Keto pecivo s 5 sastojaka
Sastojci (za 6 peciva):
1 i 1/2 šalice bademovog brašna
1 žlica praška za pečenje
2 i 1/2 šalice Mozzarella sira (naribana; mora biti ili prethodno naribana ili tvrda Mozzarella, ne mekana "svježa" u vrećici)
100 g krem sira (na komadiće)
2 velika jaja (umućena)
sjemenke sezama (za posipavanje ili po izboru)
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite lim papirom za pečenje. Pomiješajte bademovo brašno i prašak za pecivo. Ostavite sa strane.
U većoj posudi koja može u mikrovalnu stavite naribanu mozzarellu i krem sir. Stavite u mikrovalnu pećnicu 2 minute na najjače, miješajući na pola puta. Na kraju ponovno promiješajte da se sve dobro otopi i sjedini. (Ako ne želite koristiti mikrovalnu pećnicu, zagrijte sireve na štednjaku na laganoj vatri, često miješajući.)
Rastopljenom siru dodajte bademovo brašno i jaja. Brzo miješajte dok je sir još vruć, Na kraju mijesite i rukama dok se ne oblikuje tijesto. Tijesto će biti vrlo ljepljivo, ali nastavite gnječiti i stiskati kroz prste nekoliko minuta.
Ako tijesto postane tvrdo prije nego što je potpuno izmiješano, ako je previše tvrdo za mijesiti ili ako je još uvijek ljepljivo nakon nekoliko minuta, možete ga ponovo podgrijati u mikrovalnoj još 15-20 sekundi kako bi ga omekšali. U tom slučaju operite ruke i ponovno mijesite. Ako je sve dobro izmiješano, ali je tijesto preljepljivo za oblikovanje, stavite ga u hladnjak na 30 minuta, to će pomoći da prestane biti ljepljivo. Možete probati i namazati ruke uljem (kokosovim) pa ćete puno lakše baratati tijestom.
Vrlo je važno da tijesto bude potpuno izmiješano prije nastavka na sljedeći korak. Ne biste smjeli imati odvojene vidljive dijelove sira od bademovog brašna.
Tijesto podijelite na 6 dijelova. Od svakog oblikujte valjak a krajeve zatim spojite i stisnite da dobijete "prsten". Ponovite s ostatkom tijesta. Ako koristite sjemenke sezama, pospite ih preko peciva i lagano pritisnite u tijesto.
Pecite 10-14 minuta, dok peciva ne postanu čvrsta i zlatna.