Mjesečni horoskop za rujan 2020.: Sada Mars kreće u retrogradni hod

To će nam će donijeti zastoje i prepreke u osobnim planovima, ali ima i dobrih vijesti

Mjesečni horoskop za rujan 2020.: Sada Mars kreće u retrogradni hod

Najvažniji događaj u rujnu je početak dvomjesečnog retrogradnog kretanja Marsa, što će donijeti zastoje i prepreke u osobnim planovima, ali je dobra vijest početak direktnog hoda Jupitera i Saturna, pa ćemo se u idućim mjesecima polako prilagođavati novim poslovnim okolnostima.

OVAN

Opći pregled

Mars je tvoj energični vladar, no svake dvije godine postaje retrogradan, a to djelovanje je sada važnije jer se zbiva u Ovnu, znaku kojim vlada. Morat ćeš revalorizirati sadašnje projekte, a pametno je ne ulaziti u nove poduhvate. Sada se energija okreće prema unutra, postaje osobnija i donosi pritisak. Oklijevat ćeš, sumnjati u pravi smjer i osjećati se blokirano. To može izazvati izlazak na površinu nagomilanih frustracija, stoga je važno izbjeći tenzije, depresivna razmišljanja, apatiju ili sklonost prema svađi te drugim pasivno-agresivnim oblicima ponašanja. Iskoristiš li ovaj period na pravi način, možeš stupiti u dodir sa svojom unutarnjom stranom i otkriti koji te motivi i impulsi pokreću. Ne ulaži energiju u ono što se ne može ili ne bi trebalo mijenjati. Nestrpljivost ti sada može biti najveći neprijatelj. Možda ćeš se baviti temama iz prošlosti i vidjeti ih u novom svjetlu. Sada možeš bolje razumjeti svoju ljutnju, unutarnju hrabrost ili seksualnost. Čuvaj se nezgoda i ozljeda (naročito glave). Seksualna želja može biti jača, ali njen izražaj nije spontan i jednako zadovoljavajući.

Merkur (od 5.) boravi u tvojoj zoni partnerstva, što favorizira diplomaciju u doba napetosti; čuvaj se drame, jer i Venera (od 6.) boravi u zoni ljubavi. Na ovom mjestu, ovaj ljupki planet otvara vrata najljepšim emocijama na prvi pogled. Od 22. i Sunce boravi u polju partnerstva i upućuje te na traženje harmonije i ravnoteže u osobnim odnosima. Suradnja i zajedništvo su ključni elementi. Merkur ulazi u Škorpiona (27.) i donosi bolji uvid u financije i privatne teme.


Mjesečni aspekti

Glavna priča je, naravno, retrogradni hod tvog vladara Marsa (od 9.), pa je sad pitanje kako ćeš ostvariti svoje poslovne ambicije, kad sve nailazi na prepreke. Pun Mjesec (3.) u zoni izolacije, traži od tebe psihološku pripremu za radnu situaciju, a na pameti su ti neke nove novčane ideje. Prvi dan mjeseca iskoristi za detektivsko istraživanje svih potrebnih detalja i činjenica, čime ćeš pripremiti odličan plan. Da, naići će na prepreke i blokade, no prilagodbom, umjesto ljutnjom, možeš dosta toga napraviti.

Ovaj mjesec ti bolje stoji situacija u ljubavi, jer Merkur i Venera ulaze u polje partnerstva i romanse (5. i 6.). Ako si slobodna, otvorena si za upoznavanje nove osobe pa se možeš upustiti u igre zavođenja ili u postojećoj vezi otvaraš dijaloge o zajedničkim ciljevima i dogovorima, čime jačate spone povjerenja. U danima 28.-29., Mars i Venera stupaju u odličan aspekt koji obećava vruće ljubavne trenutke, no pripazi da unutarnji konflikti ili tvoj ego, ne pokvare mogućnost užitka. Napetosti postoje još i 3.-4., možda u odnosima kod kuće, a strasti su uzburkane.

Posao je ipak ono gdje želiš pokazati sve svoje sposobnosti, a na dan početka Marsovog retrogradnog hoda (to je najproblematičnije doba), ipak možeš naći dovoljno optimizma u traženju bolje perspektive. Možda ti intuitivna prosudba nije baš najbolja, ali pokazuješ sposobnost prilagodbe (14.-15.). Jupiter napokon kreće u direktan hod (12.) u zoni karijere, pa će se polako otvarati vrata dobrih prilika. Pripazi samo da te oko 14. ne ugrize neki iznenadan trošak povezan sa zabavom ili ljubavi.

Mladi Mjesec (17.) pojavljuje se u polju rada i obaveza, što ukazuje na novi poslovni projekt ili zadatak, a sjajni aspekti s planetima u zoni karijere, nude ti stabilan napredak, temeljen na disciplini i organizaciji. Još uvijek dobro provjeri sve podatke i dvaput razmisli prije nego donosiš odluku. Sunce ulazi u sektor rada (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na te teme. Situacija se malo komplicira u zadnjem tjednu, kad moraš dobro paziti na izgovoreno u komunikaciji s pretpostavljenima; budi strpljiva i drži ego i ljutnju pod kontrolom. Najteži su dani 26.-30. kad teške obaveze ili nepopustljiv stav šefova budi frustracije. Neće biti lako, ali tada trebaš pokazati smirenost i sposobnost prilagodbe. Saturn prestaje biti retrogradan (28.), pa ćeš od idućeg mjeseca imati manje takvih problema.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Mars u tvojoj zoni skrivenog, tajnog i unutarnje psihologije kreće u retrogradni hod (9.), a na ovom mjestu može probuditi potisnutu ljutnju, što rezultira frustracijama, svađama i neraspoloženjem, najviše jer si blokirana u stvarima koje si željela napraviti.  Na intuiciju ćeš se sada manje moći osloniti ili sve previše analiziraš. Pripazi da nisi opsesivna u vezi privatnih stvari ili nečeg iz prošlosti ili ćeš te privatne poslove privremeno staviti na stranu. Također, pazi i na sklonost prevarama i neiskrenosti kod drugih, kako ne bi bila nečija žrtva. Neke stare rane ili valovi ljutnje mogu izbiti na površinu. Iskoristi ovaj period kako bi razmislila ili se reorganizirala. Ovo je dobar period za učenje kako mentalno zdravlje utječe na tvoj život. Nastoj se što više odmarati i opuštati.

