Mjesečni horoskop za lipanj 2020.: Stižu i Mjesečeva i Sunčeva pomrčina

Dvije pomrčine obilježavaju ovaj mjesec – Mjesečeva (5.) i Sunčeva (21.), čime naglašavaju važnost osobnog sustava vjerovanja te prošlih lekcija prije započinjanja novih projekata, ali i obiteljskih odnosa

Mjesečni horoskop za lipanj 2020.: Stižu i Mjesečeva i Sunčeva pomrčina

Venera će završiti s retrogradnim hodom pa će se novčane i ljubavne teme polako vraćati u normalu , ali ne prije nego Merkur postane retrogradan (18.), zbog čega će i predizborna kampanja biti prepuna manipulacija i obmana. U srpnju (5.), baš na dan izbora, očekujemo još jednu Mjesečevu pomrčinu.

OVAN

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu. U sljedećih šest mjeseci mogao bi ti se javiti i netko iz inozemstva ili su planovi povezani sa stranim zemljama. I obrazovne teme sada kulminiraju. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane poslove.

Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u Raku (18.), pa su na redu kućne renovacije ili popravci. Bilo bi dobro organizirati neko obiteljsko okupljanje i razmijeniti uspomene i iskustva s dalekom rodbinom. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više unutarnje konfuzije ili zbunjenosti.
Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Dobro je što ćeš osjetiti nalet pozitivne energije, a i fizički apetiti će ti porasti. Sad možeš pokazati svoju najbolju stranu!

Mjesečni aspekti

Ne rješavaš se retrogradnih planeta ni ovaj mjesec: Venera će završiti svoje kretanje unatrag, ali Merkur donosi svoje komplikacije od 18. u zoni doma i obitelji, pa moraš biti oprezna u komunikaciji s ukućanima. Također, u svim poslovima vezanim uz dom, dobro provjeri sve činjenice; najbolje je ne kupovati kućanske uređaje do sredine srpnja.

Naglašene životne zone u lipnju će biti one intelektualnih aktivnosti, razmišljanja, ideja, komunikacija i kraćih putovanja; zatim, unutarnje psihologije, doma i obitelji i profesionalnih napora. U prvih devet dana mjeseca spajaju se Sunce i Venera, što ti donosi sposobnost procjenjivanja različitih točaka gledišta i obavljanje više zadataka u isto vrijeme, uz zadržavanje smisla za humor. Ovaj par se sukobljava s Marsom: pojačava ti se interes za suprotni spol i fizička zadovoljstva, ali ta energija stvara nesklad ako postoje skrivene tenzije. Postoje li i inače problemi u odnosu, može doći do svađa zbog ega, a sve zbog neizražene seksualnosti. Zato se čuvaj podsvjesnih motivacija; na testu je ispravnost tvojih stavova i mišljenja koja si zauzela prije cca šest mjeseci. Čuvaj se nestrpljivosti i iritabilnosti, jer će drugi biti kritički raspoloženi prema tebi.

Pomrčina Mjeseca (5.) donosi pitanje o temeljima tvog sustava vjerovanja ili života, u što spada i organizirana religija. Istovremeno, možeš tražiti i neko sportsko priznanje, kulminaciju teme putovanja ili nešto u vezi obrazovanja.

Napet odnos Sunca s Neptunom (7.-9.) stimulira kreativnost, ali može donijeti unutarnju konfuziju i razočaranje. Nastoj razjasniti što je tvoja vizija na svim važnim razinama i kako to materijalizirati. Idealiziranje nosi rizik, jer dozvoljava drugoj osobi nametanje svog ega. Izbjegavaj alkohol i sve što mijenja stanje svijesti. Ne zaboravi da Neptun kreće u retrogradni hod (23.), stoga će biti unutarnjeg nesnalaženja.

Dobre vijesti stižu na profesionalnom planu: od 17. do 21., Mars šalje pozitivnu energiju Plutonu i Jupiteru u zoni karijere. Sada treba nadoknaditi sve što je propušteno za vrijeme izolacije, no uz promjene originalnih planova akcije. Budi bez straha, bit će još bolji. Imaš dovoljno energije za svladavanje prepreka. Otvaraju ti se prilike za poslovne aktivnosti, a ono što je započeto će proći dobro. Ciljevi su jasni, a kvalitetno usmjeren napor i duševna sigurnost donijet će ostvarenje zacrtanog. Bit će nešto frustracija zbog odgoda, ali baš je to lekcija koju trebaš naučiti: svaki evolucijski proces zahtijeva vremena. Nemoj žuriti i preskakati faze: prilagodi se situaciji. Radiš napornije nego prije, ali retrogradni planeti još uvijek sve usporavaju. Marsov odnos sa Saturnom (27.-29.) daju ti veliku energiju u želji za uspjehom. Želiš se vratiti na prijašnju točku do kraja jeseni, a ovo je odličan aspekt za pažljivo planiranje i izvršenje projekata koji zahtijevaju izdržljivost i strpljivost. Nećeš pomicati planine, ali si sposobna za konstantan napor. Dobar je za timski rad, u kojem možeš biti predvodnik. Tvoj vladar Mars ulazi u Ovna (27.) i donosi ti veliku količinu energije, no zapamti da trebaš rasporediti snage na duži rok.

Od 20. je Sunce u Raku, pa prebacuje naglasak na dom i obitelj, stoga trebaš naći vremena i za najbliže te kućne obveze. Zadnji dan lipnja donosi više razgovora i dogovora, ali nemoj samo pričati, nego i slušaj. Čuvaj se nesporazuma, pazi na činjenice i rješavaj rutinske poslove oko dokumenata. Kroz komunikaciju s ukućanima, steći ćeš novo iskustvo i saznati nove stvari.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu. U sljedećih šest mjeseci važne će ti biti teme povezane sa zajedničkim resursima i financija te novčanim obavezama, ali i svemu što dijeliš s partnerom. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i komunikacije s obitelji te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane poslove.

Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u Raku (18.), pa su na redu kućne renovacije ili popravci. Bilo bi dobro organizirati neko obiteljsko okupljanje i razmijeniti uspomene i iskustva s dalekom rodbinom. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti. Pripazi na nesporazume u komunikacijama i budi spremna saslušati drugu stranu, a ne samo iznositi svoje viđenje.
I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više unutarnje konfuzije ili zbunjenosti oko ciljeva i želja.

Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), pa to može iznijeti neke unutarnje frustracije na površinu. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost i kontroliraj unutarnje nagone.

Mjesečni aspekti

Tvoja Venera će 25. napokon zastati i krenuti u direktni hod u zoni novca i vrijednosti, a do 20. je ova zona u glavnom fokusu. Od kraja mjeseca će se polako razjašnjavati novčana situacija. U spoju sa Suncem (3.) sposobna si gledati na stvari s različitih točaka gledišta i obavljati više toga istovremeno, ali sukob s Marsom govori kako ćeš ipak morati revidirati ciljeve i želje. Zadrži ego pod kontrolom i pripremi se na kritički odnos drugih; pazi na reakcije jer si sad nestrpljiva (2.-9.). Dobre ideje ti mogu pasti na pamet oko 4. ili upoznaješ nekog interesantnog i pametnog, pa ti novi interesi podižu uzbuđenje.

Spoj Marsa i Neptuna (12.-14.) može izazvati idealiziranje ciljeva (ili nekog prijatelja), čime riskiraš da druga osoba demonstrira svoju osobnost. Sunce i Neptun  stimuliraju kreativnost, ali ipak u novčanim poslovima može doći do razočaranja. Nastoj razjasniti svoju viziju i kako to materijalizirati.

Od 17.-30. sjajni aspekti u zoni dugoročne životne vizije, obrazovanja, pravnih poslova i izdavaštva otvaraju period za poteze prema realizaciji važnih životnih ciljeva, ali originalni plan ćeš morati mijenjati; bit će još bolji. Otvaraju ti se dobre prilike, naročito poslovne, a sve započeto ćeš završiti sa zadovoljstvom. Naravno, morat ćeš intenzivno raditi na transformaciji planova, što donosi određene frustracije, ali svaka evolucija zahtijeva vremena. Važno je ne preskakati faze jer ćeš se samo emocionalno iscrpiti. Želiš se što prije vratiti na zacrtani put i nastaviti s usponom, za što si spremna naporno raditi. U tome će pomoći i aspekt Marsa i Saturna (27.-29.) koji donosi veliku energiju u želji za ostvarenjem profesionalnih ciljeva. Ovaj put ukazuje na potrebu suradnje u timskom radu. Tvoja metodičnost i upornost koriste ti jer je sada važna izdržljivost i strpljivost u konstantnom naporu.

Od 20., Sunce prebacuje fokus na učenje, komunikacije, ideje, razgovore i kraća putovanja, no vodi računa da je Merkur retrogradan (od 18.) upravo u toj svojoj zoni, što znači da moraš biti oprezna kad nešto govoriš ili pišeš; mogući su nesporazumi, problemi u dogovorima, a sve činjenice i podatke treba dobro provjeriti. Sad nije vrijeme za nabavu tehničke opreme, naročito kućanskih aparata, s kojima bi i inače mogla imati problema. Bit će više razgovora i dogovora (30.), ali važno je saslušati i druge, a ne samo iznositi svoje ideje. U toj komunikaciji ćeš saznati nove, uzbudljive stvari, a neka dobra ideja može dovesti do nečeg veoma korisnog.

Tvoj vladar Venera ti nakon 25. vraća mir i bolje prosudbe u vezi novca i vrijednosti, pa ćeš bez obzira na retrogradne planete polako nastaviti sa stabilizacijom.


Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu kad su u pitanju tvoja partnerstva i veze. U sljedećih šest mjeseci jedan odnos će posebno važan, a može biti povezan i sa stranom zemljom. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje financijskih lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi, opet povezano s osobnim materijalnim statusom. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane poslove.

Ipak, sad će te dočekati tvoj retrogradni Merkur u Raku (18.), pa su na redu kućne renovacije ili popravci, ali moraš dobro paziti na sve financijske detalje. Bilo bi dobro organizirati neko obiteljsko okupljanje i razmijeniti uspomene i iskustva s dalekom rodbinom. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više unutarnje konfuzije ili zbunjenosti u pitanjima karijere ili javnog života.

Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje planove i želje, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Imaš veliku potrebu ponovo se družiti s prijateljima i dobro zabaviti.

Mjesečni aspekti
Opet je došao onaj mjesec kad tvoj misaoni vladar Merkur kreće u retrogradni hod (18.), ovaj put u tvojoj zoni novca i vrijednosti, a puno toga je povezano s domom i obitelji. Srećom, Venera u tvom znaku nakon 25. kreće u direktni hod, pa će se popraviti i ljubavna situacija ili ćeš bar znati na čemu si. I na novčana pitanja ćeš gledati realnije, dok Sunce u prva tri tjedan stavlja u fokus tebe i tvoje osobne projekte. Nadam se da ćeš iskoristiti ovaj mjesec za analizu svog stanja, a nakon toga krenuti u novu fazu.

Prvih deset dana pojačavaju sposobnost procjenjivanja različitih točaka gledišta i obavljanja više zadataka istovremeno, što je tvoja specijalnost. Interes za fizičke užitke je i dalje jak, ali ta energija može stvoriti nesklad ako postoje skrivene napetosti. Ovo može biti test kako bi otkrila koje osobine ega smetaju u odnosi, možda zbog neizražene seksualnosti ili baš prevelikom predavanju užicima. Ako si se upustila u odnos s nekom osobom iz prošlosti, od kraja mjeseca ćeš na sve gledati drugačije. Nestrpljiva si, nervozna pa trebaš paziti na reakcije. Neka dobra novčana ideja iz podsvijesti ti može pomoći (4.)

Pomrčina Mjeseca (5.) stavlja jaki emocionalni naglasak na rješavanje jednog partnerskog odnosa, sad ili u sljedećih šest mjeseci.
Druga naglašena zona je ona karijere i profesionalnih napora, a sukob s planetima u Blizancima stimulira kreativnost, ali može donijeti i konfuziju i razočaranje. Važno je iskoristiti ovaj aspekt kako bi razjasnila što ti je vizija i kako to materijalizirati. Nemoj idealizirati poslovne ideje i ne pretjeruj u naporima ako nisi siguran je li to pravi smjer kretanja. Od 23. će ti poslovna intuicija biti slabija, uz puno konfuzije.

