Zvjezdanova prognoza

Mjesečni horoskop za prosinac: Venera kreće u retrogradni hod - pazi na novčanik

Stigao nam je zadnji i najveseliji mjesec u godini - prosinac. Iako vlada blagdansko raspoloženje, Venera je retrogradna, što može donijeti probleme

Mjesečni horoskop za prosinac 2021 - svi znakovi
Foto: Profimedia.hr

Iako atmosferu opet opterećuju ograničenja zbog epidemije, imat ćemo puno prilika za blagdansko veselje i radost, no treba pripaziti na novčanik, jer Venera kreće u retrogradni hod. Jupiter krajem prosinca prelazi u Ribe i time donosi veći idealizam i pozitivno zajedništvo.

Image

Ovan

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca (4.) u Strijelcu, a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.) nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na tvoja primanja i povezane planove. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme obrazovanja, dugoročnih planova, putovanja i inozemstva. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.

Mjesečni aspekti

Nakon što Neptun krene u direktan hod (1.), jako polako će hvatati zalet, pa će se tek u sljedećim mjesecima raščistiti tvoja psihološka strana, a do tada će još biti maglovitog i nejasnog razmišljanja. Lijep odnos s Venerom (1.-2.) budi idealizam i u poslu, pa si puna umjetničke inspiracije.

Naglašeno polje je ono obrazovanja, putovanja i poslova s inozemstvom, ali to je i zona koja donosi i praznični ugođaj i bolje raspoloženje. Tu se pojavljuje Sunčeva pomrčina (4.), koja stavlja naglasak na tvoje dugoročne planove (ili nešto od gore spomenutog) u sljedećih šest mjeseci. Istovremeno je tu i Merkur, pa je jasno o čemu najviše razmišljaš. No, taj trojac Sunca, Mjeseca i Merkura ulazi u izazovan aspekt s Neptunom pa se čuvaj konfuzije, nejasnoća i pobrini se da djeluješ na temelju točnih podataka, inače će cijeli plan biti u opasnosti. Mašta i idealizam te mogu prevariti, a nekoncentriranost staje na put logičkom razmišljanju. To se vidi i 11.-12., kad su ti ciljevi pomalo nerealistični i teško vidiš greške. Srećom, Merkur i Jupiter ti iste dane daju znanje za donošenje pravih odluka, a možda razmišljaš i o putovanju.

Tvoj Mars ulazi u Strijelca (13.), bratski vatreni znak u kojem se odlično osjeća, pa ćeš imati dovoljno energije za razbijanje magle i prepuštanje zabavnoj strani života. Optimizam ti je u porastu, pa iskoristi ovaj period za napredak na svim poljima. Sjajan aspekt Sunca i Jupitera (19.-20.) ti u tome pomaže jer si puna samopouzdanja, stoga imaš priliku ostvariti neki važan cilj, ali se i družiti s dragim prijateljima u veselim izlascima.

U poslu iskoristi dobre aspekte prije praznika, jer odlučnost i tiha, ali snažna usmjerenost (4.-5.) mogu unaprijediti ambicije prema velikom cilju. Tih dana (6.-9.) ne pretjeruj s optimizmom, već uz više realizma radi na ostvarenju planova. Od 9. do 27., Venera je u spoju s Plutonom u zoni karijere; tu se dvaput potpuno spaja s tim moćnim planetom, ali u međuvremenu postaje retrogradna. Povjerljivi savezi mogu donijeti korist zajedničkim ciljevima, ali ljubomora ili gorčina mogu te veze učiniti napornim. Budi oprezna, naročito s financijama, jer nije vrijeme za poslovna ulaganja; pričekaj veljaču, a dotad dobro analiziraj sve aspekte projekta. Očekuješ li promaknuće, vrijedi isti savjet.

Merkur također mijenja znak (13.): prelazi u poslovnog Jarca, a tada si metodična, precizna i sposobna za dobro upravljanje. Naravno, cijeli mjesec, a naročito od 16. do 31., prisutna su ograničenja Saturna i Urana, pa neki plan ne možeš ostvariti zbog ugriza na zaradu, ali to je više zbog društvenih okolnosti. Pun Mjesec u Blizancima (19.) zato od tebe traži donošenje važne odluke, možda uz savjet prijatelja, a sve govori o dobrom ishodu. Neki projekt tada doživljava kulminaciju.

Ne računajući retrogradnu Veneru i Saturn-Uran, ostatak mjeseca je veoma povoljan jer diže samopouzdanje i optimizam, uz odlične, inventivne ideje, a možda i iznenadni priljev novca (20.) od posla (bonus?). Ulazak Sunca u Jarca (21.), pažnju usmjerava na tvoje ambicije, poslovni napredak, pa možeš početi s planiranjem za sljedeću godinu. Intuicija ti je dobra, a odlična organiziranosti i produktivnost pokazuje da si spremna za vodeću ulogu.

