Manufaktura Malo&Slatko, poznata po ručno rađenim čokoladama TAMAN Artisan Chocolates osvojila je nagradu prestižne međunarodne udruge "Academy of Chocolate" koja je TAMAN mliječnoj 35% čokoladi s kokosom, limunom i limunskom travom dodijelila brončanu nagradu u konkurenciji s ponajboljim svjetskim artisan čokolatijerima i proizvođačima fine čokolade.
„Ovo priznaje nam puno znači. Naći se u društvu s najboljim svjetskim čokolatijerima, onima koji su nas inspirirali da se počnemo baviti čokoladama, velika je čast.“ komentirao je Stiv Kahlina, čokolatijer i autor nagrađene čokolade.
Udruga "Academy of Chocolate" od 2006. godine dodjeljuje nagrade "The Academy of Chocolate Awards" koje odaju priznanje najboljim svjetskim čokoladama. Ovogodišnje testiranje održano je u svibnju u Londonu i zaprimili su preko 900 prijava od 190 čokolatijera i proizvođača kvalitetnih čokolada iz čak 37 različitih zemalja svijeta.
Čokolade ocjenjuje stručni žiri udruge "Academy of Chocolate" te široki panel od preko 100 međunarodnih novinara, chefova, slastičara i stručnjaka za čokoladu i hranu, a dodjeljuju se zlatne, srebrene i brončane nagrade te posebna priznanja „Golden Bean award“, „Newcomer award“, „Mott Green Sustainability award“ te „Rising Star award“. Ove godine su po prvi put dodijeljene nagrade i u novoj kategoriji „Tree to Bar“ (od drveta do čokolade) koja odaje priznanje ljudima koji proizvode čokolade na samim farmama kakaovca i time podižu kvalitetu uzgoja kakaovca te omogućuju da se profit vrati lokalnoj zajednici farmera.
TAMAN mliječnoj 35% čokoladi s kokosom, limunom i limunskom travom dodijeljena je brončana nagrada u kategoriji začinjenih mliječnih čokolada.
„Natjecanje je vrlo zahtjevno sa strogim pravilima i uvjetima prijave, a u stručnom žiriju sjede neki od najistaknutijih i nagrađivanijih svjetskih chefova, slastičara, čokolatijera, vinskih stručnjaka, kao što su: Sarah Hartnett (nagrađivana slastičarka, ovogodišnja predsjednica žirija), Sara Jayne Stanes O.B.E. (direktorica Royal Academy of Culinary Arts), Chantal Coady O.B.E. (osnivačica tvrtke Rococo Chocolates), Marc Demarquette (čokolatijer poznate trgovine Fortnum&Mason), Sarah Jane Evans (nagrađivana novinarka i supredsjedateljica nagrade Decanter World Wine Awards), Charles Metcalfe (jedna od najcjenjenijih vinskih kritičara u Britaniji)... Pokrovitelj udruge je Michel Roux O.B.E. (svjetski poznati chef s 3 Michelin zvijezdice)…“ – dodao je Stiv Kahlina
TAMAN Artisan Chocolates domaći je brend ručno rađenih čokolada manufakture Malo&Slatko koje se ističu kvalitetom i jedinstvenim kombinacijama ukusa. Čokolade su autorski zamišljene, proizvedene od odabranih belgijskih čokolada i obogaćene visokokvalitetnim prirodnim namirnicama.
Manufaktura Malo&Slatko proizvodnji svojih čokolada pristupa gotovo umjetnički, stvarajući originalne i autentične okuse. Svaka čokolada donosi jedinstvenu i uzbudljivu kombinaciju okusa, teksture, mirisa i boja. Svi proizvodi izrađuju se ručno i u vrlo malim serijama, što im prije svega omogućava kreativnost, ali i kako bi se osigurala svježina svakog od proizvoda, a u proizvodnji se koriste samo one namirnice koje mogu osigurati najvišu kvalitetu proizvoda.
Više informacija možete naći na: www.tamanchocolates.com i www.facebook.com/TamanChocolates
Manufakturu Malo&Slatko pokrenuli su dvoje zaljubljenika u čokoladu, Stiv Kahlina, bivši glazbenik i dizajner, i njegova supruga Sanja Vladović. Nakon karijere u glazbi i dizajnu, Stiv Kahlina prošao je edukaciju za čokolatijera pri kanadskoj školi Ecole Chocolat - school for chocolate arts, te je u njihovoj organizaciji pohađao i završio program Master Chocolatier pri belgijskoj Callebaut Chocolate Academy.
Udruga "Academy of Chocolate" osnovana je 2005. godine kako bi promovirala svijest o razlici između kvalitetne čokolade i masovnih čokoladnih konditorskih proizvoda te kako bi potaknula potrošače da "gledaju dalje od pakiranja". "Academy of Chocolate" se zalaže za strogu definiciju čokolade po kojoj kvalitetna čokolada ne smije sadržavati ikakvu drugu biljnu masnoću osim kakao maslaca, mora sadržavati minimalni udjel kakao dijelova od 60% za tamnu te 30% za mliječnu čokoladu; u proizvodnji se mora obraćati posebna pozornost na kvalitetu, porijeklo i obradu kakao zrna te čokolada ne smije sadržavati umjetne aditive poput vanilina, arome, bojila, konzervansa i sl. Članovi Akademije posvećeni su jačanju etičkog poslovanja i nabave u procesu proizvodnje čokolade.
Od 2006. godine udruga dodjeljuje nagrade "The Academy of Chocolate Awards" koje odaju priznanje najboljim svjetskim čokoladama. Čokolade ocjenjuje stručni žiri udruge "Academy of Chocolate" te široki panel međunarodnih novinara, chefova, slastičara i stručnjaka za čokoladu i hranu.