Saznaj naše najbolje savjete za organizaciju najposebnijeg vjenčanja

Stvarno! Gosti će misliti da si unajmila profesionalce

Saznaj naše najbolje savjete za organizaciju najposebnijeg vjenčanja

Odlučila si se u potpunosti sama (ili barem bez pomoći profesionalca) isplanirati svoje vjenčanje? Odlično! Možeš ti to! S dobrom organizacijom sve će ispasti savršeno! Planiranje vjenčanja može biti prilično stresno. I iako nitko ne može garantirati da će sve proći bez ikakvih problema, najvažnije je da se i u najtežim trenucima sjetiš kako je tu najvažnije što ćeš taj dan zaploviti u bračnu luku s osobom koju voliš najviše na svijetu.

A kako bi taj dan bio što posebniji postoji nekoliko stvari koje će tvoje vjenčanje učiniti jedinstvenim i nezaboravnim! Ovi savjeti pomoći će ti organizirati najposebnije vjenčanje ikada!

ODABERI MOTIV

Kao prvo: tvoja svadba bit će posebnija i izgledat će kohezivno i koordinirano ako odabereš neki motiv (jednu ili više boja, kreativni dizajn, monogram) koji će na neki način povezivati sve dijelove tvog vjenčanja. Primjerice da sve ima pastelno ljubičaste naglaske - od pozivnica, stolova i stolica, cvjetnih aranžmana, tvog buketa, njegove kravate... Ili, recimo, logo od vaših inicijala koji će svoje mjesto pronaći na svakoj pozivnici svim stolovima, meniju, zahvalnicama...


LOUNGE ZA GOSTE

Profesionalno organizirana vjenčanja obično imaju posebno uređeni lounge prostor ili dva, no to možeš lako urediti i sama. Ako je to izvedivo - na lokaciji gdje je svadba možeš urediti posebne lounge kutke s nešto udobnijim stolicama, foteljama ili kaučem ili pak velikim jastucima na tlu. Lijepo ih aranžiraj cvijećem i vašim fotografijama - to će biti male neodoljive oaze u kojima će gosti moći predahnuti i pročavrljati.


NEMOJ ŠKRTARITI NA ZNAKOVIMA

Logistika možda nije najseksi dio planiranja vjenčanja, ali to može imati ogroman utjecaj na doživljaj vaših gostiju. Tako i sitnice mogu učiniti veliku razliku. Ako je vjenčanje na nekoj većoj lokaciji - napravi (daj izraditi ili naruči online) veće natpise i znakove koje ćeš staviti na strateška mjesta gdje će služiti i kao dekoracija, ali i za bolje snalaženje gostima. Stavi znakove (primjerice strelice) koji usmjeravaju prema baru, lounge kutku, plesnom podiju, toaletu...
LAMPICE, LAMPICE

Danas se mnogi parovi odlučuju na šarmantno neodoljiv ukras malenih lampica po cijeloj lokaciji vjenčanja. Danas se ove lampice (na struju i baterije) mogu veoma lako nabaviti online (eBay, AliExpress) i ne koštaju uopće puno. Njima možete ukrasiti drveće, ograde, stolice, pa čak i same stolove (stavite lampice u flaše ili zdjele).


UMJESTO KOLAČA NA STOLU...

Umjesto uobičajenih kolača koji se stalno nalaze na stolovima, ili kao dodatak kolačima ako ne želiš bez njih, napravi nešto drugačije - postavi dekorativne posude pune šarenih bombona (gumenih bombona) i čokoladica, ili tornjeve od keksa. Ovo će donijeti nešto malo drugačije od klasičnih kolača.INSTAGRAM LOKACIJA

Novi trendovi donose svoje - a trenutno je jako "in" imati lokaciju s nekim posebnim aranžmanom koja je idealna kao pozadina za fotografiranje (i stavljanje na Instagram). Obično je to zid s lampicama ili zid od zelenila i cvijeća... To može biti u veliko dekorirano srce u kojem će se gosti moći slikati, platno s vašim velikim logom ili pak obično bijelo platno pred kojim će profesionalni fotograf slikati goste. Ljudi se naprosto vole osjećati kao da su na crvenom tepihu.


OSOBNI DODIR

Nešto posebno, jedinstveni osobni dodir uvijek se pamti. Iznos novca koji ćete potrošiti zapravo je manje važan od toga koliko ćete truda uložiti u izbor detalja. Cvijeće iz bakinog vrta, stare obiteljske fotografije s članovima obitelji koje nisu više fizički ovdje, omiljeni obiteljski recepti na jelovniku - sve ovo učinit će vaše vjenčanje posebnim!


IMAJ PLAN B

Pametni (i dobro organizirani) znaju kako je uvijek dobro imati plan B. To osobito vrijedi ako znaš da bi nešto moglo poći krivo. Primjerice, ako planiraš vjenčanje na otvorenom. Bolje je imati spremno neku opciju u slučaju kiše, nego li da se svi neugodno iznenadite. To je osobito važno kod takvih stvari koje je nemoguće predvidjeti.