Zvjezdanova prognoza

Mjesečni horoskop za studeni 2022.: Emocionalno nabijena pomrčina Mjeseca potiče na donošenje važnih odluka

Stigao je studeni. I dok će prvu polovicu studenog obilježiti emocionalno nabijena pomrčina Mjeseca, u drugom dijelu zavladat će optimizam. Kome će ovaj mjesec biti posebno dobar, pročitaj u Zvjezdanovoj prognozi za sve horoskopske znakove

pexels-maksim-goncharenok-5552810.jpg

Emocionalno nabijena pomrčina Mjeseca obilježava prvu polovicu studenog, a potiče nas da, možda sasvim naglo, donesemo važnu odluku. U drugom dijelu studenog sve se poboljšava, a odlični aspekti podižu optimizam i suosjećanje.

OVAN

Opći pregled

Pomrčina Mjeseca (8.) naglašava tvoju financijsku os, te ukazuje na promjene u materijalnim temeljima i vrijednostima, no odluku donesi s puno opreza. U sve je umiješan i teški Saturn tih dana: staza koju moraš slijediti je sada jasnija, a cilj koji želiš postići nije lako ostvariti, vjerojatno jer moraš pronaći dovoljno sredstava. Možda je riječ i o nekom prijatelju i posudbi koja se sada razrješava.

Druga polovica mjeseca je puno mirnija, a kvaliteta raspoloženja je svjetlija. Uključeni planeti omogućavaju napredak koji je donedavno bio nezamisliv, pa je ovo dobro vrijeme za razgovore, naročito u konfliktnim situacijama. Dolazak ljupke Venere i Merkura u veseli znak Strijelca (16.; 17.), pomoći će u dizanju optimizma, razmišljanju o putovanju ili podržati obrazovne i kulturne interese.

Tvoj Mars će i dalje donositi probleme u komunikacijama, s obzirom na to da je retrogradan sljedeća dva i pol mjeseca u toj zoni. Budi pažljiva u kontaktima kako bi izbjegla nepotrebne nesporazume.

Dan nakon što i Sunce uđe u Strijelca (22.), Mladi Mjesec u toj zoni nudi novi ciklus u temama obrazovanja, putovanja, poslova s inozemstvom i rada na dugoročnim planovima. Naravno, uživaj i u ljubavi, jer ćeš kroz studeni za to imati prilike.

Mjesečni aspekti

Prvih nekoliko dana traje zatišje pred buru, dok Sunce, Venera i Merkur okupiraju tvoju zonu dijeljenih financija, emocionalne potpore i intimnih odnosa. Ovi potonji su sada jako "slatki" zbog prisutnosti Venere u strastvenom Škorpionu, dok istovremeno planiraš nove financijske obveze ili njihovo podmirenje. Aspekt Venere i Urana (5.-6.) često ima seksi konotacije uz kreativne impulse, ali ako ih ne kontroliraš, mogu dovesti do neslaganja u vezi. Budi pomirljiva prema sebi i drugima ovih dana. Sve je to uvod u pomrčinu Mjeseca u polju prihoda i novca (Sunce se, kako smo rekli, nalazi u onom prethodno navedenom), što aktivira tvoju financijsku os. Želiš već neko vrijeme ostvariti važan cilj, a sada si prelomila i naglo se odlučuješ za promjenu. Sve ukazuje na zaokret u stavu prema onome što ti predstavlja vrijednost. Ako su ti ciljevi potpuno bistri, poduzmi akciju i ne osvrći se. Možda se odlučuješ na neko ulaganje, dizanje kredita, posudbu od prijatelja i slijedom toga potpisivanje ugovora. Razumiješ da neće biti lako, ali stajanje na mjestu je teže. Moguće je i da se rješavaš nekog tereta i tražiš drugačiji izvor prihoda. Dani do 11. trebaju tvoju čvrstinu i hrabrost.

Od 12. se pokazuje da si dobro odlučila, jer i intuitivno i logički sve dobro vidiš i smiruješ svoju psihu. Strast pokazuješ i u profesionalnim poduhvatima (13.), a može biti i seksualne naravi. Duboko razumiješ ljude i motive, što ti pomaže u spajanju. Sada si i pojačane suosjećajnosti, a mentalna koncentracija ti je veoma oštra, pa iskoristi ovaj analitički dar za otkrivanje svih važnih podataka u poslovnom projektu (14.-15.). Duhovno će te posebno oplemeniti 15., pri izvrsnom aspektu dva dobroćudna planete – Venere i Jupitera: ljubav, bliskost, optimizam i idilično spajanje na svim razinama, kao i otvorenost, pomaže u napredovanju na više razina. Dan kasnije znaš donijeti sjajnu odluku ili procjenu. Venera i Merkur prelaze u Strijelca (16. 17.), pa je tvoja zona putovanja, stranih zemalja, obrazovanja dugoročne vizije pod odličnim vibracijama: naravno, ne zaboravljaš ni zabavu, kulturne događaje, a mogla bi zaista i negdje otputovati s dragom osobom.

Jedino što moraš paziti je konfuzija u komunikacijama, jer je tu Mars odlučio biti retrogradan na dva i pol mjeseca, a baš se ne druži dobro s mutnim Neptunom u zoni podsvijesti (16.-22.). Nejasni stavovi, zbunjenost, nemir i dezorijentacija traže djelovanje na temelju više promišljanja: izbjegavaj sumnjive ideje, tračeve i dobro provjeri činjenice. Osloniš li se na svoju snagu volje, možeš na poslu postići nešto veliko i preuzeti vodeći projekt i istovremeno osobno rasti (18.-19.). Spoj Venere i Merkura (19.-24.) daje ti priliku za dobar financijski ugovor, ali to je i magnetični spoj označen erotičnim šarmom, seksi flertanjem i uzbudljivim riječima u zagrljajima. Djeluj na osnovi snažnih uvjerenja, samopouzdano, ali i u interesu šire zajednice (20,-21.).

Sunce se također pojavljuje u Strijelcu (22.) i tada se obuzeta pozitivnim vibracijama, a teme obrazovanja i putovanja su posebno naglašene, kao i uživanje u zajedničkoj viziji. Novi takav ciklus započinješ 24., u vrijeme Mladog Mjeseca. Taj dan i Jupiter kreće u direktni hod, pa si i psihički optimistična i širiš svoju duhovnu razinu. Od 26. do 30. postavi svoje ideje i ciljeve na prave tračnice, ali uz veliki trud; možda je to nešto što moraš ponovo odraditi. Mentalni izazov je velik (29.), stoga ne donosi rješenja na brzinu. Uz polaganiji pristup, inteligentno ćeš sve riješiti (29.-30.).

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Ti ćeš pomrčinu Mjeseca (8.) osjetiti puno jače od drugih znakova, jer se zbiva baš u Biku; Mjesec je u spoju s nepredvidljivim Uranom, stoga do odluke može doći naglo: ipak trebaš dobro odvagnuti prije konačnog poteza, bez obzira je li riječ o promjeni u glavnoj vezi ili nečemu vezanom uz novac, naročito ako je vezano za profesionalne napore i karijeru.

