Ribe - godišnji horoskop 2014.

Astrološka prognoza za Ribe od 19.veljače 2014. do 20.ožujka 2015.

Ribe - godišnji horoskop

Pitanja vezana za novac i imovinu biti će u središtu pažnje svih Riba sljedećih godinu dana. Uran, planet koji uvijek uzrokuje velike promjene, polako prolazi vašim 2. poljem, naglašavajući vaše financije i materijalne potrebe. Svašta je moguće s takvim položajem Urana, stoga čuvajte materijalna sredstva i izbjegavajte nepotrebne izdatke. Uran se već neko vrijeme nalazi na ovome mjestu; ako ste dosad naučili kontrolirati svoje izdatke, savjetujemo vam da to osobito činite u periodu od kraja srpnja do kraja prosinca, u vrijeme retrogradnog Urana. Fokusirajte se na pametno korištenje novca  i nastojte pronaći nove izvore zarade. Godina ispred vas mnogima će biti vrijeme za završetak dosadašnjih projekata i posla i traženje novih.

Jupiter prolazi vašim 5. poljem kreativnosti, ljubavnih veza i zabave što će vam donijeti puno ugodnih trenutaka. Daje vam mogućnosti i izazove; imat ćete energije da se kreativno izrazite, ali ćete istovremeno biti spremniji prihvaćati nepotrebne rizike. Stoga, budite oprezni. Nakon perioda uživanja, sredinom srpnja, Jupiter započinje 13-omjesečni boravak u Lavu (vašemu 6. polju). U tom periodu možete se osjećati jako zadovoljno u poslu, izvršavanju obaveza i pomaganju drugima. Jupiter će povoljno djelovati i na vaše zdravlje, ali morate se čuvati pretjerivanja u sportskim aktivnostima i naprezanja u poslu.

Saturn će većinu 2014. provesti u vašem 9. polju, koje predstavlja više obrazovanje, putovanja, pravne poslove i osobnu vjeru kojom ste vođeni. Saturn na ovome mjestu traži izdržljivost u obrazovanju i naglašava njegovu važnost. Mnogi će shvatiti važnost poznavanja moderne tehnologije na današnjem tržištu posla, iako se to rjeđe povezuje sa znakom Riba. Što god da učinite sa svojom naobrazbom pokazat će se jako važnim u periodu koji započinje 23.12. ove godine, kada Saturn ulazi u vaše polje karijere. Tada ćete shvatiti važnost ulaganja u dotadašnje obrazovanje i uvođenja reda u svoje poslove.

Neptun je vaš vladajući planet i nalazi se upravo u vašemu znaku, stoga vjerojatno očekujete neki „prijateljski“ utjecaj. Izgleda da su upravo Ribe pod djelovanjem njegove problematične strane koja se očituje u sklonosti gubljenja u detaljima svakoga problema s kojim se susretnete. Na taj način gubite cijelu sliku iz vida. Mnoge će Ribe naći dodatni interes za duhovnost, a manje će razmišljati o materijalnoj stani života. Stoga je potrebno više obratiti pažnju na ozbiljnost poruke koju šalje Saturn.

Pluton već dugo boravi u vašem 11. polju koje predstavlja vaše prijatelje, društveni život, kao i postavljene ciljeve. Tu će ostati do 2024. godine. Vaši prioriteti mogu se mijenjati u skladu s vašom osobnošću - zato nastojte razumjeti životne promjene koje najviše želite izvršiti, a zatim napravite dobar plan. Neptun je u retrogradnom kretanju (prividno kretanje unatrag) u periodu od 9.6.-16.11.; u tome se razdoblju fokusirajte isključivo na praktične izbore ako ste suočeni s teškim odlukama.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Svojim prolaskom kroz vaš horoskop, upućuje vas da preuzmete inicijativu, suočite se s problemima i pretvorite želje u djelovanje. U sljedećih godinu dana Mars će putovati od Vage do Riba, naglašavajući mnoga područja za to vrijeme. U prilici ste kreirati život kakav želite radeći na svakome od tih područja života dok se Mars kreće kroz njih. Kako biste povećali izglede za uspjeh, uskladite svoje napore s periodima u kojima vas Mars podržava.

Do 24.7. Mars se nalazi u vašem 8. polju. Ovo je odlično vrijeme da naučite što je više moguće o investicijama i postupanju sa zajedničkim sredstvima. Čak i ako mislite da je novčana situacija stabilna, lako je moguće da netko drugi ima drugačije stavove. Zajednička sredstva uključuju sve od kućnog budžeta, zajedničkog računa , štednje, kredita i nekretnina. Moguće je da je partner nezadovoljan načinom ophođenja s tim sredstvima. Ovo se polje povezuje i sa seksualnošću: ako ne osjećate da su vaše potrebe zadovoljene, možda ćete morati učiniti neke promjene. U svakom slučaju, problem će tražiti rješenje.

