Mjesečni horoskop za ožujak 2020.: Saznaj što predviđaju zvijezde

Odlične planetarne aspekte u ožujku iskoristi na što bolji način, jer ostatak godine obilježavaju brojni retrogradni planeti

Mjesečni horoskop za ožujak 2020.: Saznaj što predviđaju zvijezde

OVAN

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je potreba za odgovornosti kad su u pitanju tvoji postupci. Važno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.

Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga sve se raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj ideja i djeluj na temelju instinkta.

Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime naglašava sve ono što ti predstavlja vrijednost u životu, a odnosi se i na novac, materijalnu stranu i ljubav. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, pa ih možeš iskoristiti za napredak na poslu, bolje prihode, ljubav i pokazivanje svoje strastvene strane.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u tvoj znak (19.) i time započinje "tvoje" doba. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa. Zato pazi što želiš i ostani optimistična! 


Mjesečni aspekti

Venera još boravi u tvom znaku (do 4.), a njen sukob s hladnim autoritetom Saturnom  kaže da šef na poslu postavlja zid tvojim ambicijama. Malo ćeš se ohladiti i oneraspoložiti, ali njen prelazak u svoj znak Bika i tvoju zonu novca djelovat će kao pravi melem: Venera vlada ljubavlju, ali i materijalnim vrijednostima, a njen spoj s Uranom (8.) donosi iznenadni priljev, zbog čega se možeš prepustiti impulzivnom šopingu. Naravno, moguća je i iznenadna privlačnost s uzbudljivom osobom pri izlasku s društvom. Cijeli mjesec Venera sjajno djeluje i na zbivanja u polju karijere, što te čini zadovoljnom i uspješnom. Jedan od najboljih dana je 27., kad se oduševljeno druži s Jupiterom, zbog čega te obuzima osjećaj sretnog optimizma. Očekuj materijalno obilje, uspjeh, počasti i ljubav. Već sljedeći dan se možeš prepustiti i intenzivnim strastima, koje vladaju željama i privlačnostima, a sve pomaže rastu ljubavi i radnog napretka. Tokom cijelog ožujka si zato veoma emotivna i osjećajna, pa nastojiš pomoći i drugima (21.).

Unutarnja snaga, inspiracija i stabilnost ti pomažu u jačanju samopouzdanja i sigurnosti na poslu, pa ti raste i ambicioznost. Nastoj se poboljšati u svakoj situaciji, jer svojim znanjem možeš izvući maksimum iz potencijala kojima si obdarena (8., 11., 13., 18.).

Svejedno, nastoj čuvati energiju jer je do 19. i nemaš previše. Ovo su dani prije rođendanskog mjeseca, pa slobodno vrijeme najbolje možeš iskoristiti u tihim kućnim aktivnostima, odmaranju i njegovanju duhovne strane. Pun Mjesec (9.) označava kulminaciju nekog radnog projekta ili ti je pažnja skrenuta na neko zdravstveno pitanje. Naravno, trebaš iskoristiti svoj entuzijazam za napredovanje na poslu i rast statusa.

Sunce ulazi u tvoj znak (19.), a tada započinje tvoje doba. Čak i odluke donesene u hodu donose iznenađujuće dobre rezultate. Mladi Mjesec (24.) je posebno snažan jer se pojavljuje u Ovnu, a i proljeće je već krenulo (tvoj znak je prvi u Zodijaku): ovo je novi početak, Mladi Mjesec novih impulsa. Ubaci emocionalno gorivo u inicijative koje želiš pokazati u sljedećim tjednima.

Merkur završava s retrogradnim hodom (9.) i polako kreće naprijed. Od 15. je u tvojoj zoni izolacije i unutarnje psihologije, pa dobro u sebi sve isplaniraj, a oko 24. kreni s izvršenjem ciljeva.

Naravno da ima izazova, a u njih je uključen tvoj energični vladar Mars: oko 21. se spaja s Plutonom u zoni karijere, pa možeš pokazati kako djeluješ pod pritiskom ili u kriznoj situaciji. Odlučno ćeš tražiti kontrolu i agresivnu odlučnost. Da bi to svladala, a ne dominirala, treba ti dostojanstvo i integritet.

Saturn ulazi u zonu društvenih aktivnosti, prijatelja te najdubljih nada i želja (21.), pa ćeš moći konkretno, ali i vrlo ozbiljno pristupiti njihovom ostvarenju. Ipak, zadnji dan mjeseca tu dolazi i tvoj Mars i spaja se sa Saturnom: to je rijetko dobra kombinacija i prepuna je tvrdih sukoba. Iako to nije tvoj stil, trebaš duboko uzdahnuti, dobro procijeniti situaciju i brzo djelovati. No, pazi da to ne napraviš na krivom mjestu, u krivo vrijeme. S druge strane, dobro položen test će te daleko odvesti.

Povoljni dani:11., 15., 19., 20., 22., 26., 28., 29.
Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Iako će te sukob Saturna s tvojim vladarom Venerom (3.) oneraspoložiti, to je samo zatišje pred izuzetno uzbudljiv dan kad se odlično druži s Merkurom (4.) te spaja s Uranom u Biku (8.); izađi van s društvom, a tvoj magnetični šarm i seksualne vibracije brzo će ti vratiti samopouzdanje kroz požudne poglede okoline. Nagla privlačnost, nagon slobodnog duha i neka impulzivna odluka mogu dovesti do veoma uzbudljivih trenutaka.

Venerin boravak u tvojoj prvoj kući identiteta i osobnosti, čini te atraktivnom i veselom cijeli mjesec, pa ćeš rado prihvaćati pozive za izlazak i druženje s bliskim osobama. Emocije i simpatije su duševne, suosjećajne  i ljubazne, pa ćete pomagati jedni drugima. Najuzbudljiviji dani dolaze 27. i 28., kad u kontaktu s Jupiterom, Venera ispunjava optimizmom, srećom, obiljem svake vrste – novcem, počastima i ljubavlju. Možeš li otići na put, ovo je pravi trenutak, a ako je s tobom i partner, očekuj intenzivnu strast i prožimanje koji pomažu rastu i transformaciji odnosa. Pun Mjesec (9.) stavlja naglasak na zabavu, ljubav i djecu; nastoj riješiti eventualnu konfuziju, ali budi oprezna jer je logika sada malo zamagljena. Naravno, ne mora biti da je riječ o emotivnoj strani života; dugoročni planovi i životna vizija sada otvaraju horizonte pa jasnije vidiš svoj put.

