Sedam stvari koje bi svaka majka i kći trebale učiniti barem jednom u životu

Od zajedničkog putovanja do mini čitateljskog kluba

Sedam stvari koje bi svaka majka i kći trebale učiniti barem jednom u životu

Što se tiče obiteljskih odnosa, ne postoji ništa toliko posebno poput one veze između majke i kćeri. Prisjetimo se samo legendarnih (i uvijek smiješnih) Lorelai i Rory iz Gilmoreica ili pak Fran i Sylvije iz Dadilje. 

Sve žene znaju koliko odnos između majke i kćeri istovremeno može biti snažan, bogat, ali i kompliciran te intenzivan. 

I unatoč svim trzavicama, povremenim svađama ili neshvaćanjima, na kraju dana - ovaj odnos je uistinu jedinstven i vjerujemo da ga ne bi mijenjala ni za što. 

Bilo da si majka, kći ili oboje - pronašle smo par ideja koje bi sve majke i kćeri trebale dodati na svoj zajednički popis želja.  

Image

10 stvari kojih se djeca rado sjećaju i najviše vole kod svojih majki

Isprobajte nešto novo

Puno je jednostavnije izaći iz svoje zone komfora kad uz sebe imaš svoju omiljenu žensku podršku. Upišite se na tečaj joge, otiđite na radionicu lončarstva ili zajedno napravite tematsku večeru i isprobajte neku egzotičnu kuhinju. 

Volontirajte

Volontiranjem ćete naučiti nešto novo (o sebi i o životu), kvalitetno provesti zajedničko slobodno vrijeme te pomoći svojoj zajednici. Osim toga, zajedničko volontiranje zasigurno će vas puno naučiti i o vašem odnosu i toliko potrebnom cjelovitom razvitku. 

Trčite ili šetajte zajedno

Osim što ćete se zajedno fizički aktivirati, ovakve aktivnosti u paru doprinose motivaciji, zabavi, ali i boljem psihičkom zdravlju. Uz to, ovo je i idealna prilika za razgovor i zbližavanje, a može postati vaša prava ženska tradicija. 

Napravite neki stari obiteljski recept

shimmer fallback


(Foto: Pexels)


Izvucite bakin recept koji niste godinama (ili nikad!) radile i zajedničkim snagama napravite tu slavnu štrudlu ili pekmez koji pamtiš iz djetinjstva. 

Izgradite ili stvorite nešto

Malo kreativne kolaboracije uvijek je dobrodošlo za osnaživanje veze između majke i kćeri. Počnite s nečim jednostavnim, poput kućice za ptice ili se primite DIY projekta i osvježite neki stari komad namještraja dekupaž tehnikom. 

Čitajte istu knjigu istovremeno

Ovo je poput mini čitateljskog kluba. Osim uživancije u dobroj knjizi, zajedno ćete moći razgovarati o knjizi, baš poput komentiranja posljednje epizode napete serije. 

Zajedničko putovanje

shimmer fallback


(Foto: Pexels)

Nažalost, zbog trenutne situacije nećete moći u neko skorije vrijeme na put. Ali možete zajedno izabrati destinaciju koju biste htjele skupa posjetiti. To može biti i vikend putovanje unutar Lijepe naše, u obližnji europski grad ili veće putovanje na egzotičnu lokaciju koju ste oduvijek htjele vidjeti . Nema ljepšeg iskustva od putovanja, posebno kad u njemu uživaš s voljenom osobom, a osim toga - putovanje će samo produbiti vaš odnos. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.