Resursi koje dijeliš s partnerom veoma su važni od 17. do kraja mjeseca pa uz ustrajan napor i disciplinu možeš polako doći do točke na kojoj si bila prije početka krize. Naravno, puno toga treba prilagoditi i promijeniti, ali sve može biti i bolje. Reorganizirat ćeš novčane obveze i drugačije isplanirati ulaganja, samo je važno da ne brzaš: budi strpljiva i uporna. Transformiraj ciljeve i obavi sve što se nije dalo napraviti za vrijeme izolacije. Imat ćeš dovoljno energije za rad na ciljevima, uz pomoć prijatelja ili u timskom radu (od 27.). Važno je zadržati konstantan napor.

Od 20., Sunce prebacuje fokus na novčane poslove, ali moraš biti oprezna zbog retrogradnog Merkura: pažljivo pregledaj svu dokumentaciju, pazi na detalje i provjeri podatke dvaput. Ne kupuj tehničku robu, naročito kućanske aparate. Zadnji dan mjeseca razgovaraj s ukućanima oko novca, ali saslušaj i njihovo mišljenje i pazi na nesporazume. Sada možeš otkriti nešto novo i uzbudljivu ideju pretvoriti u financijsku korist.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.) u Strijelcu, a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu, a naročito je povezano s pitanjima svakodnevnog rada i zaposlenja te fizičkog zdravlja. Ulazak Sunca u tvoj znak Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa. Ovo je za Rakove veoma važna pomrčina jer naglašava važnost svih osobnih planova.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za unutarnjim rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane poslove.

Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u tvom znaku (18.), pa moraš paziti na komunikacije, nesporazume i krive informacije, naročito u odnosima s članovima obitelji. Puno je nejasnoća, stoga dobro provjeri sve informacije i činjenice prije nego s njima nastupiš pred drugima.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više unutarnje konfuzije ili zbunjenosti.
Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih poslovnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Dobro je što ćeš osjetiti nalet pozitivne energije pa možeš pokazati svoje jake strane.

Mjesečni aspekti

Pomrčine uvijek uključuju tvog promjenljivog vladara Mjeseca, pa na tebe nekako više djeluju. Njegova pomrčina (5.) stavlja u fokus radno pitanje, zaposlenje ili stanje na poslu, a može biti riječ i o nekoj zdravstvenoj situaciji. Možda te muči nešto s novcem (kao i mnoge druge), a Sunčeva pomrčina (21.) najavljuje novi osobni ciklus jer se pojavljuje u Raku. U središtu pažnje si ti i tvoji osobni projekti, tvoj identitet i osobnost.

Mjesec započinje sa Suncem i Venerom u zoni unutarnje psihologije i sukobom s Marsom i Neptunom u prvoj polovici mjeseca, u polju dugoročne životne vizije, obrazovanja i pravnih poslova te veza s inozemstvom: interes za fizičke užitke je jak, ali ima nesklada u energijama, naročito ako postoje skrivene tenzije. Ovo može biti test veze (pogotovo ako je tajna), pa dolazi do problema s egom. Drugi su vrlo kritični, zbog čega trebaš zadržati strpljivost i mir. Kreativnost je stimulirana, ali ipak može donijeti konfuziju ili razočaranje. Na svakoj razini trebaš razjasniti što je tvoja vizija. Čuvaj se idealiziranja druge osobe jer joj time možeš dati preveliku snagu. Izbjegavaj pretjerivanje u alkoholu, lijekovima i svime što utječe na svijest.

Druga polovica mjeseca donosi povoljnu energiju za razrješavanje važnih ciljeva u životu, naročito vezanim za partnerstva, posebno ona poslovna. Originalne planove treba mijenjati zbog ove nove situacije, ali imaš dovoljno energije za to. Retrogradni Merkur traži da budeš jako pažljiva kad su u pitanju ideje i misli, jer moraš biti sigurna da raspolažeš točnim informacijama i podacima, naročito u komunikaciji s drugima.

 Od 20., Sunce je u tvom znaku i potpuno te stavlja u fokus, tvoje poslove i interese. U partnerskim odnosima trebaš iskoristiti odlične aspekte jer sada dobro surađuješ s autoritetima. Ovo je vrijeme kad trebaš nadoknaditi sve propušteno zbog krize; neki možda tek sad mogu obnoviti vezu ili poslovne odnose. Uz intenzivan unutarnji rad i testiranje osobne etike, promoviraj uspjehe iz prošlosti. Bit će frustracija u postizanju ciljeva, ali uz dugotrajan trud i prilagodbu, možeš do jeseni vratiti stari sjaj.

Od 27., Mars je u zoni karijere, pa ćeš s puno svježe energije krenuti u nove profesionalne izazove, što ti može pomoći u rješavanju financijskih obaveza. Ne očekuj ništa brzo, već se pripremi za strpljiv i dugotrajan napor; dobra vijest je da će biti stalnih, polaganih pomaka.

U razgovoru s prijateljima možeš saznati uzbudljive, interesantne vijesti, stoga nastoj uključiti bližnje u svoja razmišljanja. Opet, retrogradni Merkur traži provjeru svakog podatka.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu u ljubavi, želji za uživanjem, kreativnom izražavanju i svemu vezanom s djecom. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane ciljeve.

Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u Raku (18.), pa su na redu kućne renovacije ili popravci. Bilo bi dobro organizirati neko obiteljsko okupljanje i razmijeniti uspomene i iskustva s dalekom rodbinom. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti. Malo ćeš biti zbunjena i konfuzna kad je u pitanju unutarnja psihologija, stoga se baci na provjeravanje činjenica i svih potrebnih podataka.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više unutarnje konfuzije ili zbunjenosti u pitanjima emocionalne povezanosti s partnerom i dijeljenim financijskim resursima.

Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Želiš ponovo raditi na svojim dugoročnim planovima, obrazovanju i putovati!