Sunce iz zone društvenih aktivnosti, prijatelja, ali i najdubljih nada i želja odlično surađuje s planetima u Biku s jedne strane, ali i s grupom nebeskih tijela u spomenutom devetom polju putovanja, obrazovanja i pravnih poslova. Intuicija ti je veoma jaka, možeš se osloniti na bliske prijatelje i grupe u kojima djeluješ. Zato iskoristi sve dobre prilike za napredak, jer si u stanju napraviti poboljšanja u bilo kojoj situaciji, uključujući i vlastiti razvoj. Puna si energije i entuzijazma, ali i disciplinirana u organizaciji (18.-19.).

Sunce prelazi u Ovna i tvoje polje izolacije (19.), a tada je vrijeme za malo lakši ritam, jer je energija na nešto nižoj razini. I Mladi Mjesec (24.) traži povlačenje i definiranje onoga što te dubinski zadovoljava i što želiš postići ove godine. Spoj Marsa i Plutona (22.) traži rješavanje pritiska u kriznim okolnostima, pa djeluj čvrsto, ali bez želje za dominacijom.

Saturn prelazi u zonu karijere (21.) i traži vrlo discipliniran i ozbiljan pristup profesionalnim obavezama. Do napretka će dolaziti sporo, ali sigurno i samo ako se organiziraš te radiš u suradnji s drugima. Izgleda da ulazak Marsa i sudar sa Saturnom najavljuje znatna probleme na polju karijere (30.-31.), ali ako problemu pristupiš hladno i s kalkuliranom učinkovitosti, možeš riješiti sve izazove. Iskoristi fizičke i logističke energije i hrabro započni projekt građenja.

Mjesečni aspekti

Ovaj mjesec je upakiran s lijepom ukrasnom trakom, baš za tebe. Već prvi dan donosi snagu uvjerenja, sposobnost duboke vizije, a sve može pomoći i u rastu intimnih odnosa. Možda i neki prijatelj pruža ruku pa možeš računati na dugotrajnu pomoć. Sjajna ideja i brza reakcija donose napredak (5.).

Tvoj ljupki vladar Venera prvi tjedan još provodi u toj zoni društvenih aktivnosti, stoga iskoristi to vrijeme za druženje i izlaske. Zatim ulazi u polje skrivenog i unutarnje psihologije, pa se možeš opustiti uz blisku osobu ili se odmarati i posvetiti nečem što voliš raditi nasamo. Ipak, oko 23. pazi da se previše ne prepustiš sanjarenju i samozadovoljstvu, jer možeš propustiti ono što je zaista bitno u dugoročnom planu. Venerin sukob s Plutonom (27.) govori o ljubomori ili nedostatku samokontrole. Analiziraj podsvjesne reakcije i ustanovi čega se trebaš riješiti.

U prvoj polovici mjeseca odradi sve zaostatke u financijskim obavezama, a od 16., kad Mars prelazi u tvoju zonu putovanja, novih horizonata i obrazovanja, počni dugoročno planirati konkretan kalendar aktivnosti. Također, donesi sve potrebne odluke u vezi karijere ili doma (roditelja) prije 16., kad Merkur kreće u retrogradni hod. Planiraš li put, to nije baš preporučljivo ili barem dobro provjeri sve aranžmane prije odlaska. U sljedeća tri tjedna, uvijek slijedi trag činjenica; mogu biti u suprotnosti s onim što si mislila da znaš.

Jupiter i Neptun također daju podršku planovima i željama, kao suosjećajnu podršku iz kruga prijatelja ili istomišljenika cijeli mjesec. Vjeruj u svoje ideale i viziju, pa ćeš ostvariti više nego što misliš ove godine. Svi pravni poslovi su također dobro aspektirani.

Uran u tvom znaku i dalje igra važnu ulogu, a taj novi, inovativni pristup dodatnu snagu daje svemu što radiš, naročito ako pustiš da se sve odvija spontano. Mladi Mjesec (24.) najavljuje novu profesionalnu fazu; pokaži inicijativu u postavljanju osobnih ciljeva za ostatak godine.

Mjesec završava u emocionalnim dubinama, a neki Bikovi će vidjeti kako se neka situacija ili veza primakla svom prirodnom kraju.

Povoljni dani:11., 12., 15., 19., 20., 21., 23., 28., 29.
Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

BLIZANCI

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine i znanje koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde. Ova zona se odnosi na obrazovanje, putovanja, pravne poslove i životnu filozofiju; stoga ćeš u tim područjima postati ozbiljnija.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost u zajedničkim resursima, profesionalnim naporima i emocionalnoj potpori. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je potreba za odgovornosti kad su u pitanju tvoji postupci. Važno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.

Tvoj Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga sve se raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj ideja i djeluj na temelju instinkta.

Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime naglašava unutarnje vrijednosti u životu, ali i na novac, materijalnu stranu i ljubav. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, pa ih možeš iskoristiti za ljubav i pokazivanje svoje strastvene strane daleko od tuđih pogleda, opuštanje, meditaciju i uživanje u lijepom nasamo.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u Ovna (19.) čime naglašava društvene aktivnosti, prijatelje i ciljeve. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa.


Mjesečni aspekti

Tvoj vladar Merkur je do 10. još u retrogradnom hodu, zbog čega se 4. vraća u znak Vodenjaka, pa još uvijek nisi u punom pogonu. Zbog toga si malo napeta i konfuzna, a planove mijenjaš i nekoliko puta. No, vjerojatno jedan tvoj dio uživa u promjenama jer mrziš dosadu. Dobro je koristiti smisao za humor i dati drugima primjer kako se nositi s nesporazumima i neizbježnim mijenama. Saturn nakon dvije i pol godine u Jarcu ulazi u Vodenjaka i tvoju zonu putovanja, obrazovanja i životne vizije (21.), čime traži više ozbiljnosti u spomenutim područjima.

