Vrti li se sve oko tebe?

Znaš prepoznati narcisa, no što ako zapravo ti imaš te osobine? Prepoznaj ih u tren

Određeni ponašajni obrasci, stavovi i reakcije na tuđe ponašanje mogu upućivati na narcizam. Ako ih uočiš kod sebe, velika je vjerojatnost da patiš od narcisoidnog poremećaja ličnosti

pexels-karolina-grabowska-8528604.jpg
Foto: Pexels

Narcisoidne osobe ističu se po tipičnom ponašanja i najčešće ih je prilično lako prepoznati. Prema definiciji, narcisoidnost je ustvari poremećaj ličnosti, a osobe koje pate od ovog poremećaja ponašaju se grandiozno, kao da su iznad svih drugih, nemaju suosjećanja za druge i imaju konstantnu potrebu da im se drugi dive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nemaju svi dobre namjere

Znaš li prepoznati toksične ljude? Ove ih osobine definiraju

Iako samo kvalificirani stručnjak za mentalno zdravlje može dijagnosticirati narcisoidni poremećaj ličnosti (narcizam), postoje određeni znakovi koji upućuju na to da je osoba narcisoidna.

Određeni ponašajni obrasci, stavovi i reakcije na tuđe ponašanje mogu upućivati na narcizam. Ne postoje krvni testovi ili točni znanstveni pristupi koji bi jasno rekli da mi sami ili netko koga poznajemo ima ovaj poremećaj, no prema mišljenju stručnjaka, ovo su neki od najčešćih znakova koji to otkrivaju. Ako ih uočiš u svom ponašanju, moguće je da si i sama narcisoidna osoba.

POGLEDAJ VIDEO: Kako postaviti granice u odnosima?

1/9
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.