Jupiter seli u Ribe (29.) i time započinje širenje tvoje svijesti, duhovno obogaćivanje i psihološki mir u 2022. Merkur se pridružuje dvojcu Veneri i Plutonu (29.-30.) pa planiraš poslovni poduhvat. No, taj dvojac predstavlja i vrlo uzbudljiv i strastven par, stoga svojim erotskim nastupom možeš osvojiti neku markantnu osobu i prepustiti se zagrljajima. Taj ton je prisutan većinu mjeseca, samo zapamti da uz strast često ide i posesivnost i ljubomora. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Bik

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju kad provodiš svoje planove i ciljeve. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca (4.) u Strijelcu, a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke u vezi financija i investicija. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Tvoja Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.) nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici. Dugoročne planove ćeš možda morati staviti malo na čekanje.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na tvoja nastojanja da unaprijediš karijeru i profesionalne napore, a pred tobom su velike prepreke. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Ovo će ti u 2022. omogućiti ispunjenje nekog važnog cilja, a govori i o podršci prijatelja. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme dijeljenih financija i resursa te emocionalne potpore s partnerom. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.

Mjesečni aspekti

Tebe će napeti aspekt Saturna i Urana opteretiti nešto više, jer se nalaze u tvojoj zoni karijere i profesionalnih aktivnosti te u tvojoj kući osobnosti i identiteta. Stvarno želiš promjenu i napredak, ali ograničenja koje su vjerojatno društvene naravi, stavljaju prepreku na put tvojih ambicija. Nastoj svojom strpljivošću i upornošću izvući najviše što možeš.

Neptun postaje direktan (1.), pa očekuj jasniju sliku kad su u pitanju planovi i želje, no vjerojatno ne do pred kraj mjeseca. Naime, pomrčina Sunca (4.) u spoju s Merkurom, pod utjecajem su tog Neptuna pa tvoji financijski planovi, koji će biti veoma važni u idućih šest mjeseci, mogu biti pod snažnim utjecajem nejasnih okolnosti i pretjeranog idealizma. To se vidi i 11.-12., kad greške ne vidiš sasvim jasno. Srećom, Merkur i Jupiter ti pomažu u donošenju dobre poslovne odluke.

Mars ulazi u istu zonu dijeljenih financija i obaveza (13.), pa je jasno da svoju energiju usmjeravaš na rješavanje obveza ili investicije. To je i zona emocionalnog dijeljenja, što znači da su ti i fizički apetiti povećani. Pun Mjesec u Blizancima (19.) stavlja naglasak na tvoja primanja od posla, a sve se čini da ćeš biti zadovoljna. Diže ti se samopouzdanje i optimizam (19.-20.), jer i sama uspijevaš posložiti poslovnu i financijsku situaciju.

Druga zona koja je bitno naglašena je ona dugoročne perspektive, obrazovanja, putovanja i poslovanja s inozemstvom. Tamo se tvoja vladarica Venera druži s Plutonom gotovo čitav mjesec. No ona postaje retrogradna (19.), pa budi oprezna s novcem, Naročito ako je sve vezano uz tvoje najvažnije planove. Puna si strasti, želje za uživanjem, jer je ovo vrlo strastven erotski spoj. Jedino se čuvaj ljubomore i moguće posesivnosti. Također, budi oprezna misliš li otići negdje na putovanje.

Merkur u tu istu zonu dolazi 13., što ti donosi više metodičnosti i primjećivanja važnih detalja, kao i sposobnost boljeg učenja, ali i želju za putovanjem. Možda ćeš negdje otići sasvim iznenada (20.) ili smisliti neku odličnu, inventivnu ideju. Sada ti je intuicija daleko bolja, a s prijateljima se družiš s puno suosjećanja. Veoma si produktivna (28.-31.) i radiš kao dobro podmazani stroj. Snalažljiva si i nalaziš načina za napredovanje na poslu.

Što se ljubavi tiče, prvih dvanaest dana Mars je još u tvojoj zoni partnerstva, pa druga osoba i dalje vodi glavnu riječ. O svemu drugome govore Venera i Pluton, jer želiš uživati u prazničnom raspoloženju i pokazuješ posebnu strast u druženju i želji za zabavom.

Ulazak Jupitera u Ribe 29. donosi odličnu vijest za sve tvoje planove i ciljeve; ovaj sretni planet stvorit će sjajne prilike za ostvarenje barem jednog važnog cilja u 2022. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Blizanci

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju u profesionalnim aktivnostima. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca u Strijelcu (4.), a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke; kod tebe se pojavljuje u zoni partnerstva, pa će ta tema biti posebno važna idućih šest mjeseci. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.) nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na tvoju psihičku stabilnost i dugoročne planove. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.), što je odlična vijest za tvoju karijeru. U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme partnerstva. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.


Mjesečni aspekti

Pomrčina Sunca (4.) u Strijelcu, tvom nasuprotnom znaku, zbiva se uz spoj s tvojim misaonim vladarom Merkurom i s napetim odnosom prema Neptunu u zoni karijere i profesionalnih aktivnosti. Jedan važan partnerski odnos, privatni ili poslovni, bit će u fokusu sljedećih šest mjeseci. Aspekt s Neptunom donosi nejasnoće i vidi se da je puno netočnih podataka ili iluzija. Svoje ambicije moraš svesti na realnu razinu, jer ćeš inače naići na bolno otrežnjenje.

U zonu partnerstva stiže i energični Mars (13.) pa će važni odnosi biti mjesto gdje ćeš trošiti najviše energije. Vjerojatno je da druga osoba sada vodi glavnu riječ. Prije 13., Mars još prolazi zonom rada i svakodnevnih obaveza, zbog čega si opterećena brojnim, napornim zadacima. No odličan odnos s Plutonom (5.-7.) pokazuje da imaš odlučnost, usmjerenost, resurse i ambiciju za poduzimanje akcije. Istovremeno, ne dopusti fanatične akcije.

