Rak- godišnji horoskop 21.6. 2020.- 21.6. 2021.

Promjene, dobre prilike i nekoliko prepreka čekaju na putu, no zadržavanjem mira imaš priliku i za rast

Rak- godišnji horoskop 21.6. 2020.- 21.6. 2021.

Sretan rođendan, Račice! Ova izazovna godina traži od svih veliko snalaženje i prilagodbu promjenama, ali time pruža i priliku za transformaciju i prihvaćanje novog puta i metoda. 

Tvoja prognoza počinje u periodu retrogradnog hoda brojnih planeta, ali još važnija je pomrčina Sunca na prvi dan tvoje nove godine, baš na 1. stupnju Raka: ovo je zadnja u seriji pomrčina koje pokazuju novi smjer u boljem razumijevanju potreba u vezama i osjećaju neovisnosti. I Merkur je retrogradan u tvom znaku (od 18.6.), pa ćeš biti u fazi introspekcije sve do prvih desetak dana srpnja. Ne donosi nikakve važne odluke u tom periodu.

Po čemu su Rakovi posebni

Ti si osoba mnogih raspoloženja. Tvoj znak, kojim vlada Mjesec, povezan je s domom i obitelji. Simbol tvog znaka je rak, koji je stidljiv po prirodi, ali može i vrlo agresivno koristiti svoja kliješta. Tvrd oklop štiti njegovo mekano, ranjivo tijelo. Kad se osjetiš ugroženom, povlačiš se. Potpuno sigurno se osjećaš tek kad imaš sigurno skrovište u domu iz kojeg djeluješ. Kao što i Mjesec mijenja izgled dok prolazi nebom, tako je i s tvojim raspoloženjem.

U najboljem izdanju si lukava, uporna, intuitivna, zaštitnički nastrojena i voliš sigurnost. U onoj drugoj varijanti znaš biti promjenljivog raspoloženja, posesivna i manipulativna. Odlučiš li se za brak, izaberi partnera koji je strastven, dobro zaposlen i koji će se znati nositi s tvojim promjenama raspoloženja.

Rođeni u 1. dekadi (21.6.-1.7.): Mjesec je naročito snažan u tvojoj karti jer vlada Rakovima i ovom dekadom. Senzibilna si, uporna, lako se uvrijediš te si osjetljiva na okolinu. Uspjeh ostvaruješ kroz marljiv rad na postizanju ciljeva. Dobra si u poslovima koji uključuju rad s javnošću. Ove godine se trebaš fokusirati na smanjenje financijskih obaveza. Ključni pojmovi: osjetljiva, svestrana, kreativna.

Rođeni u 2. dekadi (2.-11.7.): Merkur i Pluton su veoma jaki u tvom horoskopu. Pluton intenzivira osjećaje i želje pa te čini prilično tajnovitima. Merkur pomaže u komunikaciji s različitim ljudima. Ove godine eliminiraj sve suvišno u svojoj glavi, ali i iz doma. Koristi mudro svoje talente i resurse kako bi se s godinama fizički i financijski osjećala bolje. Ključni pojmovi: pametna, snažna, radoznala.

Rođeni u 3. dekadi (12.-22.7.): Mjesec i Neptun imaju poseban značaj za tebe. Ti si najviše sklona idealizmu i duhovnosti od sve djece Mjeseca. Potreban ti je miran kućni život temeljen na ljubavi kako bi bila sretna. Prioritet su ti ljubav, komfor i sigurnost. Ove godine, izađi iz bilo kojeg odnosa koji nikamo ne vodi. Ključni pojmovi: analitična, duhovna, intuitivna.

Pregled po planetama

Jupiter i Pluton sporo napreduju u znaku Jarca, a ovu prognozu započinju u retrogradnom hodu u tvojoj zoni partnerstva, odnosa i veza. Do rujna trebaš naći prave vrijednosti u najvažnijim savezima. Transformiraj dosadašnji način razmišljanja i shvaćanja veza, pa ćeš svoju osobnu evoluciju dočekati na višoj razini. U prosincu Jupiter ulazi u tvoju zonu dijeljenih resursa, zajedničkih financija, emocionalne potpore, pa u tim temama očekuj povoljne prilike za ulaganja, rješavanje financijskih obveza i bolje odnose s partnerom u zajedničkim stvarima.