Osmo polje dijeljenih resursa, financija i novčanih obveza te emocionalne potpore i dalje je puno planetarnih aktivnosti, ovaj put i uz prisutnost energičnog Marsa; oslobođena hladnog Saturnovog stiska, osjećaš poboljšanje u intimnosti i novčanim obavezama. S tim planetima sjajno surađuju Sunce i Neptun iz zone karijere i profesionalnih napora, pa intuitivno znaš što treba činiti: radiš na poboljšanjima u poslu, ali istovremeno i na sebi. Od 15. i Merkur je ponovo tu, stoga sada možeš donositi sve one odluke koje si odgađala. Komunikacije se olakšavaju, kao i planiranje te opet sjajiš u društvenim kontaktima. Pun Mjesec (9.) u Djevici donosi još malo nejasnoća kod kuće, zbog čega trebaš postaviti ravnotežu u obavezama između doma i posla.

Sunce ulazi u Ovna (19.), što je tvoja zona društvenih aktivnosti i prijatelja, a Mladi Mjesec u istom znaku posebno je važan: u fokusu su novi počeci (proljetno buđenje!), kao i postavljanje svježih, važnih ciljeva za cijelu godinu. Oko 21. rješavaš neku važnu novčanu situaciju pod pritiskom, ali zadrži kontrolu bez nametanja; ovo je težak i izazovan aspekt Marsa i Plutona, stoga budi oprezna. Još 3. si osjetila Saturnov ugriz prije odlaska iz te zone, pa sada možeš smisliti energično rješenje.

Ljupka Venera je od 4. u Biku, tvojoj zoni izolacije i unutarnje psihologije. Ovo je dobar period za opuštanje nasamo, uživanje u privatnim zadovoljstvima, ali i prepuštanje strastvenim, uzbudljivim trenucima s partnerom, iza zatvorenih vrata (8.). Zadovoljstvo, optimizam i sreću u emocionalnom izražavanju posebno donosi 27., ali i 28. kad se produbljuje seksualni intenzitet, koji pomaže u transformaciji ustajalih odnosa.

Mars se pridružuje Saturnu u Vodenjaku (30.), a već sljedeći dan donosi spoj tih energija, a on je često destruktivan. Koristi hladnu, kalkuliranu logiku i učinkovito riješi teške poslove. Nešto treba potpuno razgraditi (srušiti) prije nego kreneš graditi na novim temeljima. Neka te ne hvata panika, dugoročno je to ono što ti treba.

Povoljni dani:2., 3., 19., 20., 22., 23., 28., 29., 30.
Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.  

RAK

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom u zoni partnerstva. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine i znanje koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde. Ova zona se odnosi na dijeljene financije i resurse te emocionalnu potporu. Moraš biti veoma organizirana kad su u pitanju novčane obveze.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost u partnerskim odnosima i životnim planovima. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je potreba za odgovornosti kad su u pitanju tvoji postupci u važnim vezama. Bitno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.

Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga sve se raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj planova i djeluj na temelju instinkta.

Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime donosi odlične uvjete u društvenim aktivnostima. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, stoga je dobra zabava zagarantirana, a u izlascima ćeš šarmirati okolinu pa slobodne Račice mogu upoznati i nekog posebnog.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u taj znak (19.), čime naglašava pitanja karijere i profesionalnih tema. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa.

Mjesečni aspekti

Ovaj mjesec donosi pregršt interpersonalnih izazova od brojnih planeta u Jarcu, tvojoj zoni partnerstva i najvažnijih odnosa, a tu je i energični Mars koji podiže ton cijeloj priči. Srećom, aspekti u koje ta grupa planeta ulaze su povoljni i pružaju priliku za duhovni rast, širenje horizonata u suradnji s važnom osobom, ali i rad i ostvarenje ciljeva te bliskost s prijateljima i grupama istomišljenika. Svejedno, moraš pokazati svu svoju snalažljivost. S obzirom da je Merkur još retrogradan do 10., najbolje je da analiziraš sve mogućnosti; ostani fleksibilna, jer planovi moraju biti spremni za prilagodbu kako bi održala ritam promjena.

Saturn i Venera tvore izazovan aspekt (3.) i čini se da s partner ili autoritet na poslu stavljaju zid pred tvoje ambicije, no već 8. uzbudljiv spoj Venere i Urana mogu donijeti neobičnu osobu koju upoznaješ preko prijatelja ili prilikom izlaska. Trese te ritam ljubavi ili novca, a nagla privlačnost gura te prema uzbuđenju.

Pun Mjesec (9.) u Djevici donosi nešto konfuzije u stavovima, a razmišljanje i logika su zamućeni, pa je dobro koristiti intuiciju u važnim komunikacijama. Sve će se razbistriti nakon što Merkur krene u direktan hod (10.) pa je donošenje odluka puno lakše.

Instinkti ti rade gotovo nepogrešivo, stoga suparnike lako nadvladavaš i bez problema pridobivaš druge kroz razumijevanje. Istovremeno, radi na poboljšanju svakog odnosa, ali uključi i vlastiti razvoj. Za to imaš potrebne energije i entuzijazma, što rezultira rastom statusa.
Sunce prelazi u znak Ovna, pa se fokus prebacuje na profesionalne napore. Odluke možeš donositi u hodu, a rezultati su iznenađujuće dobri. Neki pritisak na poslu traži čvrste stavove i kontrolu, ali vodi računa o egu autoriteta, jer dvoje ne može dominirati. Mladi Mjesec u toj zoni (24.) posebno je snažan: iskoristi svoje emocionalno gorivo u inicijative, jer su važne u ostatku godine.

Tražiš li ljubav, u novom ili postojećem odnosu (ili veću povezanost s prijateljima), najbolji dani su 27.-28.; sretne okolnosti otvaraju put prema onome što želiš, pa možeš uživati u obilju zadovoljstva, sreće i ljubavi. Strast je prisutna u visokom intenzitetu, a sve pomaže u rastu i ispunjava te optimizmom.