Mjesečni aspekti

U prvih desetak dana lipnja, Sunce i Venera iz zone društvenih aktivnosti, prijatelja te nada i želja daju ti priliku za hvatanje ritma s prijateljima, dok istovremeno radiš na ostvarenju ciljeva kroz kontakte s istomišljenicima i grupama kojima pripadaš. Nešto u vezi financijskih obaveza nije sasvim jasno, pa postoji nesklad zbog skrivenih napetosti. Pokušavaš podmiriti sve obaveze, ali time moraš prilagoditi i svoje planove. I drugi su vrlo kritični prema tebi, a tvoja visoka radna energija može te učiniti nervoznom. Kreativnost je stimulirana, ali zbog okoline može doći do razočaranja i konfuzije. Nastoj razjasniti što je tvoja vizija i kako to materijalizirati.

Pomrčina Mjeseca (5.), pojavljuje se u tvojoj zoni kreativnosti, ljubavi i djece, stoga ćeš u sljedećih šest mjeseci tražiti više zabave i uživanja u najljepšim emocijama. Moguće je i da ljubavni partner traži više pažnje.

Druga polovica mjeseca daje ti puno energije za radne napore i realizaciju važnih ciljeva, ali uz promjene originalnog plana akcije. Ne trebaš se bojati, sve može ispasti još bolje nego prije. Pozitivne planetarne energije otvaraju vrata poduhvatima; ciljevi su jasni, a dobro usmjeren napor i duševna sigurnost donose ostvarenje zacrtanog. Surađuješ sa šefovima i kolegama, kako biste obavili sve što je propušteno za vrijeme izolacije. Pazi na osobnu etiku i promoviraj uspjehe iz prošlosti. Ovo nije vrijeme za žurbu, već treba korak po korak obaviti svaku fazu. Kroz transformaciju napora i ciljeva napravit ćeš velike poteze kako bi osigurala uspjeh. Želiš se vratiti na točku na kojoj si bile prije krize, ali važno je biti strpljiv i discipliniran. Pažljivo planiraj projekte i uloži konstantan napor.

To vrijedi i za najvažniji partnerski odnos, jer će trebati vremena za vraćanje u isti, zajednički plan. Mars ulazi u Ovna (27.) i daje ti energiju za svaki osobni poduhvat i dugoročnu životnu viziju. Više razgovaraj s drugima, ali i razmišljaj nasamo, jer ćeš otkriti uzbudljive nove ideje koje ti mogu pomoći u profesionalnim naporima. Upravo pomrčina Sunca (21.) najavljuje fazu u kojoj se trebaš posvetiti svojoj duhovnoj strani, brizi za psihološko stanje. Odvoji vrijeme za odmor, jer su napori na poslu veliki.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu. U sljedećih šest mjeseci važna emocionalna tema je dom ili netko od članova obitelji i privatni poslovi. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za poslovnim i životnim rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane poslove.
Ipak, sad će nas sve dočekati tvoj retrogradni Merkur u Raku (18.), pa moraš provjeriti sve činjenice i podatke pri izradi planova i određivanju ciljeva. Bilo bi dobro organizirati neko obiteljsko okupljanje i razmijeniti uspomene i iskustva s dalekom rodbinom. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više konfuzije ili zbunjenosti u najvažnijim odnosima i partnerstvu; nešto baš i nije jasno ili nailaziš na neiskrenost.

Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Ovo je tvoja zona dijeljenih financija, novčanih obveza i emocionalne potpore.

Mjesečni aspekti

Mjesečeva pomrčina u Strijelcu (5.), naglašava dom i obiteljske odnose; netko od članova obitelji treba posebnu pažnju (možda roditelj), a to će biti važna tema u sljedećih šest mjeseci. Imat će velik utjecaj i na tvoju poziciju u životu, ali i na novčana pitanja.

Naglašena i povezana polja života u lipnju su ona partnerskih odnosa (i poslovnih) te karijere i profesionalnih napora. Dolazi do neslaganja i neshvaćanja, naročito ako postoje skrivene tenzije. Ovdje je na testu u borba ega, koja može smetati u komunikaciji.

Sposobna si procjenjivati različite točke gledišta i obavljati više zadataka u isto vrijeme, ali se čuvaj sukoba s autoritetima ili roditeljima. I drugi su veoma kritički nastrojeni prema tebi, ali se čuvaj nervoze. Kreativnost je stimulirana, ali svejedno može doći do konfuzije u odnosima i razočaranja. Moguće je da netko nije iskren prema tebi, iako nastojiš sve učiniti sa svoje strane. Sad ti je povećan interes za suprotni spol, a ako si u vezi, može doći do neslaganja s partnerom. Idealiziranje druge osobe joj samo daje veću moć nad tobom, zato zadrži integritet. Neptun je retrogradan od 23., pa će biti puno nejasnoća u glavnoj vezi.

Odlični aspekti podržavaju kreativne napore, ali i rad na poboljšavanju ljubavnih odnosa s partnerom, ako je u vrijeme izolacije došlo do napetosti. Ako si imala neke kreativne projekte koji su bili stavljeni na čekanje, sad ćeš ih promijeniti, ali mogu biti još bolji. Sunčeva pomrčina (21.) naglašava važnosti jednog velikog cilja u sljedećih šest mjeseci, a može biti vezan za obitelj. Oslobodi se strahova jer imaš dobru viziju, optimistična si i otvorena za suradnju. Promoviraj svoje uspjehe iz prošlosti. Trebaš puno nadoknaditi zbog propuštenog u krizi, ali nemoj brzati i sve radi sistematski. Neke Djevice će raditi na odnosu s djetetom.

Ulazak Marsa u Ovna (27.) i sjajan odnos sa Saturnom donosi veliku energiju i pojačava seksualnost, ali traži puno pažnje u rješavanju financijskih obaveza; koristi svoju sistematičnost. Nakon 25., Venera je direktna u zoni profesionalnih aktivnosti, pa će se s vremenom poboljšati i materijalna korist od posla.

Tvoj Merkur ovaj mjesec kreće u retrogradni hod u zoni društvenih kontakta i ciljeva, stoga može doći do nesporazuma i pogrešnih dogovora s prijateljima, a kod planiranja moraš sve dobro dvaput provjeriti. U aspektima s Uranom (4., 29.), Merkur donosi neke nove ideje. Razgovaraj s najbližim suradnicima i prijateljima, jer tako možeš otkriti nove, uzbudljive stvari. Samo uvijek dodatno provjeri sve činjenice i podatke.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu. I teme učenja i komunikacija sada kulminiraju. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Tvoja Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane poslove.

Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u Raku (18.), pa budi pažljiva u profesionalnim aktivnostima, kad je riječ o detaljima i činjenicama. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više konfuzije ili zbunjenosti na radnom mjestu ili po pitanju zdravlja.

Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Ovo je tvoje polje partnerstva i veza, stoga će ti interes za važnu drugu osobu biti pojačan.

Mjesečni aspekti

Sunce do 20. naglašava dugoročne životne ciljeve, a u istoj zoni se nalazi i tvoja Venera u retrogradnom hodu (do 25.). U prvim danima kod tebe postoji jak interes za radom, ali energija stvara nesklad, naročito ako postoje skrivene tenzije. Ovo može biti test veza s kolegama na poslu, kako bi se otkrilo koje osobine ega smetaju u odnosima. Postoje li inače problemi, može doći do svađa i frustracija. Spoj Sunca i Venere (3.) pokazuje da imaš sposobnost procjenjivanja različitih točka gledišta i obavljanja više zadataka u isto vrijeme. U prvih desetak dana prisutni su konflikti ega s drugima, pa se čuvaj podsvjesnih motivacija. Drugi su vrlo kritični prema tebi, zbog čega se moraš dobro pripremiti; čuvaj se nestrpljivosti i nervoze. Neka dobra ideja oko 4. može ti pomoći u poslovno-financijskim temama.

Pomrčina mjeseca (5.) naglašava važnost tvojih stavova i ideja te načina komunikacije. Pitaš se koja istina leži u temeljima tog sustava vjerovanja, a u sljedećih 6 mjeseci želiš dobiti priznanje za svoj rad. Kreativnost je na poslu stimulirana, ali ipak može doći do konfuzije i razočaranja. Ključno je iskoristiti napeti aspekt Sunca i Neptuna kako bi razjasnila što je tvoja prava vizija i kako to materijalizirati. Nemoj nikoga idealizirati, jer tako dozvoljavaš drugoj osobi da demonstrira svoj ego. Izbjegavaj i pretjerivanje u alkoholu ili lijekovima.

Druga polovica mjeseca donosi bolju atmosferu i povoljne prilike za realizaciju važnih ciljeva u životu, iako uz promjenu originalnih planova akcije. Sve je to vezano za situaciju u domu i obitelji. Imaš dovoljno energije za svladavanje prepreka. Započeti poduhvati proći će dobro. Samo je važno dobro usmjeriti napore, jer tvoj optimizam pomaže u odnosu s autoritetima, otvorenima za tvoje ideje. Možda će biti frustracije zbog odgoda u postizanju životnih ili profesionalnih ciljeva, ali upravo je to lekcija koju moraš naučiti: svaki evolucijski procesa zahtjeva vremena. Ne pokušavaj ubrzati događaja ili preskakati faze; samo ćeš se emocionalno iscrpiti. Prilagodi se situaciji. Kroz transformaciju napora i ciljeva napravit ćeš velike poteze kako bi osigurala uspjeh. Nakon 25., fokus je na budućnosti financijskih, obrazovnih i sentimentalnih tema. Veća je svijest o potrebama, željama i rastu.

Ulazak Marsa u zonu partnerstva 27. dobar je za pokretanje važnih odnosa i veza, a i tvoj interes za suprotni spol je povećan. Moraš samo pažljivo usmjeriti tu energiju i biti sklona suradnji. Ljubavne odnose ponovo izgradi uz pažljivo planiranje i dugotrajnu strpljivost.

Sunce ulazi u znak Raka (21.), a istovremena pomrčina govori o važnosti profesionalnih napora i javnog života u sljedećih šest mjeseci. Ipak, budi oprezna jer Merkur kreće u retrogradni hod u istoj zoni, pa moraš dobro provjeriti sve podatke činjenice kako ne bi došlo do propusta. Pronađi ravnotežu između obveza prema domu i obitelji te prema poslu. O svojim profesionalnim planovima razgovaraj, saslušaj i druge i njihove ideje, jer možeš puno toga naučiti i saznati nove stvari koje ti mogu pomoći u napretku.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu. Sve je povezano s tvojom zaradom i materijalnom situacijom. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa. Ovo je tvoje polje obrazovanja, dugoročnih planova i stranih zemalja.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane poslove.

Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u Raku (18.), pa su na redu kućne renovacije ili popravci. Bilo bi dobro organizirati neko obiteljsko okupljanje i razmijeniti uspomene i iskustva s dalekom rodbinom. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više unutarnje konfuzije ili zbunjenosti u temama ljubavi, djece i kreativnih projekata.

Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Osjećaš veliki nalet radne energije pa opet možeš pokazati sve svoje talente.

Mjesečni aspekti

Sunce i retrogradna Venera naglašavaju tvoje polje financijskih obveza, zajedničkih resursa i emocionalne potpore u prva tri tjedna mjeseca, a i Mjesečeva pomrčina u zoni osobnih financija govori kako će u sljedećih šest mjeseci pitanje zarade biti veoma važno. Ako je riječ o ljubavi, interes za fizičku stranu je veoma jak, ali energija stvara nesklad, naročito ako postoje skrivene tenzije. Ovo može biti test veze kako bi otkrila koja osobina ega smeta u odnosu. Imaš li inače problema, može doći do svađa, koje dolaze od neizražene seksualnosti. Svejedno, sposobna si procjenjivati različite točke gledišta i obavljati više zadataka u isto vrijeme. Čuvaj se konflikata ega s drugim osobama, jer je na testu ispravnost svojih stavova i mišljenja koje si zauzela prije šest mjeseci. Bez obzira je li riječ o ljubavnim ili financijskim temama, neke stvari nisu baš sasvim jasne i puno je konfuzije. Kreativnost je stimulirana, ali ipak može donijeti razočaranje. Ključno je iskoristiti ovaj period za razjašnjavanje što je tvoja vizija i kako to materijalizirati. Ne idealiziraju drugu osobu jer joj time daješ preveliku moć nad sobom. Izbjegavaj pretjerivanja.

