Mjesečni horoskop za svibanj 2020.: Stižu velike promjene jer tri planeta idu u retrogradni hod

U svibnju nas ove godine čekaju velike promjene smjera energija jer čak tri planeta kreću u retrogradni hod i to gotovo istovremeno. Dobro ili loše, pitanje je sad?

Mjesečni horoskop za svibanj 2020.: Stižu velike promjene jer tri planeta idu u retrogradni hod

U središtu pozornosti su, naravno, financije, materijalne i duhovne vrijednosti te radno-ekonomska pitanja, ali i ljubavni odnosi. Do kraja godine ćemo se baviti naporima za popravljanjem stanja uzrokovanog krizom.

OVAN

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje treće polje komunikacija, kraćih putovanja, intelektualnog rada i odnosa s bliskom rodbinom. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja.

Slijedi ti obnavljanje kontakata s prijateljima i u poslu, ali nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova. 

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Ambicije treba svesti u realne okvire.

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Duhovne vrijednosti sada dobivaju na većoj važnosti.

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus prebacuje na nove ideje. Ovo je odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije. Bit će više kraćih putovanja, a možeš proučiti i odnose s rodbinom ili susjedima jer su sada važniji. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna Venera cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u tvojoj zoni tajni i ograničenja, pa je puno neiskrenosti, otkrivanja skrivenog i nejasnih, pogrešnih prosudbi. Moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Potraži inspiraciju za ideje unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute.

Tvoje drugo polje novca i prihoda je posebno naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): na temelju inovativne ideje trebaš djelovati brzo i jasno, kako bi ostvarila bolji prihod. Druga mogućnost je iznenadna vijest u vezi novca koja te tjera na donošenje važne odluke. Pun Mjesec (7.) naglašava financijsku os pa moraš riješiti neko pitanje novčane obveze. Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); na poslu tvoje detektivske sposobnosti pomažu u otkrivanju važnih podataka, zbog čega možeš donijeti dobre prosudbe i odluke. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i transformiraj svoje profesionalne napore. To su dobri dani za analizu poslovnih planova ili ekonomskog rasta. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Tvoj vladar Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni prijateljstva i ciljeva, stoga iskoristi zadnje trenutke za prilagodbu. Istina, oko 11., primijetit ćeš probleme u društvenim kontaktima, vjerojatno zbog novca. Možda netko traži posudbu, ali dobiva negativan odgovor. Nakon toga podiže razinu frustracija zbog ograničenja i budi potisnutu ljutnju ulaskom u Ribe. Iskoristi svoju duboku umjetničku i kreativnu stranu, umjesto da se ljutiš. Saturnov retrogradni hod u zoni ciljeva i prijatelja donosi period reevaluacije odnosa i određeno zahladnjenje. Osloni se na konstruktivne, disciplinirane napore dok radiš na novim ciljevima (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju. Možeš biti slatkorječiva, ali se ne upuštaj u laganje. Dani oko 22. traže empatiju, a laži su kratkog vijeka. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., Sunce je u Blizancima: komunikacije su sada još više naglašene; obavljaš pozive, šalješ dopise i ponude i puno se krećeš. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: nova ideja ili projekt ili novi pristup su sada u fokusu, uz jaku financijsku podlogu.

Od 24. do 26., napori iza scene ili uz kreativni izražaj mogu donijeti promjenu u financijama. Pokaži svoju najbolju stranu.


Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

BIK

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Tvoj vladar Venera je retrogradan od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje drugo polje novca, prihoda i vrijednosti. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja.

Slijedi ti obnavljanje kontakata s prijateljima i u poslu, ali nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima. Za tebe je posebno važna štednja, što ti neće biti teško jer se zna da su Bikovi veoma racionalni u financijama; druga je stvar što ti se to baš neće svidjeti, no dobro je da prihvaćaš ono što se mora. 

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova. Nema prostora za napredak u karijeri, treba očuvati što više dosad postignutog.

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Ambicije treba svesti u realne okvire, a dugoročne planove prilagoditi novim uvjetima.

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti i novčana situacija.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Duhovne vrijednosti sada dobivaju na većoj važnosti, pa pokaži suosjećanje, naročito u kontaktima s prijateljima, s kojima ćeš se više družiti.

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa ti se fokus prebacuje na financije i nove ideje. Ovo je odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije. Bit će više kraćih putovanja, a možeš proučiti i odnose s rodbinom ili susjedima jer su sada važniji. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Što se tebe tiče, u glavnoj ulozi je tvoja retrogradna Venera (od 13.), koja cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u tvojoj zoni prijateljstva, društvenih aktivnosti i ciljeva, pa je puno toga nejasno. Kako se Venera nalazi baš u tvojoj zoni prihoda, moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Možda će te netko tražiti da mu posudiš novac (ili obratno) ali sad je loše vrijeme za takvo što. Potraži inspiraciju za ideje unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute.