Saturn prelazi u Vodenjaka (21.), tvoju zonu dijeljenih financija, obaveza, dugova, osiguranja i zajedničkih resursa, pa moraš biti oprezna i ne ulaziti u previše novih zaduženja. Savjetujem ti konzervativan pristup, a upozorenje dolazi u zadnjim danima ožujka, kad se spaja energija Marsa sa strogim i tvrdim Saturnom; nastoj hladno i kalkulirano preusmjeriti te teške vibracije u konstruktivno stvaranje i građenje novih temelja.

Povoljni dani:4., 5., 11., 15., 19., 23., 29., 31.
Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom u zoni rada i zdravlja. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine i znanje koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde. Ova zona se kod tebe odnosi na partnerstva i najvažnije saveze. Ako si u vezi, ona postaje ozbiljnija; ne stoji li odnos na dobrim temeljima, pojavljuju se pukotine jer možda shvaćaš da to nije ono pravo.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost u radnim aktivnostima i financijskim obavezama. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je potreba za odgovornosti kad su u pitanju tvoji postupci na poslu ili briga o fizičkom zdravlju. Bitno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.
Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga sve se raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj planova i djeluj na temelju instinkta.

Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime donosi odlične uvjete u profesionalnim aktivnostima i karijeri. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, stoga možeš očekivati podršku nadređenih i otvoren put za napredovanje.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u taj znak (19.), čime naglašava teme putovanja, obrazovanja i šire životne vizije. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa.

Mjesečni aspekti

Energije veće grupe planeta u Jarcu i tvojoj zoni rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja, govore kako si opterećena zadacima, na što najviše upućuje aktivni Mars. Odmah treba reći da moraš pravilno rasporediti snage i naći dovoljno vremena za redoviti odmor i spavanje jer ćeš osjećati iscrpljenost, bez obzira na zadovoljstvo uspjesima. Dobro se organiziraj, pa ćeš sve zajedničke financijske poslove riješiti na svačije zadovoljstvo jer je ovo mjesec kad ti puno toga polazi za rukom.

Nakon pada raspoloženja oko 3., brzo ćeš se oporaviti jer ulazak Venere u zonu karijere donosi naklonost šefova i otvoreni put prema napredovanju; njen spoj s Uranom (8.) označava iznenadnu priliku za napredovanje, neko priznanje ili bonus za dobro obavljen posao. Alternativno, moguć je i neki vrući susret s osobom koju upoznaješ preko posla. Sunce i Neptun u zoni emocionalnog dijeljenja (i financija) odlično povezuju planete u polju rada s Venerom u sektoru profesionalnih uspjeha. Samopouzdanje ti je na visokoj razini, sjajno koristiš intuiciju, pa si sposobna poboljšati svaki projekt, ali istovremeno i sebe samu.

Pun Mjesec (9.) u polju osobnih financija traži brzu akciju, ali moraš paziti jer je puno konfuzije i nejasnoća. Nakon što Merkur krene u direktni hod i uđe u Ribe (15.), posveti se podmirenju svih otvorenih obaveza. Od 19., Sunce je u Ovnu i tvojoj zoni putovanja, širenja horizonata, obrazovanja i pravnih poslova, a Mladi Mjesec (24.) posebno naglašava nove početke u tim temama. Sada je tvoja inicijativa veoma važna, jer tako postavljaš smjer za ostatak godine. 

Na poslu pokaži svu sposobnost preuzimanja kontrole, ali bez nametanja ega (22.), možda usred neke krize ili pritiska. Među najboljim danima ožujka su 27. i 28., kad uspješan dovršetak radnog projekta donosi obilje sreće, uspjeha, novca ili ljubavi. Intenzivno pokazuješ strast, bilo zbog uspjeha ili želje za daljnjim rastom.

Važan događaj je ulazak Saturna u polje partnerstva (21.); na ovom mjestu Saturn donosi ili traži ozbiljnost pa često označava ulazak u brak ili pokazuje pukotine u odnosu koji nije dobar. Zadnji dan mjeseca na to mjesto stiže i Mars, a u spoju s hladnim i trezvenim Saturnom postavlja granice kojima određuješ vrijeme za druge. Naravno, moguć je i prekid neke veze ili samo želiš jasno odrediti svačiji prostor. To, jasno, može dovesti do sukoba.

Povoljni dani: 6., 7., 11., 19., 20., 23., 28., 29.
Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mje0seca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom u zoni ljubavi i kreativnosti. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine i znanje koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde. Ova zona se kod tebe odnosi na rad, svakodnevne obaveze i fizičko zdravlje, stoga moraš unijeti više discipline u napore i brigu za sebe.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost u svim osobnim i grupnim projektima. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je tvoja odgovornost kad su u pitanju odnosi s prijateljima te postavljanje ciljeva. Bitno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.

Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga se sve raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj planova i djeluj na temelju instinkta.

Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime donosi svoj odličan utjecaj u komunikacije i stavove, a kontakti su ugodni i šarmantni. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, stoga ćeš biti vedrija, a možeš naići i na nekog tko dijeli tvoje ideje.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u taj znak (19.), čime naglašava temeosobnih financija, prihoda i troškova. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa.

Mjesečni aspekti

Sve do 19., dobri odnosi u važnim vezama, privatnim ili poslovnim, podižu tvoje raspoloženje. Sunce i Neptun u nasuprotnom znaku Riba bacaju svjetlo na doprinos koji ti ili drugi imaju na vaše živote. Naravno, vodi računa da je tvoj vladar Merkur još uvijek retrogradan u prvih deset dana pa nemoj vjerovati ničemu što zvuči predobro da bi bilo istinito, jer vjerojatno i je. Tek od 15., nakon što si prikupila dovoljno informacija, možeš donijeti i konkretne odluke ili se bolje upoznati s nekim tko te interesira (ako nisi u vezi). Čak i ako jesi, sad je slika jasnija i manje je nesporazuma. Planeti iz ove zone stvaraju odlične aspekte prema grupi planeta u polju ljubavi, kreativnosti, zabave i djece, kao i prema Veneri i Uranu u sektoru širenja horizonata, životne filozofije, putovanja i obrazovanja.