Merkur (od 5.) boravi u tvojoj zoni svakodnevnog rada, što favorizira diplomaciju u odnosima s kolegama na poslu i sklonost suradnji. Od 6., tvoj vladar Venera boravi u polju doma i obitelji pa se možeš osloniti na najbliže, u ugodnoj kućnoj atmosferi. Od 22. i Sunce je u Vagi i upućuje te na traženje harmonije i ravnoteže pri izvršenju radnih zadataka, ali i fizičkom zdravlju. Suradnja i zajedništvo su ključni elementi. Merkur ulazi u Škorpiona (27.) pa su razgovori u partnerstvima puni strasti.

Mjesečni aspekti

Ulazak tvoje Venere u zonu doma i obitelji (6.) donosi vedru atmosferu u odnose s najbližima; najugodnije se osjećaš kod kuće, u društvu dragih ljudi i gostiju. Ovo je i prilika za uljepšavanje doma. Samo prvi dani mjeseca 2.-4. mogu malo biti napetiji u komunikacijama, pa je važno smiriti strasti. Oko 14.-15., Venera je u napetom odnosu s Uranom u tvom znaku; to može biti veoma uzbudljivo i seksi, ali nemoj pretjerivati s ekstravagancijom, kako odnosi ne bi izmakli kontroli. Venera i Mars su u odličnom aspektu (28.-29.), ali kako je Mars retrogradan, nastoj se pomiriti s nekim prošlim događajima koji uključuju obitelj, naročito ženske članove. Od 27., Merkur je u zoni partnerstva, pa ćeš više razgovarati s najvažnijom osobom o zajedničkim temama. Sunce se do 22. nalazi u polju ljubavi i kreativnosti, a Mladi Mjesec (3.) traži ravnotežu između obaveza prema prijateljima i vlastitim ciljevima, te ljubavnim obavezama (ili djeci) koje te možda i previše okupiraju. Nađi vremena i za društvene aktivnosti. Prvi dani rujna (2.-3.) nude baš uzbudljive događaje, a možda i upoznavanje nekog posebnog. Mladi Mjesec (17.) donosi početak novog kreativnog projekta ili novu fazu u ljubavi.

Merkur (od 5.) u zoni rada i obaveza traži planiranje i dogovore s kolegama u timskim naporima, pa trebaš otkriti sve skrivene činjenice i podatke. Aspekt Sunca i Jupitera (9.-10.) podiže radni optimizam i obećava odlične rezultate, iako to treba svesti u realne okvire. Jupiter u sektoru obrazovanja, dugoročne životne vizije, pravnih poslova i stranih zemalja kreće u direktni hod (12.), nakon čega polako možeš nastaviti s velikim planom, na temelju discipliniranog rada i prilagodbe novoj situaciji. Oko 17., iskoristi sve povoljne okolnosti za postavljanje temelja novog projekta, iako trebaš paziti na pravilnu prosudbu, što ti je sada malo teže zbog pomanjkanja realizma.

Zadnjih desetak dana mjeseca su veoma izazovni: Sunce (od 22.) prebacuje fokus potpuno na radne zadatke, a serija napetih aspekata traži od tebe držanje pod kontrolom frustracija koje nastaju zbog prepreka i teškoća. Čini ti se da sve što si zamislila pada u vodu, no uz prilagodbu možeš izvući barem nešto. Otpor je velik, stoga se pripremi za svaki scenarij. Poslušaj savjete.

Najviše moraš obuzdati nagomilane, potisnute emocije, koje mogu izbiti na površinu u nezgodnom trenutku. Stoga se odmaraj što više možeš i nauči tehnike opuštanja.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Retrogradni Mars (od 9.) utječe na tvoja prijateljstva, odnose s grupama, suradnju, prihod od biznisa i tvoje najvažnije želje i planove. Bit ćeš pomalo zbunjena ili nesigurna kad su tvoji planovi u pitanju, a i entuzijazam u vezi spomenutih tema ti je slabiji. Moguće je da si frustrirana zbog ljutnje prema nekom prijatelju, grupi unutar koje djeluješ ili s tvojim društvenim životom. Neke ćeš odnose analizirati i procjenjivati ili se pojavljuje netko iz prošlosti. Može doći i do nezadovoljstva zbog toga što nisi u stanju ostvariti važan cilj, pa moraš revidirati planove. Čuvaj energiju i izbjegavaj nagle odluke.

Merkur (od 5.) boravi u tvojoj zoni ljubavi, pa će razgovori s dragom osobom biti česti, a favorizirana je suradnja. Od 22. i Sunce je ovdje i upućuje te na traženje harmonije i ravnoteže u ljubavnim odnosima, ali i onima s djecom te u kreativnim naporima. Suradnja i zajedništvo su ključni elementi. Od 6., Venera je u polju komunikacija, stoga si šarmantna i zavodljiva u kontaktima, što svi primjećuju. Merkur ulazi u Škorpiona (27.) pa možeš iskoristiti svoj intelekt za obavljanje radnih zadataka.


Mjesečni aspekti

Tvoj vladar Merkur (od 6.) putuje kroz zonu ljubavi, kreativnosti i djece i time ukazuje na razne prilike za romansu, zabavu i kreativni izražaj, u slučaju da si slobodna. Nakon što i Sunce uđe u isti sektor (22.), vjerojatno postoji osoba koja će se isticati u grupi i zaokupiti tvoju pažnju.

U zoni emocionalnog dijeljenja i intimnosti, početak direktnog hoda Jupitera (12.) i Saturna (28.), označava smanjivanje napetosti, pa će se u sljedećim mjesecima stvari popraviti kad je riječ o podršci, pod uvjetom da se oboje držite dogovora i svojeg dijela odgovornosti. Problem se pojavljuje u odnosima s prijateljima, a to uključuje i nečiji interes iz društvenog kruga, možda ne baš u prikladan trenutak (28.). Općenito, najveći problem ovaj mjesec je što ćeš se ljutiti na nekog prijatelja ili je riječ o preprekama koje se pojavljuju u ostvarenju zacrtanih planova. Mladi Mjesec u zoni doma i obitelji (17.) promovira obiteljsko pomirenje, promjene nabolje i rad na zajedničkim financijskim ciljevima.