Tvoje prvo polje osobnosti i identiteta posebno je naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): na temelju inovativne ideje trebaš djelovati brzo i jasno. Druga mogućnost je donošenje važne odluke. Pun Mjesec (7.) naglašava glavni partnerski odnos, uz naglašene emocije. Druga osoba skreće pažnju na svoje potrebe pa je važno saslušati. Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); sad trebaš otkriti i najsitnije detalje, kako bi mogla donijeti dobre prosudbe i odluke. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i transformiraj svoje dugoročne ciljeve. To su dobri dani za analizu pravnih planova ili pitanja obrazovanja i odnosa s inozemstvom. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni karijere, stoga iskoristi zadnje trenutke za prilagodbu u profesionalnim naporima. Istina, oko 11. može biti problema ili ne uspijevaš nametnuti svoju odluku. Nakon toga ulazi u Ribe; iskoristi svoju umjetničku i kreativnu stranu u ostvarenju ciljeva. Saturnov retrogradni hod u zoni karijere traži disciplinu i konstruktivne napore dok radiš u ograničenim uvjetima (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, iskoristi intelekt i inteligenciju u novčanim poslovima. Možeš biti slatkorječiva, ali se ne upuštaj u laganje. Dani oko 22. traže iskrenost, jer su laži kratkog vijeka. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., Sunce je u Blizancima: novčani poslovi su sada još naglašeniji; obavljaš pozive, šalješ dopise i ponude i puno se krećeš. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u toj zoni: nova ideja ili projekt ili novi pristup su sada u fokusu, uz jaku financijsku podlogu.

Od 24. do 26., uz pomoć prijatelja možeš ostvariti osobni napredak; iskoristite ono što vas duboko povezuje. Budi energična i učinkovita, s jasnim fokusom.

Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

BLIZANCI

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje polje identiteta i karaktera. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja.

Slijedi ti obnavljanje kontakata s prijateljima i u poslu, ali nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima. U ljubavnim pitanjima nemoj donositi nikakve konačne odluke do srpnja.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova. Dugoročnu životnu viziju, pravne poslove ili putovanja prilagodi novim uvjetima.

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Ambicije treba svesti u realne okvire. U tvom polju dijeljenih resursa i emocionalne potpore, razmišljat ćeš o financijskim obavezama, kreditima, ali i pravim vrijednostima koje dijeliš s najvažnijim partnerima svih vrsta.

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Sada ćeš najviše razmišljati o sebi, svojim potrebama, idejama i osobnim projektima. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Duhovne vrijednosti sada dobivaju na većoj važnosti. U tvojoj zoni karijere, želiš se pokrenuti na profesionalnom planu, na temelju ideja koje si smišljala za vrijeme izolacije.

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus prebacuje na nove ideje. Sada si puna energije i poleta pa je ovo odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije. Kreni s bilo kojim osobnim projektom, ali nemoj dijeliti pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.


Mjesečni aspekti

Svima treba puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna Venera cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u tvojoj zoni osobnosti i identiteta, pa je puno neiskrenosti, otkrivanja skrivenog i nejasnih, pogrešnih prosudbi u osobnim financijama, na poslovnom planu ili u ljubavnim odnosima. Moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute.

Tvoja zona tajni, skrivenog i unutarnje psihologije posebno je naglašena u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): dok ti je energija na nešto nižoj razini, najbolje bi bilo posvetiti se smišljanju originalnih, inovativnih ideja; nakon 20., kad započinje tvoje doba, možeš krenuti s implementacijom. Druga mogućnost je neka tajna koja traži reakciju. Pun Mjesec (7.) naglašava zdravstvena i radna pitanja. Što traži tvoju nepodijeljenu pažnju. Tvoj Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); u dijeljenim financijama i novčanim obavezama tvoje detektivske sposobnosti pomažu u otkrivanju važnih podataka, zbog čega možeš donijeti dobre prosudbe i odluke. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i transformiraj resurse koje dijeliš s drugima. To su dobri dani za analizu financijskih obaveza ili emocionalne potpore. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni obrazovanja, putovanja i dugoročne strategije, stoga iskoristi zadnje trenutke za prilagodbu. Istina, oko 11., primijetit ćeš probleme u spomenutim temama, opet zbog nečijih mutnih sklonosti. Nakon toga ulazi u zonu karijere pa svu energiju usmjeravaš u profesionalne napore. Iskoristi svoju duboku umjetničku i kreativnu stranu i ne sukobljavaj se sa šefovima. Saturnov retrogradni hod svodi sve dugoročne planove na realnu razinu. Osloni se na konstruktivne, disciplinirane napore dok radiš na novoj perspektivi (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju. Puno komuniciraš i razmišljaš, ali se ne upuštaj u laganje. Dani oko 22. traže empatiju, a laži su kratkog vijeka. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., i Sunce je u Blizancima: razmišljaš prvenstveno o sebi, obavljaš pozive, šalješ dopise i ponude i puno se krećeš. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: krećeš s novim osobnim ciklusom i projektom
Od 24. do 26., napori iza scene ili uz kreativni izražaj mogu donijeti napredak u poslu. Pokaži svoju najbolju stranu.

Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje dvanaesto polje unutarnje psihologije, tajni i izolacije. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. Možda ćeš doći u napast ući u tajnu vezu, što će se kasnije pokazati pogrešnim. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja.

Nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova. Ovo je tvoja zona novčanih obaveza, dijeljenih resursa i emocionalne potpore, pa ćeš osjetiti hladan Saturnov ugriz u tim pitanjima. Ostani disciplinirana i organizirana pa ćeš sve lakše podnijeti. 

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Ambicije treba svesti u realne okvire. U važnom partnerskom odnosu (npr. braku), analizirat ćeš prave vrijednosti, zbog čega trebaš malo više prostora samo za sebe.

