Mjesečni horoskop za lipanj 2019.

Nakon prilično pozitivnog svibnja, dolaze nam izazovi i napetosti, a frustracijama i usporavanju pridonose i sporiji planeti u retrogradnom hodu

Mjesečni horoskop za lipanj 2019.

To samo znači da se trebamo više truditi u radu na sebi i iskoristiti one dobre prilike na najbolji način


OVAN

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Prvi tjedan još uvijek imate ljupku Veneru u zoni novca, a u odličnom aspektu s Plutonom (2.), daje intenzivnu financijsku i profesionalnu korist: osjećate regenerativne vibracije zbog poslovnog uspjeha. Time ste osnaženi i seksualno, a strast vas vodi veoma duboko.

Isti dan se pojavljuje i Mladi Mjesec, koji uvijek označava novi početak: ovaj put naglasak je na komunikacijama i intelektualnim postignućima. Više ćete razgovarati, ići u šoping, a možda se više i kretati. Dobro odvagnite opcije koje vam stoje na raspolaganju i razradite plan. Bilo bi dobro koristiti i lokalne veze i resurse; možda vam u nečemu može pomoći bliska rodbina ili netko iz susjedstva.

Sunce i Neptun u nezgodom aspektu (9.) pokazuju da je teško naći tradicionalne i zadovoljavajuće načine izražavanja. Unutarnji osjećaji su nesigurni; osjećate li se izgubljeno, pogledajte u svoju duhovu stranu. I Sunčeva opozicija s Jupiterom isti dan ukazuje na period ekspanzije, ali može donijeti i prenapuhani ego, odu li stvari van kontrole. Mars i Neptun (13.) integriraju akciju i intuiciju: ljubazni ste i pomažete onim u problemima, možda nekome kod kuće. Moguće je da rezultata neće biti pa uskoro dolazi do drugačije situacije.

Merkur ulazi u Raka (4.) i vaše polje doma i obitelji, gdje se već nalazi vaš energični vladar Mars. Koncentrirajte se na obiteljske veze i nastojte probleme riješiti mirno. No, to vjerojatno neće biti lako postići jer vam je možda već dosta člana obitelji i njegovog neprihvatljivog ponašanja; moguće je i da je riječ o nekoj situaciji kojom ste se dosad izbjegavali baviti, a sada to više nije moguće. Dobra vijest je da nakon što objasnite što i kada očekujete i kakva su pravila, shvatit će vašu poruku. Ozbiljni razgovori, uz puno napetosti i vjerojatnih sukoba, dolaze od 14. do 16.: serija emocionalnih izazova može dovesti do frustrirajuće pat-pozicije kod kuće - ili na poslu. Nastojte se kontrolirati i ne reagirajte burno jer tako samo može biti veće štete. Također, ne pretjerujte s nametanjem svog ega, jer se možda i druga osoba slično postavlja. Koristite logiku i suosjećanje. Vi ili netko drugi, kod kuće ili na poslu, zadržava tradicionalno konzervativno i usko razmišljanje, što pojačava onu tamnu, negativu stranu koja budi nesigurnost, a to može dovesti do pada plana. Odnos Jupitera i Neptuna je prisutan cijeli mjesec, ali je najjači baš tih dana: pretjerujete li sa svojim viđenjem stvari, činit će vam se da je nešto vrijednije nego što zaista je. Tvrdi, dogmatski stavovi stvaraju varljivu i konfuznu sliku.

U te dane se pojavljuje i Puni Mjesec (16.), koji dovodi do naporne kulminacije prepune zbivanja. Proučite i detalje i veliku sliku, ali ne zato da biste stalno debatirali o tome. Potražite suradnju i nađite rješenje. Sve se ovo može odnositi na emocionalnu situaciju kod kuće ili odnose na poslu; jedno može trpjeti zbog drugog. Na primjer, možda netko u domu zahtijeva više vašeg vremena jer previše radite. Odnos Saturna i Neptuna (17.) pomaže naći konstruktivno rješenje kroz spajanje realizma i idealizma. Budite strpljivi i odgovorni, ali pokažite i razumijevanje za tuđe stavove.

Merkur i Mars se spajaju u zoni doma (18.), a zatim zajedno staju nasuprot Plutonu u polju karijere. Motivirani ste osjećajima, zbog čega možete agresivno braniti dom i obitelj. Mentalne tenzije stvaraju sumnju ili arogantnu defenzivnost. Prkos samo vodi u sklonost sukobima, a nagon za stjecanjem moći donosi borbe i udaljavanje od drugih, sve zbog želje za dominacijom. Ovo su snažni aspekti, koje energični ljudi s jakim egom teško podnose, ali izazov upravo leži u kontroli emocija i nalaženju rješenja. Radite na stalnom osvješćivanju i ne reagirajte na prvu.

Od 21. i Sunce je u Raku pa se vaš fokus potpuno prebacuje na teme doma i obitelji. Vrijeme je da riješite probleme, a to će biti glavna tema i u srpnju. Ovo astrološko polje govori i o temeljima vaše sigurnosti, pa će zahtijevati posebnu pažnju. Venera staje nasuprot Jupiteru (23.), a preemocionalno razmišljanje vodi u taštinu ili beskorisno zadovoljenje svojih potreba. Možda ćete se zadovoljiti skupim šopingom ili tračanjem o površnim temama, ali ovaj aspekt može ponuditi i malo opuštanja i zadovoljstva - samo ne pretjerujte! Isti dan Venera se sukobljava s Neptunom, a ružičaste naočale zamagljuju pravu ljubavnu viziju. Zaljubljenost vam ne da vidjeti prave probleme ili biste se mogli razočarati. Bilo bi dobro i ne tražiti kruha povrh pogače.