Ulazak tvoje vladarice Venere te Merkura u Strijelca (16., 17.), poboljšava poslove s dijeljenim financijama, uz pažljivo planiranje i proučavanje svakog detalja. Druga polovica studenog će ti pružiti odlične trenutke za suradnju u glavnoj vezi, slatkim intimnim zadovoljstvima, druženje s prijateljima i ostvarenje ciljeva. Možeš riješiti mnoge financijske obaveze, ali se čuvaj konfuzije i mutnih poslova kad se odlučiš na trošak. Nov ciklus u poslovima sa zajedničkim resursima ili emocionalno-fizičkim užicima započinje u vrijeme Mladog Mjeseca (24.).Mjesečni aspekti

Uoči pomrčine Mjeseca, u nasuprotnom polju partnerstva nalaze se Sunce, Merkur i tvoja seksi vladarica Venera u strastvenom Škorpionu. Jasno je o čemu razgovaraš (i ne samo razgovaraš) s uzbudljivim partnerom, a opozicija Venere i Urana u tvom znaku može pokrenuti kreativni proces, no isto tako može dovesti i do nekih neslaganja u odnosu. Intimne konotacije su veoma vidljive, ali Uran je nepredvidljiv planet. Tu energiju morate oboje dobro kontrolirati. U vrijeme Punog Mjeseca u Biku (8.), svi ovi planeti su uključeni u pomrčinu, no tu je i Saturn u zoni karijere i profesionalnih aktivnosti, pa je napetost veoma velika. Spoj Mjeseca i Urana u tvom znaku ukazuje na promjene u osobnim vrijednostima, stoga budi pažljiva tih dana, naročito u pitanjima novca. No, ako su ti ciljevi jasni, poduzmi akciju. Saturn ti pomaže razbistriti situaciju i jasno je da moraš krenuti u jednom od dva moguća smjera. Odluka ima i jaki emocionalni ton, povezan je s partnerom, koji ti može i pomoći ili je zapravo riječ upravo o toj važnoj vezi.

Inače, pravilo je u tjednu prije i nakon pomrčine ne donositi velike odluke, no sada možda više ne možeš čekati. Sad će sigurno partner, poslovni ili privatni, igrati veoma važnu ulogu.

Možda si djelovala i na temelju intuicije, koliko i razumne procjene, pa će se pokazati da su tvoji ideali u skladu s postavljenim planom. Svi ovi jaki osjećaj stvaraju privlačnost, seksualnu ili poslovnu (13.) pa pokazuješ i svoju strastvenu stranu. Ta druga osoba pruža ti veliku podršku, pokazuje duboko razumijevanje i potiče tvoje talente i doprinos. Možda i prijatelj postaje važan faktor.

Pokazuje se da je dobro što si napokon napravila važan korak jer si otkrila svaki važan detalj u svom glavnom odnosu i prodrla u najsitnije detalje (14.-15.). Tada se pojavljuje i najbolji ovomjesečni aspekt između Venere i sretnog Jupitera, pa se strast uzdiže u idilično spajanje i na duhovnim razinama. Partner, prijatelji ili važan plan podržan je tvojom vjerom i otvorenošću te ti pomaže u napredovanju (15.). Dan kasnije donosiš odličnu i dobro utemeljenu odluku.

Venera i Merkur skoro istovremeno prelaze u znak Strijelca i tvoju zonu dijeljenih financija, obveza i emocionalne podrške (16., 17.). Ovo će ti pomoći u detaljnom planiranju, a pokazuje se da dobro rješavaš sve obveze i eventualno na sebe preuzimaš nove. Ipak, postoji razlog za oprez, jer je u tvom polju osobnih financija Mars u retrogradnom hodu i ipak ukazuje na određenu konfuziju i dezorijentaciju. To ćeš riješiti pažljivim promišljanjem i izbjegavanjem preidealističkih ciljeva; posveti pažnju svakom detalju (16.-22.).

Partner ti daje energije za snagu volje pa si u prilici postići nešto veliko u svom dugoročnom planu (18.-19.). Od 19. do 24. Venera spojena s Merkurom zajedno prelazi iz Škorpiona u Strijelca. Ovaj magnetični spoj, karakteriziran šarmom, erotikom i uzbuđenjem, ostavlja neizbrisivo ugodne tragove. Optimizam osjećaš sve više, a oboje možete snažno i odlično djelovati na osnovi dubokih uvjerenja, ali i na dobrobit šire zajednice. U stanju ste pokazati suosjećanje, ali visoke umjetničke nagone i ideale.

I Sunce ulazi u znak Strijelca (22.) pa si potpuno orijentirana na zajedničke resurse, ali i intimna zadovoljstva. Sada možete isplanirati dijeljene financije, te uživati u svojim emocijama. Mladi Mjesec (24.) nudi priliku za početak nove takve faze. Isti dan i Jupiter kreće u direktni hod u zoni prijateljstva, planova i ciljeva, stoga ti je otvoren put za ostvarenje željenog. Iako je Mars retrogradan, uložiš li pravilan napor, donijet će stabilnost u osobne financije i bolju poziciju na poslu (26.-30.). No opet je tu upozorenje, jer moraš dobro procijeniti, ne biti nestrpljiva i ne donositi prebrze odluke (29.). Zadnja dva dana mjeseca upravo govore kako možeš svojom inteligencijom i ozbiljnim pristupom pomaknuti se na ljestvici životnog napretka.

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Važna Mjesečeva pomrčina oblikuje kvalitetu vremena u studenom, a povezuje tvoje psihološko stanje s fizičkim zdravljem ili situacijom na radnom mjestu. Možda ćeš napokon u sebi donijeti važnu emocionalnu odluku, o čemu već neko vrijeme razmišljaš. Pazi da ne ugrožavaš odnose i nauči opraštati sebi i drugima. Sve je povezano s tvojim dugoročnim planom, višim obrazovanjem ili poslovima s inozemstvom. Ne zaboravi da je sljedeća dva i pol mjeseca Mars retrogradan u tvom znaku pa su ti inicijative prigušene, a nije ni dobro započinjati nove projekte; završi one započete.

Venera i tvoj Merkur ulaze u Strijelca i zonu partnerstva (16., 17.), što je odlična vijest jer sada možeš uživati s izabranikom ili više izlaziti i naći nekog zanimljivog; flert je često tvoja omiljena aktivnost pa se prepusti zabavi! Općenito, od 12., mjesec je prepun dobrih vibracija, a samo se moraš čuvati smetenosti i dezorijentacije u profesionalnim aktivnostima (16.-22.).


Mjesečni aspekti

Ono što će opterećivati tvoje osobne akcije je činjenica da u tvom znaku Mars provodi vrijeme u retrogradnu hodu na dva i pol mjeseca. Osjećat ćeš blokiranost, možda ponekad i lijenost ili nervozni nemir, a sada nije vrijeme za pokretanje novih inicijativa, već ćeš morati odraditi nešto za što si mislila da je iza tebe. U takvom raspoloženju pojavljuje se i pomrčina Mjeseca u zoni unutarnje psihologije i skrivenog, kojom prilikom se spajaju Mjesec i Uran, dok u nasuprotnom polju rada borave Sunce, tvoj Merkur, te strastvena Venera. Ovo ti je prilika da se probudiš i riješiš nekih opterećenja iz podsvijesti i tako pokreneš svoj dugoročni plan iz svojevrsne blokade. Sve na radnom mjestu ti je zapravo otvoreno: Merkur pomaže u otkrivanju svakog važnog detalja, međuljudski odnosi su veoma topli, a jasno je da si fokusirana na radna postignuća. Stoga, nemoj previše vremena provoditi u razmišljanjima nasamo, već jednostavno donesi odluku, jer najgore je kad stojiš na mjestu. To će ti pomoći u čišćenju psihe.