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti. Više ćeš se nasamo baviti analizama iza scene i planiranju budućih poteza. Neke tajne izlaze na površinu.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Duhovne vrijednosti sada dobivaju na većoj važnosti.

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus prebacuje na nove ideje. Sada ti je energija na nižoj razini, zato se puno odmaraj i kod kuće posveti organizaciji svega što spremaš kad započne razdoblje Raka. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna Venera iz zone tajni i izolacije cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u polju životne perspektive, pa može ukazivati na neiskrenosti, iskušenja upuštanja u skrivene odnose i nejasne, pogrešne prosudbe. Dobro razmisli treba li se upuštati u nešto nemoralno; moguće je i da je riječ o osobi iz tvoje prošlosti. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Potraži inspiraciju za ideje unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute.

Tvoje polje prijatelja, društvenih aktivnosti i ciljeva posebno je naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): na temelju inovativne ideje trebaš djelovati brzo i jasno. Možda upoznaješ novog prijatelja ili netko iz tog kruga dolazi sa sjajnim prijedlogom. Pun Mjesec (7.) naglašava neki ljubavni odnos koji zahtijeva tvoju pažnju ili se željna zabave nakon perioda izolacije. Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); pomažu ti u otkrivanju svih važnih podataka i detalja, zbog čega možeš donijeti dobre prosudbe i odluke u pitanjima partnerstva, privatnog ili poslovnog. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i transformiraj svoje glavne odnose. To su dobri dani za analizu najvažnijih saveza i ciljeva. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni dijeljenih financija i intimnih odnosa, pa pokušaj staviti rješavanje novčanih obveza na zdrave noge; alternativno, tvoji fizički apetiti su sada veoma jaki. Nakon toga ulazi u Ribe. Iskoristi svoju duboku umjetničku i kreativnu stranu, za rad na dugoročnoj strategiji. Saturnov retrogradni hod u zoni financijskih obaveza i dijeljenih resursa donosi period u kojem se od tebe traži disciplina. Budi konstruktivna i disciplinirana (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju dok razmišljaš iza scene o svojim sljedećim potezima. Neke tajne mogu izroniti na površinu. Dani oko 22. traže empatiju, a laži su kratkog vijeka. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., Sunce je u Blizancima: dok ti je energija na nižoj razini, planiraj aktivnosti nakon što započne doba Raka i odmaraj se. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: još uvijek tu ima tajnih razgovora pod velom tajnosti ili razmišljaš o novčanoj situaciji.

Od 24. do 26., okrećeš se obrazovanju, pravnim pitanjima ili nečem povezanom s inozemstvom, što bi moglo pomoći u ostvarenu želja. Djeluj brzo i energično.


Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

LAV

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje polje društvenih aktivnosti, prijatelja te želja i ciljeva. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja.

Slijedi ti obnavljanje kontakata s prijateljima i u poslu, ali nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima. Prilagodi financijske ciljeve novoj situaciji.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova. Ovo je tvoja zona partnerstva, pa će doći do malog udaljavanja; željet ćeš ustanoviti koliko imate zajedničkih ciljeva.

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Ambicije na radnom mjestu treba svesti u realne okvire.

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti. Više ćeš komunicirati s prijateljima.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. U tvojoj zoni dijeljenih sredstava i novčanih obaveza, donosi određeni pritisak i potrebu za djelovanjem. Ovo je i zona intimnosti i emocionalne potpore, pa su ti fizički apetiti veći nego inače. 

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus prebacuje na nove ideje. Ovo je odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije u vezi najvažnijih ciljeva. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna Venera iz sektora prijatelja i najvažnijih želja i ciljeva cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u tvojoj zoni dijeljenih financija, novčanih obaveza, ali i emocionalnih i intimnih potreba, pa može biti neiskrenosti, otkrivanja skrivenog i nejasnih, pogrešnih prosudbi. Moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Potraži inspiraciju za ideje unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u neprilične stvari.

Tvoje polje karijere i profesionalnih aktivnosti posebno je naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): na temelju inovativne ideje trebaš djelovati brzo i jasno, kako bi ostvarila uspjeh. Druga mogućnost je situacija koja te tjera na donošenje važne odluke. Pun Mjesec (7.) naglašava os između doma i obitelji pa moraš uspostaviti ravnotežu između obaveza prema ta dva važna životna sektora; neka situacija u domu traži tvoj angažman. Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); na poslu tvoje detektivske sposobnosti pomažu u otkrivanju važnih podataka, zbog čega možeš donijeti dobre prosudbe i odluke. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i transformiraj svoje radne napore. To su dobri dani za analizu poslovnih planova ili ekonomskog rasta. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni partnerskih odnosa, stoga još može biti malo napetosti. Istina, oko 11., primijetit ćeš probleme u odnosima na poslu. Neka ideja nailazi na odbijanje. Nakon toga donosi važne aktivnosti u zonu dijeljenih financija i obaveza pa trebaš posvetiti dovoljno vremena tim pitanjima; intimne potrebe su ti sada veće. Iskoristi svoju duboku umjetničku i kreativnu stranu. Saturnov retrogradni hod u zoni odnosa i veza donosi period reevaluacije i određeno zahladnjenje. Osloni se na konstruktivne napore i okreni se zajedničkim dogovorima (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju. Sada ima puno kontakata s prijateljima i rada na novim projektima. Dani oko 22. traže empatiju, a iskrenost je veoma bitna. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., i Sunce je u Blizancima: komunikacije su sada još više naglašene; obavljaš pozive, šalješ dopise i ponude i puno se krećeš. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: nova ideja ili cilj su sada u fokusu, uz jaku ulogu grupe unutar koje djeluješ.

