Svatko ih može usvojiti

Kako izgledati privlačnije? Isprobaj ove jednostavne, a učinkovite trikove

Brini o sebi i svom zdravlju i nakon toga tvoja prirodna ljepota još će više doći do izražaja, a ovi savjeti će ti u tome pomoći

candice-picard-YMYFCxWgHMw-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Kaže se da je ljepota u očima promatrača, a iako ona istinska ljepota dolazi iznutra, svi mi želimo se osjećati dobro u vlastitoj koži te izgledati lijepo i privlačno.

Image
Nisko ili visoko?

Kakvo ti je samopouzdanje? Ove stvari su znak da si nesigurna u sebe

Važno je imati na umu da nitko nije savršen i svatko je lijep na svoj način, no postoje neki sjajni trikovi uz koje možemo izgledati (i osjećati se) još bolje. Stoga, kada imaš loš dan ili samo želiš izgledati najbolje što možeš, probaj usvojiti neke od savjeta i trikova koje ti otkrivamo u nastavku. Jako su jednostavni i svatko ih može usvojiti, a zaista djeluju.

Na kraju dana, sve se svodi na to da brineš o sebi i svom zdravlju i nakon toga tvoja prirodna ljepota još će više doći do izražaja, a ovi će ti savjeti u tome pomoći.

Budi samopouzdana

Svi znamo kako su samopouzdani ljudi najljepši. Stoga, želiš li izgledati ljepše i privlačnije, poradi na svom samopouzdanju. Ljepota je puno više od vanjskog izgleda, a kada ćeš se osjećati dobro u vlastitoj koži, ujedno ćeš i drugima biti privlačnija. Smij se što češće, budi ljubazna i nemoj se bojati pokazati svijetu koliko si jedinstvena.

Image
Foto: Pexels

Osiguraj si kvalitetan san

Dobar san važan je za naše cjelokupno zdravlje, a također nam pomaže da i bolje izgledamo. Ne kaže se bez razloga 'san za ljepotu'. Sigurno si i sama primijetila da izgledaš puno gore i manje privlačno kada se ne naspavaš dovoljno. Kvalitetan san važan je i za izgled kože koja se tijekom noći obnavlja pa se pobrini da svake noći spavaš sedam do osam sati.

Image
Foto: Pexels

Nemoj zanemarivati dentalnu higijenu

Istraživanja su potvrdila da je zdrav osmijeh jedan od najvažnijih fizičkih aduta koji nam pomažu da privučemo osobu suprotnog spola, a to znači da su održavanje dentalne higijenu i redoviti odlasci kod zubara iznimno važni, ne samo za zdravlje, već i za fizički izgled. Stomatolozi ističu da je neophodno prati zube dva puta dnevno te ih čistiti zubnim koncem jednom dnevno, a preporuča se i korištenje vodice za ispiranje usta. Sve u svemu, ne postoji ništa privlačnije od osmijeha, osobito kad ti zubi izgledaju sjajno!

Image
Foto: Pexels

Brini o svojoj koži i kosi

Lijepa i njegovana koža i kosa također igraju važnu ulogu u cjelokupnom izgledu stoga nemoj zanemarivati svoju beauty rutinu. Sa zdravim izgledom kože osjećat ćeš se puno samopouzdanije. Pronađi dobru rutinu i kvalitetne proizvode koji će odgovarati tvom tipu kože i nikad nemoj ići u krevet sa šminkom. Čišćenje, hidratacija i zaštita od sunca tri su najvažnija koraka koje bi svatko trebao slijediti unutar svoje beauty rutine.

Kad je riječ o kosi, čista, uredna i njegovana kosa ključni je dio dobrog izgleda. Izbjegavaj štetne sastojke i prečesto korištenje proizvoda za stiliziranje, a ako se boriš sa suhom kosom, pronađi proizvode koji će je hidratizirati i dubinski nahraniti te potaknuti njezin rast.

Image
Foto: Pexels

Biraj onu odjeću u kojoj se osjećaš dobro

Odjeća koju nosimo i naš modni stil također utječu na naše samopouzdanje. Kada se ugodno osjećaš u odjeći koju nosiš, sigurno ćeš privući prave ljude. Probaj se manje opterećivati time što je trendi i kako odjeća izgleda na tebi i umjesto toga se fokusiraj na to kako se osjećaš u onome što nosiš.

Image
Foto: Pexels

Za dodatnu dozu samopouzdanja, odjeni crvene komade

Stilisti uvijek savjetuju da biramo odjeću u onim bojama koje nam najbolje pristaju, no nošenje crvenih komada jedan je od najboljih trikova za podizanje samopouzdanja. Studije su pokazale da nas drugi smatraju privlačnijima kada nosimo crveno. Dakle, ako se mučiš s odabirom savršene kombinacije za prvi spoj, odaberi crvenu haljinu!

Image
Foto: Pexels

Obrati pažnju na svoj govor tijela

Govor tijela glavni je čimbenik privlačnosti pa je zato i samopouzdanje toliko važno. Ljude uglavnom privlače ljubazne i otvorenije osobe. To znači puno kontakta očima, opušteno držanje, smješkanje, otvoreni stav tijelom prema drugoj osobi tijekom razgovora, itd. Još jedan sjajan trik je blago oponašanje govora tijela druge osobe jer su istraživanja pokazala da je to odličan način da izgledamo privlačnije suprotnom spolu.

Image
Foto: Pexels