Rebecca je autorica Instagram profila ‘’i_actually_ate_that’’ (zaista sam to pojela), te je do sada skupila gotovo 79,000 pratitelja. Na profilu uglavnom objavljuje stvari koje jede kroz dan, te piše o njima. Sva hrana izgleda preukusno, što objašnjava broj sljedbenika, no i vrlo kalorično. Unatoč tome, Rebecca uspijeva zadržati vitku liniju.
Njena je tajna upravo u tome što se ne odriče od ničega. U nedavnom intervjuu za New York Post Raben je cijeli život odgojena da jede upravo hranu za kojom joj se javi žudnja – bilo da je to pizza kasno u noći, sočni hamburger, ili tortilje.
U istom je intervjuu otkrila da hranu doživljava kao stvar užitka, a ne ‘pražnjenja tanjura’. Uvijek uzme vremena za uživanje u okusu hrane, te je jede sporo. Tako njen želudac stigne poslati informacije o sitosti njenom mozgu, zbog čega se gotovo nikad ne prejeda.
Nutricionisti podupiru ovaj stav, te se slažu da odricanje od omiljene hrane često ne pomaže u mršavljenju nego nas navodi da se odreknemo dijete. Mnogo više pomaže stav koji zauzimamo prema hrani – svjesnost oko količine hrane koju pojedemo i tempo kojom je jedemo. Ključna stvar je jesti svjesno.
Osim toga, stručnjaci se slažu da je lakše održati prehranu raznovrsnom ako se ne ograničavamo u izboru hrane i ne opterećujemo brojanjem kalorija. Ovo također djeluje i na našu psihu. Ako znamo da u bulo kojem trenutku možemo pojesti bilo što, često na kraju ne pojedemo ništa ako nismo baš gladni. S druge strane, na raznim dijetama često pokleknemo i pojedemo hranu za kojom žudimo čak i kada nismo gladni.
Najvažnije je sve raditi umjereno i ne se prejedati. Činjenica da možemo nešto pojesti ne treba značiti i da bismo to tada trebali pojesti. Kao i sve u životu, porcije koje jedemo trebale bi birati savjesno i umjereno.