Merkur ulazi u Lava (26.), vašu zonu ljubavi i kreativnosti: razmišljate o onoj lijepoj strani života, razgovarate sa zanimljivim osobama ili imate dobre ideje za neki projekt. Sljedeći dan Sunce i Uran donose odličnu priliku za novo rješenje situacije u domu: pristupite životu bez straha i pokušajte nešto neobično - ono što izražava vaše stvarno 'ja'. Budite originalni i neustrašivi!


Povoljni dani: 1., 2., 3., 13., 26., 27. Izazovni dani: 14., 15., 16., 19., 21.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje, kad je riječ o postavljanju ciljeva. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju u financijskim poslovima. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na realnijem planu. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite, ali ćete se u sljedećih mjesec dana najviše baviti novcem i prihodima.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama za zaradu. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Venera ostaje u vašem znaku do 8., pa trebate iskoristiti njen blagotvorni i šarmantni utjecaj kojim očaravate okolinu i dobijate mnogo od onoga što poželite. Oko 2. uživate u osnaženoj vezi ili profitirate od dugoročnog plana; osjećate pojačanu strast, možda i seksualnu, koja vas vodi dublje. Taj dan se pojavljuje i Mladi Mjesec u vašoj zoni novca i prihoda: naglasak je na planovima i komunikacijama. Puno se krećete, razgovarate ili obavljate šoping. Dobro procijenite opcije koje stoje pred vama i razradite plan, uz korištenje lokalnih veza i resursa. I Venera pristiže u tu zonu (8.), što je jedan od najboljih položaja planeta zaduženog i za materijalna dobra, ne samo za ljubav. No, budite oprezni, jer Sunce u toj zoni stvara izazovne aspekte prema Jupiteru u polju zajedničkih, dijeljenih resursa i novca te s Neptunom u sektoru želja, nada, i prijateljstava. Teško vam ide jasno definiranje planova ili zanemarujete nejasnoće; osjećate se konfuzno i zbog toga ne obraćate pažnju na stvarne činjenice. Gledate na ovo kao na period ekspanzije, ali možda zbog prenapuhanog ega, stvari mogu izmaći kontroli. Čuvajte se megalomanskih planova.

Pomoći vam može korištenje intuicije u sprezi s kvalitetnim djelovanjem; zadržite ljubaznost i suosjećanje, a ono možda dolazi od nekog prijatelja.

U zoni komunikacija, razmišljanja i ideja borave energični Mars i brbljavi Merkur, a to često nije dobra kombinacija, naročito jer se nasuprot njima nalaze hladni i tvrdi Saturn te nemilosrdni Pluton, u polju obrazovanja, putovanja i dugoročnih planova.  Od 14. do 19. slijede prilično agresivni ispadi, netipični za vas, uz puno grubih riječi. Ovo nije najbolje vrijeme za otići na put. Neke ideje pokušavate progurati na silu, ali nailazite na čvrst otpor druge strane, a zbog serije emocionalnih odluka može doći do frustrirajuće pat-pozicije na poslu ili kod kuće. Gubitkom kontrole možete si samo više naštetiti. Radije se oslonite na mirno povlačenje prije nego progovorite. Razmišljate li i dalje konzervativno i usko, pojačava se ona negativna, tamna strana, što može dovesti do pada plana. Jupiterov odnos s Neptunom čini da nešto djeluje vrijednije nego što je, ali to je samo varka. Želje su jedno, a stvarnost sasvim drugo.

Istovremeno, pojavljuje se i Pun Mjesec (16.) u zoni zajedničkih financija: dolazi do naporne kulminacije u razgovorima. Proučite sve detalje i veliku sliku, ali nemojte stalno debatirati o tome. Potražite više suradnje.

Rješenje leži u realnijem gledanju na stvari, a zatim se možete baciti na konstruktivan rad i ostvarenje ciljeva. Ostanite strpljivi i odgovorni. Ipak, i dalje vas muče mentalne napetosti, pa počinjete sumnjati, tražiti tajne. Postavljate zahtjeve, no nemojte sada prosuti povjerenje. Ponovimo: ne miješajte ni prijateljstvo i novac. Inat vodi u agresivnost, a taj nagon za stjecanje moći nad drugima dovodi do udaljavanja, samo zato jer ne želite priznati da postoji greška i kod vas.

Od 21. Sunce je također u zoni komunikacija i razmišljanja, pa se potpuno posvećujete planiranju. Nemojte izražavati preemocionalnost jer vodi u taštinu ili beskorisno uživanje. Možda ste odlučili priuštiti si nešto luksuzno za utjehu, ali ipak pripazite na troškove (23.). Ako ste upoznali neku osobu i preplavljuju vas ljubavne emocije, možda ipak sve gledate kroz ružičaste naočale i ne vidite pravu istinu. Slijedi li razočaranje?

Od 26., Merkur je u Lavu i vašoj zoni doma i obitelji, pa više razmišljate kod kuće i bavite se tim temama. Oko 27., na pamet vam pada jedna originalna ideja, ali za njeno ostvarenje morati poduzeti hrabru akciju: pokažite da niste uvijek 'ziherašica'!

Povoljni dani: 3., 4., 14., 18., 23. Izazovni dani: 10., 11., 12., 13., 24.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

BLIZANCI

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti u zarađivanju. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca u profesionalnim temama. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost u odnosima. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti kad je riječ o financijama i poslu, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Želite više zabave i avantura, drage Blizanke? Vjerojatno je odgovor: uvijek! Od 8., vesela i senzualna Venera ulazi u vaš znak i pridružuje se Suncu, zbog čega privlačite pažnju drugih, zahvaljujući svojoj komunikativnosti i smislu za humor. Prije toga, Venera u zoni privatnosti vam vjerojatno donosi strastvene trenutke kroz intenzivan, možda i tajan kontakt (2.). Mladi Mjesec se pojavljuje isti dan u vašem znaku, a vi želite biti u središtu zbivanja i mislite samo o svojim potrebama. Od 4. vaš vladar Merkur se pridružuje energičnom Marsu u zoni novca, ali teško da će uspjeti pomoći u racionalnom planiranju. Ipak, već 5. stupa u odličan aspekt s Uranom, a neka inventivna ideja može donijeti novi izvor prihoda. 