Povezano polje je ono koje govori o svemu što dijeliš s partnerom - financije ili novčane obveze, kao i emocionalnu potporu. Tamo se cijeli mjesec spajaju Venera i Pluton, pa su savezi veoma bitni i mogu donijeti korist. Ovo je i polje intimnosti, što govori o ogromnoj strasti i želji za fizičkim užicima. No, moraš se čuvati posesivnosti ili ljubomore. Venera kreće u retrogradni hod (19.) i pojačava takav utjecaj. U ovu istu zonu dolazi i Merkur (13.) pa ćeš u planiranju svojih novčanih obaveza koristiti metodičnost i preciznost, kao i uočavanje svih važnih detalja.

Pun Mjesec u tvom znaku (19.) u dobrom je odnosu s Jupiterom, a od tebe traži donošenje važne odluke, što je vjerojatno povezano s partnerom. Uz odličan utjecaj Sunca, raste ti samopouzdanje, optimizam i dobar utjecaj u društvu. Neki bljesak genijalnosti može ti donijeti financijski uspjeh (20.) ili upoznavanje veoma zanimljive osobe. Tvoj Merkur s Neptunom daje ti odličnu intuiciju u poslovnim odlukama (26.-27.). I partnerstvo se pokazuje veoma pouzdanim (28.-31.), što govori da je vjerojatnije riječ o poslovnom odnosu. Radite na zajedničkim, budućim ciljevima veoma naporno, ali i učinkovito.

Sjajna vijest dolazi krajem mjeseca (29.), nakon ulaska Jupitera u Ribe, što je tvoja zona karijere. U sljedećoj godini možeš očekivati znatan napredak i zadovoljenje mnogih ambicija.

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

Rak

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca u Strijelcu (4.), a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke u vezi posla; ovo se može odnositi i na neko zdravstveno pitanje. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.) nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Za tebe je ovo posebno važno, jer se sve odvija u tvojoj zoni partnerstva. Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na dijeljene financije i obveze te emocionalnu bliskost. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme rada i zdravlja. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.


Mjesečni aspekti

Pomrčina Sunca u Strijelcu (4.) u tvojoj zoni rada i svakodnevnih obaveza, u sljedećih šest mjeseci stavit će u glavni fokus tvoje zaposlenje i situaciju na radnom mjestu. Ipak, cijelu situaciju malo kvari Neptun iz polja dugoročnih planova, pa moraš biti sigurna da sve vidiš jasno, a ne idealistički i nerealno. Potrudi se saznati sve važne podatke, kako poslije ne bi zažalila ili bila razočarana.

Mars u prvih dvanaest dana prolazi Škorpionom, tvojim poljem prave ljubavi, pa su ti apetiti povećani. Zatim prelazi u zonu rada (13.) i opterećuje te velikim obavezama i zadacima. Zato moraš dobro rasporediti energiju i dovoljno se odmarati.

Venera i Pluton se nalaze u zoni partnerstva pa je jasno da je prisutna velika strast, ali i moguća ljubomora i osjećaj posesivnosti. U toj zoni planeti ljubavi postaje retrogradan (19.), što znači da ćeš sljedećih mjesec i pol dana razmišljati koliko te veza doista zadovoljava i koje su prave vrijednosti koje tražiš. Sasvim je moguće da će ti se javiti netko iz prošlosti, ali ćeš u idućem periodu shvatiti zašto to i nije bilo dobro za tebe. Tu dolazi i Merkur (13.) pa će biti puno razgovora s važnim partnerom, ali bitno je koristiti preciznost i otkrivanje svih važnih detalja. Zanimljiv aspekt se dešava 20., pri kontaktu Merkura i Urana: neko upoznavanje pri izlasku može donijeti fascinantnu osobu u tvoj život. To rezultira velikim razumijevanjem i razgovorima s puno suosjećanja (26.-27.).

Pun Mjesec u Blizancima (19.) stavlja u fokus tvoje psihološko zadovoljstvo pa donesi odluku s kojom ćeš biti sretna. Tvoja upornost i organiziranost pokazuju se 28.-31., kad si veoma učinkovita i naporno radiš na ostvarenju ciljeva i rješavanju novčanih obaveza. Jupiter ulazi u tvoju zonu dugoročnih planova, obrazovanja, putovanja i stranih zemalja (29.), pa će svoj sjajan utjecaj pokazati uspomenu tim temama. Idealistički će te obogatiti, proširiti tvoje znanje i podići optimizam. Zadnja tri dana mjeseca donose puno strastvenih razgovora i kontakata s partnerom, stoga budi oprezna i odluči kako želiš ući u 2022. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Lav

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju u financijskim obavezama ili emocionalnom dijeljenju. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca u Strijelcu (4.), a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke. Kod tebe se ovo dešava u astrološkom polju ljubavi, kreativnosti i djece. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.), nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici. Ovaj događaj se odvija u tvojoj zoni rada i zdravlja.

Novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na probleme u najvažnijim odnosima i posebno povezanim s profesionalnom sferom. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Dijeljeni financijski poslovi, kao i sve osobno što dijeliš s partnerom, otvaraju mjesta velikom napretku i uspjehu. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme prave ljubavi, kreativnih napora ili odnosa s djecom. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.

