Zvjezdanova prognoza

Škorpion- godišnji horoskop 2021. : Jupiter ulazi u tvoje polje ljubavi, a bit će i prilika za zaradu

Sretan ti rođendan, strastvena Škorpionko! U sljedećih godinu dana, točnije od listopada 2021. do listopada 2022. čeka te puno dobrih stvari, od organizacije privatnog života do rješavanja stambenih odnosa. Što te još očekuje u sljedećih 365 dana, saznaj u Zvjezdanovoj prognozi

profimedia-0624130466.jpg

Prognoza ti počinje s Jupiterom i Saturnom u polju doma i obitelji, nakon što su upravo krenuli u direktni hod pa možeš nastaviti s organizacijom privatnog života, rješavanjem pitanja nekretnine i kućnih odnosa u pozitivnom tonu. Nepredvidljivi Uran i dalje drma tvojim odnosima i vezama, a tvoj vladar Pluton dugotrajno radi na transformaciji načina razmišljanja, komunikacija i odnosa s rodbinom.

Po čemu su Škorpioni posebni

Škorpionom vladaju dva veoma moćna planeta - Pluton (moderni vladar) i Mars (drevni vladar). Svoje prave osjećaje skrivaš pred svima, osim pred najintimnijim prijateljima. Kroz stoljeća, Škorpion je bio povezivan s tri različita bića. Najpoznatiji je upravo škorpion, ali tu su i orao te mitski Feniks, ptica koja izgara u vatri, a zatim se ponovo rađa iz pepela. Sva tri te dobro opisuju. Kao škorpion, imaš bodlju kojom ubadaš prevari li te netko. Orao ima sposobnost uzdizanja u visine i obrušavanja u dubinu. Kao i Feniks, može ti se dogoditi razorno iskustvo, a zatim se podižeš i započinješ novi život.
Tvoj idealni partner mora biti lojalan, pun ljubavi, inteligentan i emocionalno siguran. Mnogi Škorpioni skrivaju svoju jaku seksualnost, čak i od sebe. Svjesni ili ne, ovu energiju usmjeravaju na rad, ideju, obitelj ili religiju. Iako znaš biti strašna izda li te netko, izrazito si odana onima koje voliš. Strast ti je drugo ime. Biti u tvojoj blizini je izrazito uzbudljivo!

Rođeni u 1. dekadi (23.10.-2.11.): Moderni vladar ove dekade je Pluton, a onaj drevni je Mars. Imaš ogromnu snagu volje, sadržajnost i unutarnje rezerve. Iako te može privlačiti okultno i misteriozno, često takve interese držiš tajnima. Ove godine trebaš srediti odnose u domu, kao i one s ključnim partnerom. Ljubavni život će u 2022. doživjeti procvat. Ključni pojmovi: snažna, čvrste volje, odlučna.

Rođeni u 2. dekadi (3.-12.11.): Moderni vladar ove dekade je Neptun, a drevni je Sunce. Neptun ti daje osjećajnost i sklonost natprirodnom. Od Sunca dobivaš ambiciju, vitalnost i autoritet. Iskoristi dobre prilike za ljubavnu sreću i pritom riješi odnose unutar obitelji. Uvijek budi vjerna sebi i svojim vrijednostima. Ključni pojmovi: idealistična, privlačna, maštovita.

Rođeni u 3. dekadi (13.-22.11.): Vladari ove dekade su Mjesec i Venera. Kreativna si, osjetljiva, romantična i sklona promjenama raspoloženja. Ispunjenje možeš naći kroz ljubav (ne nužno u seksualnom smislu) ili radu na nečem plemenitom, npr. za dobrobit životinja ili sličnom idealu. Odnosi i veze mogu biti problematični, naročito ako druge uzimaš zdravo za gotovo. U drugoj polovici 2022. zaista možeš ostvariti ideal istinske ljubavi. Ključni pojmovi: perceptivna, ljubazna, plemenita.