Od 24. do 26., možeš ostvariti napredak u financijskim obavezama i poslovnim aktivnostima kroz brzo i energično djelovanje. Pokaži svoju najbolju stranu.

Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

DJEVICA

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje deseto polje karijere, životnog napretka i profesionalnih napora. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja. Vjerojatno si među onima koji imaju smanjena primanja (ah, to smo gotovo svi).

Slijedi ti obnavljanje kontakata s prijateljima i u poslu, ali nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u poslu i radnim obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova.

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Ambicije treba svesti u realne okvire. Ovo je tvoje polje kreativnosti, pa razmisli o zaboravljenim talentima koje možeš iskoristiti. Također, ovo je i tvoja zona ljubavi, stoga ćeš analizirati prave vrijednosti koje tražiš u odnosu.

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Ovo je tvoje polje partnerstva, pa je važno zadržati mir i kontrolu nad reakcijama i ponašanjem, kako ne bi došlo do sukoba.

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus prebacuje na posao i karijeru. Ovo je odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije. Bit će više kraćih putovanja, a možeš proučiti i odnose s rodbinom ili susjedima jer su sada važniji. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna Venera iz zone karijere i profesionalnih napora cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u tvojoj sedmoj zoni najvažnijih odnosa i veza, pa je puno neiskrenosti, otkrivanja skrivenog i nejasnih, pogrešnih prosudbi. Novac koji ostvaruješ od posla sada može biti znatno manji. Moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Potraži inspiraciju za ideje unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute, jer sedmo polje vlada partnerstvima.

Tvoje deveto polje pravnih poslova, obrazovanja, putovanja i rada u medijima je posebno naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): na temelju inovativne ideje trebaš djelovati brzo i jasno, kako bi ostvarila bolju perspektivu. Druga mogućnost je iznenadna vijest u vezi tema devetog polja koja te tjera na donošenje važne odluke. Pun Mjesec (7.) naglašava komunikacije, kraća putovanja i ideje pa je moguće da dolazi do kulminacije nekog intelektualnog projekta (ili rada u prodaji). Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); u kreativnom radu tvoje detektivske sposobnosti pomažu u otkrivanju važnih podataka, zbog čega možeš donijeti dobre prosudbe i odluke. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i transformiraj svoju kreativnu stranu, a možeš iskoristiti i neki skriveni talent. To su dobri dani za analizu ljubavnog odnosa ili onog s djecom i kreativnih projekata. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni rada, svakodnevnih obaveza i fizičkog zdravlja, pa dovrši sve u zadanom roku. Dosad je bilo manje aktivnosti, pa pripazi da polako uđeš u formu jer je umor povećan. Istina, oko 11., doći će do probleme u radnim zadacima ili primaš neku lošu vijest. Nakon toga Mars ulazi u Ribe i polje partnerstva što podiže tenzije; ne upuštaj se u svađe, već iskoristi umjetničku i kreativnu stranu u zajedničkim naporima, umjesto da se ljutiš. Saturnov retrogradni hod u zoni rada i zdravlja donosi period reevaluacije tvog doprinosa; također, imaš li neki kronični zdravstveni problem ili nisi obavila pregled u vrijeme karantene, sad se trebaš naručiti ponovo kod liječnika. Ostani konstruktivna i disciplinirana u svim naporima (12., 22.-23.).

Nakon ulaska tvog vladara Merkura u još jedan znak kojim vlada (Blizance), pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju. Možeš biti slatkorječiva i puno pričati, ali budi neiskrena ili ne barataj pogrešnim podacima. Dani oko 22. traže empatiju, a laži su kratkog vijeka. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., i Sunce je u Blizancima: komunikacije i profesionalni zadaci su sada još više naglašeni; obavljaš pozive, šalješ dopise i ponude i više se krećeš. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: nova ideja ili projekt ili novi pristup su sada u fokusu, uz važnu financijsku podlogu.

Od 24. do 26., uz pomoć važnog partnera, djeluj energično i brzo pa ćeš imati bolju perspektivu. Pokaži svoju najbolju stranu.

Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

VAGA

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Tvoja Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje deveto polje putovanja, životne vizije, pravnih poslova i obrazovanja. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja.

Slijedi ti obnavljanje kontakata s prijateljima i s onima koji su daleko ili u obrazovanju, ali nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova. U tvojoj zoni ljubavi i kreativnosti, donosi određena ograničenja i analizu pravih vrijednosti.

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Ambicije treba svesti u realne okvire. U polju doma i obitelji, shvaćaš koliko je važno imati bližnje na svojoj strani. 

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Duhovne vrijednosti sada dobivaju na većoj važnosti. Radne obaveze su povećane pa moraš pravilno rasporediti energiju kako bi održala dobro zdravlje. Redovno se odmaraj i polako vraćaj u stari radni ritam.

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus prebacuje na nove ideje. Ovo je odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije. Bit će više kraćih putovanja, a možeš proučiti i odnose s rodbinom ili susjedima jer su sada važniji. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna je tvoja Venera cijeli mjesec, dok stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u zoni svakodnevnog rada, obaveza i zdravlja, pa na radnom mjestu može biti puno sumnji, neiskrenosti, otkrivanja skrivenog i nejasnih, pogrešnih prosudbi. Moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Potraži inspiraciju za ideje unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute, tračeve i podmetanja.

