Kako da hranim bebu koja ima jake vjetrove i odbija piti mlijeko na bočicu?

Poštovani, beba ima 6 mjeseci. Jede Hipp Combiotik i kašice (jedan obrok na dan). Imao je E coli, rota virus i klostridiju s 3 mjeseca i od onda imamo muke s hranjenjem.

shutterstock_1735801265.jpg

On dobro napreduje, ali borbe s hranjenjem su svaki dan. Pio je Boulardi probiotik i jeo lakše, ali je imao jake vjetrove i napuhavalo ga je. Obično je pojeo 110 ml iz boce, podrignuo i onda još 40 ml sam mu davala na žličicu da u 24 h pojede dovoljno mlijeka.

Unatrag nekoliko dana mu ne dajem probiotik, samo Hipp, i nema tako jake vjetrove, ali ga i dalje muče. U toku hranjenja počne plakati i prestane jesti (mlijeko). I dalje mu, nakon podrigivanja, ostatak dajem na žličicu. Je li moguće da su to i dalje grčevi što ga muči, i to sa šest mjeseci? Često ispušta vjetrove odmah poslije jela. Probala sam mu dati mlijeka s manje laktoze i bez laktoze, ali to kad proba uopće ne želi piti, tako da mi to nije uopće rješenje. Prije hospitalizacije jeo je od 120 ml do 150 ml po obroku i to u dva navrata. Dio je pojeo, pa podrignuo i dalje jeo. Sad ne želi piti bočicu nakon podrigivanja, a vidi se da je gladan. Nije mi jasno zašto se tako ponaša.

Poštovana,

dijete vjerojatno još uvijek ima problem sa crijevnom florom nakon svih tih infekata te ga muče vjetrovi i osjeća nelagodu kod jela. Probajte uvesti i drugi kašasti obrok, ali s mlijekom na žlicu, neku žitno mliječnu kašicu. Također možete probati malo zagustiti mlijeko, tj. na 100 ml staviti jednu čajnu žličicu rižolina, pa će možda radije jesti. Probajte dati i probiotik tipa čisti LGG. Ukoliko se isto nastavlja, javite se prvo svom pedijatru, a po potrebi i dječjem gastroenteorlogu.