Početak mjeseca obećava relativno dobru financijsku situaciju, nakon što dobro proučiš sve detalje i otkriješ skrivene podatke. Možda će biti nekog neugodnog iznenađenja oko 3., kad te hladni tuš troškova može malo i ugristi. Discipliniran rad na planovima i bolje okolnosti čine te optimističnom (9.-10.; 17.), no zadnjih desetak dana, nakon što se primiš posla, donose teškoće. Troškovi kreativnog projekta ili izdaci na djecu, mogu te blokirati pa ti se planovi čine neostvarivima. Važno je prilagoditi se, refokusirati napore i ostati što smirenija.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Retrogradni Mars (od 9.) posebno utječe na tvoju karijeru, profesionalne napore, ambiciju i javni život; dolazi do usporavanja, blokada, izazova i prepreka, zbog čega se moraš reorganizirati kako bi ponovno procijenila ciljeve i prilagodila planove. Tvoj entuzijazam ili motivacija za poslom, obaveze i profesionalni napori će znatno pasti ili ćeš se vratiti starim projektima kako bi ih ponovo odradila. Potisnuti osjećaji će izaći na površinu pa ćeš se pitati koji su ti stvarni poslovni ciljevi. Naročito je problematičan kraj mjeseca, kad trebaš paziti kako se postavljaš prema šefovima. Čuvaj svoju energiju i izbjegavaj sve što zahtijeva više vremena, snage i strpljenja. Možda je problem u tome što ti nije lako postaviti sve za rad od kuće. Ne započinji nikakve nove projekte i inicijative, do kraja godine ambicije stavi na stranu. Najveći izazov leži u dobrom organiziranju vremena.

Merkur (od 5.) boravi u tvojoj zoni doma i obitelji, stoga će biti razgovora s najbližima, a favorizirana je suradnja i dogovor. Od 22. i Sunce je ovdje i upućuje te na traženje harmonije i ravnoteže u odnosima s ukućanima i stvaranju prostora za rad. Suradnja i zajedništvo su ključni elementi. Od 6., Venera je u zoni osobnih financija, pa ćeš na tom planu imati koristi u vidu manjih troškova ili poklona i bonusa; budi kreativna! Merkur ulazi u Škorpiona (27.), što možeš iskoristiti za strastvene razgovore s potencijalnim ili sadašnjim ljubavnim partnerom.

Mjesečni aspekti

Od 5. do 27., Merkur posjećuje tvoju zonu doma i obitelji i time ukazuje na promjene ili reorganizaciju dnevne rutine, te na razgovore i dogovore s ukućanima. Ulazak Sunca u isto područje (22.), govori o obiteljskim ili bračnim razgovorima, a možda i radiš od kuće. No, do tada boravi u trećem polju komunikacija, ideja, rodbine i intelektualnog rada. Pun Mjesec (3.) u nasuprotnoj kući visokog obrazovanja, stranih zemalja, pravnih poslova i životne vizije, naglašava važnost neke od tih tema; sve je povezano s nekim važnim ciljem, a inventivna tehnološka rješenja mogu olakšati rad.

Dok je još u tvom znaku, Venera prima ugodne vibracije od Merkura (3.), pa šarmom možeš u komunikacijama postići puno, a vjerojatno i skrenuti nečiji interes na sebe. Ako je riječ o nekom bivšem, izgleda da ćeš ustanoviti da se potpuno ohladio (2.). U polju partnerstva, Jupiter kreće u direktni hod (12.) i time olakšava sve važne odnose.

Dani 9.-10., pojačavaju optimizam, ali uz dužan oprez; nemoj prenagljivati i dobro prosudi što je pametno reći. Venera je (od 5.) u tvojoj zoni novca, pa imaš prilike uštedjeti ili ćeš primiti neki bonus ili manji poklon. Odnos s Uranom (14.-15.) može ipak donijeti neki trošak vezan uz posao. A karijera je ono mjesto gdje trpiš najveće frustracije i teškoće zbog retrogradnog Marsa (od 9.), pa svoje ambicije moraš smiriti do kraja studenog ili ti je rad posebno otežan. Sunce u zoni komunikacija (do 21.) ukazuje da ovisiš o toj vrsti rada, ali oko 11. zadrži veći smisao za realnost i pazi na točne podatke. Mladi Mjesec u toj zoni (17.) govori o mogućnosti promoviranja novog projekta ili nekom tečaju. Ti dani su povoljni i za partnerske odnose, ali ipak pazi na dobre prosudbe, naročito u komunikaciji s autoritetima.

Zadnjih desetak dana donose posebne napetosti i izazove, stoga nemoj dozvoliti izljeve ljutnje u poslovnim kontaktima. Šefovi mogu biti veoma tvrdi ili je teret posla gotovo neizdrživ (26.-30.), što se reflektira i na tvoje odnose kod kuće. Stvari će se smiriti od sljedećeg mjeseca, nakon što 28.9. Saturn krene u direktni hod u zoni odnosa i veza. Također, frustracije s posla nemoj istresati na partneru.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Retrogradni Mars (od 9.) utječe na tvoje životno područje koje se odnosi na životnu filozofiju, perspektivu, više obrazovanje, putovanja, izdavaštvo i pravne poslove. Sad ćeš imati manje samopouzdanja i biti opreznija kad su u pitanju dugoročni planovi. Putovanja, jasno, nisu preporučljiva ili ti propadaju zbog situacije s virusom. Problema može biti i s obrazovanjem, iz istih razloga.

Možda ćeš posumnjati u neka svoja uvjerenja ili trebaš revidirati neki izdavački projekt na kojem si radila. Pravni teme mogu donijeti frustracije i ljutnju, ali važno je prihvatiti situaciju mirno i zauzeti drugačiji stav. Prilagodi se, napravi reviziju sadašnjeg stanja; nisi spontana kao prije, ali ova faza je potrebna kako bi našla nove životne puteve.