Ništa nećeš postići bez ulaganja velikog truda, ali već se od 12. pokazuje da imaš podršku zvijezda. Zadovoljavaš i svoju mentalnu, ali i idealističku stranu i intuitivno znaš što treba napraviti. Sve će to podići i tvoju intimnu strast, pa dolazi do stvaranja privlačnosti, seksualne ili poslovne. U stanju si transformirati i svoje financijske obaveze (13.). Pokazuješ i snažan kreativni i umjetnički talent, pa možeš i u profesionalnom radu djelovati na temelju svojih ideala, dok oštrom mentalnog koncentracijom prodireš u sve što treba otkriti, bez obzira je li riječ o poslovnim ili ljubavno-seksualnim tajnama (14.-15.).

Vidiš i sama da se pokazuje kako si donijela dobru odluku da se pomakneš s mrtve točke u vrijeme pomrčine, ali nemoj zaboraviti da je sve nabijeno velikim emocijama i da moraš paziti da netko ne bude povrijeđen, naročito u komunikacijama. Odličan razlog za optimizam daju ti Venera i Jupiter (15.), jer ti otvaraju put uspjeha na poslu na svakoj razini. Već sljedeći dan imaš fantastičnu sposobnost pravilnog prosuđivanja pa ćeš znati što učiniti u radno-poslovnom okruženju (16.).

Tvoj Merkur i seksi Venera skoro istovremeno ulaze u zonu partnerstva (16., 17.) i znak Strijelca. Ako si u stalnoj vezi, ovo će biti odličan period za ugodnu komunikaciju, izlaske i zabavu s najvažnijom osobom, a slobodne Blizanke će jedva dočekati priliku za veselo flertanje i uzbudljive razgovore sa zainteresiranim osobama. No, moram te podsjetiti da Mars u tvom znaku u nezgodnom aspektu s Neptunom (16.-22.): može skrenuti pažnju s važnih profesionalnih zadataka, pa si malo konfuzna, dekoncentrirana oko važnog projekta, možda baš zbog užitaka u privatnom životu. Ne zaboravi da je rad sada ipak na prvom mjestu, jer ćeš osnažiti i svoju fiskalnu situaciju, a tek potom se prepusti izlascima i onoj ugodnoj strani života (16.-22.). Djeluj snažno i koristi strast i u obavljanju svakodnevnih zadataka, ali i svoje ideale u profesionalnom napretku. Energiju transformiraj i u onu duhovnu i pokaži suosjećanje, pa je uspjeh siguran (20.-21.).

Nakon što i Sunce uđe u Strijelca (22.), već dva dana kasnije pojavljuje se Mladi Mjesec u toj zoni, pa imaš priliku započeti novu fazu u glavnom partnerskom odnosu ili možda čak započeti novu vezu. Jupiter taj isti dan (24.) kreće u direktni hod u zoni karijere, stoga iskoristi nešto više od mjesec dana i ostvari važan napredak na poslovnoj ili životnoj ljestvici. U tom dugoročnom planu, osloni se na ulaganje velikog napora i pokaži snagu volje, jer te malo blokira retrogradni Mars, ali s pravilno usmjerenim naporom izgradit ćeš i sebe i napraviti traženi pomak.

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Pomrčina Mjeseca (8.) je za tebe uvijek važna, jer je riječ o tvom vladaru, a ova se zbiva u zoni planova, ciljeva, prijateljstva i društvenih aktivnosti. Nešto ćeš napokon prelomiti i donijeti odluku, možda prilično iznenada, a sve je vezano uz tvoj kreativni napor ili ljubavnu vezu. Ovaj događaj uključuje i Saturn u polju dijeljenih financija i emocionalno-intimnih odnosa pa je cijela situacija napeta, a sada želiš napokon prekinuti blokadu i krenuti jednim od dva smjera.

U tome će ti pomoći ljupka Venera i praktični Merkur u zoni svakodnevnog rada (od 16.), pa ćeš uživati u dobrim odnosima s kolegama i pažljivo planirati projekte. Druga polovica studenog daje dovoljno razloga za optimizam i suradnju na temeljima zajedničkih ideala, a može biti i vrlo strastvenih trenutaka. Novi radni ciklus ili projekt možeš započeti u vrijeme Mladog Mjeseca (24.).


Mjesečni aspekti

Tvoja zona istinske ljubavi puna je važnih planeta, a to su sada Sunce, razgovorljivi Merkur i strastvena Venera. Jasno je da uživaš u vrućim zagrljajima i razgovorima. S druge strane, u zoni prijatelja, društvenih aktivnosti i najvažnijih planova i želja već dugo boravi nepredvidljivi Uran, a kad mu se pridruži i tvoj emocionalni Mjesec, dolazi do pomrčine (8.). Možda je napokon vrijeme da doneseš odluku i kreneš s nekim važnim planom, koristeći svoje kreativne talente. Sve je vezano za financiranje nekog projekta, što ti neće biti lako postići, ali napraviš li prvi korak, pokazat će se da će ti put biti otvoreniji nego što misliš. Alternativno, moguće je da si pri izlascima naišla na nekog tko te snažno privukao.

Bez obzira je li riječ o ljubavi ili kreativnom talentu, dijelovat ćeš na osnovi ideala, suosjećanja, s puno umjetničke mašte. Od 12., cijeli mjesec je ispunjen dobrim vibracijama, ali i prilikama za pokazivanje svoje strasti, seksualne ili kreativne (13.). Sve je poduprto trajnim dubokim razumijevanjem, možda i fizičkim, pa pokazuješ svoj puni doprinos na svim razinama. Komunikacija s partnerom je odlična, dok otkrivate što vam je sve zajedničko (14.-15.). Stoga je jasno da te obuzima radost, veselje, optimizam i u svakodnevnom životu i na duhovnom nivou (15.).

Tvoje odluke su u skladu s dugoročnim planom, a sada ne djeluj samo na osnovi intuicije, već i pažljivo promišljenih analiza. Venera i Merkur zajednički ulaze u zonu svakodnevnog rada i obaveza (16., 17.), pa možeš krenuti s odrađivanjem projekta u ugodnom okružju s kolegama. Nastoji obaviti što više jer ti je put otvoren. Jedini izazov ti predstavlja retrogradni Mars u psihološkoj zoni, pa postoje trenuci konfuzije i dezorijentacije, možda zbog nekih starih podsvjesnih tereta i blokada. Ne prepuštaj se strahovima i sumnjama u sebe (16.-22.), a u tome ti baš može pomoći partner i oslanjanje na kreativne sposobnosti. Preuzmi vodeći projekt i napravi promjene nabolje i na sebi (18.-19.). Sada si i šefove u stanju uvjeriti kako možeš sve odraditi, pa neke Račice mogu malo pregovarati i o boljem statusu. I u ljubavnom životu osjeća se ovaj optimizam i spoj na osnovi ideala i umjetničke kreacije (20.-21.).

Sunce također prelazi u Strijelca i tvoju zonu rada (22.), a s novim projektom možeš krenuti u vrijeme Mladog Mjeseca (24.). Obrazovanje, poslovi s inozemstvom i otvoren put za napredak u dugoročnoj viziji dobivaju podršku i od početka direktnog hoda Jupitera isti dan. One psihološke terete možeš riješiti čišćenjem starih ograničenja i stabiliziranjem financijskih obaveza (26.-30.). Istovremeno se moraš čuvati brzopletih odluka na poslu ili sumnji u ispravnost svoje procjene. Inteligentna rješenja i naporan rad pomoći će ti u tome (29.-30.).