Mjesečni aspekti

Još si zauzeta aktivnostima kod kuće u prvih dvanaest dana, dok Mars prolazi Škorpionom. Zatim prelazi u Strijelca (13.) i za tebe počinje zabava, želja za užicima i blagdansko raspoloženje. No, treba znati da se u Strijelcu pojavljuje pomrčina Sunca (4.), pa budi vrlo oprezna u temama 5. astrološkog polja. Ono se odnosi na istinsku ljubav, kreativno izražavanje i djecu. Sasvim je realno da će jedan važan ljubavni odnos biti u fokusu u sljedećih šest mjeseci. Može te obuzeti idealizam i strast, ali budi sigurna da znaš sve podatke o toj osobi. O tome govori i aspekt tvog Sunca s Neptunom (11.-12.), kad teško vidiš greške i svoj pretjerani idealizam. Srećom, Merkur i Jupiter ti pomažu u dobrim procjenama. Sunce s Jupiterom ti diže samopouzdanje i optimizam kad je riječ o glavnoj vezi (19.-20.).

Na radnom mjestu si u prva dva dana prosinca veoma inspirirana i puna kreativne maštovitosti, a odnosi s kolegama su dobri, dok pokazuješ strast u radnim zadacima. Ovdje se druže Venera i moćni Pluton, no pokaži poseban oprez jer planet ljubavi i novca kreće u retrogradni hod (19.). Može biti ljubomore među kolegama, a i procjenjivat ćeš i koliko te sve zadovoljava i dobijaš li pravednu nagradu za svoj trud. Nakon što i Merkur uđe u Jarca, pokazuješ svoju metodičnost, dobro upravljanje i preciznost pri izvršenju zadataka. Pun Mjesec u Blizancima (19.) govori o ispunjenju jednog cilja povezanog s partnerom.

Iako Saturn i Uran opterećuju odnose, naročito one poslovne i koji se tiču tvojih ambicija, jedno sjajno, inventivno rješenje (20.) donosi ti nagli napredak, možda uz korištenje novih tehnologija. Izvrsno koristiš intuiciju, što se može osjetiti i na financijama (26.-27.). Veoma si učinkovita i snalažljiva (28.-31.), pa se vidi da ti i partner u tome veoma pomaže. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Djevica

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju u partnerskim odnosima i čuvaj se tuđe neiskrenosti ili svojih iluzija. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca u Strijelcu (4.), a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke. Kod tebe se ovo dešava u astrološkom polju doma i obitelji, stoga će to područje biti od posebnog značaja u idućim mjesecima. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.) nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Za tebe je ovo sve posebno važno jer je Venera retrogradna upravo u tvojoj zoni istinske ljubavi, kreativnih napora (i djece). Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na tvoje radne planove, zdravlje i povezane teme dugoročne vizije, stranih zemalja ili obrazovanja. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Za tebe će to značiti odlične prilike u partnerskom životu, pa možeš očekivati odlične nove prilike ili bolju situaciju u sadašnjoj vezi. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme obrazovanja, dugoročnih planova, putovanja i inozemstva. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.

Mjesečni aspekti

Ako si rođena oko 4.9. (+/- 5 dana), pomrčina Sunca u Strijelcu na tebe će djelovati još jače. To je tvoje polje doma i obitelji, voma značajan životnih sektor. Možda je riječ o roditelju o kojem brineš ili glavnom partneru, jer se u zoni odnosa i veza nalazi Neptun koji donosi svoju maglovitost i nejasnoće u spomenutu pomrčinu.

Ako je riječ o partnerskom odnosu, nastoji otkriti sve što ne vidiš jasno i donosi odluke tek kad si sigurna u sve podatke. Naime, u tu pomrčinu je uključen i tvoj vladar Merkur, pa se nemoj oslanjati previše na intuiciju, već na činjenice. U zonu doma i obitelji pristiže i Mars (13.), stoga ćeš najviše energije trošiti na zbivanja kod kuće. Muči li te nešto u vezi partnera ili roditelja, vjerojatno suosjećaš s njima i ne vidiš greške u pristupu.

Što se ljubavi tiče, u toj zoni se nalaze Venera i strastveni Pluton, koji se druže većinu vremena. Nažalost, Venera kreće u retrogradni hod (19.), pa dolazi do preispitivanja cijele veze. Analiziraš koliko te taj odnos zadovoljava i koja je prava vrijednost. Treba spomenuti da spoj Venere i Plutona uvijek donosi veliku strast i želju, ali moguću ljubomoru i posesivnost. U četrdeset dana nakon 19., moguće je i da ćeš imati kontakta sa osobama iz prošlosti, ali ćeš shvatiti da to treba ostaviti iza sebe. Ulazak Merkura u tu zonu (13.) naglašava komunikacije i razgovore s ljubavnim partnerom. Ako si slobodna, možda će netko probuditi vatru u tebi, no veze započete iza 19. imaju manje izgleda za trajni uspjeh. Neki iznenadni kontakt i upoznavanje (20.) može donijeti tvoj život veoma uzbudljivu osobu. Sjajno se slažete i odlično komunicirate s punim suosjećanjem (26.-27.).