Merkur (od 5.) boravi u tvojoj zoni komunikacija, intelektualnog rada i ideja, pa pokaži svoju kreativnost jer će kontakata biti puno (možda radiš od kuće). Od 22. i tvoje Sunce je ovdje i upućuje te na traženje harmonije i ravnoteže u razgovorima sa svima. Suradnja i zajedništvo su ključni elementi. Od 6., ljupka Venera je u tvom znaku, što te čini posebno šarmantnom i zavodljivom, a to možeš iskoristiti i u ljubavi i u poslu! Merkur ulazi u Škorpiona (27.), zbog čega ima puno razgovora s ukućanima, ponekad i strasnih.

Mjesečni aspekti

Ulazak ljupke Venere u tvoj znak (6.) doprinosi tvojoj privlačnosti i šarmu, pa trebaš iskoristiti ovaj tranzit za postizanje onoga što želiš, bilo to u poslu ili privatnim interesima. Prije toga, Venera stupa u ponešto napet aspekt s Marsom (3.), što može govoriti o strastvenom odnosu, vjerojatno tajnom ili nekoj povezanoj frustraciji.

Tvoje Sunce u prva tri tjedna boravi u zoni novca, stoga si orijentirana na planiranje budžeta: rezultati su prilično zadovoljavajući, pogotovo koristiš li inventivne metode na poslu. Pun Mjesec (3.) u nasuprotnoj zoni dijeljeni financija i obaveza govori da sve možeš dobro posložiti. Dani oko 9.-10. nude optimizam, onoliko koliko se to može u sadašnjoj situaciji. Nađi nove načine izvršavanje radnih zadataka želiš li i dalje zadržati dobar status. Ipak, oko 11. bude čvrsto s nogama na zemlji i nemoj planirati više nego što je realno. Nova financijska faza počinje 17., u vrijeme Mladog Mjeseca u zoni novca i prihoda, kad možeš računati na ugodan prihod od svakodnevnog rada, dodatak na plaću ili neki bonus. Ipak, ostani realna i ne planiraj preambiciozno. U suprotnom, mogla bi naići na tvrd otpor nekog od šefova.

Tvoje Sunce je od 22. u zoni komunikacija, intelektualnog rada, ideja i razmišljanja, ali tada počinju i veći izazovi na radnom mjestu. Zadnjih desetak dana pritisak na poslu će biti velik, a prepreke svakodnevne. Za sve je kriv retrogradni Mars u zoni dugoročnih planova (od 9.), stoga ćeš morati prilagoditi svoje planove sadašnjim uvjetima. Ipak, Jupiter kreće u direktni hod u polju rada (12.), pa će prepreke ipak polako nestajati. Najveći radni pritisak očekuj u danima između 26. i 30; dobro rasporedi energiju i nastoji se što više odmarati. Ako neki projekt i bude otkazan, izbjegavaj negativne osjećaje i analiziraj događaje zrelo i odgovorno. Zadnji dani donose želju za uživanjem u intimnim kontaktima, ali nedostaje uobičajene spontanosti, vjerojatno zbog radnih frustracija.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Retrogradni Mars (od 9.) svoje djelovanje pokazuje u zoni intimnosti, dijeljenja i zajedničkih financija, što ti je posebno važno jer ovaj planet i inače vlada ovim tvojim poljem. Intimni odnosi mogu biti intenzivniji i kompliciraniji, a zajednički financijski projekti (ulaganja, krediti) će naići na zastoj ili prepreke. Vjerojatno sada imaš i manje samopouzdanja u vezi navedenog.

Sada moraš držati reakcije pod kontrolom, naročito ispade ljutnje; možda si frustrirana odnosom moći u partnerstvu. Teškoća može biti u vezi dugova, podrške najbliže osobe ili preuveličavanja strahova koji utječu na tvoje ponašanje. Malo se odmakni, zastani i promatraj sa strane sve što te muči, kao i svoje ponašanje. Ovo je prilika za napredak, ako to uzmeš u zadatak. Sada se mogu probuditi sve potisnute stvari, koje izlaze na površinu pa traže rješavanje i zatvaranje (vjerojatno od druge polovice studenog). Pazi da u ljubavnim odnosima nisi previše opsesivna; možda te muči bivša veza ili se pojavljuje netko iz prošlosti. Posebno budi oprezna s financijama i povezanim obavezama.

Tvoj vladar Merkur (od 5.) boravi u zoni osobnih prihoda i novca, pa je jasno da trebaš sve dobro planirati jer ti tu misli leže. Od 22. i Sunce je ovdje i upućuje te na traženje harmonije i ravnoteže novčanim poslovima. Suradnja i zajedništvo su ključni elementi. Od 6., ljupka Venera je u zoni unutarnje psihologije, tajnog i skrivenog, što govori da možeš naći vedrine u sebi za više optimizma. Alternativno, ovaj položaj Venere može označavati uživanje u tajnoj vezi ili s nekim iz prošlosti (makar u mislima). Merkur ulazi u Škorpiona (27.), pa ti je um strastveno aktivan u komunikacijama i intelektualnom radu.

Mjesečni aspekti

Sunce je u tvom znaku u prva tri tjedna, a tvoj vladar Merkur do (4.). Sada si puna energije i možeš pokazati svoju najbolju stranu, naročito u kreativnim projektima, kroz inventivna rješenja. Kad je ljubav u pitanju, tri velika planeta i dalje okupiraju zonu ljubavi, a 12. Jupiter napokon kreće u direktni hod. Stvari će se popraviti nakon što to učini i Saturn (28.), te Pluton (4.10.). Iskoristi sjajan aspekt Sunca i Jupitera (9.-10.) za optimističan pogled u tim pitanjima, ali i rad na kreativnim projektima. Ipak, budi oprezna oko 11., jer netko nije baš iskren prema tebi, pa pripazi da ne postaneš žrtva prevare u važnom odnosu.

