Superhrana

6 namirnica koje usporavaju starenje pa bi ih trebala jesti redovito nakon 40. godine

Želiš li dugo ostati vitalna i mladolika, u prehranu bi trebala uvrstiti određene namirnice koje sadrže sastojke koji će sanirati štetu nastalu na stanicama, djelovanjem slobodnih radikala

pablo-merchan-montes-Orz90t6o0e4-unsplash (3).jpg
Foto: Unsplash

Zeleno lisnato povrće

Zeleno lisnato povrće poput kelja i špinata bogato je vitaminima E, K i C, koji preveniraju gubitak pamćenja i usporavaju starenje mozga. U studiji koju je objavila Američka akademija za neurologiju, a prenosi je portal Eat This, Not That, zaključeno je da čak samo i porcija lisnatog povrća dnevno povezana s boljim kognitivnim funkcijama u zreloj dobi. No, dobrobiti tamnog lisnatog povrća ne prestaju tu. Ne samo da tamno lisnato povrće pomaže kognitivnom zdravlju, već zahvaljujući visokom udjelu karotenoida, čuva zdravlje očiju. Također, čuva i zdravlje krvnožilnog sustava, što znači, među ostalim, da smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
7/7