Možda ćete se ipak malo previše opustiti i predati užicima: Sunce tvori izazovne aspekte s Neptunom i Jupiterom (9.): niste baš realni kad su u pitanju profesionalni prospekti, a nemate ni puno volje ozbiljno raditi. Više vas zanima ekspanzija u odnosima i vezama, no čuvajte se prenapuhanog ega. Ako ste djelovali na temelju one dobre ideje i poduzeli akciju (11.), skromnost i suosjećanje vas mogu vratiti na zemlju.

No pravi izazovi, dok vi samo sanjate o zabavi, leže upravo u zonama prihoda i zajedničkih, dijeljenih resursa: od 14. do 19., niz teških aspekata dovode do pat-pozicije. Nekontrolirani ispadi će vam više štetiti, ali vaš jezik je sada prilično agresivan. Neka loša odluka naglo vodi ka negativnom razmišljanju, a velika očekivanja od poslovnog partnerstva sada se pokazuju prilično nerealnim. Koliko god možete, držite reakcije pod kontrolom. Upravo Pun Mjesec (16.) traži da obratite pozornost i na druge (partnera?), jer ste u protekla dva tjedna imali samo svoje želje u prvom planu. Zapitajte se koja je stvarna vrijednost partnerstva (privatnog ili poslovnog). Spojite li realizam sa svojim poslovnim idealima, konstruktivni ciljevi se mogu ostvariti uz strpljenje i odgovornost.

No tada Merkur i Mars zajedno oponiraju Plutonu, a mentalne tenzije izazivaju sumnju ili arogantnu defenzivnost. Postavlja se pitanje krivice, a stalno ponavljanje zahtjeva samo pogoršava situaciju. Izbjegavajte inat zbog otpora prema želji drugih za dominacijom. Sunce ulazi u zonu novca (21.) i potpuno vas fokusira na rješavanje problema.

Najradije biste samo izlazili i zabavljali se, možda jer vas zaljubljenost drži iznad stvarnih problema, no pazite da se ne razočarate. Obnavljanje garderobe ili kozmetičkog tretmana nije loš način skretanja pažnje, no ne pretjerujte s troškovima. Od 26. vaš Merkur prelazi u zonu komunikacija i razmišljanja, pa ćete se u srpnju više baviti planovima. Za kraj, aspekt Sunca i Urana (27.) donosi iznenadnu priliku rješavanje novčane situacije; morate djelovati brzo i hrabro, uz korištenje inovativnih metoda.

Povoljni dani: 3., 11., 12., 29., 30. Izazovni dani: 1., 2., 7.-9., 20., 21.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.  

RAK

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca kad su u pitanju dugoročni planovi. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju na radnom mjestu. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja u partnerstvu i vezama. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Uživajte u vremenu koje provedete nasamo. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Ovo je mjesec koji bi rado zamijenili za neki dosadan, bez ikakvih zbivanja. Čekaju vas drame u partnerstvu, iako početak mjeseca naizgled nudi drugačiju sliku. Venera i Pluton (2.) nude romantičnu ili seksualnu strast ili financijski uspjeh i ostvarenje nekog cilja. Mladi Mjesec istog dana označava traži da napunite bateriju, otpustite sve loše od sebe i duhovno se obnovite. Nije loše malo se povući i naći mir. 

Merkur ulazi u vaš znak (4.), gdje se već nalazi borbeni Mars, stoga je prirodno da najviše razmišljate o sebi. Energija vam je na nešto nižoj razini, pa energični Mars na ovom mjestu malo "smeta" jer traži više vaše akcije. Neka odlična ideja vam pada na pamet oko 5., dok vidite kako možete na inovativan način iskoristiti tehniku ili širiti naprednu poruku.

Iako ste po prirodi mirni (ali i čvrsti), ovaj mjesec je najbolje da naučite brojati do deset prije nego otvorite usta. Merkur i Mars u polju osobnosti izazvat će pokazivanje vaše nestrpljive strane. Bez obzira je li riječ o šefu ili partneru čije će vas riječi povrijediti, osjetit ćete poriv za uzvrat. Naravno da je bolje napraviti pauzu i razmisliti koliko jedno drugome značite, prije izgovaranja uvreda i lupanja vratima. Naročito to vrijedi za dane od 14. do 19.; nasuprot vama stoji netko s konzervativnim, uskim stavovima i možda ste dovedeni pred gotov čin. Naravno, ako ste dugo trpjeli, a znate što treba reći, učinite to. No nemojte namjerno povrijediti onog drugog. Prkos samo vodi u agresivnost, a igre moći i želja za dominacijom nad drugim izazivaju ono negativno u nama.

Pun Mjesec (16.) pojavljuje se u vašoj zoni rada i svakodnevnih obaveza pa je možda riječ o kulminaciji nekog poslovnog projekta, a sve nije kako treba. Druga mogućnost je da se toliko uzrujani pa sve osjećate i fizički; nemojte dopustiti veću štetu. Sunce ulazi u vaš znak (21.) i fokus potpuno prebacuje na vas. I u srpnju ćete se morati baviti ovom situacijom, a Sunčeva pomrčina u Raku (2.7.) zahtijevat će neke važne odluke.

Zadržite realan pogled na cijelu stvar i ne preuveličavajte ništa (23.). Preemocionalno ponašanje vas može povući u beskorisnu neaktivnost. S druge strane, nije loše malo se utješiti nekim dobrim šopingom ili tretmanom uljepšavanja. Nastojte se smiriti i kroz tehnike opuštanja napuniti baterije do 21. Uz pomoć prijatelja, možete iskoristit povoljnu priliku za pothvat koji odražava vašu pravu osobnost (27.); svemu pristupite neustrašivo i na inventivan način. 