Mladi Mjesec (17.) povezuje tvoj znak i zonu ljubavi i kreativnosti, pa je to odlična prilika za novi početak, ali nemoj pustiti mašti na volju previše, već ostani u granicama realnog. Merkur nailazi na otpor teških planeta, stoga ćeš morati uložiti veliki napor kako bi otkrila sve važne činjenice i podatke. Merkur od 5. boravi u tvojoj zoni novca i prihoda, što znači da ćeš dosta raditi na financijskom planu i organiziranju troškova. S obzirom da je Mars retrogradan u nasuprotnom polju novčanih obaveza i dijeljenih resursa, očekuj probleme i konflikte. Sunce ulazi u zonu novca (22.), pa se fokus potpuno prebacuje na planiranje budžeta. Upravo zadnjih desetak dana očekuj najveće probleme u financijama, a sve je povezano s kreativnim radom i projektima, koji mogu tražiti više novca nego što je raspoloživo. Zato bi moglo doći do otkazivanja nekog od njih. Izbjegavaj agresivnost, cinizam i frustracije u interakciji s drugima. Možeš obraniti svoje gledište, bez odgovaranja na provokacije. Izvor većih troškova mogu biti i djeca ili ljubavni partner.

Venera je (od 6.) u tvojoj zoni skrivenog i tajnog, te psihološkog zdravlja. Pomaže u održavanju unutrašnje vedrine, ali često označava neku tajnu vezu ili odnos s osobom iz prošlosti. Oko 28.-29., njen aspekt s Marsom govori o strastvenim intimnim trenucima, iako nisi potpuno opuštena, pa je uživanje slabijeg intenziteta. Alternativno, možda razmišljaš o bivšem partneru.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Retrogradni Mars (od 9.) svoje djelovanje ovaj put pokazuje u zoni bliskih partnerskih odnosa (privatnih i poslovnih). Entuzijazam, tvoj ili druge osobe, sada pomalo slabi ili nestaje. Možda je on manje direktan i jasan ili teže dopireš do njega. Svi partnerski projekti, pregovori i inicijative zastaju ili imaš manje samopouzdanja u izražavanju svojih stavova. Pripazi na potisnutu ljutnju i kritizerstvo u odnosima, jer može doći do sukoba.

Moguće je da će netko od vas dvoje pokazati opsesivno ponašanje; ako nisi u vezi, može te upravo takvo stanje frustrirati, možda zbog neke propale veze koja ti se još mota po glavi i ne možeš je otpustiti. Odmakni se malo, ne vezuj se za prošlost i nastoj shvatiti zašto je ova situacija zapravo dobra za tebe. Neke Vage će biti stavljene u položaj da nešto oproste, iako nisu to u stanju.

Merkur (od 5.) boravi u tvom znaku, pa je prirodno da najviše razmišljaš o sebi. Od 22. i Sunce je ovdje pa si puna energije (nakon prethodnih mjesec dana) i spremna si za pokazivanje svoje najbolje strane. Od 6., tvoj vladar Venera je u zoni prijateljstva, timskog rada te najdražih ciljeva i želja, stoga je ovo odličan period za izlaske i druženje s prijateljima (koliko se to može). Radi na ostvarenju planova. Merkur ulazi u Škorpiona (27.), pa ti se misli okreću planiranju prihoda i izdataka.

Mjesečni aspekti

Sunce u prva tri tjedna boravi u tvojem polju izolacije pa je uobičajeno da imaš manje energije nego inače. Ovo je period kad se trebaš pripremiti za svoj rođendanski mjesec; razmisli o svemu što si dosad napravila i planiraj sljedeće korake. Odmaraj se i nastoj opustiti. Merkur u tvom znaku (od 5.), govori da ćeš najviše razmišljati o sebi i planirati sljedeće korake.

Retrogradni Mars u zoni partnerstva će stvarati puno problema u najvažnijim odnosima, gdje donosi dvomjesečni period tenzija. Ovo ukazuje na snažna neslaganja s partnerom, pa je važno prepoznati evolucijski proces, svoj i druge osobe, na temelju kojeg možeš započeti pregovore i prevladati teškoće. Tvoj vladar Venera u prvih pet dana boravi u zoni karijere i sukobljava se s Marsom: strasti su jake, a netko čvrsto nameće svoje ego. Ipak, kod kuće stvari polako kreću nabolje, iako ne uvijek, jer još uvijek postoje neslaganja, kao na primjer (3.). No, početak direktnog kretanja Jupitera u zoni doma i obitelji, a kasnije i Saturna (28.), polako uklanjaju prepreke. Iskoristi dane od 9. do 15. za konstruktivan dogovor, iako neće biti lako prevladati neslaganja. Sve zadrži u zoni realnosti.

Tvoja Venera ulazi u zonu prijateljstva, društvenih aktivnosti te najvažnijih želja i ciljeva (6.), što promovira dobre odnose s bliskim osobama i kolegama, te sudjelovanje u timskom radu. Netko od prijatelja bi mogao pokazati poseban interes za tebe. Pun Mjesec (3.), donosi kulminaciju jednog radnog projekta, koji može imati povoljan utjecaj na financijsku situaciju.

Sunce prelazi u tvoj znak (22.), pa si puna energije i odlučna pokazati svoju najbolju stranu. No, tih zadnjih desetak dana mjeseca su i najizazovniji. Iako si napravila pomak u odnosima s članovima obitelji, izgleda da opet svi tvrdo stoje na svojim pozicijama, naročito ako je riječ o životnom partneru. Ovaj put ti možda ni tvoja čuvena diplomacija neće pomoći, pa može doći do ozbiljnih svađa. Možda je najbolje ne pritiskati nikoga i čekati da ovaj period prođe, a možeš ga iskoristiti za analizu odnosa; zapitaj se što doista želiš. Od druge polovice studenog, sve što si naučila može ti koristiti za konačno rješavanje problema. Ako si slobodna, krajem mjeseca imaš priliku za vruću spoj s nekim iz društvenog kruga, iako nisi potpuno opuštena.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Retrogradni Mars (od 9.) svoje djelovanje pokazuje u zoni svakodnevnog rada, obaveza i fizičkog zdravlja. Sad bi trebala malo usporiti u spomenutim aktivnostima, jer na poslu dolazi do zastoja u projektima, a pojavljuju se prepreke i problemi. Neke stvari ćeš morati redefinirati i prilagoditi. Stoga je razumljiva pojava frustriranosti, pa i ljutnje, stoga pazi na moguće izljeve bijesa, iako ti je energija sada na nižoj razini. Zapravo, osjećaš da je blokirana, a to je nešto na što nisi navikla.

