Saznaj koji je tvoj cvijet prema mjesecu tvog rođenja (i što on kaže o tebi)

Bi li trebala slaviti rođendan uz ruže, krizanteme, ljiljane ili nešto drugo?

Saznaj koji je tvoj cvijet prema mjesecu tvog rođenja (i što on kaže o tebi)

Većina ljudi zna svoj horoskopski znak, a možda znaš i koji je tvoj posebni kristal prema datumu tvog rođenja. No jesi li znala da isto tako imaš svoj cvijet prema mjesecu u kojem si rođena? Svaki od tih cvjetova ima određeno značenje koje se može pripisati i tebi, ali ono također nosi skrivenu simboliku tog cvijeta koja ti govori kada i kojoj osobi može biti namijenjen. 

Siječanj: Visibaba i Karanfil

Razne boje karanfila imaju različita značenja. Rozi karanfil označava privlačnost nemoj osobi, crveni znači ''volim te'', bijeli je ''čista ljubav'', prugasti označava žalovanje za neuzvraćenom ljubavlju, dok se žutim iskazuje odbijanje ili razočaranje.
Drugi simbol siječnja su visibabe kao simbol nade i ljepote.

shimmer fallback

Veljača: Ljubičica i Jaglac

Valentinovo je najbolje obilježiti cvijećem koje simbolizira taj mjesec i označava odanost i vjernost – ljubičicama. A ako ti se one baš i ne sviđaju za tu svrhu, ovaj je mjesec također mjesec jaglaca, cvijeća koje se daje ljudima bez kojih ne možeš zamisliti život. Hej, nisu samo ruže za zaljubljene. Nekada voljenima treba više simbolike od vatrene i crvene ljubavi.

shimmer fallback

Ožujak: Narcise

Narcise se mogu interpretirati kao nejednaka ljubav, a to za razne osobe može imati različito značenje. Posebno su simbolične bijele narcise, a buket koji se sastoji od njih odličan je poklon za sve rođene u ožujku.


shimmer fallback

Travanj: Tratinčice i španske grahorice

Travanj donosi proljeće i s njim predivno cvijeće. Tratinčice označavaju nevinost, vjernu ljubav i čistoću. One su idealan poklon za nekog povjerenika jer poručuju ''nikada neću reći''. Španske grahorice još su jedan vjesnik travnja a simboliziraju blaženstvo ili najbolji način za reći ''doviđenja''.

shimmer fallback

Svibanj: Đurđice i Glog

Cvjetovi svibnja zaista su spektakularni. Đurđice simboliziraju slatkoću, dragost i poniznost, te povratak sreći. Glog je obećanje nade i izvanredna sreća.


shimmer fallback

Lipanj: Ruža i Orlovi nokti

Roze ruže označavaju savršenu sreću, crvene znače ''volim te'', dok su bijele znak čistoće i novih početaka. No, moraš se paziti žutih ruža jer one označavaju ljubomoru. Orlovi nokti također su povezani s ljubavlju a označavaju vječnu ljubavnu povezanost.

shimmer fallback

Srpanj: Vimenjak i Lopoč

Vimenjak označava snažne ljubavne povezanosti pa je idealan za prvu ljubav ako je ona rođena u srpnju. Lopoč označava čistoću i veličanstvenost. 

shimmer fallback

Kolovoz: Gladiola i mak

Gladiole mogu biti interpretirane na razne načine poput prisjećanja, smirenosti i integriteta. Mak također ima razna značenja ovisno o njegovoj boji. Crveni mak označava zadovoljstvo, bijeli utjehu, a žuti želje i uspjeh.

shimmer fallback

Rujan: Astra i Jutarnja slava

Ovo cvijeće u znaku je širenja ljubavi. Astra označava snažnu ljubav i pozitivnost, a jutarnja slava znak je pažnje posvećen vrlo dragoj osobi koja ti je uvijek u blizini.

shimmer fallback

Listopad: Neven i Cosmos

Neven je često znak optimizma i prosperiteta, dok cosmos upućuje osobu ga prima na ostvarenje harmonije i svjesnosti.

shimmer fallback

Studeni: Krizanteme

Ovaj mjesec označava samo jedan cvijet, no krizanteme su na sreću dostupne u mnogo boja. Pazi da izabereš one koje najviše odgovaraju tvojoj poruci. Crvene su naravno za ljubav, bijele za čistu ljubav, a žute za ljubav u opadanju.

shimmer fallback

Prosinac: Imela

Imela je povezana s blagdanima jer njena simbolika označava sreću u domu. Kada daješ imelu prijatelju ili rodbini želiš im poručiti upravo to, da se nadaš da će imati sretan i miran život zajedno.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.