Povoljni dani: 1., 3., 4., 17., 23., 30. Izazovni dani: 15., 17., 19., 20., 24.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti pri određivanju ciljeva. No izbjegavajte donositi velike financijske odluke u zadnjih desetak dana mjeseca. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama u ljubavi postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja kad je u pitanju rad. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Merkur i Mars, a od 21. i vaš veliki vladar Sunce, provode vrijeme u vašoj zoni privatnosti i unutarnje psihologije, a s obzirom da se nalaze u izrazito osjetljivom Raku, osjećate da se morate malo odmaknuti od barem jednog važnog odnosa. Čak i ako je ta osoba već dugo prisutna u vašem životu, možda je vrijeme da analizirate koliko jedno drugom doista odgovarate. Nemojte se bojati: trebate samo malo više vremena za sebe, naročito zbog teških zbivanja na poslu, koja ovaj put veoma naporno djeluju na vašu psihu.

Prvi tjedan je još uvijek dobar, u vrijeme prolaska Venere kroz zonu karijere. Oko 2. se osjećate posebno osnaženi, najviše profesionalno. Taj dan se pojavljuje i Mladi Mjesec, a tada postavljate novi cilj. Venera (8.) donosi svoje blagotvorne vibracije baš u zonu nada i želja, pa se bacate na ostvarenje zacrtanog. Ipak, kreativni projekt možda nije napravljen potpuno realno i niste sigurni izražavate li se dovoljno jasno. Ovo je period širenja no može donijeti i prenapuhani ego, odu li stvari van kontrole. Proučite bolje imate li sve potrebne resurse.
Od 14. do 19. počinjete nailaziti na prepreke i opozicije, što može dovesti da zastajanja, na poslu (ili kod kuće). Više trebate koristiti intuiciju, ali joj nemojte potpuno vjerovati; tradicionalno i konzervativno razmišljanje s tvrdim pravilima vas sada koči (ili to čini neki autoritet na poslu). Čuvajte se pretjerivanja s troškovima, jer tu možda leži problem. Spojite li svoje idealizam s realnim, ostvarim mogućnostima, kroz konstruktivan napor možete doći do cilja nakon nekog vremena. I Pun Mjesec (16.) traži da proučite sve detalje, ali bez pretjerane diskusije. Ipak, vaša podsvijest se buni i frustracije čine svoje, no opet nailazite na tvrdi zid i stroga pravila.

Pun Mjesec se može odnositi i na ljubavni život ili traženje više zabave, usred napornih obaveza. Ne pretjerujte ni s tim jer je važnije obaviti posao. Sunce prelazi u zonu privatnosti, a sljedećih mjesec dana energija vam je na najnižoj razini. Zato vam odgovara ljubavno maženje, do točke lijenosti. Radije biste si priuštili nešto skupo i luksuzno; nije loša ideja, ali čuvajte se velikih izdataka. Neugodno iznenađenje bi moglo stići kad u srpnju dobijete račun nakon peglanja kartice.

Merkur prelazi u vaš znak (26.) i čini vas nešto zamišljenijom dok planirate sljedeće poteze. U takvom raspoloženju smišljate dobar plan za profesionalni napredak; pokušajte nešto novo - eksperiment koji izražava ono što zaista jeste. Budite originalni i inventivni!

Povoljni dani: 3., 9., 10., 23., 27.  Izazovni dani: 14., 19., 20., 21., 22.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti u profesionalnim aktivnostima. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca u vezama i partnerstvima. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja u ljubavi i pri kreativnom izražaju te odnosima s djecom. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin dolazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama u profesionalnim izazovima. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Vrijeme je da možda popravite odnose s važnim i utjecajnim osobama s kojima u zadnje vrijeme niste baš dobri, a to se odnosi i na roditelje ili djecu. Vjerojatno ste već rekli što ste imali, ali ako niste, otpustite loše osjećaje i krenite dalje. Činjenica je da će osobe od autoriteta biti veoma važne ovaj mjesec, naročito od 14. do 19.

Mjesec započinje u dobrom tonu, a ljubav ili kreativni napori pokazuju snagu - financijsku ili romantičnu i seksualnu. Čini vam se da je dugoročna slika povoljna i na čvrstim nogama. Isti dan se pojavljuje i Mladi Mjesec u zoni karijere i govori o početku važne ovomjesečne teme koja se tiče vašeg profesionalnog života. Vaš vladar Merkur prelazi u zonu nada, želja i prijateljstava (4.), a vi se bacate na smišljanje planova; tu se već nalazi i energični Mars, no ta kombinacija i nije baš idealna. Istina, oko 5. vaš znatiželjni um može izroditi sjajnu ideju koja na pametan način može koristiti neko tehničko rješenje uz inovativni bljesak.

Od 8. je i Venera u zoni profesionalnog napretka, što vam daje šarm i pozitivne okolnosti kad su u pitanju nadređeni i vaš poslovni trud. Ipak, nemojte smišljati grandiozne planove jer se kontrola lako gubi. Sunčev aspekt s Neptunom u zoni odnosa i veza govori da su neke stvari nerazjašnjene, a vi se osjećate prilično zbunjeno; ne snalazite se u onome što čujete. Poduzmite akciju, ali zadržite ljubaznost jer će vam više koristiti.

Ako je riječ o kreativnim naporima, problemi počinju 14., a serija emocionalnih odluka može dovesti do frustracija; nekontrolirane akcije mogu samo nanijeti više štete. Nastojte u kontaktima koristiti točne podatke, zato budite sigurni da znate sve činjenice. Ovo ne znači da se ne trebate braniti ako se osjećate nepravedno napadnuti, no ipak izaberite u koje ćete bitke ući. Možda je riječ o financijskim pitanjima koje se tiču vašeg biznisa, a ako s druge strane stoji neka državna služba, budite posebno oprezni. Pazite i da ne pretjerujete, jer ste pravno u lošijoj situaciji, a to može uzdrmati temelje vaše sigurnosti.