Budeš li se više trudila, samo ćeš biti frustriranija, a to ćeš osjetiti i na zdravlju. Zato je bolje napraviti promjene i prilagoditi se. Reorganiziraj se, naročito ako ti slabi motivacija za rad, pa ćeš postići najviše što se realno može.

Merkur (od 5.) boravi u zoni skrivenog i unutarnje psihologije, pa ti je um aktivan i stalno traži rješenja, ali zapravo samo previše analiziraš. Od 6., Venera je u zoni karijere i profesionalnih ambicija, stoga iskoristi ovaj sjajan tranzit za bolje odnose s pretpostavljenima; to će ti koristiti više nego trud na krivom mjestu. Merkur ulazi u tvoj znak (27.), pa ćeš najviše razmišljati o sebi i osobnim planovima.


Mjesečni aspekti

Pun Mjesec (3.) u Ribama, tvojoj zoni ljubavi, naglašava emocionalni odnos; iako je to obično period napetosti, dobri aspekti s Uranom u polju partnerstva mogu donijeti posebno uzbudljive trenutke. Ipak, kako je Uran retrogradan, možda ćeš na cijelu vezu gledati s većom dozom realnosti. Moguće je i da druga osoba traži više pažnje za sebe, nakon što si u prethodna dva tjedna dosta vremena provodila s prijateljima. Sunce je u zoni društvenih aktivnosti (do 21.), pa i dalje imaš veliku želju za izlascima. Pazi da ne bude ljubomore, jer oko 3. netko iz kruga poznanika pokazuje poseban interes za tebe.

Venera prelazi u tvoju zonu karijere i profesionalnih aktivnosti (6.), što pomaže u odnosima sa šefovima, kao i u napredovanju ambicija. Nažalost, Merkur započinje svoj retrogradni hod u zoni svakodnevnog rada i obaveza (9.), pa se pripremi na velike frustracije, prepreke i teškoće u obavljanju posla. Iako većinom mjeseca radiš na planiranju svojih ciljeva koristeći dobre ideje, zadnjih desetak dana rujna pokazat će težinu prepreka. Zbog toga si veoma frustrirana i nervozna, no moraš obuzdati svoju energiju i koristiti je na konstruktivan način. Početak direktnog hoda Jupitera u zoni ideja i komunikacija (12.), olakšava tok misli, pa ti tim više teže pada nemogućnost ostvarenja najdražih ciljeva. Mladi Mjesec (17.) upravo govori o početku nove faze, no nažalost problemi će se pokazati pretvrdim ili nepopustljivo ne želiš promijeniti ništa od zamišljenog.

To sve može rezultirati i narušenim tjelesnim zdravljem, jer sva ta negativna energija negdje mora naći ventil. Zato moraš biti posebno oprezna kako ne bi došlo do ozljeda ili nezgode na radnom mjestu. Merkur ulazi u tvoj znak (27.), pa ćeš najviše razmišljati o sebi i sljedećim koracima. Smisli novi plan i prilagodi se situaciji, jer ne postoji nešto što nisi u stanju savladati.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Retrogradni Mars (od 9.) kod tebe svoje djelovanje pokazuje u zoni kreativnosti, ljubavi, djece, zabave i sportskih aktivnosti, pa može biti različitih problema. Možda više nema entuzijazma kod dragog (ili tvog), kod djeteta ili kreativni projekt nailazi na zastoj i prepreke; moguće je da i ovo okolnosti ne dozvoljavaju planirano uživanje. Ovo je period kad ćeš analizirati svoju ljubavnu vezu i druge navedene teme.

Ljubavni odnos postaje kompliciraniji ili te iscrpljuje, a želje u odnosu nisu sasvim jasne. Netko se možda predomišlja, pa je potreban novi pristup. Drugi su možda preokupirani vezom ili nekim prošlim odnosom koji ti se mota po glavi, a to rezultira frustracijama pa čak i ljutitim ispadima. Manje si motivirana u kreativnom izražavanju, možda baš jer si blokirana vanjskim okolnostima. Strijelcima se često događa da im nešto dosadi brzo, bez obzira je li riječ o ljubavi ili hobiju, no zato je ovo dobro vrijeme da pronađeš što je to u čemu bi stvarno mogla uživati.

Merkur (od 5.) boravi u zoni prijatelja, društvenih aktivnosti i timskih aktivnosti  te želja i ciljeva, stoga je ovo odličan period za suradnju i ugodne kontakte. I Sunce je ovdje od 22., pa se možeš okrenuti ostvarenju planova i izlascima s dragim osobama. Od 6., Venera je u zoni dugoročnih planova, putovanja ili kontakata s inozemstvom te obrazovanja i pravnih tema, pa će ti pomoći u navedenim poslovima i širenju horizonata. Merkur ulazi u Škorpiona (27.), stoga ćeš se daleko od vanjskih zbivanja prepustiti razmišljanjima i planiranju sljedećih poteza.

Mjesečni aspekti

Retrogradni Mars će donijeti svoju dozu problema u tvoje polje ljubavi, kreativnosti i djece (od 9.). Ovo govori o potisnutim osjećajima ili impulzivnim reakcijama, koje ne mogu dobro završiti za tebe. Boravak Venere u Lavu (od 6.), ukazuje na privlačnost s osobama iz obrazovanja, stranih zemalja ili pravnih djelatnosti. S druge strane, opozicija između Sunca u Djevici i Neptuna u Ribama, sugerira da postoji neko nezadovoljstvo u obiteljskoj okolini, možda zbog profesionalnih obaveza. Kako bi to spriječila, važno je podijeliti svoje ciljeve i iskustva s članovima obitelji kako bi ih uključila u svoje planove. Merkur je od 5. prisutan u zoni društvenih aktivnosti i prijatelja, a tu dolazi i Sunce (22.). To je jedna od tvojih omiljenih aktivnosti, pa također može biti razlogom problema s ljubavnim partnerom.