Jupiter ostaje u Vodenjaku i tvojem polju doma i obitelji do prosinca. Do Jupiterov direktni hod (od listopada) otvara ti prilike za sređivanje poslova u tom životnom sektoru, nakon što si otkrila što zapravo želiš. Samim krajem prosinca, Jupiter ulazi u Ribe na godinu dana, gdje svoj ekspanzivni utjecaj donosi u polje prave ljubavi, kreativnosti i djece. Jupiter ovdje stvara prilike za upoznavanje odgovarajuće osobe, budi kreativni izražaj, a neke od vas će se više baviti djecom ili dobiti svoje vlastito. Ovaj sretni planet će nakratko ući u tvoju zonu rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja (11.5.-28.10. 2022.), pa ćeš imati bolje radne uvjete ili naći posao koji te više zadovoljava. Samo pazi na moguće povećanje tjelesne težine.

Saturn je također u Vodenjaku (gdje ostaje i sljedeću godinu) i time ukazuje gdje su ograničenja, prepreke ili poslove koje moraš obaviti s više truda. Ovo je tvoja zona doma i obitelji, pa moraš riješiti teret neizbježnih zadataka u vezi mjesta gdje stanuješ i obiteljskih odnosa. Trebaš uložiti velike napore za ostvarenje željenog, ali ustrajnost će dati rezultate. Ovo je i polje privatnih poslova, što govori da moraš ozbiljno shvatiti ovaj period jer postavlja temelj za novi, dugoročni životni ciklus. Obaviš li sve kako treba, stvorit ćeš sigurne osnove na kojima ćeš graditi napredak u životu.

Uran, Planet probuđenja, i dalje se kreće kroz Bika, tvoju zonu partnerstva; ovdje ostaje sedam godina, a sada je na pola puta. Ovaj planet uvijek donosi nagle promjene, nabolje ili nagore, stoga je važno paziti i ne ulaziti u prevelike rizike. Ne reagiraj naglo i nepromišljeno. Uran simbolizira neočekivane preokrete, iznenadne akcije i neplanirane promjene: na ovom mjestu može govoriti o naglim prekidima ili novim vezama. Pristupaj promjenama s mjerom, iako ćeš se ponekad morati snalaziti u trenu.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit i dalje djeluje na pojačavanje mašte i idealizma, kao i na bogate snove, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni istinske ljubavi, kreativnosti i djece, pa je potrebno unijeti više realizma, jer ovaj tranzit pojačava tvoju idealističku stranu. S obzirom da će u sljedećoj godini ovdje boraviti i sretni Jupiter, imat ćeš prilike naći nekoga tko će zadovoljiti ono o čemu maštaš. Također, baviš li se umjetničkim radom ili ovisiš o nekom drugom kreativnom izražavanju, sljedeća godina može pokazati sve tvoje talente. Najvjerojatnije ćeš iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog položaja Neptuna. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Vage do Blizanca, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Prognoza za 365 dana

Od početka prognoze – 12.12.: Mars je u tvom znaku, zbog čega ti je energija malo nervozna, ubrzana si i veoma aktivna. Ne budi naporna u komunikacijama, iako je jasno da imaš puno toga obaviti.

13.12. – 24.1.2022.: Mars je u Strijelcu pa si fokusirana na nalaženje novih izvora prihoda i podmirivanje računa. Ne ulazi u nove financijske obveze, nego vodi kontrolu nad troškovima i više štedi.

25.1. – 5.3.: Dok jeMars je u Jarcu, um ti je veoma brz i aktivan, a drugima u komunikaciji nastojiš objasniti i uvjeriti ih u svoja stajališta. Prikupljaš podatke, baviš se mentalnim radom, učiš nove stvari, sređuješ korespondenciju, upoznaješ nove ljude ili ideš na kraća putovanja. Ne budi gruba, naporna ili nepromišljena, zbog čega trebaš paziti i na ponašanje pri upravljanju vozilom. Rodbina i susjedi mogu biti problematični.

6.3. – 14.4.: Mars je u Vodenjaku pa je tvoj dom mjesto prepuno zbivanja. Možda radiš od kuće, brineš o obitelji ili nekom gostu ili pokušavaš riješiti osobni problem. Budi oprezna sa stvarima koje su oštre, metalne ili vruće. Postoji opasnost od padova, požara, provale, svađe ili nesporazuma.