Pun Mjesec baš u zoni doma, obitelji, privatnih poslova i sigurnosti (16.) dovodi do kulminacije nešto od ovih tema: proučite sve detalje i pokažite kooperativnost. Rješenje za vaše kreativne napore leži u spajanju idealizma s realizmom, stoga postavite sve na jasnije temelje i bacite se na konstruktivan rad.

Možda je sve vezano za ljubav: ako su vam očekivanja bila velika, pokazuje se da netko pruža otpor. Ako je riječ o vama i vašoj čuvenoj principijelnosti i sitničavosti, analizirajte je li stvarno tako, no ne popuštajte kad su u pitanju principi. Tenzije mogu izazvati sumnje, no imate pravo postaviti prava pitanja (opet, ne pretjerujte). Oko 19. prkos vodi u agresivnost i možda je nekoj vezi došao kraj. Možda je riječ i o odnosu s djetetom, a na to smo svi posebno osjetljivi i to nije lako rješivo. Zapamtite da Neptun kreće u retrogradni hod u vašoj zoni glavnih partnerstava, odnosa i veza, pa je važno ne donositi nikakve velike odluke.

Od 21., Sunce se nalazi u zoni najvažnijih nada, želja i prijateljstava, pa je jasno da će se ova tema nastaviti i u srpnju. Nezgodni aspekti Venere s Jupiterom i Neptunom (23.) samo dodatno govore da stvari ne vidite jasno, možda zbog pretjerano emocionalnog ponašanja. Opet možete doživjeti razočaranje, čak i financijsku štetu. Ako je u pitanju ljubav, pogledajte bolje kako se ne biste razočarali.

Vaš Merkur ulazi u zonu privatnosti i unutarnje psihologije  (26.) pa vam je podsvijest od tada veoma aktivna. Razmišljate koje poteze povući, ali je moguće da se opterećujete brigama, što će vas iscrpiti (vi uvijek previše brinete!).  Možda će neki hrabri, iznenadni korak unijeti pozitivnu promjenu (27.), no morate pokazati originalnost i neustrašivost.

Povoljni dani: 15., 16., 22., 23., 31. Izazovni dani: 1., 2., 17., 18., 30.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca kad je u pitanju rad i posao. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama i širenju svojih horizonata. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Vaš vladar Venera u prvom tjednu još se nalazi u zoni dijeljenih financija i emocionalne podrške, a oko 2. osjećate duboku strast u ljubavnom ili seksualnom kontaktu ili financijsku korist. Taj dan se pojavljuje i Mladi Mjesec u Blizancima pa započinjete novi ciklus u obrazovanju, nečem povezanom s inozemstvom, pravnim poslovima ili dugoročnim životnim planu. Naglasak je i na komunikacijama. Oko 5. imate odličnu poslovnu ideju koja može poboljšati vaš materijalni status. Sunce se ovdje nalazi do 20., a zajedno s Venerom (od 8.) donosi odlično raspoloženje i vedar pogled na svijet. Ipak, na radnom mjestu ste pomalo konfuzni i čini vam se da se ne snalazite dobro. U komunikaciji s drugima zadržite ego pod kontrolom, bez velikih riječi i lakomislenosti. Nastojte ostati ljubazni i od pomoći kolegama.

Zone života koje će biti posebno izazovne ovaj mjesec su one karijere i profesionalnih napora te doma i obitelji. Moguće je da vrije već neko vrijeme između vas i šefova (nadređenih, općenito), a sada na njihov grubi nastup više ne možete držati sve u sebi. Niste pripadnica znaka koji ulazi u sukobe, više sve volite rješavati diplomatski, ali sada morate ispustiti paru. Ipak, promislite dobro i zadržite kontrolu nad reakcijama. Ako ste dosad činili sve što možete kako biste nekome ugodili, a slušate samo kritike, vrijeme je da nešto poduzmete. Samo držite na umu da možete ugroziti temelje svoje sigurnosti. Druga mogućnost je da ste izrazito aktivni u postizanju svojih poslovnih ciljeva, ali netko kod kuće nije zadovoljan malim vremenom koji posvećujete domu i obitelji. Serija emocionalnih ispada može dovesti do frustrirajuće pat-pozicije, pa gledajte da ne dođe do veće štete. Konzervativni i uski pogledi okreću sve na ono negativno, što može ugroziti vaš plan. Čuvajte se pretjerivanja, a to vrijedi i za vas: razmišljanja vam nisu u sferi realnog, naročito oko nekog radnog projekta ili netko širi krive informacije. Možda vam se čini da je nešto vrijednije nego što zaista je. Pun Mjesec u zoni ideja i razmišljanja (16.) dovodi do kulminacije teme razgovora, puta umnog rada: proučite dobro sve detalje i tražite suradnju. Zapitajte se koliko je sve realno i prilagodite način razmišljanja. Spojite li idealizam sa stvarnom situacijom, možete ostvariti konstruktivne ciljeve. Pokažite strpljivost i odgovornost.

Problemi se nastavljaju 18. i 19., a mentalne tenzije izazivaju sumnju ili arogantnu defenzivnost. Svi trebaju paziti na ton kojim govore. Prkos vodi u agresivnost, a prisutan je i nagon za stjecanje moći nad drugima, što dovodi do udaljavanja, na poslu ili kod kuće.
Od 21. i Sunce je u zoni karijere pa ovaj sektor postaje još važniji, a s teškoćama ćete se morati nositi i u srpnju, naročito jer pomrčina Sunca (2.) označava novu fazu na životnom putu. Velike planove držite pod kontrolom (23.), a prazno maštanje bez stvarne podloge vas samo čini ljenijima. Zbog toga ne vidite stvarnu situaciju na radnom mjestu pa može doći do razočaranja. Od 26. imate priliku ozbiljno razmisliti o svojim ciljevima i planovima, možda kroz razgovor s nekim prijateljem. Sunce i Uran (27.) nude vam priliku za hrabar i neustrašiv korak naprijed u karijeri, koji može donijeti novčanu korist: pokušajte nešto novo, ono što izražava vašu stvarnu osobnost. Budite kreativni i originalni.