Od 24.7 do 12.9. Mars se nalazi u vašem 9. polju; ako ste jedna od onih osoba koja ne razlikuje mobitel od daljinskog upravljača ili se pitate kao ta računala uopće rade, sad je pravo vrijeme da poradite na svojemu znanju o tehnologiji. Upišite neki tečaj! Fokusirajte se na proširivanje svojih intelektualnih vrijednosti. Možete steći nove uvide učenjem, putovanjima ili  druženjem s ljudima različitih interesa od vaših. Nakon toga, do 25.10., Mars će prolaziti znakom Strijelca, vašim 10. poljem. Na ovome mjestu  Mars vas usmjerava ka svijetu van vaše kuće, što može biti od velike pomoći, samo kad biste znali kako sve zadržati pod kontrolom. Mogle bi vam porasti ambicije za napredovanjem na radnome mjestu ili ćete razmišljati o promjeni posla gdje ćete to moći i ostvariti. Pripazite da takvim stavom ne stvorite neprijatelje kod onih koji su na višem položaju od vas. Dozirajte Marsovu energiju i time povećajte šanse za uspjeh.

Mars će biti u Jarcu, vašem 11. polju, od 26.10. do 3.12. dajući vam energiju za postizanjem svojih osobnih i profesionalnih ciljeva. Važno je da napravite jasan plan i rok, držite se zadanog i ostanete fokusirani. Možete uživati u društvenom životu, ali je važna vaša inicijativa. Ukoliko primijetite da netko očekuje previše od vas, zaštitite svoje interese.

Od 4.12. do 11.1.2015. Mars djeluje u vašem 12. polju i kazuje vam da je vrijeme da usporite. Morate se više odmarati jer vam je baterija skoro ispražnjena. Iako ste dosad već navikli na jak tempo, privikavajte se na period u kojemu ćete stvari obavljati  sporije. To ne znači da ćete se ulijeniti, već da ćete više prihvaćati stvari kakve jesu, umjesto da ih pokušate prilagođavati svojoj viziji svijeta. Ako dobijete poriv da učinite nešto što nije u skladu s društvenim pravilima, ne zaboravite da bi se sve moglo otkriti već u sljedećem periodu kada Mars uđe u vaš znak. To je razdoblje od 12.1. do 18.2. iduće godine. Ponovo ćete se osjećati energičnima; želite ostvarivati ciljeve, voditi glavnu riječ i činiti sve na svoj način. Bit ćete nemirni, nestrpljivi i željni seksualnog uzbuđenja. Opet je važan dobar odabir ciljeva i pomno planiranje, ali bez naglosti.

Na kraju, od 19.2. do 31.3., Mars provodi vrijeme u vašem drugom polju. Mars uvijek jasno daje do znanja kad namjerava raditi probleme. Ako se bavite prodajom dobara ili ste poduzetnik, znat ćete na što trošite novce. Ako niste,  morat ćete se boriti protiv poriva da ga trošite na stvari za koje samo mislite da vam trebaju. Oduprite se tome, moglo bi vas skupo koštati.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati četiri perioda kad, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. To se odnosi na periode od 6.-28.2., 7.6.-1.7., 4.10.-25.10. i 21.1.-11.2.2015. Ta razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama; odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavanje potpisivanja ugovora i nabava razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost od gubitka podataka i problema s računalima.

Ljubav i veze

Za vas su mnogi zainteresirani jer ste prirodno privlačni i zavodljivi. Najbolje vrijeme za ljubav u ovoj godini je u travnju, a u 2015. tijekom veljače, dok je Venera u vašemu znaku. Mogli biste privući mnogo toga dobroga, kao i ljude koji će vam biti od pomoći. Između 28.5. i 22.6. je dobro vrijeme za upoznavanje novih ljudi, što bi se moglo desiti preko rodbine i susjeda, dok je Venera u vašem 3. polju. Od 23.6. do 17.7. ljubav je prisutna u vašem domu. Nakon toga, u periodu do 11.8., neke će Ribe pronaći novi ljubav ili dati nov impuls postojećoj. Kroz posao biste mogli upoznati nove interesantne osobe između 12.8. i 4.9. Najbolje vrijeme za uživanje u izlascima s partnerom je od 5. do 28.9., kad Venera prolazi vašim 7. poljem, a intimni život će biti sladak i nakon toga, do 22.10., zahvaljujući Veneri u Vagi. Ljudi povezani s obrazovanjem (profesori ili studenti) privlačit će vas između 23.10. i 15.11, dok će vam od 16.11. do 9.12. za oko zapasti osobe na važnijim položajima. Jedno prijateljstvo bi moglo postati i nešto više u razdoblju od 10.12. do 2.1.2015. Nakon toga, bit ćete skloni upustiti se u vezu obavijenu velom tajnosti.

