Obilni i ukusni obroci za svaki dan

Kako pripremiti zasitan ručak ako jedeš samo sirovu hranu? Ovo su moja tri recepta

Već treći tjedan za redom opisujem ti svoj prelazak s "normalne" na sirovu iliti raw prehranu. Ovog tjedna tema je osmišljavanje ukusnih, a zasitnih sirovih ručkova nakon kojih nećeš ostati gladna.

salata
Foto: Profimedia.hr

Sirovi veganski pad thai

Za tjesteninu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 srednje velike tikvice
  • Mrkva
  • svežanj mladog luka narezan na kolutiće
  • Velika šaka klica

Za umak:

  • 4 žlice maslaca od kikirikija ili badema
  • Komadić đumbira nariban
  • Žlica tamari ili shoyu umaka
  • Pola žličice morske ili himalajske soli
  •  Režanj češnjaka
  •  Žličica meda ili agave ili javorovog sirupa
  • Trećina žličice kajenskog papra
  • Sjeckana crvena čili papričica

Posipanje:

  • Sjeckani kikiriki
  • Sjeckani korijander
  • Komadić limuna

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavi sve sastojke za umak u blender te ga uključi. Smjesa će se pretvoriti u pastu, a ako bude potrebno, dodaj malo vode da je razrijediš. Stavi malo umaka, odnosno te paste, na vrh miješanog povrća za tjesteninu, a koje si spiralizatorom narezala u tanke listiće/rezance te ukrasi sjeckanim korijanderom i kikirikijem. Posluži.

2/4