15.4. – 23.5.: U Ribama Mars budi tvoje fizičke apetite. Kreativnost je na visokoj razini. Možeš se izraziti kroz ljubav, sportove, hobije, kreativne aktivnosti ili zabavu. Sklona si poduzimanju rizika, zato izbjegavaj opasne aktivnosti, kao što su kockanje, ekstremni sportovi, opasne vježbe u teretani ili seks bez zaštite. Ovaj period često obilježava pokretanje novih kreativnih projekata, ali ostani organizirana. Pazi na impulzivnost.

24.5. – 4.7.: Mars je u Ovnu, tvojoj zoni rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja pa si vjerojatno opterećena poslom ili napornim obavezama. Moraš zaštititi svoje zdravlje i izbjegavati osobe sa zaraznim bolestima. Budi oprezni pri odlasku ili dolasku s posla i medicinskih ustanova.

5.7.-19.8.: Mars prolazi kroz Bika, tvojim poljem partnerstva: pokaži osjetljivost prema potrebama i osjećajima najbližih osoba. Imaš li potrebe koje su drugačije od njihovih, kompromis može pomoći u rješavanju problema. S partnerom se možeš upustiti u ugodne aktivnosti, ali bi bilo dobro i da radite na svom odnosu. Sada druga osoba želi imati glavnu riječ: može doći do sukoba ega zbog partnerovih zahtjeva i tvog otpora.

20.8. – do kraja prognoze : S Marsom u Blizancima, baviš se organiziranjem obiteljskih financija; možeš više naučiti o upravljanju novcem, ali možda i neke nove erotske vještine. Budi oprezna kad je riječ o financijskim obvezama, kako ti ne bi postale preveliki teret. Kroz svakodnevni rad nastojiš steći dovoljno za podmirenje svih obaveza ili naći bolji posao.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri retrogradna perioda: od 14.1. do 3.2., od 10.5. do 2.6. te od 9. do 30.9. 2022. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se četiri eklipse u idućih godinu dana, a većina njih se odnosi na tebe i tvoju glavnu vezu. Prva je Mjesečeva eklipsa (19.11.) u Biku, a naglasak je na odnosu s partnerom. Pomrčina Sunca u Strijelcu (4.12.) u glavni fokus stavlja osobne prihode. Zadnjeg dana travnja 2022, pomrčina Sunca u Biku opet u prvi plan donosi glavni partnerski odnos. Sljedeća je Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.5.), a od tebe traži donošenje velike emocionalne odluke u vezi partnera, uz dobre aspekte s drugim planetima. Sunčeva pomrčina, opet u Škorpionu, pojavljuje se 25.10., a govori o početku novog osobnog ciklusa.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećim stranicama.

Ljubav i odnosi

Najbolja vijest je da samim krajem 2021. sretni Jupiter ulazi u tvoje polje prave ljubavi, pa ćeš više uživati u sadašnjoj vezi ili naći nekog tko je idealan za tebe. U prilici si upoznati nekoga preko rodbine ili susjeda između 5.11.-5.3. 2022., a ugodni kontakti dešavaju se zahvaljujući tvom neodoljivom šarmu i Veneri u Jarcu. Važno je reći da je u tom periodu Venera i retrogradna (19.12.-28.1.2022.), zbog čega se dugo zadržava u Jarcu; morat ćeš procijeniti kakav te nastup prema drugima doista zadovoljava. Moguće je da ćeš razmišljati ili opet ući u kontakt s nekim iz prošlosti. Također, ovo nije dobro vrijeme za vjenčanje, zaruke ili početak nove veze. Od 6.3. do 5.4., Venera donosi toplinu i vedrinu u dom i obiteljske odnose. Najljepše emocije Venera stvara u polju istinske ljubavi (6.4.-2.5.) pa ćeš više uživati u postojećoj vezi ili naći nekoga tko ti posebno odgovara. Marsov boravak u istom polju (15.4.-23.5.) jača tvoje fizičke apetite, a slično je i 20.8.- do kraja prognoze), kad pokazuješ posebnu strast. Prisutnost Venere u zoni rada (3.-27.5.) može ti donijeti nekoga koga upoznaješ preko posla. Boravak planeta ljubavi u Biku (28.5.-22.6.) pojačava tvoj interes za bliska druženja; ovo je period kad možeš više izlaziti sa dragom osobom ili naći nekoga tko će te opčiniti. Dubokim seksi vibracijama ovaj planet zaslađuje intimnost (23.6.-17.7.), a posebno su ti privlačni stranci ili osobe iz obrazovanja (18.7.-10.8.). Može ti se svidjeti netko od šefova ili osoba na važnim položajima (11.8.-4.9.). Osoba iz kruga prijatelja možda želi biti i nešto više (5.-28.9.) ili ćeš pri izlascima šarmirati nekoga tko će privući i tvoj interes. Nakon toga ulazi u tvoju zonu skrivenog (29.9.-22.10.), pa se možda upuštaš u neki tajni odnos.