Novac i posao

Cijele ove godine naglasak je na novcu. Izvucite najviše iz onoga što imate, budite štedljivi, plaćajte svoje obaveze na vrijeme i izbjegavajte stvaranje novih. Bit ćete u mogućnosti ostvariti prihode kroz posao učinjen kod kuće između 7.5. i 17.7., kad Sunce, Merkur, a zatim i Venera prolaze kroz vaše 4. polje. Obratite pažnju na dugove, zajednička sredstva, osiguranja i kredite u periodima od 2.-26.9. i od 25.10-7.11. Svoje ste šefove u prilici impresionirati savjesnim obavljanjem posla i poštivanjem rokova u razdoblju od 22.7. do 21.8.

Zdravlje

Budite oprezni na javnim mjestima ili ako putujete. Moglo bi doći do nezgoda za vrijeme Saturnovog prolaska kroz vaše polje putovanja i obrazovanja. Nemojte olako vjerovati ljudima koje ste tek upoznali. Ne zaboravite na odmor i opuštanje u svakodnevnom rasporedu. Ako želite započeti s dijetom ili vježbanjem, Jupiter ulazi u vaše 6. polje 16.7., podupirući vaše napore. Sunce, Merkur i Venera će boraviti u istom polju od 22.7. do 21.8., pomažući takve aktivnosti.

MJESEČNE PROGNOZE

OŽUJAK - Mladi Mjesec 1.3. dovodi Sunce i Mjesec u vaš znak. Dobar aspekt s Jupiterom u 5. polju potiče vas da uživate u životu, vjerojatno s partnerom, djecom ili kroz rekreaciju. Merkur kreće u svoj direktan hod i boravi u Vodenjaku od 1.-16.3. i upućuje vas da se povežete s prijateljima. Retrogradni Mars u Vagi do svibnja ukazuje na potencijalne probleme oko novca, naročito ako je vaš način postupanja s financijama drugačiji od partnerovog. Oko 16. isplanirajte tihu večer s partnerom ili najboljom prijateljicom. Od sredine mjeseca posvetite se sebi i brinite o stvarima koje se tiču samo vas. Vjerujte svojim instinktima, neće vas iznevjeriti.  

TRAVANJ - Sa Suncem i Uranom u Ovnu, možete potražiti nove izvore prihoda na mjestima na koje nitko drugi ne bi niti pomislio. Počnite se raspitivati i obavite potrebne pozive. Od 5.4., za vrijeme boravka Venere u vašemu znaku,  koristite svoj šarm kako biste dobili što želite. To će vam dići samopouzdanje, osjećat ćete se optimistično, a okolina će uživati u vašemu šarmu. Oko 15. bi mogli doći problemi s novcem ili intimnim životom. Nakon 19., naučite što više možete o rukovanju s novcem i investicijama.

SVIBANJ - Vaše potrošačke navike i prioriteti naglašeni su lošim odnosom Plutona i Urana. Nakon 2.5. mogli bi se pojaviti računi vezani za poklone, osobe koje volite ili skupe proizvode. Bit ćete zauzeti pozivima, gostima i mlađim osobama u svojemu domu između 7. i 28. Nekoliko planeta koji će biti u kontaktu sa Saturnom ovaj mjesec ukazuju na važnost opreza ako putujete ili se bavite odnosima s rodbinom, strancima i ljudima iz obrazovanja. Eventualni put biste mogli planirati oko 14. Nakon 19. pružit će vam se prilika za oživljavanje intimnog života. Nakon 20. u mjesecu uživat ćete u kućnome životu.

LIPANJ - Vaša će strpljivost biti na kušnji jer su čak 4 planete retrogradne skoro čitav ovaj mjesec. Iskoristite ovaj period za promjenu pristupa i revidiranje stava o nekim važnim pitanjima; preispitajte svoje prioritete. Venera u 3. polju bi vas mogla dovesti u kontakt s jednom veoma posebnom osobom. Potvrdite sve planove za putovanje ovaj mjesec prije 7.6. jer taj dan Merkur kreće u retrogradni hod. Isto vrijedi i za nabavu tehničke robe i potpisivanje važnih dokumenata. Mogli biste biti iritirani stavom člana obitelji 6.-7. u vezi novčanih pitanja. Pun Mjesec u Strijelcu 12.6. stavlja naglasak na poslovnu problematiku. Nakon ulaska Sunca u znak Raka 21., a nakon toga i Venere, moguć je početak nove ljubavne veze. Mladi Mjesec 27. ohrabrit će vas u uživanju s vama bliskim osobama. U zadnjem tjednu u mjesecu, uputno bi bilo izbjeći javne nastupe.