Tvoje osmo polje dijeljenih resursa i financijskih obaveza je posebno naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): na temelju inovativne ideje trebaš djelovati brzo i jasno, kako bi održala stabilnost. Druga mogućnost je iznenadna vijest u vezi novca koja te tjera na donošenje važne odluke. Pun Mjesec (7.) stavlja u središte pažnje tvoje prihode i zaradu (ili trošak). Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); u privatnim poslovima (ili kod kuće) tvoje detektivske sposobnosti pomažu u otkrivanju važnih podataka, zbog čega možeš donijeti dobre prosudbe i odluke. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene koje moraš napraviti u domu i odbaci sve što nije neophodno. To su dobri dani za analizu financijskih planova i obveza. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo. Članovi obitelji pružaju emocionalnu potporu.

Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni ljubavi i kreativnosti, stoga iskoristi zadnje trenutke za one najljepše emocije i užitke, ali i za stvaranje. Istina, oko 11., primijetit ćeš probleme u ljubavnom odnosu, možda baš zbog novca. Nakon toga ulazi u Ribe i zonu rada, čime se povećavaju zahtjevi na poslu, pa moraš pametno rasporediti energiju i dovoljno se odmarati. Iskoristi svoju duboku umjetničku i kreativnu stranu. Saturnov retrogradni hod u zoni ljubavi donosi period reevaluacije odnosa i određeno zahladnjenje. Osloni se na konstruktivne, disciplinirane napore dok radiš na novim kreativnim ciljevima (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju. Možeš biti slatkorječiva, ali se ne upuštaj u laganje. Dani oko 22. traže empatiju, a laži su kratkog vijeka. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., Sunce je u Blizancima: komunikacije i dugoročno planiranje su sada još više naglašeniji; obavljaš pozive, šalješ dopise i ponude i puno se krećeš. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: nova ideja, projekt ili novi pristup su sada u fokusu.

Od 24. do 26., radni napori ili kreativni izražaj mogu donijeti promjenu u financijama. Pokaži svoju najbolju stranu.

Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

ŠKORPION

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje osmo polje dijeljenih resursa i financija te emocionalne potpore. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja. Nije vrijeme za ulaganja; smisli dobar plan održavanja novčanih obaveza. Emotivni život je predmet analiza. Nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito kod kuće, u poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova.

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Ambicije treba svesti u realne okvire.

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Ovo je tvoje polje ljubavi i kreativnosti, pa svoju energiju iskoristi za održavanje dobrih ljubavnih emocija, ali i kreativnog izražavanja.

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus prebacuje na nove ideje u dijeljenim resursima. Ovo je odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije. Bit će više kraćih putovanja, a možeš proučiti i odnose s rodbinom ili susjedima jer su sada važniji. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna Venera iz polja dijeljenih financija i resursa te intimnih odnosa cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u tvojoj zoni ljubavi, pa je puno neiskrenosti, otkrivanja skrivenog i nejasnih, pogrešnih prosudbi. Moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Potraži inspiraciju za ideje unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute.

Tvoje sedmo polje partnerstva i veza je posebno naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): nešto možeš iznenada saznati, možda od partnera ili s njim pokrenuti neku novu ideju; alternativno, upoznaješ uzbudljivu osobu. Pun Mjesec (7.) u tvom znaku stavlja te pred emocionalnu odluku. Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); na poslu tvoje detektivske sposobnosti pomažu u otkrivanju važnih podataka, zbog čega možeš donijeti dobre prosudbe i odluke (možda u vezi). Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i transformiraj svoje najvažnije odnose. To su dobri dani za analizu partnerstava, privatnih ili poslovnih. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Tvoj suvladar Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni doma i obitelji, a to je mjesto prepuno raznih zbivanja. Istina, oko 11., primijetit ćeš probleme u komunikaciji; čuvaj se svađe. Nakon toga ulazi u Ribe i polje ljubavi pa pojačava apetite i želju za uživanjem. Ujedno možeš iskoristiti svoju duboku umjetničku i kreativnu stranu za povećanje prihoda. Saturnov retrogradni hod u zoni doma i obitelji donosi period reevaluacije odnosa i određeno zahladnjenje. Osloni se na konstruktivne, disciplinirane napore i nastoj zadržati stabilnost kod kuće (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju. Možeš biti slatkorječiva, ali se ne upuštaj u laganje. Dani oko 22. traže empatiju, a laži su kratkog vijeka. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., Sunce je u Blizancima: komunikacije su sada još više naglašene; obavljaš pozive, šalješ dopise i ponude i puno se krećeš. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: nova ideja ili projekt ili novi pristup su sada u fokusu, uz jak financijski naglasak u rješavanju novčanih poslova.

Od 24. do 26., energija ti je usmjerena na ljubav i glavnog partnera, uz puno uzbuđenja i užitaka.

Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

STRIJELAC

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje sedmo polje partnerstva i najvažnijih odnosa. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja.

Slijedi ti obnavljanje kontakata s prijateljima i u poslu, ali nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova.

Jupiterov (tvoj vladar) retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Novčane ambicije treba svesti u realne okvire. Sad ćeš razmišljati o pravim životnim vrijednostima.
Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja u partnerstvima, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti. 

