MIart

#podrzidomace: Martina je napustila siguran posao i posvetila se ljubavi prema torbicama

Do prije sedam godina radila je u farmaceutskoj industriji, a onda je jednog dana kupila šivaću mašinu i sama napravila svoju prvu torbu. Upoznaj Martinu Ivoš - ponosnu vlasnicu brenda MIart

BeautyPlus_20220312125928635_save.jpg
Foto: privatni album

Od male ručne torbice do ruksaka, torbe su već desetljećima jedinstveni statement komad ženskog statusa i stila. Osim što su praktične i gotovo pa obavezan dio ženskog ormara, torbice u svim oblicima toliko su omiljene da mnogim ženama nije žao potrošiti pola, pa i cijelu plaću na ovaj modni dodatak.

I same smo ovisne o lijepim torbicama, stoga nas uvijek veseli kada naiđemo na nove potencijalne komade koje možemo dodati našoj kolekciji. A posebno nas veseli kada su one domaće proizvodnje i to ručno izrađene od strane kreativnih i talentiranih žena, baš poput Martine Ivoš koja stoji iza brenda MIart.

Iako je oduvijek bila zaljubljenica u modu i detalje, Martina je do prije sedam godina radila u farmaceutskoj industriji, poslu koji je, kako kaže, za njezinu okolinu bio "sigurno radno mjesto".

Sve do jednog dana kada je sasvim spontano odlučila kupiti šivaću mašinu i pokušala sama napraviti svoju prvu torbu od jeansa. A kako ništa u životu nije slučajno, tako nije ni to jer ljubav prema šivanju naslijedila je od mame koja je uvijek u slobodno vrijeme voljela izrađivati nešto za svoju djecu.

Image
Foto: MIart

"Još od malih nogu sam svemu u životu htjela dati svoj 'personal touch'. Svaki odjevni predmet koji sam kupila željela sam prekrojiti i na taj sam način 'liječila' svoju kreativnost. A torbe su oduvijek bile modni dodatak kojem sam pridavala posebnu pažnju i prva stvar koju sam u dućanu ugledala jer je u mojoj glavi torba bila ta koja cijeli outfit može učiniti drugačijim i upečatljivijim", rekla nam je 40-godišnja Martina koju je kreativnost oduvijek definirala i vodila kroz sve životne situacije, kako privatne, tako i poslovne.

Nedugo nakon toga rodila se ideja i želja za pokretanjem vlastitog brenda jer je znala da je to to čime se želi baviti. "Izazova je bilo jako puno i tisuću puta je bilo sve protiv mene. No nikad nisam odustajala. Suprug mi je oduvijek najveća i najvažnija podrška i pomoć bez kojeg bi ovaj put sigurno bio puno teži."

Iako je zasad potpuno sama u poslu te sama radi sve, od kreiranja i izrade do marketinga - velika želja joj je imati nekoga u stalnoj pomoći, posebno kad je riječ o izradi, jer sam proces jedne torbe traje otprilike četiri sata, naravno, bez onog kreativnog dijela dizajniranja, ali i onog tehničkog djela i logistike.

Ovaj potonji dio uvelike će olakšati web shop koji će uskoro ugledati svjetlo dana. A do tada, njezine prekrasne torbe možeš naručiti preko Instagrama i Facebooka, a ovisno radi li se o eko koži ili pravoj koži - cijene se kreću od 300 do 1500 kuna.

Image
Foto: MIart

Iako je od materijala do nedavno koristila samo eko kožu, posljednja i najnovija kolekcija "Made to last" izrađena je od prave kože, drugačija je od svega do sada i pravo je proljetno osvježenje.

"Misao vodilja je bila izraditi kolekciju koja će se uklopiti u svaki odjevni stil, te činiti pravo umjetničko djelo na onome tko ju nosi", govori nam Martina koja ističe kako su torbe iz nove kolekcije prvenstveno namijenjene onima koji žele biti drugačiji, a istovremeno u trendu.

Nema sumnje da su originalnost, kvaliteta i bezvremenski dizajn - vrijednosti oko kojih kod Martine nema kompromisa, stoga će svaka ljubiteljica jedinstvenih modnih dodataka njezinu ručno izrađenu torbu shvatiti kao dobru, ali i vječnu investiciju.