Saturn nakratko boravi u Vodenjaku, od 21. ožujka pa sve do srpnja, nakon čega se u retrogradnom hodu vraća u Jarca. Ovaj tranzit ti daje priliku hladno analizirati glavnu vezu, iako to možda znači djelomično udaljavanje od partnera. Vjerojatno treba riješiti neka zaostala i otvorena pitanja, stoga će oni stabilni odnosi izdržati ovaj izazov. Važno je reći da u zonu dijeljenih resursa u prosincu Saturn ulazi zajedno s blagotvornim Jupiterom, pa ti se pružaju prilike za napredak uz puno discipliniranog rada i truda.

Uran, Planet probuđenja, kreće se kroz Bika i tvoju zonu prijatelja, društvenih aktivnosti te najdubljih nada i želja. Možeš iznenada upoznati nove osobe koji će ti postati dobri prijatelji, ali pri lošim tranzitima imati i neočekivane probleme s nekima iz kruga bliskih ljudi. Isto vrijedi i za planove, pa nastoj brzo reagirati na temelju odlične ideje. Doživjet ćeš promjene, nabolje ili nagore, u ostvarenju želja i suradnji s grupom istomišljenika.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit može pojačati tvoju maštovitost i intuiciju, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni putovanja, obrazovanja, pravnih poslova i dugoročne životne perspektive, pa je potrebno unijeti više duhovnih vrijednosti i suosjećanja u svoj rad. Organizirana religija možda ima veći značaj u tvom životu. S prijateljima ćeš dijeliti bliskost, duhovnost, idealizam, suosjećajnost ili konfuziju. Ipak, najvjerojatnije ćeš iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog tranzita. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji. Nemoj se previše žrtvovati i izbjegavaj služiti nekome kao oslonac prema uspjehu!

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Riba do Lava, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.


Od početka prognoze do 26.6.: Dok je Mars u Ribama, aktivna si u temama obrazovanja, a možda planiraš i neko putovanje. Želiš podijeliti svoju životnu filozofiju s okolinom i upuštaš se u filozofske razgovore.
27.6. – 5.1. 2021.: Mars je sada u svom znaku Ovna, pa si aktivna na profesionalnom planu i nastojiš energično pokazati za što si sve sposobna samostalnim radom. Poštuj autoritete i ne ulazi u sukobe s njima, već koristi talente kako bi obavila posao u roku. Mars će ovdje biti retrogradan, stoga očekuj frustracije i prepreke na poslovnom planu.
6.1. – 2.3.: Za vrijeme dugotrajnog Marsovog boravka u Biku (zbog retrogradnog hoda), možeš se više družiti s prijateljima i aktivno slijediti svoje ciljeve. Uran se nalazi u istoj zoni, pa trebaš iskoristiti dobre ideje i suradnju s drugima; u timskom radu bit će velikih napora, pa je važno kontrolirati ego. Također, naići ćeš na financijske prepreke u ostvarenju nekih svojih ciljeva. Zatraže li prijatelji ili grupe kojima pripadaš previše od tebe, reci 'ne' i čvrsto se toga drži.
3.3. – 23.4.: Zbog Marsa u Blizancima možeš planirati svoje sljedeće poteze ili obavljati povjerljiva istraživanja, kao i druge aktivnosti koje voliš raditi nasamo. Možda znaš nekoga tko je bolestan ili u nekoj vrsti izolacije. Ulaziš li u tajnu ljubavnu vezu ili činiš bilo što nezakonito ili sramotno, može se dogoditi da sve postane javna stvar. Ovaj period može iznijeti na površinu brojne frustracije, potisnutu ljutnju ili neka ograničenja na koja ne možeš utjecati. Odmaraj se što više.
24.4.– 10.6. Mars u Raku podiže ti razinu energije pa je trebaš pravilno usmjeriti u izvršenje svojih planova. Puna si snage, ali nemoj biti naporna u odnosima s drugima. Tvoja seksualna strana je sada izraženija, a apetiti su pojačani. Fokusiraj se na obavljanje jednog po jednog zadatka i pokaži osjetljivost prema potrebama bližnjih.


Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati četiri perioda kada, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. Pojavljuju se od 18.6. do 12.7., od 13.10. do 3.11, a u 2021. od 30.1. do 20.2., te od 31.5. do 21.6. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se šest eklipsa u idućih godinu dana. Prva je Sunčeva pomrčina (21.6.) u Raku, a skreće pažnju na tebe, tvoje potrebe, identitet i osobnost. U fokusu može biti i promjena nastupa ili izgleda. Mjesečeva eklipsa u Jarcu (4.7.) u središte pažnje stavlja odluku u partnerskim odnosima. U Blizancima se pojavljuje Mjesečeva pomrčina (30.11.), a od tebe traži zadovoljavanje svoje psihološke strane. Sunčeva pomrčina u Strijelcu (14.12.), naglašava neko radno pitanje, zaposlenje ili zdravstvenu situaciju. U Strijelcu će se pojaviti i Mjesečeva pomrčina (26.5. 2021.) koja ponavlja iste teme. Konačno, Sunčeva pomrčina u Blizancima (10.6.), traži uspostavljanje unutarnje stabilnosti i uspostavljanje dubljeg smisla života.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi

Svatko tko želi dobiti tvoju ljubav i vjernost mora i sam biti lojalan i dijeliti ljubav prema domu kao sigurnom, zajedničkom utočištu. Brižna si i odana obitelji, ali nitko te ne smije uzeti zdravo za gotovo. Tvoj idealan partner treba imati razumijevanja i za tvoje promjene raspoloženja. Do 7.8. Venera, planet ljubavi, boravi u zoni izolacije i tajni; možda si se upustila u tajnu vezu ili se prepuštaš zadovoljstvima daleko od svačijih pogleda. Od 8.8. do 5.9., Venera u tvom znaku te čini šarmantnom, zavodljivom i punom ljubavi. U prilici si upoznati nove ljude preko rodbine ili susjeda (3.-28.10.), a više ljubavi i topline naći ćeš u domu (do 20.11.). Tada Venera uljepšava sektor ljubavi, stoga do 16.12. iskoristi njene vibracije za posebne užitke. Boravak tog planeta u zoni odnosa i veza (9.-31.1.2001), pojačava ljubavne spone između tebe i partnera ili otvara mogućnost za upoznavanje prave osobe. Od 1.-25.2., Venera zaslađuje intimne odnose, a zanimljivi ili neobični ljudi, stranci ili osobe iz obrazovanja privlače tvoju pažnju 6.-21.3. Sviđa ti se netko od šefova ili važnih osoba u periodu od 22.3.-14.4, nakon čega se možeš prepustiti veselom uživanju u izlascima s prijateljima (do 8.5.). Privlači te ulazak u tajni odnos (9.5.-1.6.), a nakon što taj planet opet uđe u Raka (2.6.), puna si vedrine, ljubavi i sjajiš posebnim vibracijama. Također, od 23.4.2021 do kraja ove prognoze, Mars u tvom znaku čini te posebno aktivnom, zahtjevnom i željnom užitaka.

Novac i posao

Iako si osjetljiva, veliki si i odgovoran radnik, koji ustrajno radi dok ne završi traženi posao. Godišnji financijski ciklus ti počinje 21.7., kad Sunce uđe u znak Lava, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Od 6.9. do 2.10., Venera u zoni prihoda donosi priliku za bolju zaradu, neki bonus, poklon i kupovinu na sniženjima. Novac možeš zaraditi radom od kuće između 29.10.-20.11., dok Venera posjećuje tvoju zonu doma i obitelji. Uvijek se informiraj o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, ali naročito između 9.1. i 8.3., kad Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih financija, a pritom će biti i retrogradan. Napredovati u svojoj profesiji možeš između 21.3. i 20.4. jer tada Sunce u Ovnu podupire tvoje napore; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

Spomenute pomrčine koje se od ove godine počinju pojavljivati u tvojim zonama fizičkog i psihičkog zdravlja, govore da moraš posvetiti pažnju stvaranja ravnoteže između, uma, duha i tijela. Imaš li kakve tegobe, obrati se liječniku i obavi potrebne pretrage. Trebaš redovitu i umjerenu vježbu, zdravu prehranu i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad. Nagle promjene te mogu uznemiriti, naročito ako su povezane s tvojom unutarnjom stranom. Od 3.3. do 23.4.2021., Mars u Blizancima te čini dodatno opterećenom, pa se čuvaj nekontroliranih izljeva bijesa. Meditacija i druge tehnike opuštanja mogu biti od velike pomoći.