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Odnosi kod kuće dobivaju na intenzitetu pa pazi da ne dođe do sukoba. 
Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus potpuno prebacuje partnerstvo i nove ideje. Ovo je odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije. Bit će više kraćih putovanja, a možeš proučiti i odnose s rodbinom ili susjedima jer su sada važniji. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna Venera u polju partnerstva cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u tvojoj zoni doma i obitelji, pa je puno neiskrenosti, otkrivanja skrivenog i nejasnih, pogrešnih prosudbi. Moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Potraži inspiraciju za ideje unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute, jer to možda donosi nevolje kod kuće.

Tvoje šesto polje rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja je posebno naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): na temelju inovativne ideje trebaš djelovati brzo i jasno, kako bi ostvarila bolji prihod. Druga mogućnost je iznenadna vijest u vezi zaposlenja koja te tjera na donošenje važne odluke. Pun Mjesec (7.) naglašava tajne i nešto skriveno ili te muči neki psihološki problem. Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); na poslu tvoje detektivske sposobnosti pomažu u otkrivanju važnih podataka, zbog čega možeš donijeti dobre prosudbe i odluke kad je u pitanju zarada. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i transformiraj svoje profesionalne napore. To su dobri dani za analizu poslovnih planova ili ekonomskog rasta. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni komunikacija, ideja i intelektualnog rada (i učenja), stoga iskoristi zadnje trenutke za svoje projekte. Istina, oko 11., primijetit ćeš probleme na radnom mjestu; ne upuštaj se u sukobe, jer posljedice mogu biti neugodne. Nakon toga ulazi u Ribe i tvoju zonu doma i obitelji. Iskoristi svoju kreativnu stranu, radi od kuće, ali održavaj dobre odnose s obitelji. Možda će biti i nekih radova u domu. Saturnov retrogradni hod u zoni ideja i komunikacija donosi period reevaluacije i potrebu za učenjem novih vještina. Osloni se na konstruktivne, disciplinirane napore dok radiš na novim ciljevima (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju. Možeš biti slatkorječiva u razgovorima, ali se ne upuštaj u laganje. Dani oko 22. traže empatiju, a laži su kratkog vijeka. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., i Sunce je u Blizancima: partnerski odnosi su sada potpuno u fokusu. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: može biti riječi o novoj vezi ili zajedničkom poslovnom projektu; zadrži oprez u očekivanjima.
Od 24. do 26., radni napori kod kuće, uz kreativni izražaj mogu donijeti brze i energične rezultate. Pokaži svoju najbolju stranu.

Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

JARAC

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje šesto polje rada i svakodnevnih obaveza te fizičkog zdravlja. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja. Prihodi od rada mogu biti prilično slabiji.

Slijedi ti obnavljanje kontakata s prijateljima i u poslu, ali nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u prihodima, poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova.

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Osobne ambicije treba svesti u realne okvire.

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o radnim ugovorima, razgovora i dogovaranja, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Duhovne vrijednosti sada dobivaju na većoj važnosti. U razgovorima i nastupima nemoj biti preagresivna; ionako si samo željna objašnjavanja svojih stavova.

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus prebacuje na nove radne ideje. Ovo je odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije. Bit će više kraćih putovanja, a možeš proučiti i odnose s rodbinom ili susjedima jer su sada važniji. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna Venera iz polja rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u tvojoj zoni razmišljanja, ideja i komunikacija, pa ima neiskrenosti, otkrivanja skrivenog i nejasnih, pogrešnih prosudbi. Moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Potraži inspiraciju za ideje unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute (možda s kolegom?).

Tvoje peto polje ljubavi, kreativnosti i djece posebno je naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): na temelju inovativne ideje trebaš djelovati brzo i jasno, kako bi ostvarila bolji prihod ili upoznaješ nekog veoma uzbudljivog i privlačnog. Druga mogućnost je iznenadna kreativna prilika koja traži donošenje odluke. Pun Mjesec (7.) u fokus stavlja nekog prijatelja ili cilj za koji se moraš odlučiti. Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); neki važan podatak i informacija u vezi ljubavi može pomoći u odluci ili u kreativnim naporima. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i prilagodi se situaciji. To su dobri dani za analizu ljubavnih planova ili ekonomskog rasta. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni novca i prihoda pa može biti i većih troškova, ali i za traženje novih izvora zarade. Istina, oko 11., može doći do svađe oko novca s dragom osobom ili su troškovi vezani uz djecu. Nakon toga ulazi u Ribe, zbog čega postaješ mentalno aktivnija, no pazi da u objašnjavanju stavove ne budeš prenametljiva. Ovo je vrijeme i za puno kretanja i kraćih putovanja ili si aktivnija u prodaji. Saturnov retrogradni hod u zoni prihoda donosi period reevaluacije financija i potrebu za štednjom. Osloni se na konstruktivne, disciplinirane napore dok radiš na novim ciljevima (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju na radnom mjestu. Ne upuštaj se u lažne prikaze rezultata. Dani oko 22. traže empatiju, a laži su kratkog vijeka. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., i Sunce je u Blizancima: komunikacije su sada još više naglašene; obavljaš pozive, šalješ dopise i ponude i puno se krećeš. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: nova ideja, radni projekt ili novi pristup su sada u fokusu, uz jaki financijski fokus.

