Pozitivno utječu na um i tijelo

Podižu raspoloženje: Eterična ulja koja trebaš uvrstiti u svoju rutinu

Savršen su izbor za hladne i tmurne zimske dane, a najbolje ih je koristiti u difuzeru

christin-hume-0MoF-Fe0w0A-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Probudi dobre vibracije

Dugi i hladni zimski dani koji su pred nama mogu biti izuzetno turobni i pomalo depresivni stoga je vrlo važno pronaći načine kako se oraspoložiti. Fizička aktivnost, zdrava prehrana i boravak na svježem zraku zasigurno su među najvažnijim faktorima koji doprinose dobrom zdravlju, fizičkom i mentalnom, no postoje i mnogi drugi načini koji ti mogu pomoći da se tijekom zimskih mjeseci osjećaš bolje i energičnije.

Image
Naučili smo preživjeti

Kako sačuvati psihički mir? Savjeti koji će ti koristiti u ovoj godini

Korištenje eteričnih ulja u zdravstvene svrhe danas postaje sve popularnije, a njihovi pozitivni učinci na ljudsko zdravlje su višestruki. Eterična se ulja mogu koristiti kao podrška emocijama, dišnom sustavu, za poticanje energije i boljeg raspoloženja, ali i kao dodatak kod izrade raznih kozmetičkih pripravaka.

S obzirom na to da pozitivno djeluju na emocije i na raspoloženje, dobro ih je imati u svom domu. U nastavku smo izdvojile neka od odličnih eteričnih ulja koja ti mogu popraviti raspoloženje i probuditi dobre emocije.

Citrusi

Mirisi citrusa poput naranče, grejpa ili limuna izuzetno pozitivno i poticajno djeluju na um. Osim što doprinose boljem raspoloženju, također popravljaju i koncentraciju, djeluju osvježavajuće i opuštajuće. Odličan su izbor za hladne dane, a eterično ulje limuna ima i antivirusno te antibakterijsko djelovanje.

shimmer fallback

Palmaroza

Eterično ulje palmaroze ima široki spektar djelovanja i može se koristiti u mnoge svrhe. Dobro je za san, za uravnoteženje emocija, umiruje i potiče dobro raspoloženje. Djeluje  antiseptično, regenerativno, protuupalno i antimikrobno, a vrlo se često koristi i u svrhu ljepote jer je dobro za kožu. Djelotvorno je kod virusnih i bakterijskih infekcija.

shimmer fallback

Paprena metvica

Ulje mente sigurno je među najpoznatijima pa ga mnogi već koriste u svom domu. Osvježavajući miris ovog eteričnog ulja popraviti će ti raspoloženje u trenu, a idealno je iza osvježavanje zraka u prostoru. Daje energiju, stimulirajuće djeluje na um i poboljšava koncentraciju.

shimmer fallback

Cimet

Eterično ulje cimeta odličan je izbor za zimske dane, a odlično se slaže s narančom. Pomaže kod iscrpljenosti i budi dobre emocije, a dobro je i za pamćenje i koncentraciju pa se osobito preporuča kod obavljanja raznih mentalnih aktivnosti. Primjerice, ako radiš od doma i imaš problema s nedostatkom koncentracije, eterično ulje cimeta je odličan izbor.

shimmer fallback

Ylang-Ylang

Voliš li slatkaste mirise, ulje egzotične ylang-ylang biljke savršen je izbor. Često se koristi kod izrade kozmetike i parfema zbog svog specifičnog mirisa, a trenutno popravlja raspoloženje i pomaže kod oslobađanja od negativnih emocija kao što su ljutnja, tjeskoba i nervoza.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.