Jednostavni i učinkoviti

Savjeti za skidanje kila koji su podcijenjeni - a djeluju

I znanstvenici se slažu da ona najjednostavnija rješenja ponekad donose najbolje rezultate. Ovi savjeti za mršavljenje su jednostavni, a jako učinkoviti

cover mršavljenje
Foto: Pexels

O mršavljenju se jako puno priča i piše i svi znamo koji su ključni koraci za postizanje idealne tjelesne težine – zdrava prehrana te fizička aktivnost. Ipak, postoje i brojni drugi faktori, kao i navike koje mogu utjecati na težinu.

Image
Pomoć iz prirode

Ovaj čaj pomoći će ti kod mršavljenja i ojačati imunitet

Ponekad ona najjednostavnija rješenja donose najbolje rezultate, a s takvim se pristupom slažu i brojni znanstvenici. Ipak, (pre)često takve savjete zanemarujemo, misleći da nam neće donijeti željene rezultate u smislu postizanja idealne tjelesne težine.

Vrlo je lako i jednostavno kreirati zdrave navike i rutine, samo si moramo dati malo truda i ubrzo će one postati dio naše svakodnevice. Kako savjetuju stručnjaci, prilikom uvođenja zdravih promjena u svoju svakodnevicu, vrlo je važno da ih pojednostavimo što je više moguće i tada nećemo imati izgovora da ih se ne držimo.

Dakle, želiš li se riješiti viška kilograma, isprobaj neke od ovih vrlo jednostavnih i podcijenjenih, a učinkovitih savjeta i trikova koji zaista donose rezultate.

Pripazi na sobnu temperaturu

Studije su pokazale da niža temperatura u prostoriji spavaćoj sobi bolje djeluje na metabolizam i pomaže nam kod topljenja masnih naslaga dok spavamo. Naime, niže temperature potiču tijelo da troši zalihe kako bi se zagrijalo, osobito salo koje se nalazi u području oko trbuha.

Image
Foto: Pexels

Popij šalicu crne kave

Voliš piti kavu? Super! Naime, ispijanje kave u umjerenim količinama može ti pomoći kod mršavljenja, no pritom je vrlo važno koju vrstu kave piješ. Šalica crne kave ima jako malo kalorija, ali ne smije sadržavati nikakve dodatke. Dakle, šećer, vrhnje za kavu niti mlijeko ne dolaze u obzir.

Image
Foto: Pexels

Jedi crveno voće

Znanstvenici tvrde kako je voće crvene boje najbolji izbor za mršavljenje. Jabuke, lubenica, maline i crveno grožđe samo su neke od vrsta crvenog voća koje bi trebala uvrstiti u svoju prehranu želiš li se riješiti viška kilograma. Naime, crveno voće sadrži flavonoide – hranjive tvari i spojeve koje ovom voću daju boju, a smiruju djelovanje gena za skladištenje masti. Jabuke imaju jako visoku razinu antioksidanata za koje se smatra da su iznimno važni za održavanje dobre forme.  

Image
Foto: Pexels

Počni uzimati riblje ulje

Mnoštvo je suplemenata koji mogu biti korisni kod mršavljenja, a riblje ulje smatra se izuzetno učinkovitim. Riblje ulje sadrži omega-3 masne kiseline za koje je i znanstveno dokazano da imaju višestruke zdravstvene benefite, a mogu olakšati i proces skidanja suvišnih kilograma i to tako da pozitivno utječu na rad metabolizma te smanjuju osjećaj gladi.

Image
Foto: Unsplash

Biraj punomasne namirnice

Punomasne namirnice poput punomasnog sira, mlijeka ili jogurta uvijek su bolji izbor za zdravlje od onih 'light' varijanti koje najčešće obiluju šećerima i drugim umjetnim dodacima. Čak je i istraživanjima potvrđeno da su namirnice koje sadrže zdrave masnoće dobre za zdravlje pa ih obavezno uvrsti u svoj jelovnik, no s njima nemoj pretjerivati.

Image
Foto: Pexels

Zakaži susret s prijateljicom u teretani

Vrlo je lako odustati od odlaska u teretanu ili na jogging ako si se dogovorila za kavu s prijateljicom, zar ne? No zašto se ne bi našla s prijateljicom u teretani? Ili možete zajedno otići na trčanje, jogu ili bicikliranje. Tako ćeš spojiti ugodno s korisnim, dobro se zabaviti i pritom potrošiti kalorije.

Image
Foto: Unsplash

Pojedi sendvič bez kruha

Kruh sadrži ugljikohidrate i prilično dosta kalorija pa ga povremeno možeš izbaciti iz prehrane. Isprobaj sendviče bez kruha i mogla bi se ugodno iznenaditi koliko su ukusni. Primjerice, uz sir i salamu možeš jesti masline, orašaste plodove, voće poput dinje ili humus. Takvi sendviči bez kruha odličan su izbor i za međuobrok.

Image
Foto: Pexels