No, krenimo redom: oko 3., hladni Saturn s Venerom ulazi u izazovan aspekt, pa može doći do hlađenja emocija i neraspoloženja, no to nije dugog vijeka. Ako je u pitanju i neki prekid, brzo se javljaju novi interesi. Cijeli mjesec ovdje se nalazi energični Mars, koji jača tvoje apetite i čini te veoma aktivnom. Venera se spaja s Uranom (8.) pa te trese ritam ljubavi na temelju nagle privlačnosti. Možda je riječ o iznenadnom prilici za putovanjem ili nekog u takvim okolnostima upoznaješ, a podiže ti uzbuđenje. Pun Mjesec u tvom znaku (9.) unosi još malo konfuzije i nejasnoća; zapitaj se što dosita želiš u vezi i riješi to nakon 10. Sve ostalo ukazuje na pozitivan razvoj događaja, s postojećom osobom ili nekim novim.

Polje ljubavi odnosi se i na kreativne napore, pa iskoristi sve svoje talente za izražavanje u radnim projektima, jer sada intuitivno sve dobro razumiješ, a energiju usmjeravaš točno kamo treba. Ljudi ti vjeruju, a imaš i dobre instinkte za nadvladavanje suparnika te pridobivanje drugih kroz razumijevanje. Spoj Marsa i Plutona (24.) u zoni ljubavi i kreativnosti vrlo je izazovan aspekt, pa moraš pokazati sposobnost rješavanja krizne situacije pod pritiskom, dok tražiš kontrolu i agresivnu odlučnost. Da bi je svladala, a ne dominirala, trebaš zadržati dostojanstvo. 

Sunce ulazi u Ovna (19.), tvoju zonu dijeljenih resursa i financija, dugova, kredita i sličnih obaveza, a tu se pojavljuje i Mladi Mjesec (24.). Ovo označava važan novi početak, zato pokaži inicijativu u temama dijeljenih resursa ili intimnog života. Među najboljim danima mjeseca su oni 27.-28., kad neki kreativni uspjeh snažno podiže optimizam; možeš očekivati uspjeh u financijama, projektima, ali i ljubavi.  Obuzima te sreća, zbog čega pokazuješ i intenzivnu strast. Ovo su dobri aspekti za ljubavni život: sve ovisi o tebi jer ti je put otvoren.
Naravno, treba posvetiti pažnju i izazovima.

Saturn ulazi u zonu rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja (21.), a to moraš shvatiti veoma ozbiljno. Saturn je planet koji donosi teret obaveza i odgovornosti u svaku životnu sferu. Spoj s agresivnim Marsom (31.) traži hladnu učinkovitost i dobro kanaliziranje potencijalno destruktivne energije. Napori su veliki, zato ostani suzdržana i koristi svoj smisao za logiku. Također, pripazi na zube i gležnjeve zbog mogućih ozljeda.

Povoljni dani:8., 9., 14., 15., 19., 23., 28., 29.
Izazovni dani:2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom u zoni doma i obitelji. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine i znanje koje koriste svima, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde. Ova zona se kod tebe odnosi na ljubav, kreativnost i djecu. Stvari u kojima si uživala (možda neki tvoj kreativni talent), sad mogu izgledati kao obaveza, naročito ako od njih zarađuješ.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost u poslu i kućnim obvezama. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je tvoja odgovornost kad su u pitanju postupci u vezi doma i obitelji. Bitno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.

Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga se sve raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj planova i djeluj na temelju instinkta u radnim projektima.

Tvoja Venera ulazi u Bika kojim također vlada (4.), čime donosi svoj odličan utjecaj u teme dijeljenih financija i resursa te intimnih potreba. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, stoga ćeš lakše rješavati otvorena pitanja i biti zadovoljnija emocionalnim životom.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u taj znak (19.), čime naglašava pitanja partnerstva svake vrste. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa.

Mjesečni aspekti

Dok se Sunce nalazi u Ribama (do 19.), radne obaveze i zdravlje su prioritet. Merkur je retrogradan do 9., pa odgodi važne odluke ili potpise na ugovore za dane nakon 15. Posebno je naglašeno četvrto polje doma, obitelji i privatnih poslova, jer planetarne aktivnosti grupe planete traže od tebe puno energije, najviše zbog prisutnosti aktivnog Marsa. Sunce u vatrenom Ovnu (od 19.) prebacuje fokus na partnerstva i sve važne odnose u ostatku mjeseca.

Krenimo redom: tvoj vladar Venera prije izlaska iz Ovna doživljava hladan tuš od grubog Saturna, a riječ je o članu obitelji koji se postavlja vrlo autoritativno i strogo. Ipak, brzo se javlja neočekivana dobra prilika u financijama (8.): možda je riječ o nekom bonusu ili sličnoj nagradi. Naravno, to je i polje intimnosti pa možeš iskoristiti trenutke za prepuštanje strastvenim zagrljajima. Radiš li neki projekt vezan uz dom i stanovanje (renovacija, poslovi s nekretninama), ovej mjesec ti pruža podršku, dok pokazuješ sve svoje kreativne, ali i organizatorskesposobnosti. Mars ti daje dovoljno energije, a svako malo te obuzima zadovoljstvo učinjenim. Uspijevaš zatvoriti financijsku konstrukciju, pa se oduševljeno bacaš na posao. I opet, može biti da napokon uživaš u odličnim odnosima s članovima obitelji ili predanim partnerom.

Neki veći izazov moraš svladati oko 22., a tada pokazuješ i svoju čvršću stranu, kao i odlučnost. Najveća nagrada stiže u danima 27.-28., kad su svi sretni i zadovoljni, pa uživate u ljubavi, ali i strastvenim trenucima.

Sunce u fokus stavlja partnerske odnose u fokus od 19., a sve potvrđuje i Mladi Mjesec na istom mjestu (24.): ovo je važan trenutak kad trebaš koristiti svoju emocionalnu stranu u inicijativama. Slobodne Vage mogu započeti novu vezu.