Povoljni dani: 1., 2., 3., 10., 26., 27. Izazovni dani: 9., 10., 11., 14., 18., 19., 20.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti u financijskim odlukama. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca kad su u pitanju ljubav i kreativni napori. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju u vezi novca i zarade. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama u onome što dijelite s drugima. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Ljupka Venera ostaje u vašoj zoni partnerstva i veza do 8., tako da se nastavljaju dobre okolnosti za vaš ljubavni život. Zapravo, nakon toga ulazi u polje intimnosti (i dijeljenih financija i resursa), pa će cijeli mjesec biti prilično "sladak", barem što se te teme tiče. Naravno, ako ste slobodna Škorpionka, boravak Venere u Blizancima, znaku kojem brzo sve dosadi, znači da ćete imati popriličan broj privlačnih obožavatelja, ali ipak biste trebali paziti da ne izazovete nečiju ljubomoru, naročito ako je jedno od vas u nekoj vezi. Naročito budite oprezni s kim flertate od 14. do 19.

Venera stupa u sjajan odnos s vašim moćnim vladarom Plutonom (2.), a osnažena veza daje intenzivnu korist - romantičnu ili seksualnu. Strastveni kontakt vas vodi u dubine zadovoljstva. Taj dan se pojavljuje i Mladi Mjesec upravo u astrološkoj kući dijeljenja, emocionalnoj i financijskog; označava početak novog ciklusa, sa naglaskom na komunikacijama. Mogli biste i upoznati nekog oko 5., nakon što Merkur uđe u Raka.

Ipak, ovaj mjesec morate paziti na financije, naročito ako su vezane za neki kreativni projekt, jer nije sigurno da baš sve jasno vidite. Možda niste svjesni svih troškova, samo zato što želite uspjeti; ovo je period ekspanzije, ali može donijeti i prenapuhani ego, ne zadržite li kontrolu. Ako je, pak, riječ o ljubavi, pripazite da zbog zadovoljstva i zabave ne potrošite više nego što smijete. Ljubaznost i zavodljivost vam može donijeti lijepe trenutke oko 13., naročito ako negdje putujete. Smirite i sklonost luksuzu, samo zato jer želite zadovoljiti taštinu (23.), jer ružičaste naočale kroz koje gledate zamagljuju pravu situaciju. Drže vas iznad stvarnih problema pa može uslijediti razočaranje. Nije ponekad loše priuštiti si nešto lijepo, ali neka to bude umjereno i sa svrhom.

Vaš način razmišljanja, koji zna biti vrlo svojeglav i nepopustljiv, razlog je prilično izazovnih situacija u kojima ćete se naći od 14. do 19.: izbori su vjerojatno emocionalne naravi pa ćete se brzo naći u pat-poziciji. Zadržite mir i razmislite što možete sami učiniti kako biste popravili stvar. Vaš način razmišljanja je sada uzak jer ste koncentrirani na postizanje dugoročnog cilja, ali to može dovesti do pada plana. Nešto vam izgleda vrijednije nego što je, ali ako pogledate bolje, vidjet ćete de je puno toga varljivo. Pun Mjesec u zoni prihoda i novca (16.) upozorava vas na troškove koje morate bolje analizirati. Spojite li realizam sa svojim idejama, kroz konstruktivno razmišljanje i strpljivost, možete ostvariti puno toga. Ipak, ostanete li tvrdoglavi, ostat ćete mentalno napeti i tražiti krivce i tajne drugdje, sumnjati i činiti sebi štetu (18.-19.); prkos vodi u agresivnost i grube riječi te pojačani nagon za stjecanje moći nad drugima. Naravno, ako nije riječ o nekom kreativnom projektu, možda se to odnosi na temu s početka prognoze - vaš ljubavni život; i djeca mogu biti izvor troškova, pa pokazujete strogost.

Od 21. i Sunce ulazi u zonu putovanja, poslova s inozemstvom, obrazovnih i pravnih tema te dugoročne životne vizije, čime se fokus prebacuje na te teme. Od 26., Merkur je u Lavu, vašem polju karijere pa trebate planirati svoj profesionalni život ili razgovarati s nadređenima. Završni aspekt (27.) opet vas povezuje s važnim partnerom: pokušajte nešto novo: možda odete zajedno negdje na put, bez prethodnog plana ili s njim smišljajte hrabre, dugoročne korake.

Povoljni dani: 4., 5., 6., 15., 24. Izazovni dani: 6., 9., 10., 14., 16., 19.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti u odnosima i partnerstvu. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca u privatnim poslovima i odnosu s članovima obitelji. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama ili ljudima koji vas interesiraju. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Planeti moći i karme - Mars, Saturn i Pluton - na putu su kolizije na izrazito snažan i moguće bijesan način ovaj mjesec, a bojno polje će biti vaša financijska os. Pritišću li vas velike obaveze, a vi ništa ne možete učiniti da ih izbjegnete, nastojte se ipak smiriti. Uspostavite kontakt i pokušajte se dogovoriti, a to sve napravite prije 16., kad bi oni mogli zvati vas. Morate zadržati kontrolu nad reakcijama, jer netko drugi ima moć u svojim rukama, a nepriličnim ponašanjem možete samo izazvati veću štetu (14.). Pokušajte razgovarati, poslati dopis i pustite i svoj kreativni talent da obavi svoje. Nažalost, druga strana može imati vrlo konzervativne i uske poglede, što može dovesti do pada plana. Pun Mjesec u vašem znaku (16.), poziv je da se koncentrirate na sebe, a ne na drugu osobu ili vezu, jer imate važnijih stvari za obavljati. Razgovarajte, skupite važne informacije i ozbiljno pristupite rješavanju problema jer morate obaviti puno toga. Tražite suradnju i pomoć!