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Izgleda da ćeš napokon pobjeći od zastoja i neodlučnosti i prelomiti na jednu stranu, kad je u pitanju situacija u karijeri, u vrijeme pomrčine Mjeseca (8.). Već duže vremena te neke stvari opterećuju (možda prezahtjevni šef ili partner u glavnoj vezi), pa si odlučila prekinuti status quo. Vjerojatno i članovi obitelji ili tvoja želja za stabilizacijom kućnih prilika ima ulogu u svemu.

Razveselit ćete podatak da seksi Venera i komunikativni Merkur dolaze u tvoju zonu prave ljubavi (16., 17.), pa ćeš uživati u sjajnim trenucima s dragom osobom ili upoznati nekog sasvim novog; Mladi Mjesec (24.) mogao bi označavati upravo početak takvog nečeg. Jupiter u zoni dijeljenih financija i emocionalne potpore kreće u direktni hod isti dan, stoga možeš riješiti sve što si procjenjivala posljednjih mjeseci.


Mjesečni aspekti

U zoni doma i obitelji boravi tvoj veličanstveni vladar Sunce, a tu su odmah blizu i ljupka Venera te planer Merkur. Jasno je gdje su okrenute tvoje misli, dok uživaš s najbližima, uređuješ dom ili primaš goste. Naravno, tu je prisutna i strast i vrući zagrljaji. No ti se već dugo odlučuješ za promjenu u svom profesionalnom putu i karijeri, a vrijeme za micanje s mrtve točke dolazi pri pojavi Mjesečeve pomrčine (8.). U svemu važnu ulogu igra i osoba od autoriteta ili poslovni (možda i privatni) partner. Hoće li on odigrati pozitivnu ulogu ili je razlog tvog pomalo iznenadnog poteza, teško je odrediti, ali možda su neki zahtjevi preveliki sada za tebe ili si postala ambicioznija. Zajedno s Mjesecom tu je i nepredvidljivi Uran, pa moraš biti pažljiva pri ovoj emocionalnoj odluci.

Brzo će se pokazati da dobro usmjerenom energijom postavljaš stvari na svoje mjesto i uspijevaš reformirati radne napore, osjećaj sigurnosti i riješiti brige oko financijskih obaveza. Osjećaš i duboku emocionalnu potporu najbližih, a odluke su ti intuitivne koliko i rezultat pažljivog promišljanja. Svoju strast možeš primijeniti i u radu (13.). Preciznim uvidom i otkrivanjem svakog važnog detalja ostvarit ćeš bolji osjećaj osobne sigurnosti, a kad se udruže Venera i Jupiter (15.), obuzima te osjećaj optimizma i sreće dok iskrenost i otvorenost pomažu u napredovanju na više razina. Sada imaš sposobnost odlične procjene i donosiš pravilne odluke (16.). Jedino na zašto moraš malo više pripaziti je retrogradni Mars u zoni najvažnijih planova i ciljeva, čija blokirana energija i nedostatak inicijative zna stvoriti konfuziju i sumnju zbog straha od prevelikih novčanih obaveza (16.-22.). Trebaš znati da imaš ogromnu snagu volje za postizanje sjajnog radnog uspjeha, štoviše – možeš preuzeti vodeći projekt. Djeluju snažno i sigurno na osnovi svojih čvrstih uvjerenja, ali želji za dobrobit svih.

Sigurno će te razveseliti vijest da 16. i 17. Venera i Merkur dolaze u tvoju zonu istinske ljubavi, pa si preplavljena najljepšim emocijama, želji za zabavom i, ako si slobodna, brojnim prilikama za nalaženjem nekog posebnog, kroz brojne komunikacije. Ovi planeti u bratskom znaku Strijelca uvijek donose veselje i puno zabave. Nakon što im se pridruži i tvoje Sunce (22.), jasno je da si potpuno fokusirana na ljubav ili kreativne projekte. Mladi Mjesec u toj zoni dva dana kasnije, označava početak novog takvog projekta, nov ciklus u postojeće ljubavnoj vezi ili novu ljubav!

Sada si emocionalno otvorenija, a fiskalne teme kreću nabolje, jer isti dan Jupiter u zoni dijeljenih financija i resursa kreće u direktni hod (24.). Samo nemoj zbog opijenosti ljubavnim emocijama zaboraviti kako trebaš biti koncentrirana pri ostvarenju planova. Zadrži sklonost detaljima i osloni se ponekad na osobu od autoriteta.

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Pojava Mjesečeve pomrčine u zoni obrazovanja, putovanja i životne vizije (8.), povezana je s učenjem, komunikacijama, ali i tvojom radnom situacijom. Stoga je moguće da krećeš na neki tečaj, dovršavaš studiranje ili stječeš nova znanja koja ćeš koristiti na poslu. Morat ćeš uložiti velike napore, ali vrijeme je da nešto promijeniš, jer te već duže opterećuje sadašnja situacija. U drugoj polovici mjeseca više ćeš uživati, naročito u ljubavnom partnerstvu, ali i kod kuće, nakon što ljupka Venera i tvoj vladar Merkur uđu u Strijelca. Pokazuješ i svoju strastvenu stranu, no nemoj se previše opustiti, jer ti misli moraju biti i na profesionalnim obavezama.

Mladi Mjesec u Strijelcu (24.) govori o novoj fazi kod kuće i u odnosima s obitelji ili u privatnim poslovima. Jupiter kreće u direktni hod u zoni partnerstva isti dan, pa time završava višemjesečni proces evaluacije glavnog odnosa: još mjesec i pol dana se prepusti divnim trenucima u glavnoj vezi.


Mjesečni aspekti

U skladu s glavnom prirodom tvog znaka, pomrčina Mjeseca kod tebe znači donošenje vrlo praktične odluke vezanu uz obrazovanje i stjecanje znanja. Pojavljuje se baš u zoni obrazovanja, a u nasuprotnom polju komunikacija, ideja i učenja već borave Sunce, tvoj misaoni vladar Merkur te Venera. Mjesec se spaja s iznenadnim Uranom pa ti je ovo odlična prilika za kretanje na neki tečaj gdje ćeš steći dodatno znanje ili vještinu. S obzirom da je s ove dvije grupe planeta povezan i Saturn u polju rada i obaveza, jasno je da se trebaš pokrenuti i omogućiti sebi veću konkurentnost na tržištu rada. Stoga ovo gledaj kao na pozitivan na razvoj događaja i uloži potreban napor za poboljšanje same sebe.

Imaš jake tenzije koje potiču impulse prema promijeni, a jasno je da već neko vrijeme razmišljaš o ovim temama. U sve je uključen i Pluton u polju kreativnosti, a on je simbol transformacije i dubinske promjene. Ne možeš se više držati starih talenata, već moraš steći nove.

Ubrzo ćeš vidjeti koliko je to bio pravi potez i da će tvoja akcija zadovoljiti visoke ideale: svojom oštrom mentalnom koncentracijom uvijek si u stanju prodrijeti u sve detalje i tajne, zahvaljujući analitičkom intelektu. Dani nakon 12. puni su pozitivnih pokazatelja, pa se samo trebaš pokrenuti. Moram naglasiti i da je u tvojoj zoni karijere i profesionalnih napora prisutan retrogradni Merkur sljedeća dva i pol mjeseca, što također govori da moraš odraditi neke stvari koje si mogla napraviti i davno prije, pa će novo znanje pomoći u budućnosti u pokazivanju sposobnosti koje imaš. Od 16. do 22. malo ćeš biti konfuzna u glavnim odnosima ili dezorijentirana, možda si nesigurna u svoj izbor tečaja. Ne djeluj bez promišljanja i budi spremna na učenje.

