Dijete ne jede kupovne kašice (osim voćnih) te mi je mali problem oko pripreme ručka za njega (još ću provjeriti s hotelom da li postoji mogućnost malog kuhala). Da li biste kao rješenje predložili kašice (povrće, meso, žitarice) zamrznuti te ih na pari otopiti i podgrijati? Ne znam kakva je nutritivna vrijednost tako tretiranih namirnica. Inače nikada djetetu ne podgrijavam hranu. Unaprijed zahvalna, K.
Poštovana,
bilo kakva termička obrada, i grijanje i hlađenje djelomično umanjuju nutritivna svojstva namirnica. Ono što se zna, da hlađenje i zamrzavanje ipak donekle čuvaju hranjive sastojke, no činjenica da jelo koje bi Vi spremali ima postupak kuhanja, pa zamrzavanja i onda opet kuhanja, odnosno podgrijavanja, što ga dodatno čini manje hranjivim u uspopredbi s onim skuhanim i serviranim.
Isto tako, budući da je ljeto, može doći do lakšeg kvarenja kašica koje ste sami pripremili osobito u transportu i skladištenju u hotelu (u sobama nema ledenica), tako da savjetujem ipak za ovo vrijeme uzeti već pripremljene i aseptički pakirane kašice.
Tena Niseteo dipl.ing.preh.teh., nutricionist/pedijatrijska klinička dijetetičarka Definicija hrane d.o.o. https://www.facebook.com/DefinicijaHrane