Dakle, kreativni projekti nailaze na prepreke, a to rezultira i teškoćama u prihodima, što će se najviše vidjeti tek krajem mjeseca. Mladi Mjesec (17.) u zoni karijere i profesionalnih aktivnosti označava novu fazu u poslu, a aspekti s Jupiterom i Plutonom u zoni novca obećavaju bolje prihode (9.-10., 14.-15.). Dodatna dobra vijest je početak direktnog hoda tvog vladara Jupitera u polju osobnih financija. Samim krajem mjeseca isto će ponoviti i Saturn, a 4.10. i Pluton. Do kraja godine prihodi će skinuti mnoga ograničenja. Iako oko 17. postavljaš dobar poslovno-financijski plan, zadnjih deset dana donose brojne teškoće u ostvarenju zacrtanih planova. Financijska situacija ne dozvoljava pokretanje novih projekata, što će te jako frustrirati, a tada su moguće i tvoje nekontrolirane reakcije pune ljutnje. To se sve može preslikati i na ljubavnu vezu. Retrogradni Mars u 5. polju ljubavi ponekad označava i razmišljanje o bivšem partneru ili čak kontakt s njim.

Venera i Mars stupaju u uzbudljiv i vruć aspekt (28.-29.); puna si seksualne želje, iako zbog svih ovih opterećenja ne uživaš kao inače. Merkur ulazi u zonu izolacije i unutarnje psihologije (27.), pa ćeš dosta razmišljati nasamo; samo pazi da ne pretjeraš u analizama.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Retrogradni Mars (od 9.) na tebe će djelovati u zoni doma i obitelji, privatnih poslova i temelja sigurnosti. Neki kućni projekti mogu naići na prepreke i zastoj. Možda se ponašaš prilično defenzivno u ovom periodu ili se fokusiraš na ljutnju i emocionalna pitanja iz prošlosti. Na površinu izlaze potisnute frustracije, a to može dovesti do svađa i optuživanja među članovima obitelji. Analiziraj kako izražavaš te negativne osjećaje ili se prezentiraš u domu.

Moguće je da su potrebni neki kućni popravci ili su uvjeti sada nestabilniji. Slabi tvoj entuzijazam u navedenim temama, no važno je zadržati pozitivan stav i ne prepuštati se apatiji. Prvo prouči svoje ponašanje kod kuće, jer je tu vjerojatan korijen problema. Ne donosi nagle odluke i riješi se unutarnje ljutnje.

Merkur (od 5.) boravi u zoni karijere i profesionalnih aktivnosti, stoga moraš balansirati između dva fronta i naći ravnotežu u obavezama u domu i na poslu; hladno planiranje ti sada najviše pomaže. I Sunce je ovdje od 22., pa se fokus potpuno prebacuje na poslovni život. Od 6., Venera je u zoni dijeljenih financija i obaveza, što je dobrodošla pomoć, jer ovaj planet vlada i novcem. Također, zaslađuje i intimne odnose, stoga se prepusti fizičkim užicima koliko možeš. Merkur ulazi u Škorpiona (27.), pa ćeš više komunicirati s prijateljima, te planirati ostvarenje važnih ciljeva.

Mjesečni aspekti

S početkom retrogradnog kretanja Marsa u polju doma i obitelji (9.), iskusit ćeš duboku iritabilnost zbog obiteljske situacije, odgoda u izvršenju radova kod kuće ili unutarnjem otporu prema izlasku iz zone ugode. Razina nestrpljivosti i frustracije može doseći alarmantne razine naročito u zadnjih desetak dana mjeseca. U sljedeća dva mjeseca, najveći problem će ti biti nekontrolirane reakcije, stoga je najbolje da izađeš van i prošetaš u prirodi kad dođe do konflikta. Nauči se opuštati i smirivati. Ako si slobodna, prisutnost retrogradnog Urana u polju ljubavi ne donosi dobre prilike za romansu. Svejedno, bit će mogućih uzbudljivih kontakata (3., 28.-29.), ali ne očekuj da potraju. Ipak, to je prilika da se dobro zabaviš i uživaš u uzbudljivim intimnostima. S druge strane, ako si u vezi, boravak Venere u zoni intimnosti (od 6.), može donijeti vruće i slatke trenutke zbližavanja i emocionalnog dijeljenja.

Pun Mjesec (3.) govori o kulminaciji nekog kreativnog projekta u kojem veoma uživaš. Čini ti se da si sve dobro pripremila, o čemu govori i Mladi Mjesec (17.), kad postavljaš dugoročne planove. Nažalost, zadnjih desetak dana, dok si potpuno okrenuta profesionalnim aktivnostima, nailaziš na brojne teškoće i prepreke, koje se reflektiraju i na situaciju u domu. Pomoći će ti početak direktnog hoda Jupitera u tvom znaku (12.), a 28. će isto ponoviti i tvoj vladar Saturn. Nakon što to napravi i Pluton 4.10., stvari će krenuti na bolje s osobnim projektima i planovima. Naročito teški dani su od 26. do 30., kad sukobi kod kuće mogu izmaći kontroli zbog borbe ega oko pozicije moći. Budi sklonija kompromisu.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Retrogradni Mars (od 9.) će ti djelovati u tvojoj zoni komunikacija, ideja, intelektualnog rada, bliske rodbine, susjeda i prometa. Može doći do problema u komunikacijama i prometu svih vrsta, zbog nesporazuma, kvarova ili odgoda. Zbog toga ćeš biti frustrirana, pa ćeš nestrpljivost pokazivati kroz sukobe i neprilične reakcije. Slično može biti i u odnosima sa sestrama i braćom ili susjedima. Mogući su sukobi oko ideja, mišljenja i stavova. Za učenje ti interes i motivacija slabi, a imaš teškoća u izražavanju, trgovini i pri kontaktima.
Reorganiziraj i revidiraj planove i ideje; uspori i na izazove odgovori novim rješenjima i strpljivošću.

Merkur (od 5.) boravi u zoni dugoročnih planova, putovanja i životne filozofije, pa se nadovezuje na prethodne teme. Više ćeš razmišljati o perspektivi i istraživanju novih horizonata. I Sunce je ovdje od 22., pa se fokus potpuno prebacuje na povratak višem obrazovanju i reviziji velikog plana. Od 6., Venera je u zoni partnerskih odnosa, a to je jedno od najboljih mjesta za planet ljubavi: uživaj u dobrim odnosima s važnom osobom ili budi otvorena za upoznavanje nekog novog. Merkur ulazi u Škorpiona (27.), pa će ti se misli više baviti karijerom i profesionalnim planiranjem.