Novac i posao


Godišnji financijski ciklus ti počinje 21.12., kad Sunce uđe u znak Strijelca, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Od 7.10. do 4.11. Venera u zoni prihoda donosi priliku za bolju zaradu, neki bonus, poklon i kupovinu na sniženjima. Od 5.11. do 5.3. '22., ovaj planet dugo boravi u Jarcu, jer je za to vrijeme i retrogradan u zoni razmišljanja i komunikacija, pa moraš dobro procijeniti vrijednost neke važne ideje ako se temelji na financiranju, jer sada nije vrijeme za to. Novac možeš zaraditi radom od kuće (6.3.-5.4.). Uvijek se informiraj o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, ali naročito između 13.6. i 4.7., jer tada Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih financija. I Mars prolazi istom zonom 28.8.-23.10.; ne preuzimaj na sebe nove novčane obveze, već nastoj riješiti postojeće, naročito jer ubrzo nakon toga postaje retrogradan. Napredovati u svojoj profesiji možeš između 22.7. i 23.8., jer tada Sunce u Lavu podupire svaki tvoj napor; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti. Jupiter ulazi u polje kreativnosti 28.12. 2021., što ti daje priliku za pokazivanje svojih raskošnih talenata, naročito ako živiš od umjetnosti.

Zdravlje

Hladni i ograničavajući Saturn još će skoro dvije godine boraviti u tvom polju doma i obitelji, pa pritisak obaveza može utjecati na tvoje psihofizičko stanje. Neptunov dugotrajni boravak u zoni ljubavi i kreativnosti donosi inspiraciju, ali i sklonost nerealizmu u ljubavi, iako sretni Jupiter snažno pomaže u nalaženju prave osobe. Važni su ti kreativni poslovi koji te i duhovno ispunjavaju, no pazi da ne pretjeraš s iluzijama. Svoje projekte nastoj dobro organizirati jer ti Jupiter uvelike pomaže u 2022. Ovaj sretni planet djeluje ekspanzivno, pa je jedini problem što može "pripomoći" Neptunu u prevelikom optimizmu. Mars boravi u zoni fizičkog zdravlja i radnih obaveza 24.5.-4.7.: ovo je naporan period i traži od tebe fizički i umni trud. Nepredvidljivi Uran je i dalje u zoni najvažnijeg partnerskog odnosa, zbog čega može doći do iznenadnih promjena u statusu. Trebaš umjereno vježbati, zdravo se hraniti, osigurati sebi puno sna i odmarati se, kao i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad.

MJESEČNE PROGNOZE

STUDENI – Sunce i Mars u tvom znaku čine te veoma energičnom, a sad je ionako nastupilo tvoje doba, pa si veoma aktivna i energično nastojiš pokrenuti osobne planove. Ipak, pripazi na moguće sukobe u domu (4., 18.). Mladi Mjesec (5.) označava početak nove osobne faze. I Merkur je u istoj zoni (od 6.), pa je jasno da najviše razmišljaš o sebi i svojim potrebama. Venera taj dan ulazi u zonu komunikacija, zbog čega pokazuješ svoj neodoljivi šarm u kontaktima i razgovorima. Oko 19., njen sjajan aspekt s Uranom ukazuje na mogućnost neočekivanog i uzbudljivog upoznavanja veoma privlačne osobe ili te partner iznenađuje seksi planom. Taj dan donosi i Mjesečevu pomrčinu, koja dodatno naglašava ove teme. Od 22., Sunce je u tvojoj zoni novca i prihoda, što će biti u glavnom fokusu sljedećih mjesec dana.