Saturn ulazi u zonu ljubavi, kreativnosti i djece (21.), što donosi ozbiljnost u ove teme. Neki kreativni talent ili hobi sada može postati izvor prihoda, zbog čega ćeš nešto manje uživati i više sve shvaćati kao obavezu. Spoj Marsa i Saturna (31.), traži ogromnu kontrolu i disciplinu u emotivnim odnosima s ljubavnim partnerom (ili djecom), te postavljanje jasnih granica. Naravno, ne uspiješ li u tome, moguć je i prekid veze.

Povoljni dani:10., 11., 13., 19., 20., 23., 28., 29.
Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

ŠKORPION

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom u zoni komunikacija. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine i znanje koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde. Ova zona se kod tebe odnosi na dom i obitelj, stoga moraš unijeti više discipline u napore kako bi održala ravnotežu. Situacija će se iskristalizirati i tražit će se rješavanje otvorenih pitanja.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost u komunikacijama i intelektualnom radu. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je tvoja odgovornost kad su u pitanju tvoje ideje i stavovi. Bitno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne vrijednosti.

Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga se sve raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj planova i djeluj na temelju instinkta u ljubavnim vezama i kreativnim naporima.
Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime donosi svoj odličan utjecaj u partnerske odnose i najvažnije saveze. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, stoga ćeš biti vedrija, a možeš naići i na nekog tko dijeli tvoj pogled na svijet.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u taj znak (19.), čime naglašava radne aktivnosti i zdravlje. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa.

Mjesečni aspekti

Dok se Sunce nalazi u senzitivnim Ribama (do 19.), zajedno sa sanjivim Neptunom, možeš upogoniti svoje mistične moći, prirodnu seksualnost i energiju iscjeljivanja. Okolina je svjesna tvoje karizme i divi joj se. Ožujak tako daje priliku za prepuštanje idiličnoj atmosferi ljubavi, no posebno iskričav trenutak dolazi oko 8., kad se spaja slatka Venera i nepredvidljivi Uran u zoni partnerstva: ovaj vrući kontakt je nabijen seksualnom energijom i uzbudljivom, naglom strasti.

Najviše planetarnih aktivnosti i dalje možeš očekivati u zoni komunikacija, razmišljanja, stavova, ideja, učenja i intelektualnog rada, gdje praktično djeluješ na temelju transformacije koja se zbiva nekoliko posljednjih godina. Energični Mars donosi povećani broj interakcija, a ti žustro okolini objašnjavaš svoje stavove. Samo pazi da u tome ne pretjeraš (22.) i ne pređeš granicu agresivnosti i nametanja svog mišljenja. Među brojnim ljudima koje upoznaješ, puno je onih koje šarmiraš svojim magnetizmom, ali i kreativnim talentima.

U vrijeme Punog Mjeseca (9.), na pomalo konfuzan način tražiš više druženja s prijateljima u izlascima, ali i rad na važnim ciljevima. Merkur tih dana prestaje s retrogradnim hodom, pa se komunikacije olakšavaju, a razgovori i ideje se uglavnom vrte oko ljubavnih i kreativnih tema. Od 19., Sunce je u zoni rada, obaveza i zdravlja, a Mladi Mjesec (24.) posebno naglašava ovo polje. Važno je odrediti radne projekte za ostatak godine, no isto tako posvetiti pažnju svom zdravlju kroz program vježbanje i pravilne ishrane.

Najbolji dani ožujka su 27.-28., kad sklad u najvažnijoj vezi podiže optimizam, osjećaj sreće, poslovnog ili ljubavnog uspjeha. Intenzivna strast je karakteristična za tebe pa ćeš joj se prepustiti s punim žarom. Jedino trebaš voditi računa o ulasku Saturna u polje doma i obitelji, jer sada situacija postaje ozbiljnija; kritičan dan je 31., kad se ovaj strogi planet spaja s Marsom. Može doći do oštre svađe s članom obitelji, strukturnih problema u domu ili neke nezgode. Ostani čvrsta i riješi teške poslove na mudar i suzdržan način, te započni novi ciklus građenja.

Povoljni dani:12., 14., 15., 19., 22., 23., 28., 29.
Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom u zoni prihoda. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine i znanje koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde. Ova zona se kod tebe odnosi na komunikacije, ideje i stavove, kraća putovanja te blisku rodbinu.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost u zarađivanju i odnosima s članovima obitelji. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je tvoja odgovornost kad su u pitanju postupci vezani za financijsku situaciju. Bitno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.

Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga se sve raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj privatnih poslova i djeluj na temelju instinkta.

Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime donosi svoj odličan utjecaj  na radnom mjestu, u odnosima s kolegama te podiže optimizam. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, stoga ćeš biti vedrija; pripazi na unos masti i šećera u organizam.
Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u taj znak (19.), čime naglašava teme ljubavi, kreativnosti i odnosa s djecom. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa.

Mjesečni aspekti

Grupa planeta, među kojima je i tvoj sretni vladar Jupiter, stvara najveću aktivnost u tvojoj drugoj astrološkoj kući novca, prihoda i vrijednosti. Tu je i aktivni Mars, pa si uglavnom usmjerena na tu zonu, kako u prihodima, tako i u troškovima, kojih može biti više nego inače. Srećom, aspekti u koje ulaze su uglavnom jako povoljni, uz oprez pri nekim izazovnim. Takav je odnos Saturna s Venerom (3.) pa neki događaj povezan s poslom može donijeti hladan ugriz i donijeti izdatak vezan uz ljubav, kreativni projekt, djecu ili neko rizično ulaganje.

No već 8., Venera se u zoni rada (i zdravlja) spaja s nepredvidljivim Uranom; javlja se prilika za neočekivani priljev od radne aktivnosti. Alternativno, može označavati vrući kontakt s nekim koga upoznaješ preko posla, uz veoma uzbudljive trenutke. Ako ti zatreba pomoć, možeš računati na članove obitelji, koji te podržavaju na svaki način. U financijskim poslovima se osloni i na intuiciju, jer su ti sada instinkti veoma jaki. Uzmi u obzir da je Merkur retrogradan do 10., a od 15. je ponovo u Ribama, pa razmišljaš i razgovaraš kod kuće o privatnim poslovima.