Druga polovica mjeseca donosi odlične aspekte koji ti mogu pomoći u realizaciji važnih ciljeva u životu, no uz promjene originalnih planova akcije. Možeš se posvetiti učenju, stjecanju novih vještina, radu na stavovima i načinu prezentacije. Imaš dovoljno energije za svladavanje prepreka. Pozitivni aspekti otvaraju prilike za svaku vrstu aktivnosti, naročito poslovnih. Započeti poduhvati proći će dobro. Optimistična si i dobro surađuješ s autoritetima, koji su otvoreni za tvoje ideje. Intenzivno radi na transformaciji svojih stavova i osobne etike i promoviraj uspjehe iz prošlosti. Bit će nekih frustracija zbog odgoda u postizanju životnih ili karijernih ciljeva. Ne pokušavaj ubrzati događa kako bi se što prije vratila na mjesto na kojem si bila prije početka krize. Ulazak Marsa u zonu rada i zdravlja (27.), donosi veliku energiju koju trebaš iskoristiti u naporima za uspjehom. Ovo je povoljno za timski rad u kojem možeš biti predvodnica. Pažljivo biraj projekte, a mogu biti vezani i za dom, te pokaži svoju izdržljivost i strpljivost. Nećeš sada pomicati planine, ali si sposobna za konstantan napor.

Od 20., Sunce naglašava tvoje dugoročne životne ciljeve, koji će posebno biti važni u sljedećih šest mjeseci., Mogu imati veze s obrazovanjem ili stranim zemljama. Od 23., nešto će ti slabija biti intuicija kad je u pitanju ljubav ili kreativna inspiracija. Komuniciraj, razgovaraj i nastoj upoznati što više ljudi; neki od njih bi te mogao i posebno zainteresirati 4. ili 29. Nemoj zaboraviti da je Merkur retrogradan od 18., što znači da ovo nije dobro vrijeme za putovanja. Moraš li otići na neki put, dobro provjeri sve aranžmane prije odlaska.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.) u Strijelcu, a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu. U sljedećih šest mjeseci bit ćeš pred važnom osobnom odlukom, vjerojatno vezanom uz važno partnerstvo; tražit ćeš više fokusa na sebe.

Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Posebno važni će biti dijeljeni resursi, novčane obaveze, i emocionalna potpora. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane poslove. Ovo je tvoja zona partnerstva i veza, pa će se neke nejasnoće sada razbistriti.

Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u Raku (18.), pa su na redu kućne renovacije ili popravci. Moraš dobro proučiti sve financijske detalje i podatke; pametno bi bilo ne preuzimati nikakve novčane obveze u sljedeća tri tjedna.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više unutarnje konfuzije ili zbunjenosti kod kuće i u odnosima s članovima obitelji.

Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Dobro je što ćeš osjetiti nalet pozitivne energije, a i fizički apetiti će ti porasti. Ovo je tvoje polje ljubavi, užitaka, kreativnog izražavanja, djece i sportskih aktivnosti.

Mjesečni aspekti

Pomrčina Mjeseca koja se pojavljuje u tvom znaku (5.), jedan je od najvažnijih događaja ovog mjeseca. Tvoje potrebe su u fokusu u sljedećih šest mjeseci. Pitaš se o istini koja leži u temeljima tvog sustava vjerovanja ili života. Tražit ćeš priznanje za sebe, bez obzira na kojem polju. Sve je ovo u vezi s partnerskim odnosima jer lipanj počinje sa Suncem i retrogradnom Venerom u zoni partnerstva i veza, a naglašeno je i polje doma i obitelji. Interes za partnera je veoma jak i fizički, ali energija stvara nesklad, naročito ako postoje skrivene tenzije. Ovo može biti test veze kako bi otkrila koje osobine ega smetaju u odnosu. Postoje li inače problemi, može doći do svađa, koje dolazi od neizražene seksualnosti. Sposobna si procjenjivati različite točke gledišta, bez gubitka smisla za humor. Čuvaj se konflikata i podsvjesnih energija i motivacija. Na testu je ispravnost svojih stavova i mišljenja koje si zauzela prije šest mjeseci. Partner ili druge važne odnose mogu biti kritični prema tebi pa je dobro pripremiti se. Energija ti je na visokoj razini, ali se čuvaj nestrpljivosti i nekontroliranih reakcija.

U prvoj polovici mjeseca stimulirana je tvoja kreativnost kod kuće, ali ipak može doći do konfuzije i razočaranja. Iskoristi ovo vrijeme za razjašnjavanje što je tvoja vizija i kako to materijalizirati. Nemoj idealizirati nikoga, pa makar bio član obitelji. Ne dozvoljavaj drugoj osobi da demonstrira svoj ego. Neptun postaje retrogradan (23.) u zoni doma i obitelji pa će to biti puno nejasnoća, a intuicija ti baš i neće dobro raditi.

Ipak, druga polovica mjeseca donosi odlične aspekte koji ti mogu pomoći u vraćanju stabilnosti u prihodima i realizaciju važnih ciljeva u životu. Istina, bit će promjena originalnih planova akcije, no ne boj se, jer će sada biti možda još bolje. Imaš dovoljno energije za svladavanje prepreka. Važno je imati jasnije ciljeve i dobro usmjeren napor te duševnu sigurnost, što donosi ostvarenje zacrtanog. Osloni se na svoj optimizam i dobru suradnju s autoritetima koji su sada otvoren za tvoje ideje. I fizički se veoma snažna. Kad je riječ o vraćanju stabilnosti u prihode, ne pokušaj ubrzati događaje ili preskakati faze; prilagodi se situaciji. Željna si uspjeha i postignuća, a kroz transformaciju napora i ciljeva napravit ćeš velike poteze kako bi osigurala uspjeh. Radiš napornije nego prije. Planeti su retrogradni pa treba obaviti sve što se nije napravio za vrijeme izolacije. Od 27. imaš puno energije i želje za uspjehom. Ovo su odlične aspekti za pažljivo planiranje i izvršenje projekata koji zahtijevaju izdržljivosti strpljivost. Bitan je konstantan napor.

Venera postaje direktna u zoni partnerstva (25.) pa se rješavaju mnoga pitanja u važnom ljubavnom odnosu. I Marsov ulazak u zonu ljubavi dobar je za pokretanje osobnih poduhvata, a sada su ti i fizički apetiti veoma jaki. Iskoristi ovaj aspekt i za promoviranje svojih kreativnih sposobnosti.