PROSINAC – Sunce u Strijelcu i dalje usmjerava pažnju na vrijednosti i zaradu, a ljupka Venera i dalje uljepšava komunikacije i odnose s bliskom rodbinom. Pomrčina Sunca (4.) u spoju s Merkurom govori o važnosti novca i prihoda u sljedećih šest mjeseci. Malo si konfuzna kad je riječ o ljubavi. Odbaci sve što te sputava i koristi nove ideje i pristup. Pokazuješ posebnu strast pri upoznavanju novih osoba ili prezentaciji stavova oko 11., a u ljubavi i kreativnim projektima zadrži jasno razmišljanje, bez idealizma. Venera kreće u retrogradni hod (19.), stoga ćeš početi analizirati svoje ideje i koje su prave vrijednosti koje tražiš. Moguće je da ćeš razmišljati ili doći u kontakt s nekim iz prošlosti. Nakon mjesec i pol, znat ćeš na čemu si, pa ćeš znati donijeti i odgovarajuće odluke. Taj dan (19.) te snažno obuzimaju ljubavni osjećaji: retrogradna Venera često vraća bivše ljubavi u naš život, fizički ili u mislima. Pun Mjesec (19.) govori o potrebi uspostavljanja ravnoteže između kratkoročnih i dugoročnih financijskih poslova i obaveza. Čestitku za sljedeću godinu priprema ti Jupiter svojim ulaskom u znak Riba, pa možeš očekivati otvoreni put za nalaženje prave ljubavi ili kreativni zamah u 2022.

SIJEČANJ 2022. – Zbog Merkura u Vodenjaku (od 2.), odmah na početku godine, obavljaš važne razgovore s ukućanima. Mladi Mjesec (3.) ukazuje na novi ciklus u učenju novih vještina, komunikacijama i idejama (ili odnosima s bliskom rodbinom). Merkur se u retrogradnom hodu vraća u istu zonu pa je jasno da se trebaš čuvati nesporazuma u razgovorima, a imaš o čemu pričati. Od 20., Sunce je u zoni doma i obitelji, stoga je jasno na što si potpuno fokusirana. Venera je i dalje retrogradna, zbog čega još uvijek nije dobro vrijeme za početak nove veze, zaruke ili vjenčanje. Puni Mjesec (17.) do kulminacije dovodi neko pitanje putovanja, obrazovanja ili dugoročnog plana. Mars je do 25. još uvijek u polju novca, pa vjerojatno imaš nešto veće izdatke ili tražiš nove izvore prihoda.

VELJAČA – Jupiter će ti u 2022. donijeti sjajne ljubavne prilike za sreću, ali i nadahnuće u kreativnom izražavanju; samo smanji megalomanske planove i ostani s nogama na zemlji. Sunce u spoju sa strogim Saturnom u fokusu drži obiteljske odnose ili temu doma (stanovanja?), a Venera i Mars podižu slatke strasti u kontaktima. Merkur je retrogradan u zoni komunikacija, što znači da još uvijek trebaš paziti na sve detalje i podatke, čuvati se nesporazuma i izbjegavati potpisivanje važnih dokumenata. Mladi Mjesec (1.) govori o početku novog ciklusa kod kuće. Venerin početak direktnog hoda (29.1.), čisti tvoje razmišljanje kad je riječ o ljubavi i upoznavanju, jer sada znaš što želiš, a što ne. Posebno uzbudljiv dan je 10.; udruženi seksi par Venera i Mars stupaju u sjajan kontakt s uzbudljivim Uranom u zoni partnerstva! Ovo su dani kada možeš upoznati osobu koja će te oboriti s nogu (ili ti nju), a sve završava u strastvenom druženju. U vrijeme Punog Mjeseca (16.), nešto te podsjeća da se moraš posvetiti i poslovnim obvezama, a ne samo kućnim poslovima ili neki radni projekt doživljava kulminaciju. Od 18., Sunce je u znaku Riba: ljubav, kreativnosti ili djeca glavna su tema u sljedećih mjesec dana.OŽUJAK – Već 2. osjećaš navalu optimizma, jer Mladi Mjesec u spoju s Jupiterom sjajno djeluje na Uran; novi kreativni projekt ili nova ljubav donose sjajnu atmosferu i raspoloženje. Istovremeno, strastveni spoj Venere, Marsa i Plutona u zoni komunikacija, upoznavanja, razmišljanja i ideja, te njihov aspekt s maštovitim Neptunom, govori o odličnim odnosima u privatnom životu i kreativnim projektima u 2022. To je dan pun strasti i uspjeha, stoga uživaj! Taj dan se druže i inteligentni Merkur i organizirani Saturn u zoni doma i obitelji, zbog čega trebaš već sad zaokružiti ovaj datum na kalendaru. Ulazak Sunca u Ovna (20.) naglašava radna pitanja u iduća četiri tjedna.