Mjesečne prognoze

SRPANJ – Nakon što retrogradni hod vrati Saturn natrag u Jarca (1.), vjerojatno se moraš suočiti s problemom za koji si mislila da je riješen, a odnosi se na partnerske odnose; doći će do određene distance, a za to vrijeme hladno analizirajte sve što treba riješiti. Mjesečeva pomrčina u Jarcu (4.) ukazuje na osjetljivost u vezi spomenute teme. Merkur je retrogradan u prvih jedanaest dana srpnja, stoga bi trebala pregledati sve dokumente zbog mogućih grešaka ili propusta. Razmišljaš o svojim potezima i odlukama, a vjerojatno si i malo zbunjena ili konfuzna; ne donosi nikakve velike odluke u prvoj polovici mjeseca. Komunikacije će se poboljšati nakon što Merkur krene u direktni hod (12.), a i misli će se razbistriti. Sa Suncem u Lavu, tvojoj zoni prihoda i vrijednosti (22.7.-21.8.), možeš raditi na budžetu i sređivanju osobnih financija.

KOLOVOZ – Taj trend se nastavlja u prva tri tjedna mjeseca, dok Sunce osvjetljava znak Lava. Merkur je u istom znaku (4.-18.), što je odlično vrijeme za rješavanje financijske dokumentacije. Pun Mjesec u Vodenjaku (3.), ukazuje i na važnost dijeljenih resursa, dugova i kredita. Osjećaš li se umornom ovaj mjesec, možda je to zbog toga što je nekoliko planeta retrogradno. Venera u Raku (7.8.-5.9.), čini te veselom, vedrom, zavodljivom i željnom ljubavnih užitaka! Nastoj se što bolje odmoriti za vikend oko 21., jer te odnosi na poslu jako opterećuju. Mladi Mjesec (18.), donosi novi financijski ciklus i poslovni uspjeh.

RUJAN – Postoji neko pitanje koje moraš riješiti u vezi obrazovanja ili putovanja oko Punog Mjeseca u Ribama (2.). Osjećaš veliku želju za razgovorom s ukućanima, nakon što Merkur uđe u Vagu (5.), a Venera u Lava (6.); i dom je mjesto gdje se osjećaš ugodno, pa možeš malo i preurediti prostor. Ova dva planeta čine te veoma šarmantnom i opuštenom. Svejedno, možeš se suočiti s problemima s prijateljima ili teškoćama pri ostvarenju poslovnih ciljeva nakon što Mars krene u retrogradni hod (9.); bude se frustracije zbog prepreka, pa je važno analizirati planove. Nakon što Jupiter krene u direktni hod u Jarcu (12.), popravlja se situacija u važnim partnerskim odnosima. Mladi Mjesec u Djevici (17.), pokreće nove ideje u intelektualnom radu, odnosima s rodbinom i komunikacijama. Nakon što Sunce uđe u Vagu (22.), fokus se okreće prema domu, obitelji i privatnim poslovima. Merkur ulazi u Škorpiona (27.), pa je vrijeme ispunjeno razgovorima s ljubavnim partnerom; možda ćeš upoznati nekog interesantnog. Pazi što i kako govoriš i ne budi nagla.

LISTOPAD – Sada moraš biti veoma strpljiva, jer je čak pet planeta retrogradno u različito doba mjeseca, a to zahtjeva fleksibilno razmišljanje. Ovomjesečni prvi Puni Mjesec (1.), donosi neki problem s bliskom rodbinom u prvi plan ili u vezi komunikacija. Venera u Djevici (2.-26.) donosi najljepše emocije i ugodne vibracije pri upoznavanju novih ljudi, svakodnevnim kontaktima, što ti može koristiti u prodaji ili pri prezentacijama. Mladi Mjesec u Vagi (16.), može označavati novi kućni projekt. Planiraš li važne razgovore jedan-na-jedan s dragom osobom, obavi ih prije nego Merkur krene u retrogradni hod (14.10.-3.11.), jer nakon toga moraš paziti na nesporazume. Ljubavna pitanja, kreativni napori ili djeca su u fokusu nakon što Sunce uđe u Škorpiona (22.). Pun Mjesec u Biku (31.) stavlja jedan važan cilj u fokus ili neki prijatelj treba tvoju pomoć.