Ulazak Sunca u znak Raka i istovremena pomrčina (21.), govori o važnoj šestomjesečnoj fazi u pitanjima zajedničkih financija, dijeljenih resursa i financijskih obaveza. Merkur je retrogradan u toj zoni od 18., zbog čega bi bilo dobro ne preuzimati nikakve važne financijske obaveze u sljedeća tri tjedna. U svakom slučaju, dobro provjeri sve podatke i činjenice. U razgovorima i kontaktima, možeš doći do odlične ideja koji će ti pomoći u radno-financijskim pitanjima.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu. U polju psihološke stabilnosti, naglasak je na traženju unutarnjeg mira. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva u partnerskim odnosima i vezama. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze, novčane i radne poslove.

Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u Raku (18.), pa su na redu kućne renovacije ili popravci. Bilo bi dobro organizirati neko obiteljsko okupljanje i razmijeniti uspomene i iskustva s dalekom rodbinom. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti. Pazi na komunikacije s partnerom jer može doći do nesporazuma. Budi sigurna da je ono što govoriš temeljeno na provjerenim podacima.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više konfuzije ili zbunjenosti.

Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. U tvojoj zoni doma i obitelji, Mars donosi želju za radom od kuće, ali nemoj ukućanima nametati svoje stavove.

Mjesečni aspekti

Od početka mjeseca naglašeno je tvoje polje rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja, gdje se nalaze Sunce i retrogradna Venera. Imaš interes za rad, kao i za upoznavanje novih, zanimljivih osoba, ali energija stvara nesklad, naročito ako postoje skrivene tenzije. Ovo može biti test kako bi otkrila koje osobine ega smetaju u odnosima. Ima li i inače problema, može doći do svađa, koje dolaze od neizražene seksualnosti. Na poslu, sposobna si vidjeti stvari iz različitih kutova i obavljati više zadataka u isto vrijeme. No, čuvaj se konflikata s drugima i podsvjesnih energija i motivacija. Na testu je ispravnost stavova i mišljenja koje si zauzela prije šest mjeseci. I drugi su vrlo kritični prema tebi, pa se čuvaj nestrpljivosti i nervoze. Stimulirano je kreativno razmišljanje u prvih desetak dana, ali ipak može doći do konfuzije i razočaranja. Razmisli koja je tvoja prava vizija i kako to materijalizirati. Nemoj nikoga idealizirati, jer time dozvoljavaš nametanje tuđeg ega.

Oko 4., mogla bi upoznati jednu vrlo uzbudljivu novu osobu. Sljedeći dan se pojavljuje Mjesečeva pomrčina u polju podsvjesnog, unutarnje psihologije i izolacije, a ukazuje na potrebu opuštanja i sređivanja svojih misli nasamo. Pitaš se o istini koja leži u temeljima tvog sustava vjerovanja ili života; možda će ti sada religija imati veće značenje.

Druga polovica mjeseca donosi odlične aspekte prema planetima u tvom znaku. Ovo je dobro vrijeme za poteze prema realizaciji bilo kojih osobnih projekata i ciljeva u životu, no uz neke promjene originalnih planova akcije. Nemoj se bojati, jer može ispasti još bolje. Imaš dovoljno energije za svladavanje prepreka. Pozitivne energije otvaraju prilike za svaku vrstu aktivnosti, naročito poslovnih. Započeti poduhvati proći će dobro. Testiraj osobnu etiku i promoviraj svoje prošle uspjehe. Bit će nekih frustracija zbog odgoda u postizanju životnih ili karijernih ciljeva, ali to je dobra prilika da naučiš lekciju kako svaki evolucijski procesa zahtjeva vremena. Ne pokušavaj ništa ubrzati ili preskakati faze; samo ćeš se emocionalno iscrpiti. Sada si željna postignuća i uspjeha, do čega možeš doći kroz transformaciju napora i ciljeva. Sposobna si za naporan rad više nego prije. Planeti su retrogradni pa treba obaviti sve što se nije napravio za vrijeme izolacije. Iako se želiš vratiti da prijašnju točku do kraja jeseni, kako bi mogla nastaviti s usponom, aspekti od 27. do 29. govore da imaš veliko energiju za planiranje i izvršenje projekata koji zahtijevaju izdržljivost i strpljivost. Nećeš pomicati planine i raditi velike pomake, ali si sposobna za konstantan napor.

Sunce ulazi u zonu partnerstva (20.), a već sljedeći dan pomrčina snažno naglašava jedno partnersko pitanje, koje će biti veoma važno u idućih šest mjeseci. Ne zaboravi da je od 18. Merkur retrogradan u istoj zoni, pa budi oprezna u razgovorima i komunikacijama, kako ne bi rekla nešto krivo. Mogući su nesporazumi i problemi u dogovorima. Venera postaje direktna u Blizancima pa će radni napori polako donositi bolje financijske rezultate.

Zadnji dan mjeseca donosi odlične razgovore s partnerom, što se može pokazati interesantnim i uzbudljivim iskustvom. Kroz komunikaciju možeš steći novo znanje. Ovaj mjesec imaš priliku postaviti temelje povratka u posao i ljubavni život, iako moraš sve raditi polako i bez nestrpljenja.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu. I obrazovne teme sada kulminiraju. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva kad je u pitanju posao i zdravlje. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, kreativnost, djecu, veze i novčane poslove.
Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u Raku (18.), pa moraš biti oprezna s podacima i činjenicama na radnom mjestu. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više unutarnje konfuzije ili zbunjenosti u vezi osobnih financija.

Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Dobro je što ćeš osjetiti nalet pozitivne energije i želju za kretanjem te upoznavanjem novih ljudi. Svima želiš objasniti svoje stavove, ali ne budi nametljiva.

Mjesečni aspekti

U zoni kreativnosti, ljubavi i djece borave Sunce i retrogradna Venera, pa ćeš do 25. još rješavati nedoumice u ljubavnom životu. Nakon toga, moći ćeš bolje procijeniti što doista želiš i je li neka osoba za tebe. U prvoj polovici mjeseca, osim tog polja, naglašeno je i ono osobnih prihoda, a iako ti je interes i želja za kreativnim izražajem velika, neka energija stvara nesklad, naročito ako postoje skrivene tenzije. U ljubavi, ovo može biti test veze kako bi otkrila koje osobine ega smetaju u odnosu. Imaš li inače problema, može doći do svađa, koje dolaze od neizgrađene seksualnosti. Čuvaj se konflikata s drugima i podsvjesnih energija i motivacija. I drugi su vrlo kritični prema tebi pa je dobro pripremiti se. Ne budi nestrpljiva iritabilna. Oko 4. možeš misliti odličnu ideju koja će ti koristiti na poslu, možda u razgovorima s nekim od ukućana.

