Turbofolk s twistom: Ova mlada dama uspjela je spojiti nespojivo - cajke i poeziju

Ovih su se dana društvenim mrežama kao požar proširili duhoviti videi Nine Sočak, mlade dame koja je svojim neuobičajenim izvedbama popularnih turbofolk pjesama postala pravi online hit. Razgovarale smo s Ninom kako bismo saznale o čemu se točno radi

Turbofolk s twistom: Ova mlada dama uspjela je spojiti nespojivo - cajke i poeziju

Dok skrolaš bespućima Facebooka i Instagrama ovih si dana možda primijetila kako se često sheraju i videi mlade Nine Sočak, koja kao prava vamp pin-up dama u poetskom stilu Rade Šerbedžije za svoju virtualnu publiku izvodi mnoge popularne - turbofolk pjesme. Zvuči neobično? I jest. Nina je naime vrlo uspješno spojila po mnogima nespojivo i stvorila formu izričaja koja je u rekordnom roku pronašla put do srca publike. Njezina su čitanja turbofolk poezije tako postala hit preko noći, a smo smo ju odlučili kontaktirali kako bi nam iz prve ruke otkrila kako joj je uopće sinula ideja da recitira cajke javnosti. 

"Gledala sam sprski AmiG show i tamo voditelj zna svojim gostima dati da čitaju cajke i to mi je odmah bilo genijalno.  Prošle godine sam učila za kolokvije i onda me puknula inspiracija da i ja to probam, snimila sam se kako čitam pjesmu MC Stojana "Kakva guza" i poslala prijateljicama. Prijateljica Latica, se toliko oduševila da je to objavila na svoj story na Instagramu. Onda se javilo jako puno oduševljenih ljudi pa sam to nastavila objavljivati na svom privatnom profilu. Tako je sve počelo. To je bilo krajem prošle godine", objašnjava nam početke svoje glumačke karijere Nina, koja je inače godinama bila polaznica dramske skupine u Zagrebačkom kazalištu mladih te se od malena bavi glumom. 

Nakon neuspjelog pokušaja da upiše glumu na Akademiji dramske umjetnosti, Nina je ipak pronašla način kako da svijetu pokaže svoje glumačke talente, a sudeći prema komentarima oduševljenih pratitelja, Nina se itekako ima čime pohvaliti. 


"Slušam apsolutno sve od glazbe pa tako i cajke. Inspiraciju primarno crpim iz pjesama koje sama slušam, a i pratitelji mi često daju neke predobre prijedloge koje usvojim. Treba dosta pripreme za jedan video, sat vremena šminke i frizure i onda nekih pola sata pokušavanja za jedan video. Dobro je što sam u izolaciji pa imam vremena za to, ali kad krene faks mislim da ću se jednostavno ranije početi spremati i prije nego izađem iz stana snimiti nešto, da bude usput. U ovoj se situaciji sređujem samo za video", otkriva nam. 

Osim toga što je zapalila društvene mreže svojim odabirom pjesama i načinom recitiranja, Nina je mnoge osvojila i svojim modnim stilom koji je inspiriran vintageom i pin-upom, a za koji se treba itekako potruditi da bi izgledao reprezentativno.

"Toliko vremena treba za sam pronalazak odjeće, naučiti raditi frizure. Dosta je vremenski zahtjevno, za cijeli look mi generalno treba oko sat i pol svaki dan, ali stvarno uživam u tom procesu i obožavam se uređivati", priča nam ova mlada dama. 


Ispostavilo se da je damski stil spojen s često vulgarnim tekstovima izrečenima na posve atipičan način dobitna kombinacija koja je oduševila ljude, a samu Ninu pomalo iznenadila.

"Očekivala sam da će se ljudima svidjeti, ali ovom brzinom ne! Baš se stvorio veliki boom, malo me to i straši, jer mi se nameću veća očekivanja i strah me da ih neću moći ispuniti. Nisam još dobila niti jednu negativnu poruku i poruke koje dobivam su stvarno motivirajuće i ovo mi uljepšava ove dane", priznaje nam te dodaje kako pjesme bira po jednostavnom kriteriju - što gluplji tekst, to bolja pjesma. 

Ideja iza njezinog profilaTurbofolk Poezija by Nina je spojiti njezinu veliku ljubav, poeziju, s popularnim glazbenim žanrom kojeg neki ismijavaju, a neki obožavaju. Upitali smo Ninu i koji su njezini sljedeći koraci te planira li proboj na neke druge kanale s obzirom na uspjeh koji je postigla - no ona nam je samo ležerno rekla da se opustimo i malo strpimo.

"Nemam nikakav striktni plan, za sad nek sve bude u ovom formatu, ali ostavljam sva vrata otvorena. Mislim da kad čovjek krene forsirati da stvari krenu na gore, tako da samo opušteno bez previše planiranja", zaključuje ova pjesnikinja novog doba.