Pun Mjesec (9.) traži posvećivanje i profesionalnim obavezama, te uspostavljanje ravnoteže vremena između doma i posla. I dalje trebaš raditi na reorganizaciji i uspostavljanju boljih primanja, zbog čega je dobro stalno tražiti nove izvore prihoda. Energije i entuzijazma imaš, pa s punim samopouzdanjem kreni u nove pothvate.

Za to pričekaj ulazak Sunca u Ovna (19.), ali i pojavu Mladog Mjeseca u istom znaku, tvojoj zoni kreativnog izražavanja i ljubavi. Ovo je veoma važan trenutak, kad trebaš pokazati punu inicijativu i smisliti način za iskorištavanje svih svojih talenata. Najbolji dani za povećanje prihoda su 27. i 28., kad ti se podiže optimizam, obuzima te osjećaj sreće i obilja pa odmah kažeš "sve će biti dobro"! Ovo je prilika i za uživanje u ljubavnim pothvatima, pa prihvati i ovaj nebeski dar. Strastveni intenzitet vlada željama i privlačnostima, što pomaže u rastu najljepših emocija, novca i utjecajnih resursa.

Budi oprezna oko 22., i kontroliraj potrošačke navike: trebaš se pozabaviti nekom kriznom situacijom, no kontroliraj reakcije i ostani malo konzervativna. Sigurno pomaže što zonu osobnih financija napušta ograničavajući Saturn (21.), koji sad dolazi u polje komunikacija, prometa, ideja i bliske rodbine. Zadnji dan mjeseca ovdje se spaja s agresivnim Marsom, a to može označavati pritisak od strane braće ili sestara ili primaš neugodnu vijest; dobro procijeni svoje riječi prije nego ih izgovoriš i ne ulazi u sukobe. Posebno oprezna budi u prometu.

Povoljni dani:13., 14., 16., 19., 20., 22., 28., 29.
Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom u tvojoj zoni identiteta i karaktera. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine i znanje koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde. Ova zona se kod tebe odnosi na osobne financije i zaradu pa je potreban oprezniji pristup i discipliniranost.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost kroz osobni razvoj. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je tvoja odgovornost kad je u pitanju predstavljanje svoje slike drugima. Bitno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.

Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga se sve raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj ideja i djeluj na temelju instinkta.

Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime donosi svoj odličan utjecaj u ljubavne teme, kreativne napore i odnose s djecom. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, stoga imaš priliku dobro se zabaviti, uživati u najljepšim emocijama i pokazati svoje talente.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u taj znak (19.), čime naglašava dom, obitelj i privatne poslove. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa.

Mjesečni aspekti

U Jarcu su i dalje najveća planetarna zbivanja, a Mars ti daje dodatnu energiju za sve što želiš postići; ostani praktična, jer to je za tebe uvijek najbolji recept. Oko 3., tvoj strogi nastup malo hladi odnose kod kuće, zato nemoj biti pregruba. Zadrži odluke u glavi sve dok nisi potpuno sigurna u njih, a najbolje nakon što Merkur prestane s retrogradnim hodom (9.). Nakon 15. ti je i intuicija veoma jaka, pa se možeš osloniti na svoje instinkte cijeli mjesec.

Venera se spaja s nepredvidljivim Uranom (8.) u zoni ljubavi, a to je dan koji ti može donijeti uzbudljive trenutke s dragom osobom ili navalu kreativnog izražavanja. Komunikacije se poboljšavaju nakon 10., pa s puno razumijevanja u kontaktima izvlačiš veliku korist za sebe, ali i upoznaješ brojne zanimljive ljude.

Sunce ulazi u zonu ljubavi i kreativnosti (19.) i potpuno prebacuje fokus na tu zonu; iskoristi sve svoje talente i energično preuzmi kontrolu nad svojim izražajem, a to vrijedi i za ljubav. Mladi Mjesec (24.) na istom mjestu posebno naglašava tvoje inicijative; naravno, moguć je i početak nove veze. Već 27. i 28. obasuta si osjećajem sreće i optimizma, kroz obilje dobrih emocija, uspjeha ili novca. Pokazuješ i koliko strastvena možeš biti, u intenzivnim privlačnostima koje ti pomažu u rastu.

Tvoj vladar Saturn napušta Jarca i ulazi u zonu novca i vrijednosti, a već 3. ulazi u izazovan spoj s Marsom na 1. stupnju Vodenjaka: pomalo kritična situacija kad je riječ o prihodima traži od tebe hladnu, proračunatu reakciju i zadržavanje kontrole.

Povoljni dani:11.-20., 22., 23., 28.

Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u tvoj znak, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom u zoni unutarnje psihologije, tajni i izolacije. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš te kultivirati vještine i znanje koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde. Ova zona se kod tebe odnosi na identitet, sliku kojom se predstavljaš drugima i životni pristup.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost u stvaranju prihoda. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je tvoja odgovornost kad su u pitanju psihološka stabilnost i rješavanje unutarnjih problema. Bitno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.

Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga se sve raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj planova i djeluj na temelju instinkta u osobnim financijama.

Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime donosi svoj odličan utjecaj u dom i odnose s članovima obitelji. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, stoga ćeš biti vedrija, možeš preurediti dom i ugostiti drage prijatelje.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u taj znak (19.), čime naglašava komunikacije, ideje, stavove i odnose s bliskom rodbinom. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa.

Mjesečni aspekti

Nedostatak mentalne jasnoće je još prisutan, dok Merkur ne prestane s retrogradnim hodom; do 10. još provjeravaj činjenice i istraži sve što treba. Nakon toga možeš krenuti s odlukama, a iza 15. se one odnose najviše na osobne financije. I dalje je grupa planeta u tvojoj 12. astrološkoj kući psihologije, izolacije i ograničenja, a tu je i Mars pa trebaš aktivno raditi na čišćenju svega što ti više ne koristi i opterećuje te. Srećom, okolnosti su dobre u ožujku; ipak, teško je raditi promjene na sebi. Jedan od ključnih trenutaka dolazi 22., kad trebaš riješiti kriznu situaciju i odlučno nastaviti s transformacijom. Prekini štetne mentalne navike, preuzmi kontrolu nad svojim mislima, jer sad je pravi trenutak za to.

