VODIČ ZA DJEČJE FRIZURE

Pronašli smo 13 trendi frizura za dječake koje će odgovarati zaigranoj dobi

Ponekad nije lako odabrati najbolju frizuru za dječake koja će tvom sinu dobro stajati i ujedno biti jednostavna za održavanje - posebno ako oboje želite nešto novo

Frizure za dječake
Foto: Pexels

Ako je došlo vrijeme da svog sina odvedeš frizeru, možda razmišljaš o tome koja je najbolja frizura za dječake. Ovisno o tome koliko tvoj momak ima godina, možeš i njega pitati za mišljenje (možda ćeš se iznenaditi kad shvatiš da tvoj dečkić već dobro zna što želi, iako još ide u vrtić), a možete i zajedno potražiti idealnu frizuru za dječake na internetu. Izbora je danas zaista mnogo, ali dječja frizura za dječake svakako mora zadovoljavati neke kriterije.

Tako odmah na početku treba naglasiti kako nije svaka frizura prikladna za svaki tip kose. Nadalje, osim što, naravno, želiš da bude trendi i da ističe crte lica tvog momčića (odnosno da bude prilagođena visini čela, obliku obrva i vilici), bitno je i da frizura bude laka za održavanje.

Najljepše moderne frizure za dječake

Većina dječaka nosi kosu kratko, ali neki se odluče i za originalnije duge frizure, zato ti donosimo prijedloge za oboje. Također, dječak vrtićke dobi vrlo vjerojatno neće željeti istu frizuru kao školarac pa i to treba imati na umu.

Kratke frizure za dječake

Jež frizura

Ovo je klasična dječja frizura za dječake koja je uvijek u trendu jer je super jednostavna za održavanje, suši se brzo i sve što treba je mrvicu gela za svečanije i formalnije prilike. Postoje varijacije kad je ova frizura u pitanju pa tako sa strane i stražnji dio glave mogu biti vrlo kratko ošišani ili je moguće ostaviti nešto više kose za blaži prijelaz.

Crew Cut

Riječ je o klasičnoj, "čistoj" muškoj vrlo kratkoj frizuri koja je popularnost stekla tijekom 50-ih jer je bila praktičan izbor za američke vojnike, a ubrzo je ovaj muževan trend preuzeo Hollywood. Frizura je među najlakšima za odražavanje, a izgleda uredno. Crew cut frizura može biti više i manje teksturirana i graduirana.

Pixie
Ova simpatična trendi frizura bazira se na lagano slojevitom šišanju, a vrlo je praktična za održavanje, kako za dječake, tako i za djevojčice. Prikladna je i za nešto dužu kosu, ali pixie zahtjeva redovite posjete frizerskom salonu.

Faux Hawk

Za male buntovnike tu je ova cool varijanta pankerske frizure u blažoj i (za školu) prihvatljivijom verziji. Glava je obrijana i ostavlja se kosa samo na vrhu, duža za ekstravagantniju, a kratka za "pitomiju" verziju ove trendi frizure. Frizura se lako stilizira pomoću gela ili voska, izgleda dobro i kad kosa malo naraste.

Duge frizure za dječake

Undercut frizura

Ako tvoj dječak želi nositi dužu kosu, jedna od opcija je undercut, frizura za djevojčice i dječake, popularna među tinejdžerima. Kod ove su frizure obrijani stražnji dio, jedna ili obje strane te je kosa duža na vrhu pa se može vezati u rep ili hipstersku punđu (mini bun), što je osobito praktično za toplih dana.Fudbalerka

Ova frizura koja je toliko popularna bila tijekom 80-ih ponovno se vratila u modu te je sada, u "upgrade" verziji, nose i muškarci i žene. Karakterizira je kraći gornji dio i duža kosa na stražnjoj strani glave.

Ravna duga ili kovrčava kosa

Ako tvoj sin želi dugu kosu, bez obzira na to ima li prirodno kovrčavu ili ravnu kosu, ova jednostavna bezvremenska frizura može mu odlično stajati, ako odgovara njegovim crtama lica i osobnom stilu. Važno je znati da je zahtjevnija za održavanje jer je nužno redovito pranje i češljanje, upotreba regeneratora i kreme za kovrče te sredstva za rasčešljavanje, a po ljeti može biti opterećenje i sputavati tvog dječaka u igri ili sportskim aktivnostima.

Frizure za dječake od 10 godina

Ako je tvoj sin "već veliki dečko", vrlo vjerojatno i sam ima ideju o tome kakvu frizuru hoće. Vjerojatno je negdje vidio dječaka i muškarca koji nosi cool frizuru kakvu želi i sam. Ipak, važno je da odabere frizuru za dječake koja će pristajati njegovom tipu kose i obliku lica pa se svakako dobro posavjetovati i s frizerom.

Frizura u stilu Presleyja

Riječ je o impresivnoj, tako zvanoj pompadour frizuri, koju nije tako lako stilizirati, ali izgleda izvrsno pa je vrijedna truda. Kod ove volumizirane trendi frizure u stilu 50-ih bočne i stražnja strana ostaju zaglađene i kratke, a kosa je duga s prednje strane i začešljana prema nazad.

Zalizana sa strane

Ova klasična "frajerska" frizura znači da će kosa uvijek biti zaglađena na jednu stranu i za stiliziranje će svakako biti potreban styling proizvod prilagođen djeci.

Bro Flow

Ova je frizura idealna za srednje dugu, a pogotovo valovitu i gustu kosu - sve što treba je zalizati kosu gelom prema otraga da bi frizura izgledala cool.

Frizure za dječake od 3 godine

Za tvog vrtićanca važno je odabrati praktičnu i laganu frizuru koja ga neće ometati u igri i sportskim aktivnostima. Naravno, i dalje želimo da bude trendi i neodoljivo slatka.

Boks frizura

Ova bezvremenska frizura za dječake vrlo je jednostavna - sa strane i straga je kraća, a gore nešto duža, kako bi se ostavilo prostora za stiliziranje. Frizura je idealna za vrlo aktivne dječake i dobar je izbor za ljeto.

Mini irokeza

Ovo je frizura za prave male frajere, glava je obrijana, osim na samom vrhu gdje ostaje linija kose koju treba podići gelom ili uz malo laka za kosu.

Bob frizura

Bob je jedna od najpopularnijih frizura koja je, u ovom ili onom obliku, uvijek u trendu za žene, ali preslatko stoji malim dječacima. Kosa može biti straga duga tako da pokriva cijeli vrat ili može biti kraća, može uključivati kraće ili duže šiške, više ili manje uokviriti lice, a bez obzira na varijantu na koju se odlučiš, trebaš znati kako je bob frizura lijepa jedino kad je kosa čista.

Image

Zanimljivo istraživanje tvrdi da dječacima treba više emocionalne podrške nego djevojčicama