Naravno, polje ljubavi je istovremeno i polje kreativnosti, tako da se može govoriti o tvojim projektima i povezanim financijama. Možda nešto strastveno želiš, ali moraš paziti na novac i štednju. Spomenimo još jednom da polje rada i dugoročne vizije doživljava veliki pritisak od odnosa Saturna i Urana. Pun Mjesec u Blizancima (19.) u zoni karijere stavlja fokus na neki projekt ili donosi kulminaciju tvojih napora. S puno snalažljivosti i pametno uložene energije, spremna si na uspjeh.

Možda i najljepša vijest stiže krajem mjeseca kad Jupiter uđe u Ribe 29., što je tvoja zona partnerstva, odnosa i veza. Tamo se već nalazi idealistički Neptun, pa će ti ovaj dvojac donijeti sjajne prilike za nalaženje prave osobe ili više zadovoljstva i optimizma u sadašnjem odnosu. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Vaga

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju u radnim naporima i posveti dovoljno pažnje eventualnim zdravstvenim problemima. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca u Strijelcu (4.), a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke. Kod tebe se ovo dešava u astrološkom polju komunikacija, razmišljanja i bliske rodbine. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.), nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Kod tebe se ovaj utjecaj jače osjeća u zoni doma i obitelji. Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na napetosti u ljubavnom odnosu, intimnosti i dijeljenim resursima i financijama. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Jupiter će ti na ovom mjestu donijeti mogućnost pronalaženja boljeg posla, bolje uvjete ili napredovanje na sadašnjem, ali i osjećaj fizičke dobrobiti; jedino moraš paziti na moguće povećanje tjelesne težine. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme rodbine, učenja, ideja i komunikacija. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.

Mjesečni aspekti

Tvoji stavovi, razmišljanje, ideje, učenje i bliska rodbina bit će posebno značajni u šest mjeseci nakon pomrčine Sunca (4.) u Strijelcu. Nakon što energiju još uvijek posvećuješ svojim prihodima i troškovima u prvih dvanaest dana, u čemu imaš i uspjeha (5.-7.), u Strijelcu se pojavljuje i Mars (13.) pa si veoma energična u nastupu i objašnjavanju svojih stavova. Naravno, pazi da u tome ne pretjeraš, kako ne bi bila naporna okolini. Ako je sve vezano uz tvoje radno mjesto i projekte, moraš znati da tu ima puno nejasnoća, stoga se potrudi sve dobro proučiti i saznati sve važne detalje, pogotovo ako si prihvatila neki važan projekt. Možda su neki ciljevi nerealistični pa teže vidiš svoje pogreške (11.-12.).

Drugo važno polje u prosincu je ono doma i obitelji, gdje borave Venera i Pluton u bliskom odnosu. To govori o puno strasti kod kuće, ali možda se to odnosi na neki kućni projekt. U svakom slučaju, pripazi i na moguću ljubomoru ili posesivnost, naročito nakon 19., kad tvoja vladarica postaje retrogradna. Nije vrijeme za velike troškove u domu, bez obzira koliko jako nešto želiš. Ako je riječ o obiteljskim odnosima, onda ćeš u četrdeset dana nakon 19. razmišljati što te zaista zadovoljava i koje su prave vrijednosti. Merkur ovdje dolazi 13., stoga je važno razgovarati s najbližima, biti precizan metodičan i diplomatski nastrojen.

Pun Mjesec u Blizancima (19.) može staviti u glavni fokus putovanje, obrazovanje ili važan dugoročni plan. Neko iznenadno financijsko rješenje vezano uz dom dolazi od razgovora ili neočekivane ideje (20.). Važno je da jedni drugima pokazujete puno suosjećanja (26.-27.). Ljubav je malo pod pritiskom zbog odnosa Saturna i Urana, ali uz pametno uložen napor, pokazuje se da ljubav uvijek sve pobjeđuje.

Sjajna vijest stiže 29., kad Jupiter uđe u Ribe i tvoju zonu rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja. Možda ćeš naći bolje zaposlenje ili napredovati na sadašnjem mjestu. Osjećat ćeš se optimistično, ali samo pripazi na unos kalorija jer je to širenje koje sigurno ne želiš. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Škorpion

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju u ljubavnom odnosu i kreativnim poduhvatima. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca u Strijelcu (4.), a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke. Kod tebe se ovo dešava u astrološkom polju novca, prihoda i vrijednosti. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.) nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na probleme u najvažnijim odnosima i povezanom situacijom kod kuće. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Donijet će ti sjajne prilike za ljubav, više sreće u sadašnjem odnosu, kreativnim poduhvatima i odnosu s djecom. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme zarade. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.


Mjesečni aspekti

U prvih dvanaest dana još si uvijek veoma energična i aktivna, dok Mars prolazi tvojim znakom. Sljedećih šest mjeseci u glavnom fokusu bit će tvoja primanja i vrijednosti, o čemu govori pomrčina Sunca (4.), a dodatno cijelu temu naglašava i ulazak Marsa u Strijelca (13.). Zadrži oprez, jer je magloviti Neptun u zoni ljubavi i kreativnosti, pa odluke moraš donositi tek na temelju dobro provjerenih činjenica. Pazi da ti ljubavni idealizam ne budu nerealističan jer sada teško vidiš greške, a i privlačiš one s problemima pa suosjećaš sa njima (11.-12.).

