Sirovi veganski pad thai
Za tjesteninu:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 srednje velike tikvice
- Mrkva
- svežanj mladog luka narezan na kolutiće
- Velika šaka klica
Za umak:
- 4 žlice maslaca od kikirikija ili badema
- Komadić đumbira nariban
- Žlica tamari ili shoyu umaka
- Pola žličice morske ili himalajske soli
- Režanj češnjaka
- Žličica meda ili agave ili javorovog sirupa
- Trećina žličice kajenskog papra
- Sjeckana crvena čili papričica
Posipanje:
- Sjeckani kikiriki
- Sjeckani korijander
- Komadić limuna
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stavi sve sastojke za umak u blender te ga uključi. Smjesa će se pretvoriti u pastu, a ako bude potrebno, dodaj malo vode da je razrijediš. Stavi malo umaka, odnosno te paste, na vrh miješanog povrća za tjesteninu, a koje si spiralizatorom narezala u tanke listiće/rezance te ukrasi sjeckanim korijanderom i kikirikijem. Posluži.