Nekome top, nekome flop

Tjedni horoskop: Koga će pratiti sreća, a koga baš i ne

Sreća se u tjednu od 19. do 25. travnja smiješi Vagama, Strijelcima i Blizancima

Tjedni horoskop od 24. do 30 svibnja 2021.
Foto: Profimedia.hr

Jupiter je 13. svibnja zakoračio je u Ribe, što se događa svakih 12 godina, a označava period koji donosi zdravu dozu energije. Nemoj to zaboraviti iskoristiti. Svoje sanjarske misli sada možeš i ostvariti, ako se dobro organiziraš i posvetiš željenom cilju.

A kome se ovaj tjedne zvijezde smješe, a kome baš i ne, saznaj u našem tjednom horoskopu.

Ovan

LJUBAV: Ako još tražiš srodnu dušu, obrati pažnju na osobe koje srećeš na zabavama ili na sportskim priredbama. Netko ti je vjerojatno vrlo sklon i jedva čeka da to primijetiš. Ako i u vezi, vaš odnos bit će stabilan, a obje strane zadovoljne.

KARIJERA: Kako tjedan bude odmicao, postajat će sve jasnije da ti imaš potrebna znanja i stručnost koja se sada traži. Mnogi će pokazati na tebe i reći kako si baš ti osoba koju treba angažirati. Ali taj angažman neće doći glatko jer će trebati surađivati.

ZDRAVLJE&SAVJET: Budi strpljiva.

OCJENA: LJ 4, K 5, Z 4

Bik

LJUBAV: Prvi dio tjedna donijet će lijepe ljubavne događaje, a od sredine tjedna stvari jenjavaju. Tvoje ljubavno raspoloženje bit će manje, prilike za poznanstva počet će se prorjeđivati, a oni u vezama malo će se distancirati jedno od drugog.

KARIJERA: Pred tobom je dobra prilika za razvoj karijere ili za usavršavanje u struci. Bez obzira na vanjske okolnosti, prihvati ono što ti se nudi i kreni u osvajanje novih iskustava. Proširit ćeš horiznote, a nešto ćeš i zaraditi.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne trebaš smanjivati svoje kriterije.

OCJENA: LJ 4, K 5, Z 4

Blizanci

LJUBAV: Sad ti je potpuno jasno da voliš i da te vole. Jedino što se pitaš dokle će to tako trajati. Ovo pitanje sada je suvišno, a tvoje brige samo opterećuju sklad koji možeš živjeti. O tebi ovisi hoćeš li se okrenuti ka svijetlu ili ka tami.

KARIJERA: Činit će se da je sve u rukama drugih. Što je najgore, bit ćeš u pravu. U ovom trenutku ti ne možeš mnogo utjecati na stvari, ali to ne znači da nećeš moći kasnije. Da bi to dočekala spremna, nemoj se živcirati. Surađuj uz diplomaciju.

ZDRAVLJE&SAVJET: Izdrži.

OCJENA: LJ 5, K 4, Z 4

Rak

LJUBAV: Bez obzira na unutrašnju sigurnost i samopouzdanje, činit ćeš greške u koracima. O tebi i tvojoj sposobnosti samokontrole ovisit će u uspjeh u privatnom životu. Potrudi se i daj sve od sebe, ali pri tom budi realna.

KARIJERA: Sve što je shematski sada te sputava. Bit ćeš u u poziciji da se trebaš prilagođavati novim programima i to najčešće onima koje su smislili drugi. Nemoj divljati, nego prođi kroz to. Druge ti nema. Ako ništa, sazrijet ćeš još više.

ZDRAVLJE&SAVJET: Istraži svoje talente.

OCJENA: LJ 4, K 4, Z 4

Lav

LJUBAV: Ovih ćeš dana imati promjenjljiv vjetar kad se o ljubavi radi. Neka vrata će se otvarati, ali neka će se i zatvarati. Ponekad i istovremeno. Zato budi maksimalno otvorena i budno prati svaku priliku. Treba prepoznati što se krije iza nje.

KARIJERA: Na poslu će ti uglavnom ići dobro. Štoviše, pojačat ćeš kontakte i više se angažirati oko mladih suradnika. Neki će otvoriti vrata novim osobama na poslu ili će oni sami biti pozvani nekamo da rade. Izazovi će biti svakodnevni.

ZDRAVLJE&SAVJET: Imat ćeš dovoljno snage za sve.

OCJENA: LJ 4, K 5, Z 4

Djevica

LJUBAV: Povremeno ćeš osjetiti poneku privatnu frustraciju ili prepreku za ljubav. Izdrži, a najviše zato jer ćeš istrajanjem uvidjeti koliko zapravo imaš snage i koliko voliš. Sve će se tako istopiti samo od sebe, a ostat će samo ono dobro.