Pluton se nalazi u polju kreativnosti, koje pokriva i istinsku ljubav. Planeti kroz mjesec stvaraju odlične aspekte, pa ti je i ovaj životni sektor odlično aspektiran. Oko 13. možeš pokazati svu snagu svoje strastvene privlačnosti, a ako si već u odnosu, ponovo se pali duboka vatra. Čak i ako si slobodna, dani kao što su 15. mogu govoriti o upoznavanju nove osobe, s kojom se brzo razumiješ i spajaš.

Venera i Merkur zajednički prelaze u Strijelca (16., 17.), tvoje polje doma i obitelji. Svi privatni poslovi, odnosi s najbližima puni su emocija, razgovaraš s njima, pitaš za savjet, a obavljaš i sve što ti pojačava osobnu sigurnost. Imaš snagu volje za postizanje nečeg značajnog u ovom trenutku, No ne zaboravi da si istovremeno i vrlo zavodljiva i šarmantna pa ćeš u razgovorima privući tuđi interes (19-24.). Podrška glavnog partnera ti puno znači i daje više sigurnosti, te budi optimizam zbog dijeljenja istih ideala.

I Sunce ulazi u Strijelca (22.) a pojava Mladog Mjeseca dva dana kasnije označava novi ciklus u kućnim temama. Taj isti dan (24.), obilježen je početkom direktnog hoda Jupitera u zoni odnosa i veza, pa možeš opušteno uživati u sadašnjem odnosu ili iskoristiti neku od povoljnih prilika koji su svuda oko tebe. Još samo pokaži određeni oprez u donošenju važnih odluka u vezi obitelji ili poslovnih napora (29.) i pritom se osloni na predan rad i odluke koje ćeš donijeti nakon pomne analize.

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Pomrčina Mjeseca (8.) se kod tebe pojavljuje u zoni dijeljenih financija i obaveza, pa ćeš napokon donijeti, možda sasvim naglo, odluku pred kojom stojiš neko vrijeme. Možda je povezana s kreativnim projektom ili nekim ljubavnim odnosom, ali vjerojatno želiš bolju zaradu. Pazi da ipak znaš što radiš i da tvoja odluka ne uznemiri privatni odnos.

Druga polovica mjeseca je ipak puno bolja, naročito nakon što tvoja Venera  s Merkurom uđe u polje komunikacija (16., 17.). Pokaži sav svoj šarm i sposobnost prodaje snijega Eskimima, no jasno je i da ćeš biti veoma zavodljiva i slatkorječiva. Idealno radiš li u prodaji ili pripremaš prezentacije, ali i za stjecanje novog znanja. Sve kreće nabolje na radnom mjestu nakon što Jupiter krene u direktni hod (24.).


Mjesečni aspekti

Odličan skup planeta nalazi se u tvojoj zoni osobnih financija, dok veliko Sunce, pažljivi planer Merkur i tvoja ljupka vladarica Venera okupiraju to životno polje. No, ti želiš više i u vrijeme pomrčine Mjeseca u nasuprotnom polju dijeljenih financija i obaveza napokon donosiš odluku, možda vezanu za neki kredit ili investiciju ili način rješavanja postojećih troškova. Sve može biti u vezi nekog kreativnog projekta koji želiš ostvariti. Možda je riječ o investiciji u vezi djece ili ljubavnog partnera. Dobro sve analiziraj i isplaniraj i kreni u akciju.

Brzo ćeš vidjeti da će ti se otvoriti mnoga vrata, pa ćeš raditi nešto u što duboko vjeruješ, sasvim idealistički, a i kod kuće osjećaš duboko razumijevanje, što ti budi i strastvenu stranu. Ako je sve vezano uz dom, dobrom analizom otkrit ćeš svaki potreban detalj. Možda najbolji ovomjesečni dan stiže 15., kad se tvoja Venera druži s dobroćudnim Jupiterom i povezuje zonu prihoda s poljem radnih postignuća, što te i duhovno i fizički uzdiže i budi široki optimizam. Dobri potezi reflektirat će se na radnom mjestu i na tvom novčaniku. Vjerojatno ipak imaš malu zadršku ili sumnje u sebe kad je riječ o ostvarenju dugoročnog plana i na trenutke si dezorijentirana. Ni nemoj djelovati bez promišljanja ili se upuštati u nerealne vizije. Imaš dovoljno kvalitetne temelje za postizanje nečeg velikog a u tome ti pomaže spoj Merkura i Venere koji zajednički ulaze u znak Strijelca i tvoju zonu komunikacija (19-24.). Ovaj magnetični spoj nakon 17. čini te izrazito šarmantnom i erotičnom u kontaktima, pa ćeš vjerojatno seksi flertanjem privući mnoge zainteresirane poglede.

Sunce ponavlja Venerin aspekt s Jupiterom (20 i-21.) i daje ti još više snage i odlučnosti u djelovanju na osnovi osobnih uvjerenja ali i općih društvenih. Zadovoljna si smjerom kojim se krećeš: zadrži ovo samopouzdanje. Sunce zatim također prelazi u Strijelca (22.), a Mladi Mjesec dva dana kasnije označava novi idejni projekt.

U kreativnim naporima (a tako je i u ljubavnim temama), morat ćeš uložiti predan napor kako bi u konačnici ostvarila svoju viziju (26.-30.); pripazi samo da dobro sve ispitaš prije nego doneseš odluku, a u tomu se možeš osloniti opet na detaljnu analizu, stoga posveti malo više vremena provjeri podataka, pa ćeš naći inteligentna rješenja.

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Za Škorpione je veoma bitna Mjesečeva pomrčina (8.), jer se pojavljuje u važnoj zoni partnerstva, odnosa i veza: bez obzira donosi li tvoj partner neku naglu odluku ili si to ti, jasno je da već neko vrijeme razmišljaš o promjeni. Sve je vezano za situaciju u domu, pa možda se odlučuješ na zajedničko stanovanje ili sasvim obrnuto, s obzirom da je uključen i nepredvidljivi Uran. Status quo više ne podnosiš i želiš se maknuti s mrtve točke.

Venera i Merkur prelaze u Strijelca i tvoje polje partnerstva (16., 17.) i donose dobre vijesti za tvoje financije, a nakon ulaska Sunca u istu zonu možeš raditi na planiranju godišnjeg budžeta. Ipak, čuvaj se konfuzije i krivih odluka kad je riječ o ispunjavanju financijskih obaveza. Cijela druga polovica studenog donosi optimizam i odlične vibracije, stoga ćeš moći ostvariti puno dobroga za sebe. U ljubavi se stvari bistre posebno nakon 24. i kretanja Jupitera u direktni hod. Novi osobni novčani ciklus započni 24. u vrijeme Mladog Mjeseca.


Mjesečni aspekti

Kao i Bikovima, Škorpionima je ova pomrčina Mjeseca važnije nego drugima, jer se pojavljuje u tvojoj zoni glavnih partnerskih odnosa. Sunce, seksi Venera i Merkur nalaze se u tvom znaku i stoje nasuprot spoja Urana i Mjeseca. Uran je Planet probuđenja i nepredvidljiv je, zato često označava nagle odluke ili događaje. Jasno je da si već neko vrijeme razmišljala o ovome, a sve je vezano za situaciju u domu ili obitelji. Moguće da je partner taj koji tjera na odluku, a može biti riječi i o početku stanovanja s nekim (ili upravo suprotno).