Posebnu strast pokazuješ u nastupu ili pri upoznavanju novih osoba, što može dovesti do ispada ljubomore, dok se Venera i tvoj Pluton blisko druže u zoni komunikacija. Nakon 19., kad Venera krene u retrogradni hod, ispitivat ćeš vrijednost nekih svojih stavova. Možda opet komuniciraš s nekim iz prošlosti, ali ćeš ustanoviti da to tamo treba i ostaviti. Zato 20. donosi fantastičnu priliku za neočekivano upoznavanje s veoma uzbudljivom osobom!

Merkur dolazi u zonu komunikacija (13.), pa dodatno naglašava razgovore, pozive i e-mailove.

Pun Mjesec u Blizancima (19.), stavlja u prvi plan jedno financijsko pitanje ili obvezu, ali sve ćeš uspješno riješiti, a moguće i da je povezano s domom. Optimizam ti raste, naročito vezano uz novac i dom (19.-20.), pa si puna samopouzdanja i sigurnosti. Ljubavni razgovori su preplavljeni idealizmom i suosjećanjem (26. –27.). Sada si veoma produktivna i snalažljiva i vodiš glavnu riječ u kućnim financijama.

Najbolja ovomjesečna vijest? Pa, to je sigurno ulazak sretnog Jupitera u Ribe (29.), tvoje polje istinske ljubavi, kreativnosti i djece. U sljedeću godinu dana imat ćeš puno razloga za zadovoljstvo kad je riječ o najljepšim emocijama, ali i tvoj kreativni izražaj bit će prepun umjetničke inspiracije. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Strijelac

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju u privatnim poslovima i situaciji u domu i s članovima obitelji. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca u Strijelcu (4.), a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke. Kod tebe se ovo dešava u astrološkom polju osobnosti i identiteta, pa je za tebe posebno važna, naročito ako si rođena +/- pet dana od pomrčine. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.) nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Slično je i s novcem, a upravo u toj zoni ti se nalazi Venera: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na razmišljanja, ideje, intelektualni rad i povezane teme radnog odnosa. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme tvojih odluka i planova. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.


Mjesečni aspekti

Ovomjesečna pomrčina Sunca (4.) posebno je bitna za tebe jer se pojavljuje u tvom znaku, pa ćeš u sljedećih šest mjeseci tvoje odluke i planovi biti veoma važni. S obzirom da se uz Sunce i Mjesec ovdje nalazi i Merkur, a taj trojac je pod maglovitim utjecajem Neptuna iz zone doma i obitelji, moraš biti sigurna da znaš sve važne podatke. Moguće je i da brineš o članu obitelji, pa snažno suosjećaš s njim, što utječe na tvoje emocije i psihu (11.-12.).

Drugo važno polje je ono u Jarcu, a odnosi se na tvoj novac, zaradu i troškove. Merkur ovdje dolazi 13. pa ćeš moći malo ranije započeti planiranje godišnjeg budžeta, što se pojačava i nakon dolaska Sunca (21.). No, ovdje borave i Venera i Pluton u vrlo strastvenom spoju. Uz ulazak Marsa u Strijelca (13.), što te čini veoma energičnom i aktivnom, pažnja će ti ipak biti usmjerena na materijalno i druge vrijednosti. Moraš biti veoma oprezna, jer 19. Venera postaje retrogradna, pa ćeš morati dobro analizirati svoje prihode i troškove, ma koliko bi željela peglati karticu na poklone ili nešto za sebe. Naime, cijeli siječanj ćeš onda zbog toga patiti. Ne zaboravi da se Pun Mjesec pojavljuje u tvojoj zoni partnerstva (19.), što u prvi plan stavlja najvažniju vezu (upravo kad planet ljubavi postaje retrogradan).

Težak odnos Saturna i Urana pogađa tvoje polje komunikacija i intelektualnog rada s poljem zaposlenja i radnih projekata. Moraš uložiti velike napore kako bi uspjela izvući što više možeš, ali u tome ti pomažu brojni aspekti. Sunce i Jupiter podižu samopouzdanje i optimizam (19.-20.), a neko sjajno rješenje pomaže u boljim prihodima (20.). Sada si posebno intuitivna, a uz puno energije koju pametno usmjeravaš, možeš obaviti sve zadatke (28.-31.).

Za tebe je veoma važna vijest da 29. tvoj Jupiter prelazi u znak Riba, što je tvoje polje doma i obitelji. Imat ćeš prilike poboljšati uvjete stanovanja, kupiti nekretninu ili uspostaviti još bolje odnose s najbližima. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Jarac

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju u odlukama. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca u Strijelcu (4.), a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke. Kod tebe se ovo dešava u astrološkom polju unutarnje psihologije, tajni i djelovanja iza scene. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju u Jarcu (11.), a zatim ponovo (25.), nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na tvoja primanja i ljubav ili kreativne projekte. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Za tebe ovo znači širenje znanja, učenja, razmišljanja i odlične odnose s bliskom rodbinom. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme psihološke sigurnosti ili događaja nad kojima nemaš kontrolu. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.Mjesečni aspekti

Pomrčina Sunca (4.) se pojavljuje u tvojoj zoni unutarnji psihologije, pa ćeš je drugačije osjetiti od drugih znakova, jer se radi o tvojem najprivatnijem dijelu. Dodamo li tu i dolazak Marsa (13.), postoji opasnost od izlaženja na površinu potisnutih frustracija. Moraš se više posvetiti svojim psihološkom zdravlju i stabilnosti, jer će to biti veoma važno u idućih šest mjeseci. Napomenimo i da Neptun djeluje na tu pomrčinu svojim nejasnoćama, što će se najbolje vidjeti u tvojim nastupima i komunikacijama. Nastoj se izdržavati jasno i samo na temelju provjerenih činjenica.