STUDENI – S retrogradnim Marsom u zoni karijere, profesionalnih napora i javnog života, vjerojatno si veoma frustrirana jer ne možeš puno postići; nastoj tu negativnu energiju otpuštati polako i više se odmarati. Nova faza u ljubavi ili kreativnog radu započinje oko 15., u vrijeme Mladog Mjeseca u Škorpionu. Trebaš li napraviti neke promjene, učini to sada! Život je pomalo čudan u prva tri tjedna studenog, dok Sunce u Škorpionu zahtjeva veliku posvećenost ljubavnim odnosima, djeci ili kreativnosti. Nakon što Sunce uđe u Strijelca (21.), pažnja se prebacuje na najvažnija radna pitanja, svakodnevne obaveze ili fizičko zdravlje. U sljedeća četiri tjedna, izvršavaj svoje obaveze i poštuj rokove, te nađi dovoljno vremena za odmor. U šest mjeseci nakon pomrčine Mjeseca u Blizancima (30.), posveti se i svojim psihološkim potrebama i razmisli što trebaš učiniti da si sretnija.

PROSINAC – Mars je krenuo u direktni hod u Ovnu, pa sada rješavaj sve ono što te mučilo; polako i postupno, uz puno samokontrole i usmjerenog napora, obavi sve poslovne zadatke koji su bili u zastoju. Uzbudljiva nova faza u životu započinje 17., kad Saturn ulazi u Vodenjaka (ostaje do sredine ožujka 2023.). Jupiter ulazi u isti znak (19.), gdje ostaje do sredine svibnja 2021. Ovaj dvostruki tranzit Jupitera i Saturna dešava se svakih 20 godina, stoga ga iskoristi na najbolji način u području zajedničkih resursa, financijskih obaveza i emocionalnog dijeljenja! Sunčeva pomrčina u Strijelcu (14.) nagovještava kako će pitanje zaposlenja, radnih obaveza i brige za zdravlje biti veoma važno u sljedećih šest mjeseci. Postaviš li sve na svoje mjesto, riješit ćeš puno toga na dugi rok!

SIJEČANJ 2021. – Dok se Sunce i Merkur, u društvu s Plutonom, kreću kroz znak Jarca u prvom tjednu mjeseca, možeš razgovarati s partnerom o vašem odnosu, koji zahtijevaju veće promjene. Sad možeš pokazati svoje jedinstvene sposobnosti konstruktivnog razmišljanja i djelovanja. Fokusiraj se na stabilnost i donesi praktične odluke. Nemoj davati velika obećanja ili preuzimati nove obaveze; već imaš dovoljno toga za napraviti. Od drugog tjedna, Mars je u Biku pa ćeš aktivno raditi na ostvarenju ciljeva i družiti se s prijateljima. Ipak, sukobljava se s planetima u zoni dijeljenih financija, stoga moraš uložiti velike napore kako ne bi došlo do sukoba. Pokušaj ih izbjeći, jer to može ugroziti stabilnost i odnose. Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka (19.), analiziraj poslove u vezi tih tema. Odluči koji tvoj sljedeći potez treba biti, a zatim kreni prema ostvarenju ciljeva.

VELJAČA – Dijeljeni financijski poslovi, emocionalna potpora s partnerom i pitanja intimnosti su u glavnom fokusu, dok Sunce i Merkur prolaze kroz Vodenjaka. Sa sretnim Jupiterom i štedljivim Saturnom na svojoj strani, možeš postići nevjerojatne stvari, ali uz velike napore. Ako si radila sve u skladu s godinama i životnom ulogom, nalaziš se na dobrom mjestu u emocionalnom smislu. Ne zaboravi da grupa planeta u toj zoni ulazi u veoma izazovne aspekte s Marsom i Uranom u polju psihološke stabilnosti: ovo je najzahtjevniji period u godišnjoj prognozi; moraš biti veoma oprezna. Mladi Mjesec u Vodenjaku (11.) označava početak novog ciklusa. S Marsom u Biku cijeli mjesec, važno je odmarati se i zadržati kontrolu u odnosima u timskom radu i prijateljima.