Ubrzo nakon što doneseš odluku, vidjet ćeš da će sve ići lakše nego što ti se u početku činilo. Sjajni planetarni aspekti govore kako djeluješ i na temelju razuma, ali i intuicije, što s ljubavnim partnerom označava bliskost u idealima i trajno, duboko razumijevanje (12.-15.). U razgovorima pokazuješ svoju poznatu strast, vjerojatno zbog slaganja na više razina. To vrijedi i za upoznavanje novih osoba, od kojih neka može biti sasvim posebna. Fantastičan dan za ljubav stiže 15., kad se Venera iz tvog znaka druži s Jupiterom u polju istinske ljubavi, pa se strast pretvara u idilično spajanje na duhovnom nivou. Iskrenost i otvorenost pomaže u spontanom vezivanju. Sve odluke koje donosiš pravilne su i dobro promišljene.

Venera i Merkur zajednički prelaze u tvoju za onu osobnih financija i vrijednosti, pa se dobre odluke i poboljšanje novčane situacije osjetno poboljšavaju. To se budi i tvoj ljubavni interes i erotični šarm (19.-24.). No ipak zadrži kontrolu i bistrinu uma kad je riječ o podmirivanju financijskih obveza i nemoj na sebe preuzimati nikakve nove, jer je u toj zoni Mars u retrogradnom hodu sljedeća dva i pol mjeseca. Na trenutke si malo konfuzna, stoga dobro sve prouči prije nego što se na nešto odlučiš. Imaš svoju poznatu snagu volje i moćan um, što se vidi u tvom nastupu i stavovima. Sunce ponavlja Venerin aspekt s Jupiterom (20.-21.), pa još jednom imaš priliku djelovati odlučno na osnovi uvjerenja, s puno optimizma i samopouzdanja, što odlično djeluje na tvoje kreativne talente, ali i ljubavnu situaciju.

Sunce se pridružuje Merkuru i Veneri u zoni vrijednosti i novca, pa je ovo razdoblje odlično za planiranje godišnjeg budžeta. Odličan dan za to je 24., kad se pojavljuje Mladi Mjesec. Dodatna dobra vijest za ljubavni život je početak direktnog hoda Jupitera u toj zoni isti dan. Vratimo se još jednom na dijeljene financije: napornim radom, učvrstit ćeš temelje svoje sigurnosti i nešto u vezi doma i obitelji (26.-30.). Ne donosi novčane odluke naprečac, dobro sve prouči i provjeri (29.-30.).

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Donijet ćeš važnu odluku u vrijeme Mjesečeve pomrčine (8.) u vezi zaposlenja, možda jer ćeš se baciti na učenje i stjecanje novog znanja, uz veliki trud. To će te i psihološki osnažiti, a moguće je da se pomrčina odnosi i na nešto vezano za tvoje fizičko zdravlje. Drugi dio studenog donosi odlične vibracije i diže optimizam, ljubav i mogućnost uspjeha.

Seksi Venera, zajedno s misaonim planerom Merkurom stiže u tvoj znak (16., 17.) i tada postaješ vedrija, zavodljivija, komunikativnija, što se sve pojačava dolaskom Sunca u Strijelca (22.). Novi osobni ciklus ti kreće pojavom Mladog Mjeseca u tvom znaku (24.), istog dana kad i tvoj sretni vladar Jupiter napokon krene u direktni hod. Privatni poslovi, dom i obitelj područja su koja će krenuti nabolje od tog dana.


Mjesečni aspekti

Dok se psihološki osjećaš veoma dobro, iako ti je energija sada na nešto nižoj razini, Sunce, Merkur i Venera prolaze tvojom zonom skrivenog, tajni i unutarnje psihologije. Sasvim je moguće i da si u nekoj pomalo tajnoj vezi ili komuniciraš s nekim iz prošlosti. No ovo je i zona koja ti govori da ti treba unutarnje rekuperacija, a nalazi se nasuprot polja svakodnevnog rada i fizičkog zdravlja. Upravo u njoj dolazi do pojave pomrčine Mjeseca (8.) kad se Mjesec spaja s Uranom. Možda želiš pokrenuti neki novi radni projekt, promijeniti zanimanje ili prijeći na bolji položaj, a sve kako bi se bolje osjećala. Za to vjerojatno trebaš i posvetiti više vremena za stjecanje novog znanja i vještina, ali krajnji rezultat će biti dobar za tebe. No, postoji i druga moguće objašnjenje, s obzirom da je ovo zona zdravlja: pripazi kako ne bi doživjela neku nezgodu, jer si često brzopleta i s glavom u oblacima.

Računamo da je ipak vjerojatnije ono prvo i da trebaš uložiti puno umnog napora, a ubrzo nakon pomrčine vidjet ćeš da će ti se mnogo toga otvoriti. Puno razmišljaš nasamo i planiraš i sada si u stanju donijeti dobre odluke, intuitivno, ali i logički. Povezano je sa tvojom situacijom u domu ili s obitelji, a i svi privatni poslovi su dobro aspektirani. Naglašena je i tvoja sposobnost zarade, koju vjerojatno trebaš uskoro transformirati, zbog čega je važno naći nove izvore prihoda. Taj aspekt Venere i Plutona (13.), često govori i o jakim osjećajima privlačnosti, seksualne ili financijske. Imaš dobar, duboki uvid, suosjećanje prema nekom bliskom, a oštra mentalna koncentracija pomaže ti u otkrivanju svih važnih novčanih detalja. Najbolji dan za privatne poslove, obiteljske, ali i generalno ljubavne i duševne je 15., kad se druže Venera i tvoj vladar Jupiter. I sljedeći dan u stanju si donijeti jako dobre odluke, dok radiš iza scene.

Sve postaje još bolje nakon što se Venera i Merkur presele u tvoj znak (16., 17.), pa počinješ sjajiti, privlačna si i zavodljiva, duhovita u komunikacijama, zbog čega još više privlačiš zainteresirane poglede. No, moramo te podsjetiti da je u tvojoj zoni partnerstva Mars retrogradan sljedeća dva i pol mjeseca. To nije dobar period za započinjanje novih veza, energija je blokirana, možda je partner malo nervozan i bilo bi dobro da poradite na svom odnosu. Sve to donosi konfuziju, sumnje i nesigurnost, naročito kod kuće. Nemoj biti brzopleta, ne djeluj i ne govori ništa bez promišljanja. Imaš unutarnju snagu i volju za postizanje dobrih financijskih ciljeva. Spoj Venera i Merkura u tom znaku čini te posebno zavodljivom i sada si veoma uvjerljiva i ljubazna u komunikacijama. Zabavno flertanje ti sada nije strano. Sunce ponavlja Venerin aspekt s tvojim Jupiterom (20.-21.) pa se osjećaš posebno snažno, optimistično i samopouzdano i djeluješ na osnovi najdubljih uvjerenja.

Odmah zatim Sunce dolazi u tvoj znak (22.): nastupa tvoje doba, napunila si baterije i sada možeš čvrsto krenuti u ostvarenje bilo kojeg osobnog projekta ili interesa. Najbolji dan za to je 24., u vrijeme pojave Mladog Mjeseca. Kreni jasno i čvrsto, a kad su partnerski odnosi u pitanju, od 26. do 30. radite više na stabilnoj komunikaciji, učite jedno o drugom i pokažite više razumijevanja. Malo nezgodan i izazovan dan je 29., kad bi baš nešto nepromišljeno izgovoreno moglo ugroziti odnos. Ponovimo – zadnja dva dana traže od tebe inteligentan napor u komunikacijama, pa ćeš vidjeti da je rješenje nadohvat ruke.