Smirit će te i manje brige oko novca, jer ćeš intuitivno znati što treba napraviti. U sebi postaješ stabilnija, pa sve privatne poslove i one u vezi doma ili obitelji rješavaš uz sjajno raspoloženje, a to se nastavlja podizanjem optimizma; kao lavina! Riješi neko otvoreno pitanje financijskih obaveza oko 9. u vrijeme Punog Mjeseca, samo pazi jer je konfuzija još uvijek prisutna. Sjajan aspekt dolazi 8., kad se ljupka Venera spaja s tvojim nepredvidljivim vladarom Uranom: možda seliš na bolju lokaciju, smišljaš odlično rješenje oko preuređenje doma ili se prepuštaš neočekivanim i uzbudljivim ljubavnim vibracijama. Još bolji dani su oni 27.-28., kad te obuzima osjećaj sreće i zadovoljstva postignutim uspjehom. Strast je intenzivna i pomaže u tvom rastu.

Ulazak Sunca u zonu komunikacija, ideja i intelektualnog rada (19.), zajedno s pojavom Mladog Mjeseca (24.) na istom mjestu, označava početak novog ciklusa. Pokaži inicijativu u predstavljanju novih stavova, jer će to vrijediti za ostatak godine. Ostani optimistična!

Saturn izlazi iz zone psihologije i ograničenja te prelazi u tvoj znak. Sad postaješ ozbiljnija i vrijeme je za discipliniranu organiziranost u svakom aspektu života. Od tebe će tražiti analizu životnih ciljeva, uključujući i one koji se tiču slike koju projiciraš u okolinu. Disciplina je zaista tvoj najbolji prijatelj jer Saturn vlada osobnim odgovornostima i zakonom uzroka i posljedice. No, odmah slijedi veliki test tvoje izdržljivosti i sposobnosti kontroliranja reakcije, jer se taj tvrdi planet spaja s agresivnim Marsom (31.). Ostani hladna, kalkulirano učinkovita, a najbolje je zastati i dobro razmisliti prije nego nešto učiniš ili kažeš. Suzdržanost je potrebna kako bi započela novu gradnju. Također, budi veoma oprezna kako ne bi došlo do neke nezgode.

Povoljni dani:11., 15., 19., 20., 22., 23., 28., 29.
Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom u zoni društvenih aktivnosti i prijatelja. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine i znanje koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde. Ova zona se kod tebe odnosi na psihološko zdravlje i unutarnju stabilnost. Saturn na ovom mjestu traži dovršetak svih otvorenih poslova; pazi da ne upadaš u loše raspoloženje.

Dobar odnos Jupitera i tvog vladara Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost u poslu i najvažnijim odnosima. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je tvoja odgovornost kad su u pitanju postupci u ljubavi, u kreativnim naporima ili prema djeci. Bitno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.

Tvoj vladar Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga se sve raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj planova i djeluj na temelju instinkta u vezama.

Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime donosi svoj odličan utjecaj u teme obrazovanja, putovanja i životne filozofije, kulturnih aktivnosti te diže optimizam. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, stoga ćeš biti vedrija, a možeš naići i na nekog tko dijeli tvoj pogled na svijet.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u taj znak (19.), čime naglašava pitanja dijeljenih financija, novčanih obaveza te pitanja intimnosti. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa.

Mjesečni aspekti

Ovaj mjesec naglašava grupu planeta u Jarcu, što fokus stavlja na životne ciljeve, prijateljstva i grupne aktivnosti. Sunce i tvoj vladar Neptun su u Ribama, pa pokaži suosjećanje i prema samoj sebi. Osjetiš li da te se krivo razumije ili da si konfuzna, to je pokazatelj duhovnog rasta i postavljanja pravih pitanja. Važno je slušati unutarnji glas, a možda i kultivirati meditativnu praksu kako bi stvorila prostor potreban za odgovore.

Jupiter u praktičnom znaku Jarca donosi nadu kroz prijatelje i organizacije kojima pripadaš u svojoj zajednici. Ovdje je i energični Mars, pa se družiš s prijateljima, ali i aktivno radiš na ostvarenju zadanih ciljeva. Duženja i razgovori su puni suosjećanja i međusobnog razumijevanja, a čini se da si glavna poveznica između svih u društvu upravo ti. U takvim okolnostima nemoj se začuditi upoznaš li nekog posebnog (8.), tko ti podiže uzbuđenje u trenu, što može završiti u vrućim zagrljajima. Pun Mjesec (9.) traži od tebe baš odluku o vezi, iako nisi baš sigurna da znaš sve što je potrebno o drugoj osobi. Pričekaj da Merkur krene u direktan hod u tvom znaku (od 15.), pa ćeš moći sve bolje sagledati i donijeti odluku.

Intuicija ti radi jako dobro, zato se osloni na instinkte. Od 19., Sunce prebacuje fokus na materijalna pitanja, a i pojava Mladog Mjeseca u istoj zoni (24.) traži od tebe jasnu inicijativu i spremnost na povećanje prihoda u ostatku godine. Kad je riječ o ciljevima, vrijeme je da nešto odlučno promijeniš (22.), a rješenja koja donosiš u hodu daju iznenađujuće dobre rezultate. To će ti odmah podići optimizam, što možeš proslaviti s dragim ljudima (27.), ali možda i nekim posebnim u intenzivnim, strastvenim trenucima (28.).

Velika vijest je i dolazak Saturna u polje unutarnje psihologije, ograničenja i izolacije (21.). Ovo označava početak dužeg perioda u kojem moraš završavati sve otvorene stvari i poslove. Također, može na površinu iznijeti i podsvjesne frustracije, a prvi test je zaista prilično krizna situacija (31.); spoj Marsa i Saturna budi uspavani gnjev pa bi bilo dobro kontrolirati svoje reakcije, bez obzira na količinu ljutnje. Malo se ispuši, ali nastoj ipak hladno i s učinkovitom disciplinom izbaciti iz sebe sve što ti više ne koristi.

Povoljni dani:11., 15., 19., 23., 28., 29.
Izazovni dani: 2., 23., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.