Od 24. do 26., energična si i tražiš uzbuđenje pa je moguće da ćeš upoznati nekog interesantnog. Pokaži svoju najbolju stranu.

Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

VODENJAK

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje peto polje ljubavi, kreativnosti i djece. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja.

Slijedi ti obnavljanje kontakata s prijateljima i u poslu, ali nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova.

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Ambicije treba svesti u realne okvire.

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti. Bit će i više ljubavne komunikacije, ali vrijedi ono pravilo s početka.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Duhovne vrijednosti sada dobivaju na većoj važnosti. Ovo je tvoja zona prihoda, pa očekuj i veće troškove, no sada je važno potražiti i nove izvore zarade.

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus prebacuje na ljubav i nove kreativne ideje. Ovo je odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije. Bit će više kraćih putovanja, a možeš proučiti i odnose s rodbinom ili susjedima jer su sada važniji. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna Venera u zoni ljubavi cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u tvom polju novca i prihoda, pa je puno neiskrenosti, otkrivanja skrivenog i nejasnih, pogrešnih prosudbi. Moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Potraži inspiraciju za zaradu unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute.

Tvoje četvrto polje doma i obitelji je posebno naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): na temelju inovativne ideje trebaš djelovati brzo i jasno, kako bi ostvarila bolji prihod, možda radom od kuće. Druga mogućnost je iznenadna vijest u vezi doma koja te tjera na donošenje važne odluke. Pun Mjesec (7.) u glavni fokus situaciju na poslu ili dolazi do kulminacije nekog profesionalnog projekta. Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); tvoje detektivske sposobnosti pomažu u otkrivanju važnih podataka, zbog čega možeš donijeti prosudbe i odluke. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i transformiraj svoje profesionalne napore. To su dobri dani za analizu poslovnih planova, otkrivanje tajni ili ekonomskog rasta. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Mars u prvih 11 dana još djeluje u tvom znaku i čini te energičnom i aktivnom na svakom planu, stoga iskoristi zadnje trenutke za postizanje onog što želiš. Istina, oko 11., kod kuće može doći do svađe. Nakon toga ulazi u zonu prihoda: troškovi mogu biti veći, ali sad je dobro vrijeme za traženje novih izvora zarade. Iskoristi svoju snažnu umjetničku i kreativnu stranu. Saturnov retrogradni hod u tvom znaku donosi period reevaluacije svih osobnih projekata, odnosa i određeno zatvaranje u sebe; ne padaj u depresiju zbog prepreka na koje svi nailazimo Osloni se na konstruktivne, disciplinirane napore dok radiš na novim ciljevima (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju. Možeš biti slatkorječiva, ali se ne upuštaj u laganje u ljubavnoj vezi. Dani oko 22. traže empatiju, a neiskrenost je kratkog vijeka. Ne podcjenjuj ni vrijednost svojih kreativnih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., i Sunce je u Blizancima: komunikacije, kreativnost i želja za užicima su sada još više naglašene; obavljaš pozive, šalješ dopise i ponude i puno se krećeš. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: nova veza, ideja ili projekt sada su u fokusu, uz financijski ton. Ako je riječ o nekoj osobi iz prošlosti koja se sada pojavila, prisjeti se upozorenja s početka prognoze.

Od 24. do 26., radne aktivnosti od kuće mogu donijeti snažne rezultate. Pokaži svoju najbolju stranu.

Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RIBE

Opći pregled

Ovo je mjesec kad kreću ograničenja i početni napori u raščišćavanju štete koju smo doživjeli zaustavljanjem rada u svim sferama života. Kad planeti krenu u retrogradni hod, moramo obaviti posao iznova, bez obzira je li obavljen loše ili ga nismo uopće obavili, kao što je sada slučaj. Moramo dobro analizirati situaciju i polako krenuti s popravljanjem štete i prilagodbom novim uvjetima, kako bismo kasnije, kad planeti krenu u direktni hod, obavili sve kako treba i nadomjestili ono što smo izgubili.

Venera je retrogradna od 13.5. do 25.6., cijelo vrijeme u Blizancima, što je tvoje četvrto polje doma, obitelji i privatnih poslova. Generalno, ovaj planet upravlja ljubavi i novcem. Poznato je da ovo nije dobar period za ulazak u brak ili novu vezu, a karakterizira ga svojevrsna emocionalna distanca i analiza odnosa. Također, dešava se da stupamo u kontakt s bivšim partnerima, ali nije preporučljivo obnavljanje odnosa jer se kasnije pokazuje da to nije dobra odluka. U novčanim poslovima nema dobrih okolnosti za ulaganja, prihodi su manji i preporučuje se štednja. Kod kuće moraš dobro organizirati obiteljski budžet. Pazi da ne izazoveš ljubomoru.

Slijedi ti obnavljanje kontakata s prijateljima i u poslu, ali nemoj dopustiti ulazak nepouzdanih osoba u tvoj krug. Provjeri gdje treba napraviti promjene u dokumentaciji vezanu uz zakašnjenja u financijama, kreditima i putovanjima.

Saturn kreće u retrogradni hod 11., a taj planet donosi posebna ograničenja, zadatke i prepreke u svim sferama, naročito u poslu i obavezama. U Vodenjaku traži fokus samo na bitno, osobnu odgovornost i analizu elemenata koji sprečavaju organizaciju zdravih ograničenja, očuvanje individualnosti i razvoju pozitivnih društvenih veza i ostvarenje planova.