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Bila si neodlučna ili nesigurna u vezi nekog pitanja ljubavi ili kreativnog projekta, a sada ćeš napokon prelomiti i donijeti odluku iznenada, kako bi se pomaknula s mjesta. Budi oprezna, ali to će ti pomoći u ostvarenju važnog plana. Sve je vezano i za tvoju zaradu, pa ćeš uz puno napora ostvariti željeno. Mars je retrogradan u astrološkom polju rada i obaveza, stoga ne poduzimaj nove inicijative, već dovrši ono što si započela, u sljedeća dva i pol mjeseca.

Drugi dio studenog donosi odlične okolnosti, prilike za napredak , a pokazuješ i veliku snagu volje u preuzimanju odgovornosti. Nakon 16., Venera i Merkur stižu u tvoju zonu skrivenog, pa se prepuštaš ljubavnim zagrljajima daleko od javnosti ili možda komuniciraš s osobom iz prošlosti. Sunce je u tom polju od 22., pa se više odmaraj jer ti je energija na nešto nižoj razini. Mladi Mjesec (24.) nudi ti priliku za njegovanje duha, tijela i uma.Mjesečni aspekti

Zacrtala si svoje ciljeve i planove, društvene aktivnosti su ti u punom pogonu, razgovaraš s dragim prijateljima u izlascima i sada je vrijeme da se odlučiš za pokretanje kreativnog projekta. Pomrčina Mjeseca u spoju s Uranom (8.), iznenadno te potiče na donošenje nagle odluke. To 5. polje kreativnosti je istovremeno i zona istinske ljubavi pa može biti riječi i o početku (ili kraju) ljubavnog odnosa. U središtu svega je tvoja novčana situacija i želja za stabiliziranjem prihoda. Pokušavaš pokrenuti nešto novo, imaš pomoć i savjete drugih, a sad se samo moraš baciti na rad. Alternativno, u ljubavi možda želiš riješiti pitanje troškova i unijeti potrebne promjene.

U svakom slučaju, brzo ćeš vidjeti da je uvijek bolje krenuti naprijed, nego stajati na mjestu i sad ti je otvoren put za ostvarenje željenog. Pokretanje dobrog plana, možda na savjet bliske osobe, pokazuje da smiruješ svoj um, djeluješ na osnovi intuicije, ali i dobrog plana. Tim u kojem radiš budi i tvoju strast, pa ako si slobodna, netko bi mogao postati veoma poseban za tebe (13.). I poslovna i seksualna privlačnost je veoma izražena. Važno je da djeluješ na osnovi ideala, dubokog razumijevanja i time ćeš pokazati svoje intelektualne talente, jer razumiješ da je suosjećanje važno. Time ti se oštri mentalna koncentracija i sposobnost analitičkog uvida, a možda i neki razgovori dobivaju i seksualne konotacije.

Najbolji dan za idejni projekt (ili ljubavna zbližavanje) je 15., pri kontaktu Venere sa sretnim Jupiterom. Ispunjena si mirom i zadovoljstvom, tjelesno i duhovno. Sjajne odluke govore o odlično postavljenom cilju i kvalitetom planu. Važno je da što više napraviš sada, jer 16. i 17. Venera i Merkur ulaze u Strijelca, tvoju zonu skrivenog, tajni i unutarnje psihologije. To znači da ljubavna razmišljanja i susreti prelaze iza zatvorenih vrata, a možda se upuštaš u tajnu vezu ili komunicira s nekim iz prošlosti.

Ne zaboravi da je Mars retrogradan u tvojoj zoni svakodnevnog rada i zdravlja, pa ćeš posebno od 16. do 22. osjetiti periode konfuzije, nemira i dezorijentacije. Ovo nije dobro vrijeme za pokretanje novih radnih inicijativa ili mijenjanje posla. Odradi ono što si već započela i djeluju samo na temelju kvalitetnog promišljanja i izbjegavaj sumnjive ciljeve. Možeš i razmišljati nasamo i pažljivo analizirati pa ćeš vidjeti da ćeš sve jasnije vidjeti, naravno ako nije samo riječ o seksi ljubavnim razgovorima na jastuku (19.-24.). Sunce ponavlja Venerin aspekt s Jupiterom (20 i-21.) i potvrđuje opravdani optimizam i samouvjerenost kad su u pitanju tvoji stavovi i rješenja.

Nakon što Sunce uđe u Strijelca (22.), malo se ipak osami, smanji tempo i odmaraj duh, tijelo i um. Ovo je vrijeme za reevaluaciju svega učinjenog u prethodnih godinu dana. Malo više radi iza scene i pripremaj nove poteze prije nego što opet nastupi tvoje doba. Mladi Mjesec (24.) dobro je vrijeme za posjećivanje više pažnje samoj sebi. Jupiter isti dan kreće u direktni hod u zoni ideja, razmišljanja, učenja, stavova, komunikacija i bliske rodbine: sve navedeno sada ti je od pomoći, u tome sjajiš i pokazuješ svoje sposobnosti. Iskoristi još mjesec i pol dana kako bi postigla što više. Jedino čega se trebaš čuvati je brzopletost i povremena kriva usmjerenost na radnom mjestu (29.). Srećom, imaš pomoć Merkura i Saturna, pa možeš uz malo više analize i inteligencije naći dobra rješenja, naročito za svoje novčane poslove.

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Saturn u tvom znaku je povezan s pomrčinom Mjeseca koja se zbiva u polju doma, obitelji i privatnih poslova (8.), kad ćeš iznenada donijeti odluku, koja se može odnositi na promjenu u stanovanju ili odnosu s najbližima. Sve je u vezi s tvojim profesionalnim napretkom i karijerom, gdje imaš priliku za napredak kroz naporan rad. Mars je retrogradan (na dva i pol mjeseca) u zoni ljubavi i kreativnosti, stoga će doći do male stagnacije, pa ovo nije vrijeme za započinjanje novog odnosa. Poradi na komunikaciji i odredi koje su prave vrijednosti, bez obzira na povremenu konfuziju.

Već od 12, mjesec kreće nabolje i donosi puno razloga za optimizam i rad na temelju ideala. Venera i Merkur dolaze u polje planova, ciljeva i prijateljstva pa ćeš zasigurno više izlaziti i družiti se dragim ljudima, a slobodne pripadnice ovog znaka mogu naći i nekog tko im odgovara po interesima i želji za zabavom. Novi plan pokreni u vrijeme Mladog Mjeseca (24.). Nakon što si odredila koje su tvoje prave vrijednosti, Jupiter kreće u direktni hod taj isti dan i pomaže ti u boljoj zaradi.
Mjesečni aspekti

Dok ti je važno 10. astrološko polje karijere i profesionalnih postignuća puno planeta – a tu su Sunce, Merkur i Venera – u nasuprotnoj zoni doma i obitelji zbiva se Mjesečeva pomrčina u spoju s nepredvidljivim Uranom. One prve planete govore gdje je sada tvoj fokus, dok uspješno planiraš, a naklonost šefova ti omogućava dobar napredak. No, izgleda da već neko vrijeme razmišljaš o promjeni koje uključuju tvoj dom, obitelj, a možda je riječ o potrebnoj selidbi, sve zbog uspješnog nastavka karijere i osobnog rasta. U tvom znaku prisutan je hladni i ozbiljni Saturn, koji povezuje prethodna dva polja i jasno je da želiš postići što više u ovim ograničenim društvenim uvjetima. Može biti riječi i o promjeni stanovanja s nekim.

