Koje su prednosti pilatesa?

Kao i joga, pilates je iznimno popularan način vježbanja, a koje su prednosti pilatesa, saznajte u nastavku.

Koje su prednosti pilatesa?

Pilates je odlična vježba za oblikovanje tijela, a iako se njime aktivno bave i muškarci, nekako se još uvijek smatra više ženskom vrstom tjelovježbe. Savršen je za one koji se vježbom ne žele maksimalno izmoriti, već opustiti um i učvrstiti tijelo. U nastavku saznajte koje su prednosti pilatesa koje vas možda natjeraju da krenete sa svojom tjelovježbom. 

Image


(FOTO: Pixabay) 

Prednosti pilatesa

Rezultati se brzo vide i to pogotovo kada je riječ o gipkosti i fleksibilnosti tijela. Žene često ističu kako zbog pilatesa imaju divne ruke i vretenaste noge. Uz to, pilates nije zahtjevan te omogućuje vježbanje bez ulaganja velikog napora. 

Iako možda nije idealan za mršavljenje, dobar je za održavanje linije i figure koja nikada neće biti iznimno mišićava. Nadalje, mogu ga vježbati trudnice i žene koje su nedavno rodile i to baš zato što nije toliko dinamičan kao joga, a pomaže vam dobro istegnuti i opustiti tijelo.

I za kraj, može znatno ojačati tijelo, posebno jezgru i trbušne mišiće te tako očuvati kralježnicu te ujedno smanjiti bol i stres.

Nadamo se da su vam ove prednosti pilatesa bile dovoljne da krenete vježbati.