No i tvoj znak je posebno naglašen jer tu borave Venera i Pluton u bliskom spoju, zbog čega pokazuješ posebnu strast i želju za ljubavlju. Koji god projekt je u pitanju, pristupaš mu s puno snage iako do 21. nemaš toliko energije, dok Sunce ne uđe u tvoj znak. No, pripazi da u tom žaru ne pokažeš i one negativne strane strasti, a to su ljubomora i zavist.

Saturn i Uran svoj teški utjecaj donose u zone novca te ljubavi i kreativnosti. Vjerojatno trpiš neka ograničenja pa ne možeš ostvariti sve svoje projekte, a to može biti vezano i uz želju za zabavom i uživanje s partnerom. Ipak, posebno je zanimljiv 20., kad u nekom kontaktu imaš prilike upoznati izrazito uzbudljivu osobu koja će te oduševiti.

Merkur ulazi u tvoj znak (13.) i pomaže ti u planiranju i posvećivanju pažnje metodičnosti, preciznosti i primjećivanju svih važnih detalja. Sada si sposobna dobro upravljati, a već 26.-27. pokazuju sjajnu intuiciju i sposobnost razgovora sa suosjećanjem. Pun Mjesec u Blizancima (19.) donosi kulminaciju nekog radnog projekta pa možeš očekivati i bolju novčanu situaciju.

Jupiter ulazi u Ribe i tvoju zonu razmišljanja, komunikacija, učenja, bliske rodbine i stavova (29.), pa ćeš doživjeti širenje u svim spomenutim temama. Ovaj veliki planet donosi samo dobre prilike, a možeš ih iskoristiti jedino aktivnim pristupom. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Vodenjak

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Neptun kreće u direktni hod (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju kad je u pitanju novac. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca u Strijelcu (4.), a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke. Kod tebe se ovo dešava u astrološkom polju planova i ciljeva, te prijateljstva. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.) nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. S obzirom da je Venera sada u tvojoj zoni skrivenog, moguće je da ćeš se baš povezati s nekim iz prošlosti ili si u tajnoj vezi koju ćeš procjenjivati. Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i tvog Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na utjecaj kućne situacije na tebe. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Kad je riječ o vrijednostima i novcu, ovo je za tebe odlična vijest, jer ti Jupiter daje prilike za bolju zaradu čitavu 2022. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme ciljeva, društvenih aktivnosti i prijatelja. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.

Mjesečni aspekti

Tvoji ciljevi, planovi, društvene aktivnosti i prijateljstva posebno su važni u šest mjeseci od pomrčine Sunca (4.) u Strijelcu. Morat ćeš dobro planirati jer mutan utjecaj Neptuna iz zone novca i zarade govori kako nije sve jasno te da trebaš provjeriti sve podatke. Nakon što si energijom još uvijek posvećena profesionalnim aktivnostima, prelazak Marsa u zonu ciljeva i planova (13.) usmjerava tvoje napore na njihovo ostvarenje.

U zoni skrivenog, koja govori i o psihološkoj stabilnosti, nalaze se Venera i Pluton u bliskom druženju cijeli mjesec. Ovo se može odnositi na strastvenu i tajnu vezu, ali uz primjesu ljubomore i posesivnosti. Ovdje će doći i Merkur (13.), što govori o puno razgovora s drugom osobom, a možda je riječ je o nekome iz prošlosti. Vjerojatno ćeš ustanoviti kako je to tamo trebalo i ostati. Neko ljubavno pitanje je posebno naglašeno u vrijeme Punog Mjeseca u Blizancima (19.). Posebno uzbudljiv dan je 20., kada iza zatvorenih vrata doživljavaš iznenadno zadovoljstvo.

Još uvijek trpiš ograničenja povezana sa domom, no Jupiter će ti prije odlaska još uvijek pomagati (11.-12., 19.-20.): imat ćeš dobre procjene ili savjet od prijatelja, što ti podiže samopouzdanje i optimizam kao i dobar utjecaj u društvu.

Sunce prelazi u tvoje polje unutarnje psihologije (21.), pa ti je energija na nešto nižoj razini. Sada možeš analizirati što si napravila u proteklih godinu dana i polako se pripremati za sljedeće poteze. U osobnim projektima u 2021. pomagao ti je sretni Jupiter, koji 19. ulazi u tvoju zonu novca i prihoda, što te sigurno veseli. Naime, ovaj sretni planet djeluje ekspanzivno, pa uz veliki trud možeš očekivati i sjajne novčane rezultate ili u nečemu što te posebno veseli i čini uspješnom. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Ribe

Opći pregled

2021. se bliži kraju i svi bismo voljeli malo više opuštanja u blagdanskom mjesecu, nakon još jedne izazovne godine. Ipak, okolnosti govore malo drugačije. Treba izdržati još dva teža mjeseca, pa će od veljače doći do polaganog, ali osjetnog poboljšanja.