TRAVANJ – Mars i Venera govore o ljubavnim strastima u domu, ali i mogućim radovima i obiteljskoj organizaciji na zajedničkom projektu; trebaš održavati i stabilnost u tim odnosima. Mladi Mjesec (1.) najavljuje novi ciklus u radnim obavezama. Venera i Mars ulaze u polje ljubavi (6., 15.), čime pokazuju koliko si željna ljubavnih užitaka ili sjajiš u kreativnom zamahu. Merkur i Sunce (11., 19.) ulaze u Bika pa se okrećeš partnerstvu (privatnom ili poslovnom), te dogovorima ili razgovorima s tom važnom osobom. Tvoje duhovne i psihološke potrebe su naglašene za Punog Mjeseca (16.), nakon što si se u prethodna dva tjedna više bavila radnim zadacima, što te vjerojatno i iscrpilo. Kraj mjeseca (dani oko 27.) podižu ljubavne emocije na idilične razine, stoga su ovo još jedni dani za pamćenje!

SVIBANJ – Mladi Mjesec (30.4.) označava novu fazu u glavnoj partnerskoj vezi. Ovaj sjajan početak mjeseca trebaš iskoristiti za postavljenje temelja uspjeha i zadržavanje dobrog raspoloženja cijeli mjesec. Venera ulazi u Ovna (3.) i time donosi svoje ljupke vibracije na radno mjesto i u odnose s kolegama i pretpostavljenima; nastoj svojim šarmom, ali i dobrim učinkom impresionirati sve oko sebe! Merkur je u zoni dijeljenih resursa i financijskih obaveza. Retrogradan je, stoga se moraš dobro koncentrirati i izbjegavati preuzimanje novih obaveza; dokumente potpisuj samo ako si ih dobro proučila. Nastoj trezveno razmišljati i o ljubavno-emocionalnim aspektima oko 16., u vrijeme pomrčine Mjeseca u Škorpionu: možda trebaš donijeti veliku odluku u vezi partnera, dok na tu pomrčinu sjajno utječu planeti iz zone ljubavi! Sunce ulazi u Blizance i tvoju zonu emocionalne podrške i dijeljenih resursa (21.). Merkur se u retrogradnom hodu vratio u Bika (23.), pa ćeš morati ponovo obaviti neke razgovore s partnerom; čuvaj se nesporazuma. Jupiter i Mars ulaze u Ovna i tvoje polje rada i zdravlja (11., 25.), čime ti se otvaraju vrata za veliki korak naprijed u poslu, ali očekuj i veće fizičke napore. Mladi Mjesec u Blizancima (30.) daje podršku tim planovima s financijskog aspekta.

