Jaka iznutra i izvana

I to je moguće: Iskleši liniju bez kapi znoja

Uz nekoliko jednostavnih vježbi učvrsti tijelo, a da pritom ne natopiš znojem majicu i prostirku na kojoj vježbaš

emily-sea-coiWR0gT8Cw-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Postoje vrlo efikasne vježbe niskog intenziteta koje će ti pomoći da u kratko vremenu učvrstiš cijelo tijelo i postaneš fleksibilnija. Vježbe niskog intenziteta drže otkucaje srca na otprilike pola od maksimuma, što je odlično ukoliko si početnica i tek radiš na kondiciji.

Image
Pokaži mišiće!

Anaerobni trening bitan je kao i aerobni. Uvrsti ga u fitness rutinu

Učvrstiti tijelo moguće je i bez kapi znoja, pomoću vježbi koje svoje ishodište imaju u jogi. Ako si mislila da je joga nezahtjevna, u zabludi si, u što ćeš se uvjeriti čim zauzmeš neku od pozicija koje ti u nastavku predlažemo.

Plank

Plank je najpopularnija vježba za učvršćivanje tijela, no nikako ne znači i da je najlakša. Zato se i kaže da vrijeme najsporije prolazi upravo u planku. Vrlo je bitno raditi ga pravilno kako se ne bi ozlijedila. U planku aktiviraj cijelo tijelo, a osobitu pažnju posveti donjem dijelu leđa i trbuhu. Ne smiješ probadati u donjem dijelu leđa pa zbog toga aktivraj trbušne mišiće najjače što možeš i pomoću njih "guraj" kralježnicu u neutralni položaj, odnosno oponašaj tijelom ravnu dasku. Osim trbuha, bitno je aktivirati i sve ostale mišiće - od nožnog prsta do glave. Diši duboko i polako i za početak drži plank 30 sekundi, a onda postepeno povećavaj vrijeme provedeno u ovom položaju. Na članku u nastavku pogledaj kako pravilno izvoditi plank.

Poza drveta

Iako izgleda kao vrlo jednostavna za izvesti, ova poza traži ravnotežu, a ravnoteža dolazi od jakog trupa, što znači da je poza drveta odlična vježba za tvoje trbušne mišiće. u videu pogledaj kako je izvesti.

Trokut

Niti se radi o matematici niti o ljubavnoj drami, no u ovom položaju dobro ćeš se odmoriti i od jednog i od drugog (ako trebaš razbistriti glavu i istegnuti se u pauzi od računovodstvenog posla ili na tren zaboraviti ljubavne brige). Trokut slovi za asanu u jogi koja oslobađa od anskioznosti i stresa istovremeno jačajući bočne mišiće trupa, noge i ruke.

Stani uspravno pa lijevom nogom iskorači u stranu, a stopalo i nogu zarotiraj prema van. Raširi ruke i aktiviraj ih, aktviraj i noge i trup te lagano podvuci zdjelicu kako bi kralježnica bila u neutralnom položaju. Kreni u bočni pretklon s lijevom rukom i trupom, pazeći pritom da se ne saviješ u struku. Aktiviraj trbušne mišiče i vrati se u početni položaj. Pogledaj u videu kako bi ti bilo jasnije.

Stolac

Ovo je još jedna naizgled jednostavna, no intenzivna poza. U njoj ćeš aktivrati noge(nakon nekoliko trenutaka, ukoliko je dobro izvodiš, noge bi ti se mogle početi tresti od napora). trup i ruke. Ova asana poboljšava ravnotežu i aktvira cijelo tijelo. Kao i u prethodnima, pazi na donji dio leđa tako što ćeš kralježnicu držati u neutralom položaju te čuvaj koljena. Vodi računa da ne prelaze zamišljenu vertikalnu liniju koja polazi od nožnih prstiju. Ruke podigni u zrak i također ih aktiviraj. Ostani u ovom položaju 30 sekundi, odmori pa ponovi još nekoliko puta.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.