Možda će vam pomoći netko od članova obitelji, ali stvari morate postaviti realno  i konstruktivno. Nažalost, oko 18.-19. mogli bi vam popustiti živci ili ćete dobiti lošu poruku koja kod vas može izazvati prkos i agresivnost. Razmislite je li vrijedno štete koju možete izazvati.
Inače, lipanj počinje u dobrom tonu, jer 2. Venera iz zone rada i svakodnevnih obaveza šalje odlične vibracije prema Plutonu u polju novca; osjećate intenzivnu financijsku korist. Mladi Mjesec isti dan u zoni partnerstva može označavati novi ciklus u vezi (možda i novi odnos) ili poslovnom partnerstvu. Dolazak Venere u isto polje čini sve veze vedrijima i ugodnijima, a vi se spremni na užitke s posebnom osobom. Možda zbog orijentacije na partnerske odnose ne vidite sve jasno, naročito kod kuće, a čini vam se da imate sve što trebate, pa bi ste se mogli osjećati prenapuhanog ega. No, ona financijska stvarnost će vas time jače udariti.

Sunce prelazi u Raka (21.) i vašu zonu prijateljstva, nada, želja (i prihoda od biznisa), pa ne bi bilo loše da se posavjetujete s nekim bliskim i počnete rad na sljedećim planovima. I u srpnju ćete se morati baviti ostacima ovomjesečnih zbivanja. Možda ćete oko 23. utjehu tražiti u prepuštanju zadovoljstvima s partnerom i uživanju u pažnji, što može dovesti do lijenosti. Ipak, vjerojatno je kako ne vidite sve dobro, pa bi moglo doći do razočaranja. Merkur ulazi u vašu zonu privatnosti i unutarnje psihologije (26.), a tada vam podsvijest radi neprekidno; razmišljate o proteklim zbivanjima, sljedećim koracima, pa nije loše da se malo osamite. Neko rješenje se iznenada može pojaviti oko 27., ali morate djelovati hrabro: poduzmite neustrašivi korak, prihvatite poslovnu ponudu i koristite svoju inteligenciju i inventivnost!

Povoljni dani: 4., 8., 9., 11., 12., 31. Izazovni dani: 1., 2., 10., 18., 19.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti na radnom mjestu. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama u radnim projektima. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Dobra vijest je da ćete u lipnju nastojati biti što produktivniji, s obzirom da Sunce (do 21.) i ljupka Venera (od 8.) prolaze vašom zonom rada i svakodnevnih obveza, pa vam pomažu da kreativno pristupite zadacima. Već 2. Venera i Pluton u polju osobnosti donose osjećaj snage i intenzivne koristi od napora, ali možda i pojačane seksualne nagone. Mladi Mjesec u toj zoni istog dana najavljuje novi radni projekt. Mogli biste tada i iznenada upoznati neku zanimljivu osobu koja vas u kontaktu naglo privlači (možda preko interneta?). Ipak, vodite računa da sada ne razmišljate sasvim jasno; iako je ovo period ekspanzije, nemojte odmah dizati nos i misliti da će sve ići lako. Dobra akcija na temelju maštovite ideje može se pokazati uspješnom (13.), ali zadržite ljubaznost i suosjećajnost.

Glavni lipanjski problemi nalaze se u zoni partnerstva, jer se tamo nalaze brbljavi Merkur i energični Mars, a stupaju nasuprot vašem vladaru Saturnu u Jarcu i moćnom, nemilosrdnom Plutonu. Iskusit ćete sve vrste emocija u odnosima s drugima ili najvažnijem odnosu, poslovnom ili privatnom, a ti osjećaji će dolaziti brzo i moguće na sasvim ljut ili agresivan način (14.-19.). Prije nego odmah strogo reagirate, bilo bi dobro da zastanete i razmislite o posljedicama. Barem treba pokušati razgovarati; zapamtite da ste možda vi uzrok problema, sa svojim tvrdim i nepopustljivim stavovima. Takvo usko razmišljanje vodi k negativnoj strani, što može dovesti do pada pregovora. Možda vam se i radni projekt čini vrijednim nego što je, stoga pogledajte bolje.

Pun Mjesec (16.) upravo traži da stupite u dodir sa svojim unutarnjim bićem i razmislite o psihološkom zdravlju. Trebate proučiti sve detalje i širu sliku, ali ne do točke debatiranja. Suradnja može pomoći. Umirite li realizmom svoje idealističke ideje, konstruktivnim radom možete postići cilj. Naravno, ako već niste u došli do točke s koje nema povratka. Oko 18.-19. može doći do izmjena grubih riječi, pojavljuju se sumnje i počinju igre moći i dominacije. Opet, možda je riječ o privatnoj vezi ili poslovnom partnerstvu. Inat samo vodi u agresivnost.

Sunce ulazi u zonu partnerstva (21.) i fokus prebacuje na ta pitanja. Pomalo gubite volju za radom i skloni ste ugađanju svojoj taštini. I dalje ne shavaćte da vam nedostaje osjećaja za realno u razmišljanjima pa ne vidite stvarni problem. Možda je rješenje u poduzimanju hrabrog, inovativnog koraka (27.); učinite nešto novo i budite originalni. Vi ćete uvijek naći dobar put.