LIPANJ –Venera u zoni partnerstva je jedno od najboljih položaja ovog ljupkog planeta, jer uljepšava vezu ili daje priliku onim slobodnima za nalaženje nekog zanimljivog. Nakon što Merkur u istoj zoni krene u direktan hod (3.), možete nastaviti s planovima. Ponovo ulazi u tvoju zonu dijeljenih resursa (13.), pa sad donesite važne odluke. Pun Mjesec (14.) donosi kulminaciju neke teme vezane uz tvoje prihode ili troškove. Sunce ulazi u tvoju zonu putovanja, obrazovanja, stranih zemalja i dugoročnog plana (21.), pa se sada više baviš tim temama, a najviše od 28., kad se pojavljuje Mladi Mjesec. Venera u Blizancima (od 23.) zaslađuje intimne odnose ili donosi korist od partnerskih poslova.SRPANJ – Merkur se pridružuje Suncu u Raku (5.), zbog čega vjerojatno planiraš odlazak na put. Marsov ulazak u zonu partnerstva prepušta inicijativu dragoj osobi (5.); trebate paziti na osjećaje onog drugog. Bliska rodbina ili intelektualni projekt traži tvoju pažnju u vrijeme Punog Mjeseca (13.). Tri dana kasnije, odličan je dan za putovanje, naročito s ljubavnim partnerom. Sve to dodatno potvrđuje i Venerin ulazak u Raka (18.) pa s partnerom možeš uživati u otkrivanju novih kultura i horizonata; alternativno, sviđa ti se netko drugačijeg porijekla od tebe. Ulazak Sunca u Lava (22.) označava povratak fokusa na profesionalne aktivnosti ili cijela sadašnja situacija govori o tvom uspinjanju na životnoj ljestvici. Mladi Mjesec u Lavu (28.) u sjajnom aspektu s Jupiterom podiže optimizam i obećava odličnu poslovnu perspektivu.

KOLOVOZ – Merkur u Djevici (od 4.) čini da vodiš razgovore s dragim prijateljima, tražiš savjet ili planiraš važne ciljeve. Venera ulazi u Lava (11.) i time ti donosi podršku pretpostavljenih i korist od poslovnih poduhvata. Pun Mjesec u Vodenjaku (12.) stavlja u fokus obitelj i kućni život; posveti dovoljno pažnje i najbližima, ne samo poslu. Mars je do 20. u Raku, zbog čega aktivno učiš (spremaš ispite?), radiš na dugoročnom planu ili se baviš poslovima sa stranim zemljama. Nakon toga ulazi u Lava, pa si veoma aktivna na profesionalnom planu: sad pokaži za što si sposobna samostalnim radom. Nakon 22., Sunce je u Djevici i time traži od tebe se okreneš i društvenim aktivnostima – prijateljima i izlascima, ali i važnim planovima i ciljevima. Mladi Mjesec (27.) označava početak nekog važnog plana, no pripazi se jer nije sigurno da si osigurala financiranje.RUJAN – Merkur je u Vagi pa analiziraš sve što si napravila u proteklih godinu dana, te planiraš sljedeće poteze. Venera ulazi u zonu prijateljstva (4.) i time ti daje priliku za druženje s prijateljima pri izlascima, a možda ti tom prilikom netko iz kruga poznanika zapadne za oko. Puni Mjesec (10.), dovodi do kulminacije neki kreativni projekt ili ljubavni partner treba tvoju pažnju. Merkur je od istog dana retrogradan pa si psihološki malo konfuzna, a na intuiciju se sada nemoj oslanjati. Ulazak Sunca u Vagu (22.) traži od tebe da se malo povučeš, jer ti je energija na nešto nižoj razini. Mladi Mjesec (25.) savjetuje ti da se posvetiš tihom odmoru i aktivnostima iza scene, kako bi njegovala i svoju duhovnu stranu.

LISTOPAD – Šest planeta je retrogradno, no već 2. se Merkur vraća u direktni hod, pa olakšava planiranje i društvene aktivnosti. Venera je u zoni unutarnje psihologije, izolacije i skrivenog, pa ti odgovara njega duha, tijela i uma, slušanje glazbe i čitanje knjiga; moguće je da te privlači i neki tajni odnos. Pun Mjesec (10.) može skrenuti pažnju i na neki zdravstveni problem. Nakon što Sunce, zajedno sa seksi Venerom, uđe u tvoj znak (23.), nastupa tvoje doba: napunila si baterije, osjećaš se veoma privlačnom i zavodljivom. Sada možeš nastaviti s bilo kojim osobnim planom i ciljem. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu ljubavi i traži od tebe da u idućem razdoblju dobro procijeniš što te doista zadovoljava, a ta tema je posebno naglašena u vrijeme Mladog Mjeseca (25.), kad započinješ novu osobnu fazu. Zadržiš li pozitivan stav i ostaneš li na odgovarajućoj životnoj stazi, napredovati ćeš polako, ali stabilno.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.