OŽUJAK – S Marsom u zoni unutarnje psihologije (od 3.), moraš voditi računa o psihološkom zdravlju. Posveti se učenju tehnika opuštanja, jer Mars na ovom mjestu izvlači na površinu potisnute frustracije. Sunce provodi prvih devetnaest dana u tvojoj 9. astrološkoj kući; Venera je ovdje do 20., a Neptun nastavlja polako napredovati u istom sektoru. Ovo je odlično vrijeme za obrazovne teme, poslove s inozemstvom ili putovanja te rad na dugoročnoj viziji. Nastoj pridobiti druge za neki zajednički projekt ili podršku. Mladi Mjesec (13.) pravo je vrijeme za pokretanje novog ciklusa, možda uz nečiju pomoć: i Venera ovdje igra pozitivnu ulogu. Sada nema retrogradnog kretanja planeta pa možeš iskoristiti ovo vrijeme za napredak. Osjetit ćeš potrebu za opuštanjem kod kuće i druženje s članovima obitelji oko 28. (Pun Mjesec).

TRAVANJ – Upornost i izdržljivost pod prethodnom navalom prepreka se isplatila, pa aktivno radiš na poboljšanju novčanih obaveza, što će donijeti i zadovoljavajuće rezultate (17.). Sada možeš na profesionalnom planu pokazati što znaš. Nakon 20., društvene aktivnosti, druženje s prijateljima i planovi će ti biti posebno važni. Dolazak Venere (14.) te Sunca (20.) u Bika donosi dobre vibracije u tu zonu. Pun Mjesec u Škorpionu (28.) stavlja u fokus jedno važno ljubavno pitanje ili nastupa kulminacija nekog kreativnog projekta.

SVIBANJ – Prijatelji, druženja i ciljevi su u središtu zbivanja u prva tri tjedna mjeseca. Od 9. se možeš prepustiti i ljubavnim užicima daleko od tuđih pogleda, iza zatvorenih vrata; možda je riječ o nekom tajnom odnosu, pa budi oprezna. U vrijeme Mladog Mjeseca (12.), postavi novi plan i razmisli što sve trebaš kako bi ga ispunila. Mars je u tvom znaku, što te čini punom energije i želje za osobnim ostvarenjem. Iskoristi dobre prilike za napredak u ostvarenju ciljeva, uz inovativne ideje i metode. Sunce ulazi u znak Blizanaca (20.), pa je ipak dobro naći vremena za odmor i povremeno povlačenje, kako bi prikupila sve potrebne podatke za važne odluke. Mjesečeva pomrčina (26.5.) u Strijelcu, ponovo stavljaju naglasak na pitanje zaposlenja, radni projekt ili neki zdravstveni problem.

LIPANJ – Energija ti je na nešto nižoj razini, ali zato možeš analizirati sve što si napravila u proteklih godinu dana. Venera u tvom znaku ti donosi vedrinu i dobro raspoloženje, ali pomrčina Sunca (10.) i njen oštar aspekt s Neptunom govore kako ćeš biti zabrinuta zbog dugoročne i nejasne perspektive. Razmisli što je ono što te čini dubinski sretnom i nastoj prilagoditi šire planove. Od 11., Mars je u zoni prihoda pa možeš tražiti nove izvore zarade; mogući su i povećani izdaci. U prva tri tjedna razmisli o svemu što si uspjela napraviti u proteklih godinu dana, Ako si dala sve od sebe, uz puno truda ostvarila si najviše što se moglo. Nakon 21., Sunce je u tvom znaku pa možeš nastaviti s punim samopouzdanjem i započeti bilo koji novi osobni plan i projekt. Zadržiš li pozitivan stav i ostaneš na odgovarajućoj životnoj stazi, nastavit ćeš napredovati polako, ali stabilno.

zvjezdan@zena.hr