Mjesečni aspekti

Ulazak ljupke Venere u polje partnerstva (6.) promovira atmosferu harmonije i suradnje s najdražom osobom. Uživanje u emocijama i razgovori o budućnosti pomoći će u jačanju ljubavnih spona. I Mladi Mjesec (17.) u zoni emocionalnog dijeljenja i intimnosti otvara mogućnost započinjanja nove faze kroz povjerenje, senzualne užitke i zajedničke ciljeve. Posebno uzbudljiviji dani su 3., 14.-15. i 28.-29., u kojima sudjeluje i tvoj nepredvidljivi vladar Uran. Istina, on je sada retrogradan, pa će nedostajati uobičajene spontanosti, što utječe na potpuno zadovoljenje. Iskoristi to kao priliku da otkriješ što doista želiš.

Sunce boravi u toj zoni dijeljenih financija i resursa (do 21.), pa se baviš i novčanim obvezama. Mladi Mjesec (17.) govori o početku nove faze, no moraš pripaziti na planove jer je važno izbjeći iluzije o većoj zaradi (11.). U zadnjih desetak dana shvatit ćeš kako prepreke i teškoće koje postoje u dugoročnom planu i ostvarivanju zacrtanih ciljeva utječu na tvoje psihološko stanje, najviše zbog retrogradnog Marsa u zoni ideja i razmišljanja. Zbog toga ćeš biti veoma frustrirana pa postoji opasnost od izljeva bijesa i nekontroliranih reakcija. Najbolje ti je izbrojati do 10 prije nego što bilo što kažeš, jer možeš napraviti nepopravljivu štetu, najviše sebi. Posebno su teški dani od 26. do 30., kad može doći do gnjevnih ispada prema okolini, što ćeš kasnije zažaliti. Pametnije ti je biti strpljiva, jer Jupiter u psihološkoj zoni kreće u direktni hod (12.), a isto ponavlja i Saturn (28.). U listopadu stvari kreću nabolje na psihološkom planu, ali samo ako odbaciš terete prošlosti, stoga se suzdrži od ekstremnog izdržavanja stavova.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Retrogradni Mars (od 9.) će kod tebe djelovati na malo nezgodnom mjestu, a to je ono koje se odnosi na osobne prihode, novac i vrijednosti. Situacija neće biti baš stabilna i jasna ili će stvarati brige skoro do prosinca. Dobro pogledaj svoj budžet i nauči više o upravljanju novcem, jer to utječe na tvoje samopouzdanje. Možda neka ideja o većoj zaradi nailazi na prepreke ili zastoj (logično, u ovim okolnostima), a ti razmišljaš o odustajanju; možda samo treba malo revidirati planove i pristup.

U svakom slučaju, sada trebaš biti veoma oprezna, kako bi izbjegla osjećaj napetosti. Ne mora kod svih biti riječ o novcu, već o vrijednostima bilo koje vrste, ne nužno materijalnim. Možda misliš da te ne cijene dovoljno, da si potplaćena i ne vide tvoj doprinos; neka te to motivira za kasnije promjene.

Merkur (od 5.) boravi u zoni dijeljenih financija i resursa, pa je jasno koja ti je tema najviše na pameti. Nastoj dobro planirati troškove i izdatke. I Sunce je ovdje od 22., pa se fokus potpuno prebacuje na te teme, ali i pitanja emocionalnog dijeljenja, podrške i intimnosti. Od 6., Venera je u zoni svakodnevnog rada i obaveza, što znači da imaš podršku kolega, a uvjeti na poslu su ugodni; ostani pozitivna, pa i u odnosu prema šefovima. Merkur ulazi u Škorpiona (27.), a tada ćeš više razmišljati o dugoročnim planovima.

Mjesečni aspekti
Pun Mjesec u tvom znaku (3.) govori kako tražiš više partnerove pažnje, nakon što si u prethodna dva tjedna posvetila dovoljno vremena njegovim potrebama. Srećom, aspekti podržavaju tvoj zahtjev, pa možeš očekivati uzbudljive trenutke i vrckave razgovore. No, zadrži osjećaj za realnost i ne podliježe iluzijama, jer oko 11. imate važne pregovore oko zajedničkih ciljeva. U toj zoni se pojavljuje i Mladi Mjesec (17.), što govori da ćeš s partnerom postići dogovor. Moguće je da su u tvoje planove uključeni prijatelji (ako nisi u vezi), pa s njima gradiš nove projekte.

Pomaže ti što u toj zoni Jupiter kreće u direktni hod (12.), a kasnije isto ponavlja i Saturn. Nakon što Sunce uđe u polje dijeljenih financija i emocionalne podrške (22.), fokus se prebacuje na financijska pitanja. Nažalost, od ovog mjeseca tu će biti problema jer u tvom sektoru osobnih financija Mars kreće u retrogradni hod (9.). Tada se pokazuje da i najbolji planovi mogu naići na velike prepreke zbog nedostatka sredstava. Nemoj dozvoliti da zbog takvih problema dođi do oštrih sukoba i svađa s prijateljima ili grupom s kojom surađuješ, jer ćeš to teško popraviti kasnije. Radije se smiri i pričekaj bolji period u listopadu. Od druge polovine studenog, imat ćeš priliku ponovo krenuti sa svojim planovima, ali nakon što ih revidiraš. Zadnjih desetak dana rujna posebno su napeti i teški, stoga nemoj podleći frustracijama. Venera (od 6.) boravi u tvojoj zoni svakodnevnog rada i obaveza, pa će uvjeti na poslu i odnosi s kolegama biti veoma dobri. Tada možeš tražiti od šefa neku sitniju uslugu. Ovaj mjesec ti je važno štedjeti i prilagoditi se okolnostima.

Povoljni dani: 1., 2.-3., 9.-10., 14.-15., 17., 28.-29.
Izazovni dani: 2., 3., 11., 14.-15., 17., 20.-21., 23., 24., 26.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


Zvjezdan
zvjezdan@zena.hr