KARIJERA: Čini se kao da će svanuti, ali nikako da to dočekaš. Već te hvata nestrpljenje da pokažeš što sve znaš. Još ovaj tjedan bit će potrebno nešto pripremiti ili dovršiti. Zato to učini polako i sigurno. Kad su temelji dobri, kuća je čvrsta.

ZDRAVLJE&SAVJET: Zanemari kritičare.

OCJENA: LJ 4, K 4, Z 4

Vaga

LJUBAV: Dobar ugođaj, tvoja otvorenost i spremnost da izraziš ono što osjećaš, te naklonost druge strane, učinit će ti ove dane ugodnima. Oni koji još traže srodnu dušu lako će se približiti svakoj osobi suprotnog spola. Bit će zanimljivo.

KARIJERA: Svoj poslovni interes polako ćeš prebacivati na proširenje svojih znanja i stručnih sposobnosti. Neki će se usavršavati. Sad će se naime, ostvariti neki zakonski temelji da možeš pokrenti nešto u tom pravcu. Neki će zbog toga putovati.

ZDRAVLJE&SAVJET: Prvo sagledaj što imaš, pa tek onda djeluj.

OCJENA: LJ 5, K 5, Z 4

Škorpion

LJUBAV: Ako je dosad bilo prazinina u ljubavi, ovih dana dočekat ćeš bolje prilike. Baš tako će se polako i postepeno tvoj privatni život poboljšavati, a onda će se i osmijeh polako vraćati na tvoje lice. Nemoj ništa forsirati i sve će biti dobro.

KARIJERA: Nova energija koju intenzivno osjećaš potaknut će te i na nova poslovna poduzimanja. Bit ćeš spretna, konstruktivna, otvorena, žedna izazova. Lako ćeš se povezati s drugima, a posebno s onima koji ne rade u istom mjestu gdje i ti.

ZDRAVLJE&SAVJET: Uživaj u životu.

OCJENA: LJ 4, K 5, Z 4

Strijelac

LJUBAV: Bit ćeš zanimljiva drugima, zavodljiva, šarmantna i elokventna. Sve su to osobine kojima možeš ostvariti ugodna poznanstva, a možda i mnogo više. Nemoj samovati jer su ovo tvoji dani kad imaš povećane šanse za ljubav.

KARIJERA: Na dnevni red dolaze ambicije. Bit će i onih koji će definitivno privesti kraju jednu fazu svog rada. Nova očekivanja su na pomolu, ali za njihovo ostvarivanje trebat će postaviti i nove temelje.

ZDRAVLJE&SAVJET: Idi na sunce i u prirodu. Osvježit će te.

OCJENA: LJ 4, K 4, Z 5

Jarac

LJUBAV: Ako želiš nekoga osvojiti, budi diskretnija. Ako si u vezi, prešuti kritiku partnera. Drugi dio tjedna donosi bolje ljubavne prilike, ali ne još takve da bi se mogla razmahati. Idi korak po korak, pa će i rezultati biti trajniji..

KARIJERA: Rado bi pokazala što znaš, ali osjećaš da nije još vrijeme za pokazati sve adute. U pravu si. Neke stvari doći će bolje do izažaja ako pričekaš još samo malo. Zato ih zasad ostavi skrivenim, pa makar otrpila i poneku frustraciju.

ZDRAVLJE&SAVJET: Pred tobom je dug put.

OCJENA: LJ 5, K 4, Z 4

Vodenjak

LJUBAV: Činit će ti se kao da nije pravo vrijeme za ljubav. Bit ćeš u pravu, ali i ovi dani mogu donijeti nešto od razvoja ako definiraš svoja ljubavna očekivanja. Zato se usredotoči na sebe i provedi malu unutrašnju inventuru. Preispitaj se malo dublje.

KARIJERA: One koji su se iskreno preispitale, znaju što im je činiti i krenut će tim smjerom. One koje nisu razmislile o sebi vjerojatno će se suočiti s posljedicama vlastitih ambicija i tek sad uviđati gdje su pogriješile. To je korak prema naprijed.

ZDRAVLJE&SAVJET: Budite susretljivija s ljudima.

OCJENA: LJ 4, K 4, Z 5

Ribe

LJUBAV: Tvoj privatni život ovih će se dana vrtjeti oko prijatelja. Kao da ćeš zaboraviti da se može biti i udvoje i potpuno ćeš se predavati boravku u grupi. Tvoja najdraža osoba mogla bi ti to zamjeriti i osjećati se zanemareno.

KARIJERA: Da bi popravila ono što radiš, moraš se otvoriti i više surađivati s drugima. Stav da je netko sam po sebi dominantan nije dobar, a pogotovo ne kad to misliš za sebe. Poradi na vlastitoj analizi i sve će ti biti jasnije, a onda i lakše.

ZDRAVLJE&SAVJET: Dobro je baviti se sportom.

OCJENA: LJ 4, K 4, Z 5