SRPANJ - Početkom mjeseca bit će veoma živo u vašemu domu. Još uvijek morate biti vrlo strpljivi i staloženi zbog 5 retrogradnih planeta. Pun Mjesec u Jarcu 12. govori da ćete potrošiti puno vremena i pažnje na neke prijatelje; razmislite dvaput prije no što preuzmete bilo kakve obaveze. Nakon ulaska Jupitera u znak Lava sredinom mjeseca možete dobiti novi posao, zadatak ili bolje uvjete na sadašnjemu poslu. Krajem srpnja biste mogli započeti s dijetom ili se posvetiti svojemu zdravlju.

KOLOVOZ - Vaš posao i zdravlje naglašeni su ovaj mjesec za vrijeme prolaska Sunca, Merkura i Jupitera vašim 6. poljem, stoga ne bi bilo loše obaviti sistematski pregled. Ulazak Venere u znak Lava 12.8. označava odličan trenutak za započinjanje zdravijeg načina života. Sredinom mjeseca mogli biste razgovarati o odnosu koji imate s ljubavnim ili poslovnim partnerom. Raspoloženje će vam se popraviti oko 25., za vrijeme mladog Mjeseca. Dajte do znanja ljudima koje volite kako brinete o njima.

RUJAN - Većinu mjeseca Merkur prolazi vašim 8. poljem. Za to vrijeme dobro proučite sve dugove i kredite koje imate, zajednička sredstva i osiguranja. Osigurajte dovoljno vremena za partnera nakon što Venera 5.9. uđe u sedmo polje. Pun Mjesec 8.9. govori da ćete najviše razmišljati o sebi; ako niste zadovoljni, vrijeme je učiniti potrebne promjene. Od sredine rujna imate priliku za napredovanje u poslu; učinite sve kako biste uspješno obavili zadatak koji vam je dan i na taj način pokažite svoje sposobnosti i vještine. Iskoristite vikend oko 27.9. za odmor izvan mjesta stanovanja.

LISTOPAD - Ovaj mjesec će vaša pažnja biti usmjerena na važno novčano pitanje čije će rješavanje predstavljati veliki izazov. Težak aspekt između Marsa i Urana 4.10. mogao bi vas uhvatiti nespremne: ne reagirajte impulzivno! Ovaj mjesec morate čuvati svoju privatnost. Oduprite se nagonu da činite dobra djela na svoju štetu. Važno je bolje upoznati nove ljude prije nego što im date pristup u svoj dom. Merkur je retrogradan većinu mjeseca, stoga ne potpisujte nikakve važne dokumente do 25.10.

STUDENI - Dok 4 planeta prolaze vašim 9. poljem, povećat ćete šanse za uspjeh ako naučite nove vještine koje vam mogu koristiti u poslu. Između 9. i 12. biste mogli birati između posla i kratkog odmora. Vjerojatno ćete imati bogat društveni život s obzirom na boravak Marsa u vašem 11. polju cijeli ovaj mjesec. Nakon 16. oslonite se na svoju intuiciju, pomoći će vam u ostvarivanju nekih osobnih ambicija. Nakon 22. blistat ćete na poslu i među prijateljima.

PROSINAC - Pun Mjesec 6.12. stavlja naglasak na vaš dom; možda vam je na pameti preuređenje. Samim početkom prosinca 5 planeta nalazi se u vatrenim znacima donoseći uzbuđenje u pretpraznično raspoloženje. Ipak, ulazak Marsa u znak Vodenjaka traži od vas da malo usporite i prikupite snagu za drugu polovicu mjeseca u kojoj će vam izlasci i druženja stalno biti na pameti. Iskoristite taj period za uživanje s prijateljima.

SIJEČANJ - Godinu ćete započeti s ozbiljnim mislima u glavi. Četiri planeta u Jarcu pomoći će vam odrediti ciljeve za 2015. Sposobni ste napraviti dobre i praktične planove. Većina mjeseca proteći će vam u tihim aktivnostima, čitanju i istraživanjima. Nakon 12. osjetit ćete kako vam se pune baterije i polako se spremate za ozbiljan rad. Mladi Mjesec oko 20. upućuje vas na rad na financijskim pitanjima. Zadnjih desetak dana posvetite ostvarenju neispunjenih želja.

VELJAČA - Bit ćete više opterećeni poslom nego što biste to željeli. Pomoći će vam ako usvojite nove metode rada. Što vam se više približava rođendan, energija i entuzijazam su vam u porastu. Nakon 18. možete nastaviti sa svojim planovima i projektima. Nakon ulaska Marsa u 2. polje, mogli biste naći nov izvor prihoda. Iako će budućnost donijeti nove izazove, svako iskustvo donosi i novu vrijednost za vas.

Autor: Zvjezdan

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.