Kraj ljeta u Splitu posvećen je uličnoj umjetnosti koju ne smijete propustiti

Poznati graffiti i street art umjetnici oživjet će površine omiljenog splitskog shopping centra kroz 'City Street Art' projekt

Kraj ljeta u Splitu posvećen je uličnoj umjetnosti koju ne smijete propustiti

Street art ili ulična umjetnost jedan je od najpopularnijih načina umjetničkog izražavanja današnjice. Sve veća popularnost ove vizualne umjetnosti s opće, svjetske razine, spustila se i na našu, lokalnu razinu te smo svjedoci fantastičnim muralima i impresivnim grafitima poznatih i nepoznatih uličnih umjetnika u našim gradovima.

ImageStreet art se, barem kod nas, rijetko dovodi u vezu sa shopping centrom, a sada je vrijeme i da se to promijeni. Nakon emotivnog murala neprežaljenog Olivera Dragojevića, kojeg je mladi umjetnik Slaven Lagator napravio u prizemlju centra te koji i nakon godinu dana privlači jednaku pozornost, City Center one Split odlučio je „oživjeti“ odabrane zidne površine u garažama i na ulazima te posjetiteljima približiti moć i utjecaj ulične umjetnosti.Tako će, jedni od najpoznatijih hrvatskih graffiti i street art umjetnika, Lonac, Chez 186 i Sarme, originalnim motivima osmišljenima posebno za projekt 'City Street Art', od 9. do 13. rujna donijeti samu srž ulične umjetnosti u prostore i na zidove koje inače rijetko primjećujemo te im tako udahnuti  'novi život'. Njihova fantastična umjetnička djela ostat će kao trajan podsjetnik na neizmjerni talent, kreativnost i jedinstveni pogled na umjetnost, a posjetiteljima njihov posjet omiljenom shopping centru učiniti još ljepšim i vizualno atraktivnijim.   

Image
Ovaj interesantan projekt u sebi nosi i humanitarnu notu. Naime, premda je Split drugi najveći grad u Hrvatskoj, nema vanjski skateboard park, pa tako ni rampe namijenjene mladim skate-entuzijastima. Skateboard klub Kolo već godinama radi na promociji i širenju skateboard kulture među djecom i mladima, stoga im je City Center one odlučio pomoći u njihovim nastojanjima. S obzirom kako se uz uličnu umjetnost prirodno vežu i ulični sportovi, kao što je skateboarding, City Center one će, po završetku projekta, SK Kolu donirati veliku skate rampu koju će klub postaviti na vanjski prostor Športskog centra Gripe u Splitu i tako omogućiti svojim članovima i drugim zainteresiranima da nesmetano uživaju u ovom sportu.Iskoristite jedan od posljednjih ljetnih vikenda za posjet City Centeru one Split i budite dio ovog sjajnog projekta, koji vješto spaja originalnost ulične umjetnosti, ljepotu humanitarnog djelovanja i iskustvo vrhunskog shoppinga!