Tri skockana praščića by Trešnja i Tale

Publika i glumci zajedno su na pozornici u ovoj zanimljivoj predstavi koja zagovara marljivorst, prijateljstvo, te važnost svakog pojednica, pa makar on bio i vuk

Tri skockana praščića by Trešnja i Tale

Predstava Tri skockana praščića koristi okvir poznate dječje priče kako bi istražila određene prepoznatljive obrasce ponašanja kod pojedinca i njihov utjecaj na dinamiku, odnosno stvaralačku snagu grupe. Pritom naglašava važnost zajedništva i ljepotu zajedničkog stvaranja, ali i propituje načine kojima se do toga dolazi. Nudi i mogući model kojim se negativne i štetne osobine u odredenim motivacijskim kombinacijama sklapaju u čudesan stvaralački mehanizam: bez osude i bez ruganja.
Priča o praščićima lako usmjerava dječju pažnju iz imaginarnog svijeta u svakodnevicu, vrlo jednostavno komunicirajući s prepoznatljivim problemima i kvalitetama; od lijenosti, destrukcije, nespretnosti i nediscipline, pa sve do prihvaćanja, zajedništva i kreativnosti.

shimmer fallback


Jezik predstave je jednostavan, razumljiv i najmanjem vrtićkom uzrastu, najvećim dijelom temelji se na pokretu i neverbalnoj komunikaciji, ali uključuje i razne druge mogućnosti pripovijedanja - govor i razgovor, glazbu, te plastično prikazivanje elemenata priče proizašlo iz istrazivanja kutije kao osnovnog rekvizita predstave. Uobičajena i svakodnevna ambalaža, poznata i najmladim gledateljima, u ovoj će se predstavi koristiti kao objekt neizmjernog kreativnog potencijala. Kutiju se promatra kao jedinicu poput dječje kocke ili kao unutrašnje tijelo, kutiju kao igračku ili kao igru - svaka od ideja moći će zaživjeti i u svakodnevnom didaktičkom ili likovnom radu s djecom.

shimmer fallback


Tri skockana praščića je predstava koja malenim gledateljima, neposrednošću izvedbe te svježim načinom pripovijedanja, otkriva nove kazališne dimenzije, istodobno zagovarajući vrijednosti iz priče - marljivorst, prijateljstvo, te važnost svakog pojednica, pa makar on bio i vuk.

Dodajmo ovome još i to da je predstava interaktivnog karaktera. Publika je na pozornici zajedno s glumcima!

Svakako provjerite kako izgleda ova bajka na Trešnjin način i to već ove nedjelje, 29.siječnja u 17 sati!

Igraju: Larisa Navojec/Maja Kovač, Tamara Ćurić/ Katarina Opić, Damir Klemenić/ Sivio Vovk, Petar Cvirn/ Zoran Pribičević Režija: Larisa Navojec i Tamara Ćurić

Rezervacije na 01/ 3638 556www.kazaliste-tresnja.hr

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.