Tvoj vladar Neptun kreće u direktni hod u Ribama (1.), a ona njegova dobra strana govori o duhovnom i transcendentalnom, dok se ona druga povezuje s iluzijama i varkama. U ovom periodu, ponekad će biti teško vidjeti jasan put ispred sebe; ne oslanjaj se previše na intuiciju i snove po pitanju profesionalnih ambicija. U prosincu se pojavljuje i pomrčina Sunca u Strijelcu (4.), a pomrčine uvijek mogu biti okidač značajnih događaja. U tjedan dana prije i poslije pomrčine ne pokreći nikakve nove inicijative, ni ne donosi važne odluke. Kod tebe se ovo dešava u astrološkom polju karijere. Zadrži optimizam i odlučnost, no pazi na nejasne situacije i podatke.

Venera i Pluton se spajaju (11.), a zatim ponovo (25.), nakon što Venera krene u retrogradni hod (19.). Nakon godinu i pol dana, opet je planet ljubavi i novca retrogradan, što traje otprilike 45 dana. U tom periodu se ne savjetuju vjenčanja, zaruke, a veze započete sada imaju nešto manje izgleda za uspjeh. Često se prisjećamo starih ljubavi ili nam se te osobe na neki način pojavljuju u životu. Razmišljamo o pravoj vrijednosti sadašnje ljubavne veze i onome što stvarno želimo. Kod tebe su naglašeni odnosi s prijateljima te najvažnije želje i ciljevi. Slično je i s novcem: ovo nije period za ulaganja, pokretanje novog posla, već za štednju. U prosincu više trošimo, no drži novčanik pod kontrolom. U spoju s Plutonom, Venera donosi veliku strast, ali je tu i rizik od velikih razočaranja; mogući su veliki dobici i veliki gubici.

Ovaj novi val korone smo već najavili, jer se uvijek poklapa s jačanjem izazovnog aspekta Saturna i Urana, a prosinac će biti posebno napet; egzaktni kvadrat između tih planeta dolazi 24. Konflikt između sigurnosti i slobode se više ne može ignorirati i traži temeljnu promjenu stava. U tvom slučaju dodatno ukazuje na unutarnje blokade i potrebu za promjenom u razmišljanjima i stavovima. Napeti božićni dani suočavaju nas s neispunjenim očekivanjima, ograničenjima i strahom od budućnosti.

Najvažnija vijest je prelazak sretnog planeta Jupitera u znak Riba (29.). U sljedećim mjesecima, donosi razloge za zbližavanje i idealizam kod ljudi, umjesto dijeljenja. Stvarno si sretnica jer će ovaj ekspanzivni planet, koji je i suvladar Riba, zajedno s Neptunom donijeti na tvoj put brojne prilike za osobni rast te druge sretne okolnosti. Na Staru godinu, Mars dolazi na stupanj Sunčeve pomrčine i ponovo aktivira teme profesionalnih napora i karijere. Više ne možeš biti neaktivna i samo se nadati boljim vremenima: uzmi stvari u svoje ruke.

Mjesečni aspekti

U životnom polju karijere i profesionalnih aktivnosti te ambicija, pojavljuje se pomrčina Sunca (4.) uz nešto nejasan upliv Neptuna iz tvog znaka. Važno je da si sabrana, da znaš točno što želiš, bez zbunjenosti i nerazumnog idealizma. U idućih šest mjeseci ove teme će biti posebno važne, a sada ih dodatno naglašava ulazak Marsa u istu zonu (13.). Možeš maštati, ali nemoj se prepustiti odlasku u ekstreme. U ovom slučaju, bilo bi dobro poslušati savjet prijatelja, naročito nakon 13., kad Merkur uđe u Jarca. Pun Mjesec u zoni doma i obitelji (19.), označit će kulminaciju nekog kućnog projekta, nakon čega osjećaš više samopouzdanja i optimizma i po pitanju poslovnih postignuća.

Nemoj dopustiti da te ograničenja Saturna i Urana ometu u razmišljanju i stavovima, već odbaci sve u svojoj psihi što ti predstavlja teret.

U zoni planova, ciljeva i prijateljstva borave ljupka Venera i strastveni Pluton u bliskom kontaktu, što može biti veoma korisno, ali se pripazi ljubomore, tuđe ili svoje. Naravno, možda je riječ o nekoj osobi iz društvenog kruga s kojom dijeliš veliku privlačnost. Činjenica je da Venera kreće u retrogradni hod (19.), pa ćeš evaluirati i svoje planove i ciljeve, ali i neki prijateljski odnos. Ta zona je posebno naglašena nakon ulaska Sunca (21.).

Najbolja vijest dolazi za kraj godine, kad sretni Jupiter uđe u tvoj znak 29., a to se dešava svakih 12 godina. Kako Jupiter djeluje ekspanzivno i donosi dobre prilike, moći ćeš ostvariti neke svoje važne planove i želje u idućih godinu dana, ali samo ako ne čekaš da se to samo od sebe desi, već aktivno kreneš u ostvarenje zacrtanog. S obzirom da u Ribama boravi i tvoj idealistički vladar Neptun, a Jupiter je nekad bio i suvladar tvog znaka, ovaj duhovni dvojac ispunit će te vjerom i optimizmom. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 1.-2., 5.-7., 11.-12., 19.-20., 26.-27., 28.-31.

Izazovni dani: 4., 6.-9., 11.-12. 16.-31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


Zvjezdan