Povoljni dani: 9., 10., 14., 23., 27., 28. Izazovni dani: 15., 18., 20., 21., 29.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti u emotivnom izražavanju. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca kad je u pitanju novac. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama i ljubavnim prilikama. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Venera je u prvom tjednu još prisutna u zoni doma i obitelji, a 2. donosi stabilne vibracije u vašu podsvijest kroz dobre odnose s članovima obitelji. Osjećate se osnaženo i vedro kad ste kod kuće, a njihova toplina vam sada posebno godi. Nakon toga, ovaj ljupki planet seli u polje ljubavi i kreativnosti, gdje se već nalazi Sunce (do 20.), a taj šarmantni par govori kako sasvim sigurno nećete biti sami. Ono što tražite je zabava i užitak, ljubavni ili pri izlascima s prijateljima, možda i djecom. Mladi Mjesec (2.) potvrđuje mogućnost započinjanja novog odnosa. No, energetski baš i niste na visokoj razini i bit ćete umorni, vjerojatno zbog velikih radnih napora, obzirom da se u tom sektoru nalaze Mars i Merkur. Oko 5., vaš nepredvidljivi vladar Uran zajedno s Merkurom smišlja inventivnu ideju. No, za to će vam trebati novac, a tu su stvari malo maglovite. Vjerojatno vaš kreativni projekt treba više nego što se možete ispružiti, a i radije biste otvorili novčanik na druženje i ljubav, moguće i previše. Emocije su vam napuhnule ego pa biste trebali ostati nogama na zemlji.

Problemi na koje nailazite od 14. do 19. prilično će vas opteretiti, a možda je šef taj koji će vam održati jezikovu juhu jer niste baš prisutni. Rješenje možete naći kroz intuiciju, ali uz korištenje logike. Možda sada imate svoju viziju kako treba obaviti posao pa ste malo uski u razmišljanjima, a zna se da ne trpite opoziciju i kritiku. Zato u vama kuha i javljaju se frustracije. Istina je da stvari ne vidite jasno i da vjerojatno pretjerujete, dok mislite kako je nešto vrijednije nego zaista je. To se možda odnosi i na ljubavnu vezu ili prijatelje.

Pun Mjesec (16.) traži da preispitate svoje ciljeve i interese grupe u kojoj radite, te smanjite svoje viđenje stvari. Imate priliku dobrim, konstruktivnim doprinosom ostvariti financijski (i kreativni) cilj, ali uz više strpljenja i odgovornosti. Ipak će to izazvati tenzije u vama i počet ćete tražiti tko je protiv vas. Taj inat može voditi u agresivnost pa počinju igre dominacije. Ne zaboravimo da se šesto astrološko polje odnosi na rad, ali i na fizičko zdravlje, stoga budite posebno oprezni ovih dana kako ne biste doživjeli neku nezgodu.

Od 21. i Sunce je u toj zoni pa se ozbiljnije morate fokusirati na obaveze i zadatke. Naravno, svo slobodno vrijeme ćete provoditi u zabavi ili s najdražom osobom, do točke lijenosti i preemocionalnog ponašanja. Naočale zaljubljenosti zamagljuju pravu romantičnu viziju i drže vas iznad stvarnih problema; pazite da se ne razočarate. Od 26., Merkur je u polju partnerstva i veza, pa ćete imati vremena za razgovore o vašem odnosu. Situaciju s poslom možete riješiti nekim hrabrim, iznenadnim potezom oko 27., a vi volite eksperimentirati. Time možete riješiti i neku situaciju u domu. Koristite svoju originalnost i krenite hrabro!

Povoljni dani: 3., 7., 14., 23., 24., 30. Izazovni dani: 4., 5., 7., 13., 27., 28.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti u privatnim poslovima i odnosima s članovima obitelji. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju u profesionalnom razvoju. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama u domu. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Brbljavi Merkur i strastveni Mars podižu temperaturu u vašoj astrološkoj kući ljubavi, kreativnosti i užitaka u lipnju, što može izazvati pravi vatromet emocija. Istina, tek ćemo vidjeti kakvog tipa, ali pripremite se za prilično energične diskusije od 14. do 19. Početak mjeseca (2.) može donijeti upoznavanje vrlo zanimljive osobe ili je riječ o nekom iz vašeg kruga prijatelja. Privlačnost je vrlo jaka i duboka, a strast vas vodi dalje. Mladi Mjesec istog dana ukazuje na novi kućni projekt s članovima obitelji, a od 8. se tamo i najugodnije osjećate, zbog prisustva ljupke Venere; možda ste odlučili preurediti svoje utočište. Ipak, čini vam se da se osjećate i pomalo izgubljeni ili vas baš ne razumiju. Na poslu želite postići više, ali sad nije vrijeme za pretjerivanje, već za čuvanje onog što imate.

Ljubav ili kreativni projekt pokazuje svu živost oko 13., uz odgovarajuću aktivnost, a vi ste ljubazni i suosjećajni prema svima. No tada kreću problemi: trebate li ispustiti paru, što vi rijetko činite, sigurno je da će vas svi slušati pažljivo. Ovaj emocionalni ispad, možda i prema nekom iz kruga prijatelja može dovesti do frustracija pa se ipak trebate kontrolirati. Možda vam smeta nečije usko, konzervativno stajalište, no nemojte pretjerivati. To vrijedi i za preuveličavanje problema na poslu. Pogledajte bolje.

Pun Mjesec u zoni karijere (16.) traži ozbiljnije posvećivanje profesionalnim zadacima ili je neki projekt došao do kulminacije. Spojite li svoj idealizam s realnim mogućnostima, možete doći do konstruktivnog cilja, samo budite strpljivi. No u zoni ljubavi oko 18.-19. tenzije mogu izazvati sumnje ili otkrivanje tajne, pa imate sto pitanja. Saznate li nešto što vam se ne sviđa, nemojte pokušavati uzvratiti udarac.
Od 21., Sunce je u istoj zoni i tada ćete se više posvetiti tim temama. Sva je prilika da ne vidite sve jasno što se dešava pa se možete razočarati. Rješenje se možda ukazuje oko 27., kroz hrabru i neuobičajenu odluku. Samo hrabro! 

Povoljni dani: 8., 9., 13., 21., 22. Izazovni dani: 10., 11., 12., 19., 20., 24. 
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.