Novi izazovi

Stiže prvi retrogradni Merkur ove godine. Evo na što moraš pripaziti

Razdoblja retrogradnog Merkura uvijek su izazovna, a prvo ove godine započinje 30. siječnja. Evo kako se pripremiti za nove turbulencije

Merkur
Foto: www.profimedia.hr

Prvi retrogradni planet u 2021. godini je retrogradni Merkur u znaku Vodenjaka od 30.01. do 21.02. Na početku svoje vladavine, ovaj retrogradni Merkur prvo će te inspirirati, a zatim odvesti u polje neizvjesnosti i nesigurnosti. Važne odluke odloži za kraj veljače kada Merkur krene u direktni hod.

Naime, retrogradno kretanje planeta podrazumijeva njihovo kretanje unazad, a ovaj aspekt najčešće donosi neprilike, prepreke, izazove, povratak sjena iz prošlosti i neželjene vibracije. Važno je da u retrogradnom periodu usporimo korak i ponovo procijenimo put kojim hodamo.

Image
Astro tajne

Koji znakovi teško ostavljaju prošlost iza sebe, a kojima to nije problem

Retrogradna faza planeta odvija se u ciklusima

Za svaki planet kretanje je drugačije, a najsnažniji utjecaj ima Merkur u retrogradnoj fazi. Prošle smo godine nažalost imali puno perioda retrogradnog hoda Merkura i zbog toga su mnogi ljudi iskusili pojačane probleme u svom ljubavnom, obiteljskom ili poslovnom životu.

Nemoj se iznenaditi ako u retrogradnom periodu postaneš osjetljivija, stidljivija i nesigurnija. To je period koji nas testira, ali istovremeno i uči važnim životnim lekcijama na teži način.

shimmer fallback

Što nam donosi prvi retrogradni Merkur u 2021.?

Kao što smo već rekli, prvi retrogradni planet u 2021. godini je retrogradni Merkur u znaku Vodenjaka od 30.01. do 21.02. Zbog toga nas očekuju poteškoće u iskazivanju osjećaja, moguće su i uloge žrtve, a životne situacije počinju se sve teže kontrolirati. Moguće je da ćeš se željeti osamiti i povući u svijet vlastitih misli.

Uz to, astrolozi predviđaju i da će ovaj prvi retrogradni Merkur ove godine donijeti i probleme s poslom i novcem mnogima, ali napominju i kako je važno jednostavno preživjeti to razdoblje jer će nakon njega sve sjesti na svoje mjesto.

Astrolozi preporučuju da u ovom periodu ne kupuješ telefone, računala, TV ili kućne aparate, jer su moguće komplikacije i kvarovi u polju tehnologije. Preporuča se i iskreno razgovaranje, jer će u ovom periodu bilo kakve tajne biti teško sakriti, a mnogi problemi iz prošlosti koje si zatomila ponovno će isplivati na površinu.

U svakom slučaju, kao i svaki drugi puta, za vrijeme retrogradnog hoda merkura potrebno je biti posebno pažljiv i obazriv i prema sebi i prema drugima. Pogni glavu, izdrži ta tri tjedna i potom donosi bitne odluke.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.