Važno je poduzeti akciju ako su ciljevi jasni, no zadrži mjeru u komunikacijama, kako ne bi netko bio povrijeđen. Činjenica je da ćeš brzo vidjeti kako je odluka bila dobra, naročito kad je riječ o financijama, jer izgleda da će biti zadovoljeni i tvoji ideali, jer ti nije svejedno kako zarađuješ. Dani od 10. do 15. pokazuju da sjajno planiraš, primjećuješ svaki detalj i intuitivno osjećaš što trebaš napraviti. Istovremeno, budi se tvoja unutarnja strast i privlačnost, seksualna ili poslovna. Duboko razumijevanje ljudi i motiva pomaže u spajanju. Važno je da ostaneš suosjećajna te u podsvjesti zadržiš snažnu mentalnu koncentraciju koja može otkriti svaki važan podatak. Upravo 15. donosi sjajan aspekti Venere i Jupitera pa je poslovni uspjeh začinjen i nekom novčanom nagradom. Tvoje odluke ili sposobnost pregovaranja s pretpostavljenima mogu te unaprijediti na životnom putu.

Zašto sve ne bi i proslavila? Venera i Merkur prelaze u Strijelca (16., 17.) pa je vrijeme za tvoje omiljene izlaske s bliskim prijateljima i veselo druženje. I dalje ne zaboravljaš na posao, jer ti sve više jača volja i želja za postizanje nečeg velikog, a istovremeno učvrščuješ i svoju psihološku stranu.

U ljubavi je možda došlo do malo zastoja i stagnacije, jer tu boravi retrogradni Mars na duže vrijeme. Malo si konfuzna, nemirna i nesigurna, pa su možda i apetiti malo prigušeni. Zato ne djeluj bez promišljanja i ne upuštaj se u nešto što zaista ne želiš svim srcem. Na tome možeš raditi od 26. do 30., naročito ako si u vezi, ali ova biljka treba djelovanje i trud s obje strane - znači treba joj i vode i sunca. Zapustiš li je, naravno da će doći do problema. No, imaš priliku sve popraviti; zapitaj se što zaista želiš. Ako si slobodna, netko iz društvenog kruga mogao bi biti zaveden tvojim erotičnim šarmom (19.-24.) jer si magnetično privlačna dok su spojeni Merkur i Venera.

I Sunce prelazi u tu zonu (22.), pa se više okrećeš društvenim aktivnostima, ali i radiš na ostvarenju ciljeva i planova. Djeluj snažno i odlučno, s puno samopouzdanja i samouvjerenosti. Mladi Mjesec (24.) označava početak novog važnog plana. Jupiterov početak direktnog hoda istog dana odlična vijest za tvoje financije i sustav vrijednosti. Iskoristi ga još u sljedećih mjesec dana. Ne zaboravi da bi tvoja sklonost izlaženju mogla loše djelovati na ljubavni odnos, u slučaju da postoji neki problemi. Možeš sve riješiti pametnim razgovorom.

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Iako će te psihološki opteretiti, pomrčina Mjeseca (8.), nudi ti priliku za donošenje važne odluke kad su u pitanju komunikacije, način razmišljanja, učenje i stjecanje novog znanja. No, kreneš li ozbiljno i s puno zalaganja, donijet će više stabilnosti u tvoju psihu, oslobodiš li se starih tereta iz podsvijesti. Poslovi vezani uz inozemstvo su također dobro aspektirani.

Dolazak Venere i Merkura u polje karijere (16., 17.), povoljno djeluje na tvoj položaj i doprinosi sjajnoj drugoj polovici studenog. Mladi Mjesec (24.) nudi priliku za novi uspješan ciklus. Jedino se moraš čuvati konfuzije u obiteljskim odnosima ili možda samo treba odraditi neke radove kod kuće, što ti se baš i ne da. Početak direktnog hoda Jupitera u tvom znaku (24.) označava sjajne prilike za ostvarenje osobnih planova u sljedećih mjesec i pol dana.


Mjesečni aspekti

Izgleda da ćeš imati dobru priliku napraviti važne promjene u svojim stavovima i načinu razmišljanja, a vjerojatno donosiš odluku i o početku nekog tečaja ili nadopune znanja u vrijeme pomrčine Mjeseca (8.). Naime, to je nasuprotno polje višeg obrazovanja, putovanja i posla s inozemstvom pod utjecajem je Sunca, pametnog Merkura i ljupke Venere, pa su ti svi spomenuti poslovi veoma dobro aspektirani. Možda ćeš se više kretati, podučavati, ali najvažnija je promjena načina razmišljanja, kako bi smirila svu psihu i unijela više stabilnosti u svoju unutrašnjost. To će ti pomoći na više razina i omogućiti ostvarenje veće životne vizije.

Brzo se pokazuje da je akcija protiv zadržavanja statusa quo bila ispravna odluka jer već od 12. pokazuješ i svoju intuiciju, ali možda i neuobičajno razložno i logičko djelovanje. Sada se možeš strastveno baciti na ostvarenje zacrtanih planova, no istovremeno može biti riječi o seksualnoj privlačnosti s nekim iz kruga prijatelja (13.). U tim dobrim planetarnim aspektima često sudjeluje i tvoj vladar Neptun, koji je u dugotrajnu boravku baš u Ribama, pa osjećaš duboko razumijevanje i procvat tvojih talenata i doprinosa. Važno ti je pokazivati suosjećanje, a sada si obdarena i oštrom mentalnom koncentracijom, iako je to možda utjecaj nekog prijatelja koji ti pomaže (14-15.). Najbolji aspekt ovaj mjesec stiže 15. od kontakta Venere i Jupitera, koji je također u Ribama, pa strast u idiličnom spajanju dosiže visoke duhovne razine, dok te obuzima sreća, radost i osjećaj ispunjenosti. Dobra vijest može se odnositi i na poslove s inozemstvom ili neko putovanje ili akademsku naobrazbu.

Dolazak Venere i Merkura u zonu karijere i profesionalnih aktivnosti (16., 17.), zaista je sjajna vijest, jer sada možeš i pregovarati sa šefovima koji su ti naklonjeni, ali i napredovati u poslovnim projektima. Ne samo to: izrazito si šarmantna i zavodljiva u kontaktima, a tvoj erotični magnetizam ne ostavlja nikoga ravnodušnim (19.-24.)! Imaš veliku snagu volje, pa preuzmi važan projekt i pokaži sve svoje talente. Veliki doprinos tvom optimizmu donosi aspekt Sunca i Jupitera (20 –21.), dok su zadovoljeni i tvoji humanistički ideali.

I Sunce se pridružuje planetima u zoni karijere (22.), a sad si potpuno koncentrirana na poslovna postignuća. Početak novog ciklusa stiže 24., u vrijeme Mladog Mjeseca. Izvrsna vijesti i početak direktnog hoda Jupitera u Ribama isti dan, pa još imaš malo vremena za ostvarenje važnog osobnog cilja, jer ti je sada potpuno otvoren put ka uspjehu, a sve što trebaš učiniti je biti što aktivnija. Za kraj ipak spomenimo da je Marsu u dugotrajnom retrogradnom hodu u zoni doma i obitelji, pa je to jedini izvor smušenosti i nejasnoća ovaj mjesec. Možda odnosi u domu malo stagniraju ili neke radove moraš još dovršiti. Budi oprezna i obavi sve kako treba i nemoj dozvoliti da posvećenost poslu nanese štetu odnosima s najbližima. Uz inteligentna rješenja i dobru analizu, opet ćeš unijeti više stabilnosti u svoju psihu.

Povoljni dani: 7.-8., 12., 13., 14.-15., 15., 16., 18.-19., 19,-24., 20.-21., 29.-30.

Izazovni dani: 5.-6., 7., 8., 9., 10.-11., 16.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.