pročitaj u nastavku:

Pogledaj video: Kako ojačati dječju samokontrolu?

1/4