Beba od mjesec dana po cijele dane, kad je budan, ima snažne grčeve

Dobar dan. Imam sina starog mjesec i sedam dana. Jede Babylove hranu, a poslije svakog jela ima grčeve. Znači podigne se da podrigne i to bude za redom po par puta.

shutterstock_1735801265.jpg

Nekad jako baš bljucne, čak mu zna i kroz nos izaći, a nekad ne bljuca odmah nego tek nakon nekog vremena. Prije toga je jeo Hipp Combiotic Pre, ali tada je bilo još gore. Ima 4620 g, a porođajna težina je bila 3350 g. Nekad podrigne i ne grči se odmah, nego leži i samo odjednom počne grčenje nogica i plač. Zacrveni se sav. Nekad ni nošenje ne pomaže. Dajemo mu sab simplex kapi, jastučić od koštica od višanja, ali ništa ne pomaže.

Znači praktički kad je budan stalno plače. Stolice su mu nekad skroz žute, nekad žuto zelene, nekad baš zelene i to kad budu zelene budu kremaste. Po noći je okej, zaspi oko 23 h, probudi se u 4, 5 i jede i do 8 satu ujutro isto se malo grči, ali valjda je mirnije i noć, pa lakše to podnosi. Već je za izludjeti dok je budan, jer ne možeš ništa i samo s njim moraš biti, a ništa ne pomaže. Dosta zabacuje glavu unazad nekad, zna se mrštit na dudu kao da mu se diže želudac. Mislim da mu nešto smeta jer nije bilo jela, a da mu je nakon njega bilo dobro. Molim neki savjet što napraviti. Što mogu promijeniti a da mu bude bolje?

Odgovor:

Poštovana,

dijete koje lijepo napreduje, a vaš sin je dobio 1300 g u 5 tjedana, je sigurno zdrava beba. Dojenački grčevi često se javljaju u prva tri mjeseca i zapravo ne zna se što ih uzrokuje, ali se zna da ne šteti djetetu. Bebe često dok jedu gutaju i puno zraka, pa taj zrak doprinosi raznim senzacijama iz probavnog trakta. Ono što još možete dodati su probiotske kapi na bazi Lactobacilusa reuteri (Biogaia) za koje se zna da malo smiruje grčeve, masažu trbuha u smjeru kazaljke na satu i držanje bebe u povišenom položaju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.