Kreativnost je stimulirana, ali ipak može donijeti konfuziju i razočaranja. Možda nisi sigurna kojim putem krenuti jer ne možeš procijeniti koliki t će ti biti prihodi od željenog projekta. nemoj idealizirati nešto samo zato što to voliš i nastoj biti realnija u procjenama. Pomrčina Mjeseca (5.), stavlja u prvi plan neki važan cilj ili odnos s prijateljem u idućih šest mjeseci.

Druga polovica mjeseca donosi odlične aspekte za smirivanje unutarnjeg bića, što ti može pomoći u realizaciji važnih životnih ciljeva, uz nešto promjena originalnih planova akcije. Bez straha, bit će još bolje. Imaš dovoljno energije za slaganje prepreka. Iako početak Neptunovog retrogradnog hoda u zoni prihoda donosi zbunjenost i nedostatak intuicije, ovo ti je dobra prilika za rad na duhovnosti. Ostali aspekti donose pozitivne vibracije pa ćeš s više sigurnosti krenuti u ostvarenje ciljeva i planova. Radi na testiranju osobne etike i nemoj biti frustrirana zbog odgoda i prepreka. Sve radi smireno, polako i na dugi rok. Željna si financijskog uspjeha, ali retrogradni planeti su zaustavili razvoj; želiš se što prije vratiti na prijašnju točku, no energiju usmjeri u ideje i razmišljanje i ostani strpljiva i uporna.

Sunce ulazi u zonu rada i svakodnevnih obaveza i zdravlja (20.), a pomrčina sljedeći dan nagovještava novi posao ili važan radni projekt u sljedećih šest mjeseci. Razgovaraj s kolegama i šefovima, ali nemoj samo pričati, nego i saslušaj. Čuvaj se nesporazuma i krivih ideja jer je Merkur retrogradan u toj zoni (od 18.). Moraš biti sigurna da znaš sve podatke i činjenice te pazi na važne dokumente. Kroz komunikaciju možeš otkriti nove i uzbudljive stvari, a dobre ideje iskoristi na poslu.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu. U sljedećih šest mjeseci važno je pitanje tvog profesionalnog statusa. I obrazovne teme sada kulminiraju. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Ovo je tvoja zona ljubavi, kreativnosti, djece i užitaka. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane poslove.

Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u Raku (18.), pa su na redu kućne renovacije ili popravci. S ljubavnim partnerom izbjegavaj nesporazume i neutemeljene optužbe. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti.
I tvoj Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više unutarnje konfuzije ili zbunjenosti.

Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Dobro je što ćeš osjetiti nalet pozitivne energije, što možeš iskoristiti u nalaženju novih izvora prihoda, ali ti sada i troškovi mogu biti veći.

Mjesečni aspekti

U prvih petnaestak dana naglašena su tvoja polja osobnosti i identiteta te doma i obitelji, gdje borave Sunce i retrogradna Venera. Mars i Venera pokazuju jaki interes za fizičku stranu ljubavi, ali energija stvara nesklad, naročito ako postoje skrivene tenzije. Zbog toga može doći do problema u kućnim odnosima, a dolaze od neizražene seksualnosti. Čuvaj se konflikata s drugima, koji su također veoma kritični prema tebi, pa je važno dobro pripremiti se. Nemoj biti nestrpljiva i nervozna. Ako si slobodna, oko 4. možeš upoznati veoma interesantnu osobu. Kreativnost je stimulirana, ali ipak može donijeti konfuziju i razočaranje. Na emocionalnoj, profesionalnoj ili akademskoj razini, ključno je iskoristiti aspekt Sunca i Neptuna za razjašnjavanje onoga što je tvoja vizija i kako to materijalizirati. Nemoj idealizirati bilo koji svoj projekt i izbjegavaj svako pretjerivanje. Pomrčina Mjeseca u zoni karijere i profesionalnih aktivnosti (5.), naglašava koliko će važno biti ovo pitanje u sljedećih šest mjeseci, jer utječe i na stabilnost u domu.

Druga polovica mjeseca nudi ti prilike za poteze prema realizaciji važnih životnih ciljeva, no uz promjene originalnih planova akcije. Bez straha, možda će biti još bolje. Tvoj Neptun postaje retrogradan u Ribama (23.), pa ćeš biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. Vjerojatno ćeš biti konfuzna i zbunjena pa je važno pričekati s donošenjem velikih odluka. Pomoć prijatelja je sada dobrodošla, a aspekti Marsa s Jupiterom i Plutonom otvaraju prilike za svaku vrstu aktivnosti, naročito poslovne. Započeti poduhvati proći će dobro. Ciljevi su jasni, a pravilno usmjeren napor i duševna sigurnost donose ostvarenje zacrtanog. Zadrži optimizam i dobro surađuj s autoritetima koji su otvoreni za tvoje ideje. Iako si možda frustrirana, kao i svi mi, zbog odgoda u postizanju životnih ili karijernih ciljeva, zadrži strpljivost i nemoj preskakati faze. Transformiraj svoje napore pa ćeš napraviti velike poteze u osiguranju uspjeha. Puno toga se mora obaviti što nije napravljeno za vrijeme izolacije.

Mars prelazi u polje osobnih prihoda 27., što je prilika za nalaženje novih izvora zarade. Naravno, može biti i povećanih troškova. U prilici si uložiti veliku energiju i napore kako bi uspjela. Odličan aspekt Marsa i Saturna (27.-29.), pogoduje pažljivom planiranju i izvršenju projekata koji zahtijevaju izdržljivost i strpljivost.

Merkur postaje retrogradan u zoni ljubavi, kreativnost i djece (18.), a u tom polju se pojavljuje i Sunčeva pomrčina (21.). U sljedećih šest mjeseci naglasak će biti na važnom kreativnom projektu ili novoj ljubavnoj vezi. Kroz razgovore i upoznavanja možeš naći veoma zanimljivu osobu, ali i naučiti puno toga, što će ti dati ideju za važan kreativni posao.

Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.