7 dobrobiti kickboxinga zbog kojih ćeš odmah poželjeti udarati u vreću

Kickbox kombinira kardio trening i vježbe snage, a prilikom vježbanja aktivno je cijelo tijelo

7 dobrobiti kickboxinga zbog kojih ćeš odmah poželjeti udarati u vreću

Kickbox je odlična vježba koja ima mnogih dobrobiti za tvoje tijelo. Kao i svaka aktivnost koja te tjera an znojenje, kickbox je super rekreacija i način održavanja fit forme. No, to nije sve jer ova vještina pruža i kardio trening i trening snage u jednom i mnogo više od toga.

Kickbox može unaprijediti snagu gornjeg dijela tijela i aerobnu snagu, fleksibilnost, brzinu i izdržljivost. Drugim riječima, udara na svaki aspekt fizičkog treninga. Zbog ovih 7 dobrobiti, poželjet ćeš udarati u vreću već danas.
 Aktivira cijelo tijelo

Možda imaš dojam da su ruke te koje imaju najviše posla u kickboksu, no svaki udarac ubiti je vođen nogama. Nakon nogu, aktivira se cijelo tijelo a ruke dolaze tek na kraju. Kickboks uključuje mnogo skakanja što je odlično za trošenje kalorija. Osim toga, prije treninga potrebno se zagrijati a ovdje vježbe uključuju razgibavanje cijelog tijela. 

Možeš ga prilagoditi sebi

Kickbox je odličan zato što možeš sama diktirati svoj tempo sa svakim udarcem. Pri bilo kojoj brzini i snazi udarca i dalje ti radi cijelo tijelo. Kada se malo umoriš, možeš i dalje udarati iz uspravnog položaja, a kada osjećaš da si dobila snage možeš se samo sagnut i nastaviti većim intenzitetom bez velikih pauza.

3 u 1 – snaga, brzina i izdržljivost

Kickbox nije samo jedan tip treninga. On je istovremeno kardio trening i trening snage. Ova vještina istovremeno unaprjeđuje razinu tvoje snage, izdržljivosti i brzinu. 

Odličan za izgradnju mišića

Udaranje teške vreće rukama i nogama zahtjeva određenu snagu. Zbog toga kickbox odlično gradi mišiće a pošto je u njega uključeno cijelo tijelo istovremeno djeluje na više mišićnih skupina – ramena, ruke, leđa, trbušnjake i stražnjicu. 
Tvoj mozak vježba također

Tijekom treninga tvoj mozak uči kako brzo djelovati i odgovarati na udarce, što unaprjeđuje reflekse i djeluje na memoriju jer moraš pamtiti kombinacije.

Može vježbati bilo gdje

Ako nabaviš vreću za boks, možeš je objesiti bilo gdje i vježbati kod kuće, u vrtu, na terasi... Također možeš pozvati prijateljice na trening na otvorenom, za što vam može poslužiti bilo koji park, livada ili igralište.

Najbolja vježba protiv stresa

Udaranje vreće može biti odličan način za rješavanje stresa. Kako i ne bi, možeš zamisliti bilo čije lice na vreći i ''obračunati'' se s ljudima koji ti stvaraju stres na poslu, neposlušnim parterom ili se  jednostavno prepustiti i udarcima izbaciti iz sebe neku stresnu situaciju. Mnoge su žene rekle da ovaj sport smatraju i oblikom psihoterapije.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.