Jupiterov retrogradni hod započinje 14. i traži unutarnju pauzu. U Jarcu, znaku karijere i životnog napretka, traži ustanovljavanje pritiska onoga što se "mora" obaviti, nasuprot onoga što doista želiš. Moguće je stvoriti svoj vlastiti put izvan onoga što društvo nameće, ali prostor nije velik. Ambicije treba svesti u realne okvire. Prijatelji ti sada ne mogu puno pomoći pa se moraš osloniti na sebe i svoje.

Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca 11., i donosi brzinu u razmišljanju, inteligenciju i intelekt. Ovo će biti period pregovora o ugovorima, razgovora i dogovaranja, naročito kod kuće, što je jasno jer su nastupili drugačiji ekonomski uvjeti.

Od 12., Mars je u Ribama, gdje se taj energični planet ne osjeća baš najbolje, ali tu energiju treba iskoristiti za obranu društvenih inicijativa i sudjelovanje u projektima umjetničkog karaktera. Duhovne vrijednosti sada dobivaju na većoj važnosti.

Sunce ulazi u Blizance (20.), pa se fokus prebacuje na obitelj i nove ideje. Ovo je odličan period za samopromociju, kao i komunikacijske strategije. Bit će više kraćih putovanja, a možeš proučiti i odnose s rodbinom ili susjedima jer su sada važniji. Ne dijeli pažnju na različite stvari jer tako gubiš energiju i fokus na bitno.

Mjesečni aspekti

Treba ti puno strpljenja i dobre organizacije, jer tri retrogradna planeta usporavaju tvoj napredak; štoviše, tjeraju te na prilagodbu uvjetima u kojima dosad nismo bili. Računaj da su nekoliko dana prije i poslije početka retrogradacije najteži.

Retrogradna Venera iz polja doma i obitelji cijeli mjesec stoji u napetom aspektu s mutnim Neptunom u tvom znaku i zoni identiteta i osobnosti; nešto je nejasno, mutno, zbunjujuće ili neiskreno, uz otkrivanja skrivenog te pogrešnih prosudbi. Moraš dobro provjeriti sve činjenice i podatke te ne donositi odluke samo na temelju onoga što želiš. Udarni dani ovog aspekta su u prvom tjednu mjeseca (dok je Venera još direktna) te u danima prije i poslije 20. Potraži inspiraciju za ideje unutar sebe; izbjegavaj idealizirati nove veze, prijatelje, kolege ili susjede. Naročito je bitno ne upuštati se u ljubavne trokute. Moguće je i da se otkriva nečija nevjera.

Tvoje treće polje komunikacija, intelektualnog rada i ideja posebno je naglašeno u prvih 20 dana, gdje se Merkur prvo spaja s Uranom (1.), a zatim i sa Suncem (4.-5.): na temelju inovativne ideje trebaš djelovati brzo i jasno, kako bi ostvarila bolji prihod. Moguće je i da trebaš donijeti važnu odluku. Pun Mjesec (7.) naglašava pitanje obrazovanja, pravne poslove ili neko putovanje. Merkur stvara povoljne aspekte s Plutonom i Jupiterom (9.-10.); prijatelji mogu pomoći u otkrivanju važnih podataka, zbog čega donosiš dobre prosudbe i odluke. Sunce to sve ponavlja od 14. do 18.: prihvati promjene i transformiraj svoje profesionalne napore. To su dobri dani za analizu poslovnih planova ili ekonomskog rasta. Nemoj žrtvovati dugoročne ciljeve za neposredno zadovoljstvo.

Mars u prvih 11 dana još djeluje u zoni unutarnje psihologije, zbog čega si još uvijek frustrirana ili ljuta. Oko 11., možeš primiti neku lošu vijest ili si posebno svadljiva. Nakon toga ulazi u tvoj znak, pa ti se podiže razina energije; iskoristi svoju duboku umjetničku i kreativnu stranu, umjesto da se ljutiš. Saturnov retrogradni hod može povećati unutarnje brige zbog nesigurnosti, ali se nemoj predavati depresiji. Osloni se na konstruktivne, disciplinirane napore dok radiš na novim ciljevima (12., 22.-23.).

Nakon ulaska Merkura u svoj znak Blizanaca, pokaži brzinu svog intelekta i inteligenciju u rješavanju odnosa s ukućanima. Možeš biti slatkorječiva, ali se ne upuštaj u laganje u komunikaciji. Dani oko 22. traže empatiju, a laži su kratkog vijeka. Ne podcjenjuj vrijednost svojih postignuća i vjeruj u svoje sposobnosti. Od 20., i Sunce je u Blizancima: razgovori su sada još više naglašeni; obavljaš pozive, šalješ dopise i ponude i puno se krećeš; moguće je da radiš od kuće. Spoj Merkura i Venere dolazi u danima pojave Mladog Mjeseca (23.) u Blizancima: nova ideja ili kućni projekt su sada u fokusu, uz jaku financijsku ili ljubavnu temu.

Od 24. do 26., brzo i energično djelovanje na temelju odlične ideje može donijeti osjetan napredak. Pokaži svoju najbolju stranu.

Povoljni dani: 1., 4.-5., 7., 9., 10., 11., 12., 14.-15., 17.- 18., 22.-23., 24.-26. Izazovni dani: 3.-6., 7., 11., 13., 14., 19.-22., 19.-21., 23.
Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.